Skocz do zawartości
IGNORED

Podstawki pod kable głośnikowe DIY

Rekomendowane odpowiedzi

Próbujesz się kreować na autorytet.

To jest tylko i wyłącznie Twoje odczucie czy stwierdzenie. Podałem Tobie przykład autorytetu na tym forum, są jeszcze inni. Autorytet rozpoznaje się po ilości merytorycznych wpisów.

Druga sprawa oni mogą być Twoimi autorytetami, ale gwarantuje Ci, że nie masz kwalifikacji do wybierania autorytetów bo musiałbyś mieć możliwość zweryfikować ich wiedzę.

Wiedza jest weryfikowana wpisami na forum. Oczywiście weryfikacja może nie być pełna, ale czasem wystarczy jeden tekst operujący audio voodoo żeby poznać z jakim "autorytetem" mamy do czynienia.

Nie Tobie to oceniać, inni forumowicze mają prawo do innego zdania

Jak nie chcesz być oceniany to musisz się utajnić. Pisanie otwartym tekstem na forum publicznym zawsze podlega ocenie. Nic na to nie poradzę.

Zawsze możesz się kształcić dalej i budować swoją wiedzę

Ja się cały czas kształcę. Człowiek uczy się do końca życia. A jak jest z szanownym Kolegą?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

To jest tylko i wyłącznie Twoje odczucie czy stwierdzenie. Podałem Tobie przykład autorytetu na tym forum, są jeszcze inni. Autorytet rozpoznaje się po ilości merytorycznych wpisów.

Wiedza jest weryfikowana wpisami na forum. Oczywiście weryfikacja może nie być pełna, ale czasem wystarczy jeden tekst operujący audio voodoo żeby poznać z jakim "autorytetem" mamy do czynienia.

Jak nie chcesz być oceniany to musisz się utajnić. Pisanie otwartym tekstem na forum publicznym zawsze podlega ocenie. Nic na to nie poradzę.

Możesz uciekać przed tym, ale faktów nie zmienisz. Możesz wyrazić swoje zdanie, ale jest ono na równi ze zdaniem innych forumowiczow. Ty, prolick i kilka osób próbujecie udawać, że jesteście ponad tym albo poza kolejnością. Podpieracie się sloganami a nie wiedza.. żadni z Was specjaliści od oceniania dziedziny elektroniki audio.. bo nie macie ku temu żadnych podstaw. Możecie ściemniać dalej, ale jest tak a nie inaczej.

Argumenty jakie stosujecie obracają się przeciwko Wam bo sami nie spełniacie zadanych kryteriów, wiec nie macie podstaw do wypowiadania z pułapu jaki stosujecie.

Edytowane przez Adam_85

ale na tym etapie chyba Twoje autorytatywne wypowiedzi są mocno nie na miejscu.

Napisz wreszcie coś merytorycznego albo podaj linki do Twoich merytorycznych wypowiedzi. To będzie najlepsze zamknięcie tej dziwacznej dyskusji.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Napisz wreszcie coś merytorycznego albo podaj linki do Twoich merytorycznych wypowiedzi. To będzie najlepsze zamknięcie tej dziwacznej dyskusji.

Ja się nie kreuje na autorytet.. dziwacznej bo nie na rękę i prawdziwej.

Ja się nie kreuje na autorytet.

Na pewno nie?

P.S. A co z tymi linkami do merytorycznych wypowiedzi?

Edytowane przez Lech36

Możesz uciekać przed tym, ale faktów nie zmienisz. Możesz wyrazić swoje zdanie, ale jest ono na równi ze zdaniem innych forumowiczow. Ty, prolick i kilka osób próbujecie udawać, że jesteście ponad tym albo poza kolejnością. Podpieracie się sloganami a nie wiedza.. żadni z Was specjaliści od oceniania dziedziny elektroniki audio.. bo nie macie ku temu żadnych podstaw. Możecie ściemniać dalej, ale jest tak a nie inaczej.

Argumenty jakie stosujecie obracają się przeciwko Wam bo sami nie spełniacie zadanych kryteriów.

No, paczajta...

Właśnie Oni podpierają się Nauką (gdy czasami czytuję Ich wypowiedzi, bo ta matma i fiza ...- obrzydliwość i niewiedza z mej strony) i Ich wiedzą - to aż zdumiewające, po co komu delta i ciąganie niewinnych niczemu pierwiastków?

