Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO TX-8250 VS ONKYO TX-8270

S4Home

Rekomendowane odpowiedzi

Czy coś pominąłem?

Bardzo ciekawe porównanie i cenne informacje.

Skoro rozmawiamy o tej "rodzinie" sprzętu z najnowszej oferty Onkyo - warto rozszerzyć ją o model TX-8220.

Są już kolejne Yamah RN602 vs 803 oraz stare Heco MS900 vs nowe Aurora 700.

Skoro rozmawiamy o tej "rodzinie" sprzętu z najnowszej oferty Onkyo - warto rozszerzyć ją o model TX-8220.

Prawdę mówiąc to myślałem o nim. Ale bardzo mało ludzi o niego pyta bo nie ma sieci. Częściej wybierane są wtedy modele Yamahy. W takiej cenie po prostu użytkownikom zaczyna zależeć na funkcjonalności a nie dźwięku. Trend zaczerpnięty z działu TV.

Piotrek

Są już kolejne Yamah RN602 vs 803 oraz stare Heco MS900 vs nowe Aurora 700.

Prawdę mówiąc to myślałem o nim. Ale bardzo mało ludzi o niego pyta bo nie ma sieci. Częściej wybierane są wtedy modele Yamahy. W takiej cenie po prostu użytkownikom zaczyna zależeć na funkcjonalności a nie dźwięku. Trend zaczerpnięty z działu TV.

Piotrek

Rozumiem że masz na myśli nowe Yamahy także bez sieci? Czy mógłbyś wymienić modele? Jakie one mają funkcjonalności których Onkyo TX-8220 nie posiada?

Mówisz o sieci. Czy na TX-8270 i TX-8250 można złapać coś ponad standardzik, czyli Spotify, Deezer, Tidal, TuneIn Radio oraz (nie wiadomo po co w modelu europejskim, dostępną wyłącznie w USA) Pandorę? Czy jest tam możliwość słuchania np. Hotmixradio, Linn Radio, Radio Caroline i dziesiątki innych nadających w lepszym standardzie? W poprzedniku (TX-8150) była możliwość ręcznego wprowadzenia dowolnego adresu www. W tegorocznych modelach takiej możliwości nie ma.

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące później...

Hej, mam od piątku 8250. Mam problemy z wyłączającymi się czasami apkami Tidal/Spotify, ktoś ma podobne problemy? Streamowanie chromecastem Tidala to jest już całkiem porażka, wyłącza się, zamula, coś nie tak z moim telefonem? Przez Onkyo controller działa ok, chociaż też zdarza mu się wyłączyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.