Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuje oszusta i moich zabawek

BaliGdynia

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się do was o pomoc.

Poszukuję oszusta oraz moich

Denon AVR-X6200W oraz Denon PMA-1510AE

Znaki szczególne to na avr jest rysa na górnej obudowie a na pilocie od wzmacniacza jest odprysk koło przycisków volume.

Na fotach widać nr.seryjne

Bardzo proszę o pomoc.

adf639066a3264b339ced154baa0a6f0.jpg815daf55b8f359d14f208ab26a93ff36.jpg9576e26cb7248a88d7013f34b36d8991.jpg39dcad8b9ca59f31fe2e3466644230ad.jpg8204d03c67370c827883fd263bc6ebec.jpged86adb6c0f9264c15f7bb5e7edeb37b.jpg9543afd545934630a2d22d7f99efc79f.jpg

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

https://www.audiostereo.pl/topic/135641-poszukuje-oszusta-i-moich-zabawek/
Co się stało Bali?
Szkoda gadać, zostałem oszukany.

Przestroga dla innych.

Dostałem potwierdzenie przelewu na meila, no to mówię sobie ok, sprzęt sprzedany, a że była to sobota to dopiero dziś kasa na koncie.

"Kurier przez duże K" przyjechał i tyle.

I teraz ani avr & pma i ani kasy na koncie :(

Uwież mi nawet nie chce mi się gadać, dałem się zrobić jak mały dzieciak.

Na jakim portalu i gdzie to sprzedawałeś w PL czy zagranicą?
Na olx.

Telefon kupca już milczy niestety.

Weź prawnika od dotrze o dane tego co kupił od ciebie z OLX.Nawet jak bys zgłosił na policje oszustwa do by do gościa Po IP doszli i w sadzie bys go udupił a ty mu sprawę z cywila walisz

Ale jaja,Bali serio współczuje ..Pozniej sie dziwić ,że ludzie są nieufni.. Ja przed wczoraj ogladałem auto niby 50tyś tylko przejechane..Gdy obecny wlasciciel wyszedl pstryknalem fotke export certyfikatu ..Po weryfikacji w necie i chatem z sbt co ltd(bo auto import z Japonii a tam nikt licznikow nie kreci bo kara surowa)wyszlo ze ma 134tysiace i skręcony na miejscu w IE..oszuści są,byli i bedą i trzeba uważać na każdym kroku.

do by do gościa Po IP doszli

Niekoniecznie. Jak był mądry to jechał na Torze a wówczas polska policja jest bez żadnych szans.

ma 134tysiace i skręcony na miejscu w IE

Ale w IRL za kręcenie też jest pierdel. Zadzwoń na Gardę - śmierć oszustom!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ostatnio sprzedawalem felgi i koles mi tez wyjechal z tekstem, ze mi wysle potwierdzenie przelewu... z automatu go wysmialem.

Ja mam twarda zasade pierw kasa na koncie i potem wysylam lub odbior osobisty. Innej mozliwosci nie ma i nie bawie sie w wysylki za pobraniem, zwroty etc. Stawiam zawsze warunki jasno... chcesz to kupuj nie to nie zawracaj dupy.

Mam nadzieje, ze uda Ci sie dorwac oszusta. Sprawdzaj aukcje moze wyplynie.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Panowie trzymamy się tematu.

To nie miejsce do dywagacji jacy i czy w ogóle "specjaliści" są w stanie wchodzić do sieci i jakiej sieci.

Problemem nie jest temat "sieci" tylko poszukiwanie konkretnego sprzetu.

Mod.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Telefon kupca już milczy niestety.

Pamiętaj o jednym!

Telefony są teraz rejestrowane. Ten numer należy do konkretnego imienia i nazwiska.

Nie wiem na jakim etapie czarny rynek tu działa ale może warto iść też tą drogą.

Możecie wierzyć lub nie ale w dzisiejszych czasach to nie co może być pewne, nawet kasa do ręki może być "lewa"

A więc tak: sprawa już na policji, monitoring z ulic zabezpieczony, jeśli chodzi o nr.tel to mogę powiedzieć iż Play, adres na przelewie był od kogo.

Na dobro śledztwa tu oficjalnie nic nie mogę zdradzić, teraz czas.

