Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  58 członków

Asura Klub
IGNORED

Klub miłośników: produkty ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

Ja planuję ostateczne posłuchanie na ok połowę stycznia i wtedy się zobaczy i wątek zostanie (TYM RAZEM NAPRAWDĘ) DOKŁADNIE WYCZYSZCZONY

Tutaj niestety jesteś w błędzie.

Przez 30ci stron w sobie tylko znanym celu pozwalałeś w wątku klubowym na taka formę dyskusji, zatem tak pozostanie do końca. Publikacje już zamieszczone i pozostawione przez Ciebie bez protestów, pozostaną w tym wątku na stałe.

Super!

A większe - "dedykowane" (koniecznie trzeba użyć tego określenia - bo "mądrzej" brzmi) do wzmacniaczy, źródeł, dłuższe i węższe do kabli, może nawet do kolumn?

Z blond-platynowych drucików.

Albo iść na całość i rozłożyć w pokoju odsłuchowym namiot Faradaya ; )

https://hollandshielding.pl/Namiot-Faraday-z-ekranem-ochronnym-EMI-RFI

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

• Moderatorzy

Brunetki pewnie bez sprawdzania są do kitu; dobre są tylko blondynki. Jak takie coś z czymś czarnym na głowie może działać, wszyscy się ślinią na widok blondynek to wiadomo LOL

Te Twoje paralele i poczucie humoru jest denne wręcz...

Oczywiscie, prośby o merytoryczna dyskusje które rzucasz co jakiś czas (zwykle jak ktoś złapie Cię na palniętej głupocie) dotyczą wszystkich oprócz Ciebie?

-----------------

Nie- to była tylko ANEGDOTA medyczna (coś było o tym w podręczniku o oparzeniach pod red J. Puchały)

A ALUZJĘ to popełnia Kolega

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Póki co- od teraz za nazwanie NA spamforum- ban. Kto się chce przekonać?

I tutaj również się mylisz.

NIKOGO kto nazwie spamforum po imieniu na AS nie zbanujesz! Bowiem działanie będących tam spamerów, znów bez honoru zjawiających się na naszym forum potajemnie pod innymi nickami i w sporej ilości klonów, nic się nie zmieniło.

Wciąż wam się marzy dominacja na tym Forum i prowadzenie swej działalności handlarzy i naganiaczy. Bo wasze cud forum pod względem marketingowym jest niczym na rynku. A gdzież to był wasz pokój na Audioszale tak ambitnie planowany??? :-)

Tu nie jest spamforum i nigdy nie będzie. A spamforumowi spamerzy u nas będą zawsze tylko spamerami nawet pod innymi nickami.

Gość messier57

(Konto usunięte)

Problemem jest nie rozróżnianie spraw oczywistych od tych, które z braku własnego doświadczenia (wiedzy) można i trzeba samemu sprawdzić.

Co dla Ciebie oczywistego jest w zjawiskach przepływu elektronów w przewodnikach, w skomplikowanym środowisku elektro-magnetycznym i wpływie zmian w tym środowisku na zmiany w przepływie elektronów... ze szczególnym zwróceniem uwagi na efekt jaki to wszystko ma, w przekształcenie tak otrzymanej energii elektrycznej w ciśnienie akustyczne powietrza?

NIKOGO kto nazwie spamforum po imieniu na AS nie zbanujesz! Bowiem działanie będących tam spamerów, znów bez honoru zjawiających się na naszym forum potajemnie pod innymi nickami i w sporej ilości klonów, nic się nie zmieniło.

Wciąż wam się marzy dominacja na tym Forum i prowadzenie swej działalności handlarzy i naganiaczy. Bo wasze cud forum pod względem marketingowym jest niczym na rynku. A gdzież to był wasz pokój na Audioszale tak ambitnie planowany??? :-)

Tu nie jest spamforum i nigdy nie będzie. A spamforumowi spamerzy u nas będą zawsze tylko spamerami nawet pod innymi nickami.

Prowokacja.

Proszę o opuszczenie tego Klubu i nie pisanie w nim nic więcej!

