Skocz do zawartości
IGNORED

EIC nie było by sobą ...

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

gdyby nie coroczny paszkwil szkalujący Audio Show :-)

Taka już Panie tradycja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/13480-eic-nie-by%C5%82o-by-sob%C4%85/

Elberoth, przewrażliwiony jesteś i przekręcasz fakty. Przecież prawdę piszą, co najwyżej trochę z innego punktu widzenia. Szkalowanie to mocne słowo, i już nadinterpretacja. A Audioshow jakie jest każdy widzi. Jesteś nieobiektywny, podobnie jak EIC, tylko że Ty bardziej.

Czasem wpisy na forum są dziwne. Nie znam środowisk, jestem konsumentem. Na audio show czekam cały rok i jest to jedyna szansa, żeby posłuchać dźwięku w jednym miejscu. Impreza jest super. Schaden fraude (nie znam niemieckiego ale chyba się to tak pisze) jest polską cechą. Wpis pana MacGyver, jak rozumiem czlowieka z branży, jest irytujący, podobnie jak tekst EIC. W każdym chyba kraju są tego typu targi. To są strzały we własne kolano. No further comments ... jak mówią w języku, który trochę znam.

Może i Elberoth jest przewrażliwiony i nieobiektywny w kwestii Audio Show - no, ale akurat temu trudno się dziwić... :))) Natomiast mnie ten news też bardzo "zdrzaźnił"... Jak słyszę / czytam teksty typu: "wielcy tego świata (...) Sony, Philips (...) wyznaczający trendy" etc. to nóż mi się w kieszeni otwiera, dokładnie tak, jak gdy słyszę / czytam o "wspaniałych, najbezpieczniejszych, najtańszych, jedynych, doskonałych (...) produktach Mxxxxsoftu" - jak jest, każdy widzi, supermarket pany... Marketingowcy zawsze mieli wielkie gęby, a papier (zarówno analogowy jak i cyfrowy :)) jest cierpliwy, i wszystko znosi... a trochę szkoda... ;)))

Wist, nie potępiam Audioshow, choć ma swoje wady, tylko zwracam uwagę że tekst EIC nie był paszkwilem ani nie szkalował. Był nieobiektywny (o czym pisałem) ale nie obraźliwy. Elberoth jest organizatorem Audioshow i też jest nieobiektywny, tyle że w drugą stronę i trochę bardziej. Audioshow jest potrzebne, ale chyba przydałyby się też pewne zmiany.

Ja tylko dodam od siebie, że gdyby AS było zdominowane przez "...tych którzy wyznaczają nowe kierunki rozwoju i pozwalają, tak naprawdę, żyć pozostałym firmom z branży." czyli Sony, Panasonica, JVC, Sanyo, NEC, Toshiba, Philips, Sharp, Samsung, Onkyo itd to dla mnie wizyta na tej imprezie nie miałaby sensu. Wystarczy pójść do Media Marktu...

Pzdr.

McGuyver - nie masz racji.

Przykład pierwszy z brzegu:

"Przy bliższej analizie widzimy jednak, że to tylko około 40 z ponad 200 funkcjonujących na rynku liczących się dystrybutorów. "

Konia z rzędem temu kto jest w stanie wymienic 200 dystrybutorów sprzetu audio w Polsce. Ja, osoba związana z tym rynkiem od 10 lat i znająca go od podszewki, potrafił bym wymienić co najwyżej 80 firm. Z czego prawie 60 się wystwiło.

Idziemy dalej:

"Ta czterdziestka posiada udział nie większy niż 3 % obrotu w rodzimym rynku."

Jakiego rynku ? Hi-Fi separates ? Hi-End ? Czy całego RTV-AGD ? Bo po zacytowanej liczbie można wnioskowa że autorowi chodziło o ten ostatni, co jest całkowitym nieporozumieniem.

I na koniec to:

"Jak co roku, nie pojawi się E.I.C." - nie pojawi się, bo nawet gdyby chciało to i tak nie może, bo ma bana :-)

Ale o tym autor już zapomniał napisać i teraz dorabia ideologię do rzeczywistości.

