Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  58 członków

Asura Klub
IGNORED

Klub miłośników: produkty ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

dobra, ja wysiadam....

myślałem, że tu jest zabawnie, z powodu poziomu większości wpisów, a raczej jego braku...

Ale niemoderacjo-moderacja, jakaś chora wojna z innym forum, prowadzący, który ma wziąć odpowiedzialność za prowadzenie wątku, ale jak się okazuje niewiele może....

to w sumie nie jest zabawne, tylko trochę straszne..... co się dziwić, że tyle osób stąd odeszło

Właśnie przez taki typ działań!!!

i co takie nasze - i to nie audio;-) tylko zachowanie - zero refleksji, wyciagania wniosków...

szkoda, a moze i nie...

Najlepsze zatem jest takie miejsce, w którym można napisać dowolną bzdurę bez konsekwencji? To znaczy dopuszczalne jest tylko wzajemne potakiwanie, poklepywanie się po plecach? A prezentacja odmiennego stanowiska jest niemile widziana?

• Redaktorzy

Jak najbardziej. Ale jak się to szalenstwo zaczyna oferować innym, to już przestaje być wtedy „moim”, a granice też się przesuwają.

A jeśli oferuję je zainteresowanym, to granice się przesuwają?

Najlepsze zatem jest takie miejsce, w którym można napisać dowolną bzdurę bez konsekwencji? To znaczy dopuszczalne jest tylko wzajemne potakiwanie, poklepywanie się po plecach? A prezentacja odmiennego stanowiska jest niemile widziana?

Ależ prezentacja odmiennego stanowiska jest bardzo miłą rzeczą. Pod warunkiem, ze odbywa się bez: obelg osobistych, bez nazywania całości kontrdyskutantów samooszukującymi się ignorantami, bez zarzucania przeciwnikom w dyskusji oszustw finansowych, oraz bez denerwowania się i tańcowania, gdy (w naszym przekonaniu) przemożne argumenty kogoś nie przekonają. . Proszę kiedyś spróbować, to bardzo ożywcze.

Pytania, na które nie potrafi się odpowiedzieć są zawsze niewygodne ;)

Trzeba odróżnić pytania niewygodne od bezsensownych :)

Ależ prezentacja odmiennego stanowiska jest bardzo miłą rzeczą. Pod warunkiem, ze odbywa się bez: obelg osobistych, bez nazywania całości kontrdyskutantów samooszukującymi się ignorantami, bez zarzucania przeciwnikom w dyskusji oszustw finansowych, oraz bez denerwowania się i tańcowania, gdy (w naszym przekonaniu) przemożne argumenty kogoś nie przekonają. . Proszę kiedyś spróbować, to bardzo ożywcze.

Wężykiem, wężykiem :)

A jeśli oferuję je zainteresowanym, to granice się przesuwają?

Zbiór innych może zawierać w sobie zbiór zainteresowanych, a przynajmniej istnieje część wspólna tych zbiorów, więc odpowiedź została już udzielona.

Pytania, na które nie potrafi się odpowiedzieć są zawsze niewygodne.

To zadam Ci pytanie z tego drugiego zakresu pytań.

Czyim jesteś klonem?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość messier57

(Konto usunięte)

To zadam Ci pytanie z tego drugiego zakresu pytań.

Czyim jesteś klonem?

Mam jedno konto tutaj, nick który lubię i używam na wielu stronach w necie, sam sprawdź :)

No dobra... czasem używam tez NGC 6720

Trzeba odróżnić pytania niewygodne od bezsensownych :)

A odpowiedzi czasem to nie dotyczy?

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

A odpowiedzi czasem to nie dotyczy?

Jak najbardziej.

Mam jedno konto tutaj, nick który lubię i używam na wielu stronach w necie, sam sprawdź :)

No dobra... czasem używam tez NGC 6720

A czemu nie Mgławica Pierścień?

dobra, ja wysiadam....

myślałem, że tu jest zabawnie, z powodu poziomu większości wpisów, a raczej jego braku...

