Skocz do zawartości
IGNORED

Najelepsze słuchawki nauszne do 1000zł

petros601

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po zakupie dobrego stereo w domu odkryłem świat HiFi.

Teraz przyszła kolej na słuchawki....

Obecnie słucham na 10cio letnich AudioTechnica FC7. Graja jeszcze całkiem przyzwoicie ale pałąk jest już kilka razy klejony.

Słucham każdego rodzaju muzyki (bez rapu)

Słuchawki muszą:

- wyglądać skromnie (zostają na noc w pracy) Sennheiser Momentum jak dla mnie wyglądają na "zbyt drogie / kozackie". Sennheiser HD25 już bardziej odpowidadają mi wyglądem ale ponoć grają gorzej od Momentum..

-dobrze przetwarzać niskie tony, lubię nisko schodzący bas. Słuchawki powinny grać raczej ciepło/ciemno.

-nie mogą izolować całkowicie od otocznia. 90% będą w biurze za biurkiem i muszę słyszeć co sie dzieje na około (telefon) i lepiej żeby koledzy nie słyszeli zbyt głośno czego słucham.

Czyli idealne były by Sennheiser HD25 grające jak Momentum lub HD559...

TYLKO NOWE.

Cena do około 1000zł.

Mam możliwość zakupu za granicą

Według tego co piszesz monumentum będą idealne mam słucham są na 100 % takie jak opisywałeś dodatkowy plus pełna synergia z iPhone bez potrzeby używania dodatkowego sprzętu

Witam

Po zakupie dobrego stereo w domu odkryłem świat HiFi.

Teraz przyszła kolej na słuchawki....

Obecnie słucham na 10cio letnich AudioTechnica FC7. Graja jeszcze całkiem przyzwoicie ale pałąk jest już kilka razy klejony.

Słucham każdego rodzaju muzyki (bez rapu)

Słuchawki muszą:

- wyglądać skromnie (zostają na noc w pracy) Sennheiser Momentum jak dla mnie wyglądają na "zbyt drogie / kozackie". Sennheiser HD25 już bardziej odpowidadają mi wyglądem ale ponoć grają gorzej od Momentum..

-dobrze przetwarzać niskie tony, lubię nisko schodzący bas. Słuchawki powinny grać raczej ciepło/ciemno.

-nie mogą izolować całkowicie od otocznia. 90% będą w biurze za biurkiem i muszę słyszeć co sie dzieje na około (telefon) i lepiej żeby koledzy nie słyszeli zbyt głośno czego słucham.

Czyli idealne były by Sennheiser HD25 grające jak Momentum lub HD559...

TYLKO NOWE.

Cena do około 1000zł.

Mam możliwość zakupu za granicą

Jeśli nie mają całkowicie izolować od otoczenia, to Sennh. HD25. Choć ja wybrałbym HD559 może z racji posiadania HD 600.

HD559 / HD600 niestety są zbyt wielkie. Nie nadają się słuchania muzyki w pracy.

Momentum obecnie są faworytem ale nie pasuje mi ich wygląd.

Słuchałem Momentum i HD559. HD559 były bardziej naturalne, lepsza scena. Momentum bardziej "muzykalne" z lepszym basem.

Jak wypadają HD25 na tle Momentum?

Denon mm400.

Wy to z premedytacją robicie czy może ktoś tu ma problem z czytaniem (ze zrozumieniem) ?

Te słuchawki nie są ani skromne ani nauszne.

Czarne Momentum już tak wzroku nie przykuwają ;)

Ciężko będzie Tobie znaleźć coś podobnie grającego. Zaskoczyłeś mnie tym ,że porównujesz Momentum z 559...Te pierwsze są według mnie sporo lepsze.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może ta recenzja Tobie pomoże.

Dodam jeszcze od siebie, że bardzo dużo wnosi (pozytywnie) wymiana okablowania. Może to być Canare albo miedź 7N Acrolinka ale cena jest wysoka.