Jeśli nie- ban

Edytowane przez absinth3

Co dla Ciebie oczywistego jest w zjawiskach przepływu elektronów w przewodnikach,

Oczywistym jest jak brzmi moje audio, gdzie nie zastosowałem żadnego niepotrzebnego gadżetu. Wszelkie prądy przepływają sobie swobodnie przewodnikami do tego przeznaczonymi.

Gość messier57

(Konto usunięte)

Oczywistym jest jak brzmi moje audio, gdzie nie zastosowałem żadnego niepotrzebnego gadżetu. Wszelkie prądy przepływają sobie swobodnie przewodnikami do tego przeznaczonymi.

Czyli po prostu nie masz pojęcia. Cale pytanie brzmiało:

Co dla Ciebie oczywistego jest w zjawiskach przepływu elektronów w przewodnikach, w skomplikowanym środowisku elektro-magnetycznym i wpływie zmian w tym środowisku na zmiany w przepływie elektronów... ze szczególnym zwróceniem uwagi na efekt jaki to wszystko ma, w przekształcenie tak otrzymanej energii elektrycznej w ciśnienie akustyczne powietrza?

Prowokacja.

Jeśli nie- ban

Prowokacja.

Jeśli nie- ban

To jest wpis moderacji na Twoje wypowiedzi w temacie spamforum i błędnych założeń co do prowadzenia tego wątku klubowego.

Rozumiem że banujesz użytkownika vlado, bo chyba nie wpadłeś na pomysł zbanować moderatora???

Zatem zacytuj wpis użytkownika vlado za jaki go banujesz, lub napisz że osobiście sobie go w swym wątku nie życzysz.

Czego jak czego, ale PROWOKACJI tu nie będzie. Proszę użytkownika podpisanego pod tym postem

I tutaj również się mylisz.

o opuszczenie Klubu

Edytowane przez absinth3

Ja bym jeszcze poprosił o opuszczenie klubu użytkownika ASURA za wpisy niemerytoryczne.

O styropianie, blondynkach i innych tego typu tematach można rozmawiać na bocznicy.

Co dla Ciebie oczywistego jest w zjawiskach przepływu elektronów w przewodnikach, w skomplikowanym środowisku elektro-magnetycznym i wpływie zmian w tym środowisku na zmiany w przepływie elektronów...

Ja piszę o DOMOWYM AUDIO, a Ty? O problemach badanych w CERN?

Czego jak czego, ale PROWOKACJI tu nie będzie. Proszę użytkownika podpisanego pod tym postem

o opuszczenie Klubu

Pod tym wpisem nie ma podpisu osobnika, bo jest to wpis moderacji Forum AS!

Moderacja nie opuści tego klubu, ponieważ jej zadaniem jest moderowanie wpisów na Forum!

Moderacja zawsze bedzie reagować na próby gloryfikowania na AS spamforum, którego działania w stosunku do naszego forum były i w dużym stopniu pozostają haniebne. Moderacja również zawsze będzie dbała, aby dominacja branży ze spamforum nie zaistniała u nas nigdy więcej.

Jeśli te warunki są dla Ciebie niejasne, to obawiam się problemów z naszym wspólnym istnieniem na tym forum. Doradzam korzystanie z tego bardziej ekskluzywnego i kulturalnego u nas zwanego spamforum.

Gość messier57

(Konto usunięte)

Ja piszę o DOMOWYM AUDIO, a Ty? O problemach badanych w CERN?

Przepływ elektronów w przewodniku to jest własnie Twój prąd. Mechanika kwantowa działa non stop blisko nas, nie trzeba jechać do Cern :)

Np. Temperatura to jest miara szybkości poruszania się cząstek elementarnych (miara energii kinetycznej). Niesamowitym jest ze nasze ciało może wiec w locie ocenić prędkość tych cząsteczek elementarnych poprzez dotyk. Ty chcesz mówić ze coś jest cieple albo zimne, bez świadomości ze to jest głębszy o wiele bardziej skomplikowany problem. Jesteś dorosły i miałeś duzo doświadczeń z ciepłymi i zimnymi rzeczami i twierdzisz wiesz wszystko w temacie. To jest Twoje podejście.

Edytowane przez messier57

A ja sobie myślę, że chyba jeszcze nie było klatki Faradaya dedykowanej do audio.

Niewielka, np 50x40x30 cm aby zamknąć w niej listwę zasilającą.