Niestety, Adaś (wybacz za familiarność) - to Ty jesteś w błędzie.

Na pewno nie?

P.S. A co z tymi linkami do merytorycznych wypowiedzi?

Nie, po prostu Wasz sposób wypowiadania obrócił się przeciwko Wam. Denerwuje mnie jak naśmiewacie się i obrażacie jednego z forumowiczów.. stąd moja reakcja, bo ani nie macie ku temu podstaw by go rozliczac, ani zapału do weryfikacji pojawiających się zagadnień. Wiec, co tu uprawiacie?

No, paczajta...

Właśnie Oni podpierają się Nauką (gdy czasami czytuję Ich wypowiedzi, bo ta matma i fiza ...- obrzydliwość i niewiedza z mej strony) i Ich wiedzą - to aż zdumiewające, po co komu delta i ciąganie niewinnych niczemu pierwiastków?

Niestety, Adaś (wybacz za familiarność) - to Ty jesteś w błędzie.

Czymś się posługują, ale zazwyczaj nie na tym pułapie co trzeba. Wspominam o tym wcześniej. Nie da się złożonych zagadnień wyjaśnić jednym czy dwoma podstawowymi. Prościej tego ujac nie potrafię :-)

Wystarczająco czasu tu zostawiłem... Nie udzielam się zbyt często bo właśnie taki jest wynik rozmów w zaproponowanym przez kolegów schemacie... Do niczego tak się dojść nie da. Mniej na forum, a więcej pracy nad sobą.

Pozdrowienia

Edytowane przez Adam_85

Toteż mówię - kozi sik.

Umiejętnie i często uprawiane poletko przyniesie owoce.

Jam prostak z dziada pradziada, toteż do mnie cza jeszcze prościej...

"Czymś się posługują, ale nie na tym pułapie co trzeba..."

CO TRZEBA? - zatem, bom się już zapętlił?...wciórności.

Negujesz wiedzę, doświadczenie, rozwagę, osłuchanie, przewalenie tony klocków i tysiące wysłuchanych przez Nich płyt?

Żartuj, ale nie tak boleśnie.

I który z Kolegów Forumowiczów jest (według Ciebie) permanentnie obrażany?

Może nie zauważyłem, bo tematy o drutach traktuję w kategorii Kosz, ale jakoś tak się dzisiaj złożyło. Daj - to go przytulę.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Toteż mówię - kozi sik.

Umiejętnie i często uprawiane poletko przyniesie owoce.

Jam prostak z dziada pradziada, toteż do mnie cza jeszcze prościej...

"Czymś się posługują, ale nie na tym pułapie co trzeba..."

CO TRZEBA? - zatem, bom się już zapętlił?...wciórności.

Negujesz wiedzę, doświadczenie, rozwagę, osłuchanie, przewalenie tony klocków i tysiące wysłuchanych przez Nich płyt?

Żartuj, ale nie tak boleśnie.

I który z Kolegów Forumowiczów jest (według Ciebie) permanentnie obrażany?

Może nie zauważyłem, bo tematy o drutach traktuję w kategorii Kosz, ale jakoś tak się dzisiaj złożyło. Daj - to go przytulę.

Edytowane przez Adam_85

Ciekawość ogarnia... "Mnóstwo testów..."

Jakich i jakie wnioski?

Wybacz, ale po pierwsze już gdzieś coś o tym wspominałem, a po drugie to jest moje hobby, odskocznia, zabawa i tak to traktuje. Nie chcę mi się uprawiac batalii ze sceptykami. Za to bardzo bym chciał, aby sceptycy zadali sobie więcej trudu, skoro tym żyją i żyć zamierzają.

Edytowane przez Adam_85

Dałbym sobie rękę uciąć, że odpowiedź będzie w tym stylu.

Wiele słów i żadnych konkretów.

Tak przypuszczałem.

I żadnych "batalii" nie chcę prowadzić. Zwyczajnie powiedz "jak człek, człeku" - jakież to Twoje doświadczenie najbardziej Cię zachwyciło, oczy Ci na wierzch wylazły i stwierdziłeś po nim (tym eksperymencie), że pani od fizyki to torba, nieznająca się na niczym?

Dałbym sobie rękę uciąć, że odpowiedź będzie w tym stylu.

Wiele słów i żadnych konkretów.

Tak przypuszczałem.