Mam recablowane Q701 i Senki HD 600. W porównaniu z fabrycznymi kablami to przepaść.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zaskoczyłeś mnie tym ,że porównujesz Momentum z 559...Te pierwsze są według mnie sporo lepsze.

Może miałem takie dziwne wrażenie tylko. Albo był to model HD599 czy coś podobnego.. Ale miały one taką przetrzeń i scenę której Momentum nie ma.

HD25 nie słuchałem wcale.

Wy to z premedytacją robicie czy może ktoś tu ma problem z czytaniem (ze zrozumieniem) ?

Te słuchawki nie są ani skromne ani nauszne.

1) graja wyraznie lepiej od Momentum i sa nauszne. Więcej, maja większe "muszle" i sa bardziej komfortowe.

2) może nie sa skromniejsze, ale bardziej eleganckie od Momentum. Nie wiem jakie to twoje biuro, ale chyba nie kradną? W takim przypadku nawet słuchawki za 200zl będą zbyt ekstrawaganckie.

Mam Beyerdynamiki DT990 Pro, AKG K-701 i AKG N60 NC. Dwie pierwsze się kurzą, bo N60 są po prostu znakomite! Nie mają solidnego basu Beyerów ani przestrzeni K-701 ale:

- grają naprawdę znakomicie żywym, rytmicznym i bogatym barwowo dźwiękiem.

- są lekkie i rzeczywiście NA-uszne, nie wokółuszne; w Beyerach zaczynam się gotować po 15 minutach a w 701 czuję się jak w hełmie :-) N60 mogę mieć na uszach godzinami;

- nie trzeba elektrowni, żeby porządnie zagrały: ze wzmacniaczem pokazują klasę, ale i z dziurki smartfona dźwięk jest bardzo przyjemny

- tłumienie hałasu działa znakomicie, ale bez przesady: telefon usłyszysz. System tłumienia przycina niskie i średnie pasma z najbardziej irytującymi szumami;

- system tłumienia można wyłączyć, słuchawki grają wtedy nieco gorzej, ale w wypadku wyczerpania się akumulatora nie grozi nam kompletna cisza;

- konstrukcja zamknięta, dźwięk nie przeszkadza ludziom obok;

- są świetnie wykonane, ale nie wyglądają raczej na jakiś luksusowy rarytas;

- składają się do niewielkich rozmiarów;

- kosztują poniżej 1000 zł, ale jest już ich wersja bezprzewodowa, co bardzo kusi ;-)

Wady? Ładuje się je nieco dziwacznym, firmowym kabelkiem, którego lepiej nie zgubić!

“That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.” (Christopher Hitchens).

Słuchałem AKG N60 NC dosyć niedawno.

NC działa naprawdę dobrze! Jednak nie spodobała mi się ogólnie ich barwa dźwięku.

Chyba że słuchawki trzeba wygrzewać i słuchanie w sklepie raczej nie ma sensu ?

Jakieś inne alternatywy do Sennheiser Monenum OnEar?

Inne pytanie:

Czym różnią sie o Sennheiser Monenum dla IOS i dla Android. Tylko kablem i pilotem? Można go wymienić?

Mam możliwość BARDZO okazyjnego zakupu dla IOS (500zl nowe), ale posiadam telefon Samsung.

Można ten kabel do samsunga dokupić?

Nie wiem jakie to twoje biuro, ale chyba nie kradną?

Nie ,nie kradną, ale nie chce żeby młodzież pomyślała że w moim wieku nie wypada nosić kolorowych słuchawek

• 2 tygodnie później...

Witam.

Sennheiser HD25 to są słuchawki dla DJ mimo niepozornego wyglądu bardzo dobrze tłumią dźwięki z zewnątrz.

Polecam Te o których pisał Terrapin - Beyerdynamic DT990 Pro, fantastyczne brzmienie i to są słuchawki półotwarte słuchanie na nich to sama przyjemność.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.