I Ty jesteś władny ów poziom wpisów wyznaczać i pod własne chcenie oceniać? :-)))

Ale niemoderacjo-moderacja, jakaś chora wojna z innym forum, prowadzący, który ma wziąć odpowiedzialność za prowadzenie wątku, ale jak się okazuje niewiele może....

to w sumie nie jest zabawne, tylko trochę straszne..... co się dziwić, że tyle osób stąd odeszło

Bardzo trafnie to określiłeś. Na AS właśnie jest niemoderacjo-moderacja. Czyli Użytkownicy pełniący społecznie funkcje moderatorów. Społecznie, czyli bezinteresownie - bez związku z branża audio. Czyli całkiem inaczej jak w czasach do których tak bardzo tęsknicie. Strasznie ci z tego powodu? Cóż, widać masz powody do strachu. Stałym i wiernym użytkownikom AS, jakoś nie strach a wręcz przeciwnie. Dopiero teraz przestali się bać absolutnej dominacji branży i guru audio.

Tyle osób odeszło? I wyłącznie przez to jakim obecnie jest to forum?

Wybacz Witku, ale z marsjaniniem ciężko rozmawiać o ziemskiej rzeczywistości ;))) Nawet najwięksi szkodnicy i baza spamforum siedzi u nas i uprawia dywersję i swoje handlowe biznesiki. I nie przeszkadza im jakie zdanie mają o nich, kryjących się pod różnymi klonami, nasi użytkownicy. A ja i moderacja musimy wciąż obrywać od wiernych użytkowników za to, że pozwalamy skompromitowanym tu spamforumowym klonom funkcjonować.

Przez taki typ działań to forum coraz lepiej funkcjonuje. A przecież byliście pewni, że na skutek waszych haniebnych działań to forum padnie a Skrzypczak pójdzie z torbami. Tak wnikliwie analizowaliście wyniki giełdowe spółki w swym haniebnym wątku spamzałożycieli/moderatorów :-))) Nic tak nie poprawia działania forum jak trzymanie krótko trolli, handlarzy i naganiaczy, aby nie przejęli władzy nad forum dla własnych ineresików. Branża otrzymała od nas tę zakładkę. I każdy kto ma pojecie o prowadzeniu własnej działalności, natychmiast z tej oferty skorzystał wyłącznie z korzyścią dla siebie. Spójrz jak aktywna jest ta zakładka. A jakim chlewem była za waszych czasów!

Wy zakładający ten wątek, nawet do tego się nie nadajecie :-) Otwieracie wątek klubu miłośników i robicie w nim bagno rękami założyciela. Teraz oczywiście za wszystko oskarżacie moderację :-)))

i co takie nasze - i to nie audio;-) tylko zachowanie - zero refleksji, wyciagania wniosków...

szkoda, a moze i nie...

I wreszcie napisałeś prawdę. Tylko niechcący o was, zajadłych wrogach tego forum. Nie wyciągacie żadnych wniosków, uznaliście że jesteście w stadium ideałów i wracacie na to znienawidzone forum krzyczeć jak tu źle. Jak bardzo współczujecie reszcie forumowiczów :-)) Perfidia bez granic, bo jednocześnie pod własnymi klonami dalej próbujecie zdobyć dominacje lub choćby dowolność w kręceniu swych interesików.

Czym miał być ten watek jak nie miejscem szeptanego marketingu w którym czujecie się mistrzami? Posługujecie się sloganami tak ogranymi, że niemożliwymi do uznania ich jako augmentacji.

Ale jak napisałeś, zero refleksji i wyciągania wniosków. Szkoda na was klawiatury.

I na koniec żeby było jasne. Każdy klon ze spamforum, który bezczelnie napisze, że Forum AS mu się nie podoba, natychmiast zostanie zbanowany na stałe. Nie podoba się, to siedźcie na spamforum i przestańcie wreszcie nas molestować swymi klonami!

Każdy klon ze spamforum, który bezczelnie napisze, że Forum AS mu się nie podoba, natychmiast zostanie zbanowany na stałe. Nie podoba się, to siedźcie na spamforum i przestańcie wreszcie nas molestować swymi klonami!

Forum się może i podoba, natomiast ta retoryka, która na starcie dzieli userów i buduje mury już niekoniecznie. W takim razie możesz zbanować Głuchego_Harrego, nie będę mieć pretensji ani żadnych innych cyrków nie będę uskuteczniać. Zasadniczo po takiej wypowiedzi, w której dałeś jednoznacznie do zrozumienia, że członkowie NA nie są tu mile widziani nie widzę celowości dalszego molestowania reszty kolegów. Pisać więcej nie będę. Z pozdrowieniami.

Forum się może i podoba, natomiast ta retoryka, która na starcie dzieli userów i buduje mury już niekoniecznie.