I żadnych "batalii" nie chcę prowadzić. Zwyczajnie powiedz "jak człek, człeku" - jakież to Twoje doświadczenie najbardziej Cię zachwyciło, oczy Ci na wierzch wylazły i stwierdziłeś po nim (tym eksperymencie), że pani od fizyki to torba, nieznająca się na niczym?

Ja to robię dla siebie, a nie żeby bawić się w batalię słowna bez przełożenia na rzeczywistość. Chcesz to sobie przeczytaj mój profil, wyłączam się z dyskusji o niczym.. to nie pierwsza taka batalia i nie ostatnia, szkoda mi czasu i energii..

Edytowane przez Adam_85

Tadaaammmm!

Następny, proszę.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Nie, po prostu Wasz sposób wypowiadania obrócił się przeciwko Wam.

Czymś się posługują, ale zazwyczaj nie na tym pułapie co trzeba. Wspominam o tym wcześniej. Nie da się złożonych zagadnień wyjaśnić jednym czy dwoma podstawowymi. Prościej tego ujac nie potrafię :-)

Czemu niby miałby się obrócić? Ja swoje argumenty podpieram aktualną wiedzą. Czy w np prawie Ohma zaszła ostatnio jakaś zmiana??? Nie wybieram, które z naukowych FAKTÓW mi pasują, a które mam odrzucić, bo w nie nie wierzę.

Jeśli jakaś bzdura uwłacza PODSTAWOM elektrotechniki, tym bardziej nie będzie zgadzała się z elektrotechniką na wyższym poziomie.

Im prostsze wytłumaczenie, tym lepiej. Choć i tak pewnie proste zagadnienia będą traktowane jako "techniczny bełkot".

Myślę, że ten wątek też można spokojnie zamknąć.

I tak po kolei...wszystkie o kablach i innych pierdołach.

W ogóle powinien być zakaz zakładania wątków o tych rzeczach. ;-)

Ja mam pytanie do Adama 85

Kto jest twoim autorytetem jeśli chodzi o audio? Nie pytam o to forum tylko ogólnie. Jest jakaś osoba która gdy powie że coś jest bzdurą to ty powiesz ok wierze ci na słowo bo wiem że się znasz na rzeczy. Możesz podać jedno nazwisko?

To ja odpowiem za Adama (oczywiście nie odbieram mu głosu):

dla mnie liczy się tylko i wyłącznie słuch. Żadne tam "naukowe" teorie, techniczne tabelki, wykresy, słupki.

Po prostu słuch. Nie istotne czy on mnie oszukuje, czy nie.

Ważne, że "ja słyszę" to co emitują moje głośniki jako element końcowy całego systemu.

I byłbym zapomniał - ja już nie słucham kabli i innych gadżetów (sporo z nich mnie ominęło).

Słucham już tylko muzyki.

Nie chciałbym przerywać tak pięknie prowadzonej polemiki, dyskusji a miejscami pyskówki ale ...

Jako że jestem raczej tym wątpiącym to, na przekór sobie, wrzucam link do doniczki którą kolega zjjawa kiedys popełnił

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardzo podoba mi sie sposób argumentacji Zbyszka że to nie ma prawa działać a jednak ...

Ukryta Zawartość

Denerwuje mnie jak naśmiewacie się i obrażacie jednego z forumowiczów..

Myślisz że twierdzenie że kabel sieciowy i bezpiecznik też sieciowy mogą zmieniać brzmienie nie jest naśmiewaniem się z drugiej strony. Też nie macie do tego podstaw a jednak uparcie kreujecie takie voodoo teorie. Druga strona też ma prawo do sarkazmu a ponieważ jest oznaczony ";-)" to nie sądzę żeby z drugiej strony były osoby które nie znają się na drobnych żartach, ale może się mylę, kto wie. Dotychczas nie zauważyłem żeby te osoby np. na mnie się obraziły.

Zadam Tobie jedno pytanie, czy Ty też uważasz że kabel sieciowy może coś zmieniać w sygnale audio na wyjściu urządzenia? Jak odpowiesz to upewnisz mnie z kim mam do czynienia ;-). Tylko proszę o merytoryczną odpowiedź.

Edytowane przez Lech36

Kto jest twoim autorytetem jeśli chodzi o audio? Nie pytam o to forum tylko ogólnie. Jest jakaś osoba która gdy powie że coś jest bzdurą to ty powiesz ok wierze ci na słowo bo wiem że się znasz na rzeczy. Możesz podać jedno nazwisko?