Z resztą historia tych paszkwili jest już długa i nie ogranicza się tylko do tego roku. Kiedyś (chyba rok temu) ze strony EIC dowiedziałem sie na przykład że AS się nie odbędzie ...

Nie zrozumcie mnie źle - osobiście leję na to co wypisuje EIC na swoich stronach ... bardziej mnie to śmieszy niż smuci.

Uprzedzając kolejne teksty EIC o AS nadmienię tylko, że wbrew informacją które mogą się pojawić na stronach EIC AS 2005 się odbędzie i już teraz planujemy taką niespodziankę, że wszystkim majtki spadną. Prezentacja Nautilusów za 1mln zł z AS2003 to przy tym pestka ... nie chcę uprzedzać faktów, ale wszystko zapięte jest już na 99%.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Bardzo fajne są tego typu dyskusje póki się oponenci nie kłócą. Przecież z jedne strony wystawa ta jest bardzo oczekiwana co jest chyba najważniejsze dla jaj uczestników a z drugie strony pojawiają się uwagi takie jak w linku który chyba też prawdę podają. Ale tak jest na całym świecie co innego imprezy masowe z nowinkami i kosmicznymi technologiami a co innego znane mi z prasy relacje np. z hotelu Kempinski (jak dobrze pamiętam nazwę) przecież nie było tam ni Philipsa Sony czy Panasonika z ich plazmami i demonstracjami rodem z supermarketu.

Otóż to, Lolo, wystarczy pójść do Mediamarkt. A Audioshow obecnie chyba i tak jest zbyt masową imprezą na której zwykłych gapiów jest więcej niż audiofili/melomanów/sprzętofili. Myślę, że warto pewne rzeczy zmienić, i ta uwaga dotyczy zarówno organizatora jak i wystawiających. Od lat wielu jęczy, że warunki akustyczne nieodpowiednie, a mimo to od lat niektórzy nie nauczyli się jak sobie z nimi radzić. Mimo to Ancient Audio od lat ma najlepszy dźwięk wystawy. Czy AA ma inne warunki akustyczne? Czy po prostu wie jak je opanować? Ale to tylko przykład.

McGuyver -> źle mnie odebrałeś. Mój pierwszy post nie miał mieć charakteru zaczepnego. To raczej zwrócenie uwagi na scenkę kabaretową dla poprawienia humoru na forum :-))))

McGyver -> przepraszam, źle go zapamiętałem.

Wist -> opcja szukaj twoim przyjacielem :-)

(generalnie jestem wrogiem tego typu odzywek, ale ta sprawa jest wyjątkowo złozona i ciężko to napisać w 3 słowach - jest gdzieś wątek na 500+ wpisów)

Moim zdaniem brak "gigantów" na AS świadczy o zupełnym lekceważeniu konsumentów.

My ,jako potencjalni nabywcy zostaliśmy potraktowani "per noga".

Audio Show jest organizowane głównie dla nas,maniaków poszukujących nowych i dobrze brzmiących systemów,a nie dla zaspokojenia ambicji Elberotha.

Elberoth gorąco popieram Twoją inicjatywę i życzę równie ciekawych wystaw jak tegoroczna.

Ten caly AS jest w ogole nie zbyt dobrze zdefiniowany. Pomijajac pewne moze niescislosci z przytoczonego artykulu, w efekcie nie ma tam nic odbiegajacego od rzeczywistego stanu rzeczy. Dobrze nawet, ze audio show w nieobecnosci czegokolwiek innego na terenie Polski w ogole sie odbywa. Nie mozna za bardzo narzekac na to co sie ma, poniewaz nie za bardzo jest z czego wybierac. Elberoth, ale zastosujmy nieco skromnosci, czy te majtki beda opadac i facetom i kobietom, czy tylko niektorym,....a dzieci? Czy opadanie majtek bedzie czescia zaplanowanego widowiska? Jesli tak, to albo CES powinien przyjechac do ciebie i nauczyc sie nowych trickow ekspozycji i wtedy wg recepty zobaczymy 120tys nudystow za 3 tygodnie w Las Vegas co bedzie niepowtarzalnym sukcesem. Zreszta wszystko jedno, reausumujac AS gwarantuje opadniecie majtek w 2005. A poza tym, bedzie co ogladac?

