Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz 8005. Kolumny

w88

Rekomendowane odpowiedzi

Marantz sa 8005, Marantz PM 8005 no i kolumny B&W cm1, które mam zamiar wymienić na inne. Mój błąd polegał na tm, ze na początku miałem kolumny b&w cm1, a później odkupiłem Marantza z serii 8005. Nie ukrywam, ze to połączenie jest męczące, ostra góra, która powoduje, ze człowiek ma ochotę wyłączyć muzykę. Dlatego postanowiłem wymienić kolumny. W grę wchodzą podłogowe lub podstawkowe. Mam nadzieje, ze mój fundusz finansowy pozwoli mi na wydatek rzędu 12tys.zl. (Plus/minus 1-2tys. W zależności od jakości brzmienia). Nie stać mnie na wymianę elektroniki i kolumn. To tak na marginesie.

Czego słucham? Głównie muzyki barokowej, do tego dochodzi jazz, szczególnie z naciskiem na wokale kobiece. Dorzucę jeszcze cos z soulu, rocka w postaci Queen. Jakie kolumny warto posłuchać z tym Marantz?

https://www.audiostereo.pl/topic/136625-marantz-8005-kolumny/

Dzień dobry.

Koniecznie spójrz na Harbeth, jeśli rozważasz także kolumny minimalnie używane, mamy komplet rozliczony od Klienta Harbeth Super HL5 w stanie gabinetowym, dodatkowo z bardzo dobrymi dedykowanymi standami (https://www.q21.pl/harbeth-super-hl5.html). Będzie to moim zdaniem zdecydowanie najlepsze brzmienie, jakie możesz uzyskać z Twojego systemu, a zawsze w przyszłości przy zmianie elektroniki kolumny będą mogły zostać. To zestaw o ogromnym potencjale.

Druga opcją jest Dynaudio Special Forty (https://www.q21.pl/dynaudio-special-forty.html). To limitowana wersja kolumny, oferująca typowe, moim zdaniem świetne brzmienie Dynaudio z dobrym wypełnieniem, świetnym basen. To także kolumna z ogromnym potencjałem, zagra bardzo dobrze z Marantz, natomiast daje w przyszłości ogromne mozliwosci przy zmianie elektroniki. Bardzo bezpiecznym rozwiązaniem, które w pełni wykorzysta potencjał Twojej elektroniki jest Kef R700 (https://www.q21.pl/kef-r700.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. Poza wyżej wymienionymi rozwiązaniami, w naszym salonie masz do dyspozycji dziesiątki modeli kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Sądzę, że po doświadczeniach z B&W dasz sobie spokój z membranami z tytanu czy aluminium.

Posłuchaj na początek ( albo i koniec ) np. ProAc Studio SM100, gdybyś jednak trochę spuścił

z tonu w kwestii budżetu to już BMN z Bydgoszczy buduje dobre skrzynki choćby seria S2 lub Ex2,

a są również wersje podłogowe tych monitorów np. S3 czy Ex3 z dobrymi tekstylnymi kopułkami.

Wykończenie do wyboru.

A z nowych ciężko o wysoki poziom w podobnej cenie, co np. w tych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to połączenie ci się nie udało ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.

Tannoy precision

Do twojego grania zdecydowanie studio 16 Hz minas anor

Dalej elac fs 407

Jeśli chcesz zachować szczegóły to sprawdź też quantum 1009 s.

Piotrek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.