Czemu dane dziedziny są podzielone na specjalizację / specjalistów? Ponieważ co jest do wszystkiego to jest do niczego. W świetle nauki ma to ogromne znaczenie. Oczywiście, że mam swoje autorytety, ale pomimo ogromnej wiedzy Ci ludzie również sobie zdają sprawę, że nie wiedzą wszystkiego. Nie ma podejścia na zasadzie, że nie umiem wytłumaczyć to nie może działać i nic nie będę sprawdzać, co jest bardzo szerzone przez szanowne grono.

Nie chciałbym przerywać tak pięknie prowadzonej polemiki, dyskusji a miejscami pyskówki ale ...

Jako że jestem raczej tym wątpiącym to, na przekór sobie, wrzucam link do doniczki którą kolega zjjawa kiedys popełnił

Ukryta Zawartość

Bardzo podoba mi sie sposób argumentacji Zbyszka że to nie ma prawa działać a jednak ...

Dobry przykład i można by znaleźć dużo więcej, ale to nie to forum, nie to podejście.

Myślisz że twierdzenie że kabel sieciowy i bezpiecznik też sieciowy mogą zmieniać brzmienie nie jest naśmiewaniem się z drugiej strony. Też nie macie do tego podstaw a jednak uparcie kreujecie takie voodoo teorie. Druga strona też ma prawo do sarkazmu a ponieważ jest oznaczony ";-)" to nie sądzę żeby z drugiej strony były osoby które nie znają się na drobnych żartach, ale może się mylę, kto wie. Dotychczas nie zauważyłem żeby te osoby np. na mnie się obraziły.

Zadam Tobie jedno pytanie, czy Ty też uważasz że kabel sieciowy może coś zmieniać w sygnale audio na wyjściu urządzenia? Jak odpowiesz to upewnisz mnie z kim mam do czynienia ;-). Tylko proszę o merytoryczną odpowiedź.

Rozumiem, że boli, ale Twoja taktyka odwracania wszystkiego bo tak Ci wygodnie jest zwyczajnie nudna. Ja już skończyłem, nie masz podstaw do tego by oceniać innych z pułapu do jakiego znowu próbujesz wrócić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam_85

Czemu dane dziedziny są podzielone na specjalizację / specjalistów? Ponieważ co jest do wszystkiego to jest do niczego. W świetle nauki ma to ogromne znaczenie. Oczywiście, że mam swoje autorytety, ale pomimo ogromnej wiedzy Ci ludzie również sobie zdają sprawę, że nie wiedzą wszystkiego. Nie ma podejścia na zasadzie, że nie umiem wytłumaczyć to nie może działać i nic nie będę sprawdzać, co jest bardzo szerzone przez szanowne grono

Adam 85 Marnujesz swój talen ta tym forum... ty zajmij się polityką ...

Zadaje ci proste pytanie o nazwisko a ty niby odpowiadasz tylko jakoś tak nie na temat.

To może jeszcze raz... czy gdyby np Ethan Winer albo Douglas Self powiedział ci że to bzdura to byś mu powiedział że ma racje czy stwierdził że jest nie osłuchany i niema doświadczenia? Bardzo proste pytanie.

Adam 85 Marnujesz swój talen ta tym forum... ty zajmij się polityką ...

Zadaje ci proste pytanie o nazwisko a ty niby odpowiadasz tylko jakoś tak nie na temat.

To może jeszcze raz... czy gdyby np Ethan Winer albo Douglas Self powiedział ci że to bzdura to byś mu powiedział że ma racje czy stwierdził że jest nie osłuchany i niema doświadczenia? Bardzo proste pytanie.

Otrzymałeś odpowiedź tylko nie potrafisz jej zaakceptować ponieważ jest nie na rękę.

KrisNext, Ty chociaż starasz się zachować pozory, że nie startujesz z pułapu profesora, który wyedukuje nieuków.. Niestety koledzy cały czas to robią bezpodstawnie. Czas startować z pułapu, do którego się przynależy, a nie do którego chciałoby się przynależeć.

Rozumiem, że boli, ale Twoja taktyka odwracania wszystkiego bo tak Ci wygodnie jest zwyczajnie nudna. Ja już skończyłem, nie masz podstaw do tego by oceniać innych z pułapu do jakiego znowu próbujesz wrócić.