Co tym sądzicie?

sam temat jest dosc stary na tym forum

pamiętam ze Zydelek zasypywał listwy rozdrobnionym scierniwem z tarcz szlifierskich ale nie pamiętam juz dokładnie których

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

to jest głębszy o wiele bardziej skomplikowany problem.

Skoro jesteś taki głodny wiedzy, zajmij się więc proponuję - zasadą działania omawianej tu "kuwety na rozgałęźnik". Jak dojdziesz już do rzetelnych wniosków i wyników, opartych na fizyce - wystarczy ta klasyczna, (strun nie ma co potrącać ni napinać niepotrzebnie) to czekam z dużą niecierpliwością na efekty Twojej pracy.

Gość messier57

(Konto usunięte)

Skoro jesteś taki głodny wiedzy, zajmij się więc proponuję - zasadą działania omawianej tu "kuwety na rozgałęźnik". Jak dojdziesz już do rzetelnych wniosków i wyników, opartych na fizyce - wystarczy ta klasyczna, (strun nie ma co potrącać ni napinać niepotrzebnie) to czekam z dużą niecierpliwością na efekty Twojej pracy.

Mówimy o Twojej ignorancji, a To odwracasz dyskusje na mój temat. Typowe działanie tych co nie maja więcej argumentów.

Moderacja mile widziana. Ale MODERACJA!

A to rafaell jest zbanowany?

Moderacja mile widziana. Ale MODERACJA!

Powtórzę po raz ostatni:

- jeśli nie odpowiada ci forma prowadzenia naszego Forum, oraz moderacja AS, to ogranicz się do swego cud forum złożonego w większości z moderatorów/założycieli!

Dalsze ataki na nasze forum, próby gloryfikacji spamforum i ataki na moderacje oraz administracje AS, zakończy się dla Ciebie tak samo jak dla dyzmana, który był pierwszym zbanowanym założycielem podobnego wątku do tego.

Jeśli o produktach ASURA dyskutować nie można w kategoriach czysto technicznych, a bron Boże zadawać pytań o działanie tego gadżetu, to proszę wykupić wątek sponsorowany na AS. Od zawsze jest u nas taka możliwość. Tam może sobie reklamować jaką chce bzdurę.

Tam może sobie reklamować jaką chce bzdurę

To pisze moderacja czy użytkownik?

Żeby zakończyć niepotrzebny mi do niczego spór

1. Niekoniecznie musimy się orientować, kiedy Vlado jest użytkownikiem a kiedy nie. Czy podpis "W" oznacza użytkownika a nie moderatora? Tego w regulaminie klubów nie ma.

2. Z regulaminu Klubów: "To watek dla wielbicieli podmiotu jaki zgłosił założyciel. I TYLKO wielbicieli"

Bardzo proszę się zastosować- nie życzę sobie rozważań technicznych- interesuje nas tylko dźwięk

nie życzę sobie rozważań technicznych- interesuje nas tylko dźwięk

W takim razie trzeba czekać do wiosny na ptasie śpiewy.

Przecież jedno wynika z drugiego!

Najpierw inżynier rozwiązuje problemy i niuanse techniczne by potem był z tego dobry dźwięk.

A może nie jest tak i tylko nie wyspany jestem? ;)

Gdyby w tym wątku mieli pisać tylko "wielbiciele" czyli tacy co na pewno produkt mają lub słuchali sprzętu z jego wykorzystaniem i w dodatku na podstawie swych doświadczeń go wielbią, to dawno byłby martwy ponieważ pisaliby tylko ASURA z Głuchym Harrym ( tym co słyszy niemożliwe w elektrostatach ). Czyli byłoby tak jak z WILE, pisałby Dyzman do Wiosny i z powrotem. Jeśli zakłada się jakiś klub to chyba też po to by zachęcić innych odpowiadając m.in. na konkretne pytania dotyczące zasady działania.

A może nie jest tak i tylko nie wyspany jestem?

Też mój problem- halny wieje. Nie chcę technikalii, bo nie jestem techniczny a w tego typu urządzeniach, o ile się zorientowałem, trudno jest podać dowód. Audio to jest tylko hobby i nie ma obowiązku (nie wspominając prawnego) podawać specyfikacji, może środki ostrożności itp.