w tym co pisze EIC cos jest, i nie mysle o kontekstach i podtekstach, ktorych nie znam, a ktore elberothowi pozwalaja powiedziec, ze to jest paszkwil. nie wiem - szczery czy nie - jednak w slowach EIC jest tesknota za impreza, ktora pelniej pokazywalaby to, co jest do pokazania. jestem przekonany, ze to tesknota co najmniej kilku osob na tym forum. bo nie wszyscy - jak jazz - maja szczescie mieszkac w centrum swiata, gdzie nasycenie hi-endem pewnie przewyzsza nasycie piersi lokalnych div, poldiv i zwyklych dziwek - dobrym, kalifornijskim silikonem:-)

• Redaktorzy

Jazz :-) - do oglądania będziesz miał hostessy (mam nadzieję, że tym razem ich niezabraknie), za to sprzęt będzie do posłuchania w formie "śleoych odsłuchów". Wsio za transparebtnymi akustycznie kotarami. Będziemy chodzili od pokoju do pokoju, słuchali, opisywali wrażenia a po dwóch tygodniach Eberoth opublikuje kto i gdzie z producentów się zainstalował i co gdzie grało ;-))

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Elberoth,

Jaki paszkwil,jeśli 3% rynku utrzymuje AS to przed targami świetlana przyszłośc.

Bez udziału "majors" i tak jak w przypadku Maka czy Ancient stałem w kolejce do odsłuchów.

Proszę więcej spokoju,pewności siebie i nie odpowiadaj cierpko na ich opinię,poprostu zapraszaj Wszystkich

tak samo ciepło i bądź pewien sukcesu.

Choć mnie udział wymienionych wielkich do niczego nie potrzebny ale Ty traktuj wszystkich po przyjacielsku

i zobaczysz za rok,dwa znów wrócą na AS a Ty uczynisz Targi tańszymi dla i uczestników i wystawców.

Jak milo było spotkać bratnie dusze i porozmawiać! :O)I nic więcej mi nie potrzebne bylo :O)Nie lubię takich spędów i tłumów(w tym roku na AS troche mniejszych)Dla mnie AS to jedynie ciekawostka :O)

EIC - się żali, niech sobie płacze. Ja za nimi nie tęsknię . Po cholerę nam japońszczyzna na wystwie i jej nowe trendy hehehehehe ? Bez niej jest znakomicie !!! A tak zwiozą hostesy i zamiast słuchać, człek będzie się za spódniczkami oglądał. Od tego nie jest AS.

"Najwyższy czas, żeby w Polsce znalazł się jakiś prężny organizator, potrafiący wylansować wystawę w której możemy zobaczyć pełny przekrój produktów i najnowszych technologii z całego świata. "

Chyba powinni napisać "na której" a nie "w której"? Ja tam wolę posłuchać całych niż oglądać w pełni przekrojone :-)

Ale jakby się EIC zawzięło i zorganizowało konkurencyjną imprezę w pierwszej połowie roku, to bym się nie obraził, bo nic tak dobrze nie robi rynkowi jak konkurencja :-)

Elberoth

Ta walka na paszkwile ma trochę inne początki - EIC w początkach AS miało znaczny udział wśród wystawców. Jeśli ktoś nie może się zgodzić na pewne warunki to już inny problem. AS jako monopolista na rynku wystawienniczym musi i tak i tak znosić wszystkie krytyki pod adresem działalności wystawienniczej sprzętu Audio w Polsce. Próby powstania nowych wystaw spaliły na panewce - w W-wie odbyły się prawde mówiąc chyba dwukrotnie wystawy równolegle z AS. Przykładowo planowana wystawa w 1999 roku w maju w trójmieście została tzw. storpedowana przez "życzliwych" mimo akcesu ok. 20 wystawców i nikt jakoś szumu nie robił.

EIC ma trochę racji, zwracając uwagę na nazwę "Audio Show" a nie HI-End Show - sprzęt od producentów masowych czasami też powinien zaistnieć na wystawach (kino domowe i takiem tam cuda to nie samo Audio).

Reasumując można dodać, dobrze, że mamy chociaż AS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.