Jakbyś mógł tylko jeszcze odpowiedzieć na pytanie z poprzedniego mojego postu to byłbym zobowiązany.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Lech36

Otrzymałeś odpowiedź tylko nie potrafisz jej zaakceptować ponieważ jest nie na rękę.

KrisNext, Ty chociaż starasz się zachować pozory, że nie startujesz z pułapu profesora, który wyedukuje nieuków.. Niestety koledzy cały czas to robią bezpodstawnie. Czas startować z pułapu, do którego się przynależy, a nie do którego chciałoby się przynależeć.

Nie mam ambicji kogokolwiek edukować i nie uważam się za mądrzejszego od kogokolwiek na tym forum.

Ale zaintrygowałeś mnie swoją "Teorią Pułapu" :)

Kurcze tyle lat po ziemi chodzę i wychodzi na to że źle wystartowałem nie z tego pułapu. Adam85 da się to jeszcze jakoś odkręcić? Możesz mi wskazać jaki jest właściwy pułap dla mnie ?:) Jaką drogę obrać by nie zbłądzić:)?

Jakbyś mógł tylko jeszcze odpowiedzieć na pytanie z poprzedniego mojego postu to byłbym zobowiązany.

Ukryta Zawartość

Też moge zacząć Ci zadawać pytania, ale ja i forumowicze czytający ten wątek wiemy wystarczająco duzo. Ja nie potrzebuje być weryfikowany przez Twoją osobę. Czemu to już zostało wszystko powiedziane.

Ukryta Zawartość

Też moge zacząć Ci zadawać pytania, ale ja i forumowicze czytający ten wątek wiemy wystarczająco duzo. Ja nie potrzebuje być weryfikowany przez Twoją osobę. Czemu to już zostało wszystko powiedziane.

O.K. rozumiem i pozdrawiam.

Nie mam ambicji kogokolwiek edukować i nie uważam się za mądrzejszego od kogokolwiek na tym forum.

Ale zaintrygowałeś mnie swoją "Teorią Pułapu" :)

Kurcze tyle lat po ziemi chodzę i wychodzi na to że źle wystartowałem nie z tego pułapu. Adam85 da się to jeszcze jakoś odkręcić? Możesz mi wskazać jaki jest właściwy pułap dla mnie ?:) Jaką drogę obrać by nie zbłądzić:)?

Z pułapu osoby, która robi za autorytet. Trzeba czytać ze zrozumieniem. Mógłbym inaczej to nazywać, ale w przeciwieństwie do Was nie chce nikogo obrażać tylko zarysować rzeczywisty obraz sytuacji.

Z pułapu osoby, która robi za autorytet. Trzeba czytać ze zrozumieniem. Mógłbym inaczej to nazywać, ale w przeciwieństwie do Was nie chce nikogo obrażać tylko zarysować rzeczywisty obraz sytuacji.

Wielokrotnie pytałem o różne aspekty audio VooDoo żeby się dokszatałcić, zrozumieć ale zawsze jest taki sam scenariusz odpowiedzi.

wygląda to mniej więcej tak:

Jak to działa?... To jest skomplikowane

Ale czy to czasem nie przeczy prawom fizyki? ...nie wszystkie zjawiska są jeszcze odkryte.

Moim zdaniem to nie ma prawa działać ponieważ (tu konkretne uzasadnienie) .... Zrób i sprawdź sam zamiast się wymądrzać

Zbudowałem i u mnie nie działa... wszystko zależy od systemu, może w twoim nie działać...opcjonalnie ... masz za tani sprzęt, jesteś nie osłuchany

To jak to obiektywnie sprawdzić? ... w sieci jest masa artykułów i wyników badań.

Moszesz podac jakiś link?... sam sobie poszukaj zamiast tracić czas na jałowe dyskusje.

To jak ty to zrobiłeś że u ciebie jednak działa... taką wiedzę to się zdobywa latami a ty byś chciał żby ci ktoś tak kawę na ławę i to za darmo

Odpowiadajać tak jak do tej pory sam się lansujesz na wielkiego znawcę wręcz guru od technologii audio takiego co to nie będzie zajmował się pierdoałami jak tłumaczenie komukolwiek czegokolwiek.

Idę coś zaprojektować zanim Adam85 odwoła prawa fizyki...

• Pokaż nowe odpowiedzi