Ja Tomkly, nie dzielę userów i nie buduje murów dla nikogo. Wszak tu piszesz, czy to tylko moje omamy jak z tym graniem kuwety u Ciebie ? :-)

Ja i moderacja AS wyłącznie wskazujemy powracającym tutaj spamerom, usuniętym z tego Forum za działania niszczące je, kim tutaj są pod swymi klonami i gdzie jest ich miejsce. I nie wymagaj żeby tej konduity "userzy" byli przez nas traktowani jak rzeczywiście nowi uczestnicy, czy starzy dobrzy koledzy. Nikt z nas nie cierpi na rozdwojenie jaźni, czego nie można powiedzieć o obecnych wciąż tutaj nowych klonach owych spamerów.

Ciebie jak pamiętasz, osobiście prosiłem abyś pochopnie nie opuszczał naszego Forum. A kiedy zdecydowałeś, również osobiście zadeklarowałem, że powitam Ciebie z powrotem kiedy zmienisz zdanie. I tak czynię.

I nie jest prawdą, że członkowie NA nie są tutaj mile widziani. Pisze tu mnóstwo ludzi zarówno z Ah jak i innych forów o tematyce audio, z NA również, i nie mają żadnych złych doświadczeń ze strony AS i moderacji. Jak choćby Sylwek.

Problemy ma zaledwie mała grupka stale tych samych handlarzy.

Również pozdrawiam i proszę abyś nie popełniał drugi raz tego samego błędu. Nikt Ciebie z Forum AS nie wygania, ani żadnego z uczestników NA piszącego zgodnie z wymogami Regulaminu i zaleceń moderacji.

Pisać więcej nie będę.

Tomasz! Bardzo proszę Cię o pozostanie tu.

To co tu ma miejsce, to nie koniec świata

Tomasz! Bardzo proszę Cię o pozostanie tu.

To co tu ma miejsce, to nie koniec świata

Jurek, ale jeśli koledzy źle się czują w naszym towarzystwie to ja to uszanuję. Może jest faktycznie tak jak napisał Vlado, że nas tu nie znoszą... Nie mnie oceniać.

Edytowane przez Głuchy_Harry

jeśli koledzy źle się czują w naszym towarzystwie

Jestem użytkownikiem od 2007, poza polityką nie dostałem bana (och... wszedłem na poziom interlokutorów z odmiennej opcji politycznej), jak pisałem sprawy stron rozwodzących się mnie nie interesują, ani nie brałem w tym udziału. Czy mnie znoszą, czy nie- także mnie nie interesuje.

Cele wątku zostały sformułowane jasno. Krytyka urządzenia także została wyrażona. Nawet, a zwłaszcza jeśli ktoś go nie używał.

Utrzymywanie, że działam z podpuszczenia (ach ten Lem) banitów z NA- jest błędem i nieprawdą.

PO RAZ KOLEJNY proszę o trzymanie się we wpisach założeń Klubu.

Edytowane przez absinth3

Jurek, ale jeśli koledzy źle się czują w naszym towarzystwie to ja to uszanuję. Może jest faktycznie tak jak napisał Vlado, że nas tu nie znoszą... Nie mnie oceniać.

Tomek widzę że chcesz być kochanym przez wszystkich....nie zakładasz że ktoś może Ciebie nie lubić...

...czy z tego powodu trzeba się wynościć....na jakim forum jesteśmy ? ...audio czy plotkarskim?

Tomek nie znamy się osobiście ale z jakiegoś powodu chyba Ciebie lubię....tyle że zdecydowanie bardziej niż ''lubię'' to mnie wkurwiasz

..ile to już razy odchodziłeś i zawsze wracałeś....pozbądz się tej cholernej maniery a łatwiej będzie tobie żyć na forum

ach cóż to za brzydkie słowo...

a fe

Edytowane przez absinth3

Czytajac ten watek juz rozumiem co to polskie piekielko. Z perspektywy rodaka mieszkajacego za granica smuto czytac. Moze ktos wyjasnic co to jest spamforum?

Tomek widzę że chcesz być kochanym przez wszystkich....nie zakładasz że ktoś może Ciebie nie lubić...

...czy z tego powodu trzeba się wynościć....na jakim forum jesteśmy ? ...audio czy plotkarskim?