W wypadku QRS może będzie możliwość dowodu fizycznego, ale ja go nie dostarczę, bo nie ma takich możliwości. Zostajemy więc tylko na dźwięku.

Sam uczyniłeś z tego wątku twór sprzeczny z założeniami klubu miłośników. Czym się kierowałeś nie jest sprawą moderacji. Z obowiązku moderatora kilka razy przypominałem ci abyś prowadził klub wykorzystując narzędzia, które jako gospodarz masz do dyspozycji. Nie było na te wezwania reakcji. Ponadto okazało się, że ten klub zaczyna pełnić formę platformy dla wybielania i zakłamywania faktów o spamforum i jego twórcach. A na to na AS nigdy nie będzie zgody.

Sam gadżet oprócz merytorycznej dyskusji za i przeciw założeniom jego twórcy, niczym niestosownym nie jest i wątków klubu miłośników prowadzonych poprawnie jest w tej zakładce multum i to bardzo aktywnych. Im jak widać moderacja nie przeszkadza w najmniejszym stopniu.

Jak widzisz, nie sam Rafaell, bo jego znamy tu od podszewki, ani jego cudowne wytwory opatrzone reklamą opartą o wiarę w cuda, są tutaj problemem, a wyłącznie próby upodlenia piszących tutaj naszych użytkowników nie godzących się z teoriami wyssanymi z palca, a szczególnie Twoje i grupy promującej produkt ASURA działania pro spamforumowe.

• Redaktorzy

A ja sobie myślę, że chyba jeszcze nie było klatki Faradaya dedykowanej do audio.

Klatka Faradaya ma na celu odbijanie, a nie tłumienie. W instalacjach np. przemysłowych albo badawczych, gdzie promieniowanie EM jest niepożądane, stosuje się materiały, które pochłaniają i tłumią to promieniowanie.

Sam uczyniłeś z tego wątku twór sprzeczny z założeniami klubu miłośników

Wypowiadał się każdy- nie odnosząc się do merytorycznej wartości, powiem że w sposób częstokroć niegrzeczny i nieodpowiedni. Niestety, bez reakcji na moje prośby i ostrzeżenia i innych działań należnych.

Powtórzę, że cele wątku zostały wymienione we wstępniaku- były kilkakrotnie powtarzane. Znaczna część Kolegów je zignorowała.

NA jest oddzielnym forum, nie znam kulisów i nie mam zamiaru znać ani mnie nie interesują zależności, osobiste pretensje, urazy, fochy itp. To, że kilka osób stamtąd- pojawia się na AS nie stanowi dla Klubu i jak sądzę dla AS jakiegokolwiek problemu formalnego: POWTARZAM sprawy osobiste nie są moje i mnie nie interesują. Nie zapraszałem nikogo na NA ani nie dostałem żadnych próśb w tej sprawie. A o ile pamiętam, NA zostało przywołane przez przeciwników asury, jako kolejny argument przeciw.

Apelując o obiektywizm proszę ponownie o skupienie się na aspektach dźwiękowych.

Proszę także o zaprzestanie ataków personalnych.

teoriami wyssanymi z palca, a szczególnie Twoje i grupy promującej produkt ASURA działania pro spamforumowe

zmiana dźwięku nie jest teorią, lecz faktem

brak umocowania technicznego i wyjaśnienia fizycznego tych zmian- jest faktem

że 3 osoby (oprócz mnie) słuchały asury, stwierdziły zmiany dźwiękowe i napisały to w Klubie- to nie jest promocja wyrobu

nie promuję NA

acha - no i nie jestem wielbłądem

Klatka Faradaya ma na celu odbijanie, a nie tłumienie

No to jest niebywale ciekawe podejście.

Tak z punktu widzenia urządzenia, które chcemy chronić przed takim promieniowaniem - to raczej rybka, czy zostało pochłonięte, czy zostało odbite - ważne, że nie dotarło i przeszkadza?

Jest to podstawowa różnica. Jeżeli twierdzisz inaczej, back to school......

W zasadzie działania bariery ochronnej tak.

Pisałem "z punktu widzenia urządzenia" - już wyraźniej nie umiem a nie będę sadził drukowanych literek.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.