Jeśli chodzi o policję to nie nie jest tak że nic nie robią. PROCEDURY to jest do bani, aby sprawdzić nr.tel właściciela czy konto w banku to trzeba do prokuratora wniosek złożyć itp. To zazwyczaj od 2do4tyg trwa. I teraz co jest śmieszne, monitoring przeważnie czy to bank czy inna instytucja to do 30dni przechowuje materiał. PROCEDURY w naszym kraju ułatwiają oszustą działanie, niestety ale taka prawda.

Ja nie mam pojęcia co i jak i gdzie info zamieścić. Lombardy nigdy nie sprawdzają czy sprzęt skradziony, spisują dowód tylko.

Ja zamieściłem tu posta jak i na olx oraz allegro.

Macie jeszcze jakieś pomysły prócz fb.?

Bez obrazy ale to zadna przestroga bo tak nikt nie sprzedaję,nie ma kasy a sprzęt wysyła bo się podniecił sprzedażą,porażaka na całej linii,oby finał był z happy endem

no niestety ale masz racje 100%

Typowy przekręt na OLX lewym potwierdzeniem przelewu. Tam siedzi niestety mnóstwo cwaniaków - NIGDY na potwierdzenie się nie wysyła. Współczuję i życzę happy endu

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Bez obrazy ale to zadna przestroga bo tak nikt nie sprzedaję,nie ma kasy a sprzęt wysyła bo się podniecił sprzedażą,porażaka na całej linii,oby finał był z happy endem
No tak nie do końca. To nie była moja pierwsza tranzakcjia, sam wysyłam potwierdzenia przelewu. Zawsze działało i nie miałem z tym problemu...aż do teraz.

Aż mnie ciarki przeszły, bo raptem 2 tygodnie temu tez sprzedawałem na .olx, wlasnie na potwierdzenie przelewu mailem. Fakt, ze wyczekałem aż kasa wejdzie na moje konto i wtedy puściłem towar.

Niestety cierpliwość jest dobrym doradca, nic na wczoraj albo ewentualnie za pobraniem.

Jakimś trzeba byc zerem zeby w taki perfidny i desperacki sposób przyjeżdżać pod kogos chatę po klocki?!!

Bali ściągaj te buraki cukrowe!! Troche pracy, ale faktycznie spr zapisy z kamer- gdzies musiały złapać ich poruszający sie złom...

Przestrzegam przed taką sprzedażą. Ostatnio znajomy znalazł na OLX ciekawą ofertę na samochód i zadzwonił, jednak gościu przez telefon powiedział że oferta jest już prawie nie aktualna bo już ma przyjechać inny kupiec i się rozłączył. Znajomego kusiła cena więc zadzwonił i powiedział że samochód bierze w ciemno i zaraz wyśle mu zaliczkę. Oczywiście sprzedawca powiedział że nie ma takiej potrzeby i decyzja należy do niego. Oczywiście znajomy zapłacił i pojechał po samochód. Oczywiście pod wskazanym adresem nikogo takiego nie było co chciał sprzedać samochód. Kombinatorów jest całe mnóstwo.

Ech.....BALI, BALI, jak że tak?? Przykra sprawa. Życzę powodzenia w odzyskaniu sprzętu. Oby był happy end.
Sauron dziękuję, no cóż kabel i skrzynka została i kolumny tylko.

Moja glupota/naiwność nic wiecej, sam na siebie jestem zły że starego misia na sztuczny miód zrobiono.

Widzisz zachciało mi sie kolor czarny na srebrny zmieniać i teraz mam....

Aż mnie ciarki przeszły, bo raptem 2 tygodnie temu tez sprzedawałem na .olx, wlasnie na potwierdzenie przelewu mailem. Fakt, ze wyczekałem aż kasa wejdzie na moje konto i wtedy puściłem towar.

Niestety cierpliwość jest dobrym doradca, nic na wczoraj albo ewentualnie za pobraniem.

Jakimś trzeba byc zerem zeby w taki perfidny i desperacki sposób przyjeżdżać pod kogos chatę po klocki?!!

Bali ściągaj te buraki cukrowe!! Troche pracy, ale faktycznie spr zapisy z kamer- gdzies musiały złapać ich poruszający sie złom...

mam prośbę - mógłbyś jeszcze raz po Polsku i z sensem logicznym przy okazji? Bo piszesz że sprzedawałeś na potwierdzenie mailem a za chwile że poczekałeś na kasę – więc się zdecyduj

BaliGdynia - szkoda straszna - jak tak doświadczony user mógł tak się dać nabrać? Życzę Ci abyś odzyskał kasę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.