Tomek nie znamy się osobiście ale z jakiegoś powodu chyba Ciebie lubię....tyle że zdecydowanie bardziej niż ''lubię'' to mnie wkurwiasz

..ile to już razy odchodziłeś i zawsze wracałeś....pozbądz się tej cholernej maniery a łatwiej będzie tobie żyć na forum

Ostre slowa. Dlaczego tak nienawidzisz tego Pana?

Mirek, to zupełnie nie o to chodzi. Poczytaj jeszcze raz na spokojnie post Vlado adresowany do Bogu ducha winnego Witka, który jest jedną z najbardziej rozsądnych, rozważnych i koncyliacyjnych ze znanych mi osób z obu forów... Atmosfera wzajemnej niechęci jest tak mocna, że po co mamy się wzajemnie męczyć. Vlado wyraził co mu leżało na sercu, w mojej ocenie podziały są tak głębokie że próby ich zasypywania są skazane na porażkę. I piszę to bez żadnych pretensji czy złośliwości.

Poczytaj jeszcze raz na spokojnie post Vlado adresowany do Bogu ducha winnego Witka, który jest jedną z najbardziej rozsądnych, rozważnych i koncyliacyjnych ze znanych mi osób z obu forów...

To w Twoim przekonaniu wpis Witka, którego lubię równie jak Ty, jest w formie koalicyjnego zasypywania podziałów między Wami a nami???

To chyba w tym jest sedno naszych nieporozumień. Ja w tym wpisie zobaczyłem jawny atak na moderację i administracje Forum AS. Dlatego zdecydowałem się odpowiedzieć dokładnie na poszczególne zarzuty tam zawarte. Ja nie pisałem o Witku, czy Tobie, Absyntcie i innych trzymających się wyłącznie dyskusji w temacie audio. Ja pisałem o całej reszcie sapmforumowych spamerów, działających przez cały czas na AS, nawet dzisiaj nawołujących przez PW naszych użytkowników do opuszczania tego zasyfiałego forum i wstępowania do spamforum za ich zaproszeniem! Wykorzystujących do tego konta klony pozakładane w zamierzchłych czasach, kiedy te patologie wprowadzono na AS i tworzonych teraz.

Postępowanie Waszych "forumowiczów" a dla nas spamerów jest obrzydliwe i haniebne, a to rzutuje na Was wszystkich, również tych godnych szacunku!

Jak sobie wyobrażasz zasypanie podziału w takiej sytuacji?

Mirek, to zupełnie nie o to chodzi. Poczytaj jeszcze raz na spokojnie post Vlado adresowany do Bogu ducha winnego Witka, który jest jedną z najbardziej rozsądnych, rozważnych i koncyliacyjnych ze znanych mi osób z obu forów... Atmosfera wzajemnej niechęci jest tak mocna, że po co mamy się wzajemnie męczyć. Vlado wyraził co mu leżało na sercu, w mojej ocenie podziały są tak głębokie że próby ich zasypywania są skazane na porażkę. I piszę to bez żadnych pretensji czy złośliwości.

Tomek.....nie dogadamy się.... może kiedyś będzie okazja porozmawiać bo takie pisanie to sam wiesz....

....bronię forum AS ale nie krytykuję NA.....natomiast Ty chwalisz NA a krytykujesz AS

wiem jaki Witek jest - dusza człowiek

...moim zdaniem jakby Vlado inaczej prowadził forum to cienko to widzę... broni forum i tyle...

Ostre slowa. Dlaczego tak nienawidzisz tego Pana?

.nie stać mnie na nienawiść.....

tak dla jasności....pod jakim nickiem pisałeś poprzednio ?

To chyba w tym jest sedno naszych nieporozumień. Ja w tym wpisie zobaczyłem jawny atak na moderację i administracje Forum AS.

Najwyraźniej...

Ja się w tej wypowiedzi żadnego ataku nie dopatrzyłem. Co najwyżej krytykę. Ale wyrażoną w sposób, który powinien być powszechnie akceptowalny. Natomiast Twoja odpowiedź była w stylu: to Ty śmiesz mnie pouczać... Tak jakby Witek na starcie był userem drugiej kategorii. Naprawdę tego nie widzisz?

Edit: mam na myśli to sformułowanie:

"I Ty jesteś władny ów poziom wpisów wyznaczać i pod własne chcenie oceniać? :-)))"

natomiast Ty chwalisz NA a krytykujesz AS

Mirek, ani nie chwalę NA ani nie krytykuję AS. W tym wątku piszę jedynie na temat QRSa. I nie wdaję się w żadne bójki, co potwierdzą nawet moi oponenci.

Edytowane przez Głuchy_Harry

"Ale niemoderacjo-moderacja, jakaś chora wojna z innym forum, prowadzący, który ma wziąć odpowiedzialność za prowadzenie wątku, ale jak się okazuje niewiele może....

i co takie nasze - i to nie audio;-) tylko zachowanie - zero refleksji, wyciagania wniosków..."

To drogi Tomkly nie jest konstruktywną krytyką. To jest mantra głoszona przez spamforumowców od dawna i zamieszczana w watkach AS. A z prawdą ma tyle wspólnego co granie kuwety ASURA. I na to własnie odpowiedziałem. I nie ubliżałem w żaden sposób samemu Witkowi.

"dobra, ja wysiadam....

myślałem, że tu jest zabawnie, z powodu poziomu większości wpisów, a raczej jego braku..."

A to znów sformułowanie jest ubliżające dla wszystkich piszących w tym wątku forumowiczów. Subiektywne i podane autorytatywnie określenie wszystkich wpisów na poziomie zerowym, nie jest niczym innym jak zniewagą kierowaną do interlokutorów.

Jak widzisz nieco różnimy się w postrzeganiu znaczeń zamieszczanych wypowiedzi. Ale to nic złego.

Ale nie odpowiedziałeś mi, czy dalej bardzo jesteś zbulwersowany postawa moja i moderacji w świetle ciągłego spamowania naszych użytkowników przez spamerów ze spamforum?

• Redaktorzy

Czytajac ten watek juz rozumiem co to polskie piekielko. Z perspektywy rodaka mieszkajacego za granica smuto czytac. Moze ktos wyjasnic co to jest spamforum?

Też ni cholery nie wiem, ale mam poważne obawy, że zaraz zostanę poinformowany. Mimo ze nie ma to nic wspólnego z tematyką wątku, a także nie jest mi zupełnie potrzebne do niczego, a do szczęście zwłaszcza.

Niektórym się wydaje, że wysoki poziom wypowiedzi jest równoważny z akceptacją bezkrytycznego podejścia do testowania. Testowania, które oparte jest wyłącznie na odsłuchach w przypadkowych warunkach, o niekontrolowanym przebiegu i przy pomocy przypadkowo dobranych urządzeń (oczywiście wszelki pomiar jest wykluczony).

Wspominanie o pomiarach, systematyce, bądź jakiejkolwiek metodologii jest niemile widziane. Ba spotyka się z atakami i próbami dyskredytacji.

Trudno się potem dziwić, że czasami reakcje ze strony zdroworozsądkowej części użytkowników forum są ostre.

Też ni cholery nie wiem, ale mam poważne obawy, że zaraz zostanę poinformowany. Mimo ze nie ma to nic wspólnego z tematyką wątku, a także nie jest mi zupełnie potrzebne do niczego, a do szczęście zwłaszcza.

Proszę nie udawać.

.nie stać mnie na nienawiść.....

tak dla jasności....pod jakim nickiem pisałeś poprzednio ?

Nie ma poprzednio. Tutaj panuje jakas paranoja rodem z czasow zimnej wojny. Wypada mi jedynie odpisac pod jakim nickiem pisales poprzednio? Ostatnio to niezwykle modne. Jak juz sie nauczylem podstawowy slownik powinien zawierac troll, klon, spamforum. Zadalem merytoryczne pytania ale nie uzyskalem zadnej sensownej odpowiedzi. widac taki mamy klimat.

Widac nie do konca zglupialem.

Nie ma poprzednio. Tutaj panuje jakas paranoja rodem z czasow zimnej wojny. Wypada mi jedynie odpisac pod jakim nickiem pisales poprzednio? Ostatnio to niezwykle modne. Jak juz sie nauczylem podstawowy slownik powinien zawierac troll, klon, spamforum. Zadalem merytoryczne pytania ale nie uzyskalem zadnej sensownej odpowiedzi. widac taki mamy klimat.

Widac nie do konca zglupialem.

wszedłes do tematów gdzie pisuja do siebie ludzie znajacy sie od lat i niestetey żyjacy wiecznymi personalnymi pojedynkami , póki co zapewne interesuja sie Toba jedynie handlarze i naganiacze

cierpliwosci jestes tu dopiero pare tygodni i nikt nie zmusza do uczestnictwa w takich tematach

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.