Skocz do zawartości
IGNORED

RLS Nereida ll ktoś coś wie bliższego?

jarrro

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.09.2019 o 21:02, Andrzej_70329 napisał:

Cześć! Z jakim wzmacniaczem je łączyłeś? Co polecasz (jazz)?

Cześć, jaki wzmacniacz do nich polecasz? Atoll in200se tak średnio sobie u mnie radzi 

Nie znam Atolla, więc nie mam porównania. Najlepiej wypadł u mnie Naim, z tymi kolumnami to prawdziwa synergia. Grałem z Supernait, nap 250, nap 200, Supernait 2, nap100, a obecnie z nap 250DR. Kolumny docenią każdy dodatkowy W, z lepszym wzmacniaczem pokazują coraz więcej. 5x droższy wzmacniacz nie będzie mezaliansem jeśli chodzi o te kolumny, to świetna i przemyślana konstrukcja. 

W dniu 8.11.2019 o 00:09, init0 napisał:

Nie znam Atolla, więc nie mam porównania. Najlepiej wypadł u mnie Naim, z tymi kolumnami to prawdziwa synergia. Grałem z Supernait, nap 250, nap 200, Supernait 2, nap100, a obecnie z nap 250DR. Kolumny docenią każdy dodatkowy W, z lepszym wzmacniaczem pokazują coraz więcej. 5x droższy wzmacniacz nie będzie mezaliansem jeśli chodzi o te kolumny, to świetna i przemyślana konstrukcja. 

Święta racja. Dzielony Naim, ktoś łączył z integrą MBL i nie było za dużo ?

Takie są relesy, lubią droższe klocki ?

ciągłe zmiany ...

W dniu 15.08.2018 o 14:25, jarrro napisał:

Masz rację, jak o czymś jest cisza, to jest złe. Tak każdy reaguje. Też na to się nabrałem. Pierwsze moje kolumny były kupione na podstawie wielu testów i nagród. A to była wielka pomyłka. Czyli KEF LS 50.

No ,nie wiem .Wg recenzji miały być zajebiste...

4 godziny temu, Uchatek napisał:

Wygladaja jak tania kopia Usher x718.

Konstrukcja na oryginalnych Scan-Speakach ma być kopią konstrukcji na podróbach Scan-Speaków ???

13 hours ago, McGyver said:

Konstrukcja na oryginalnych Scan-Speakach ma być kopią konstrukcji na podróbach Scan-Speaków ???

Co to za roznica kto i jakie glosniki do czego wsadzil? Wazniejsze jest to, kto kogo nasladowal.

2 minuty temu, Uchatek napisał:

Wazniejsze jest to, kto kogo nasladowal.

Bezdyskusyjnie Usher zerżnął głośniki od Scan-Speaka. A obudowy Usher zerżnął od Sonus Fabera.
spacer.png

spacer.png

I jeszcze jedne Sonusy: 
spacer.png

4 minutes ago, McGyver said:

Bezdyskusyjnie Usher zerżnął głośniki od Scan-Speaka. A obudowy Usher zerżnął od Sonus Fabera.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

spacer.png

Sory, ale ja podobienstwa w tym nie widze. Natomiast widze ze te RLS sa podobne do x718

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Uchatek napisał:

Sory, ale ja podobienstwa w tym nie widze. Natomiast widze ze te RLS sa podobne do x718

Nie brnij dalej. I tak już się skompromitowałeś. Rokoszewski robił głośniki zanim Usher dotarł do Polski. 

36 minutes ago, ira said:

Nie brnij dalej. I tak już się skompromitowałeś. Rokoszewski robił głośniki zanim Usher dotarł do Polski. 

Rokoszewski byl w Malezji zanim Usher dotarl do Polski. Tam podlapal co i jak.

Tylko dalej nie wie jak scianki zaokraglic.

11 minut temu, Uchatek napisał:

Rokoszewski byl w Malezji zanim Usher dotarl do Polski. Tam podlapal co i jak.

Tylko dalej nie wie jak scianki zaokraglic.

spacer.png  spacer.png

Normalnie jak bliźniaki, nie ma to tamto ?

A teraz na to popatrz: 
spacer.png  spacer.png

1 minute ago, McGyver said:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )   spacer.png

Normalnie jak bliźniaki, nie ma to tamto ?

Troche sie roznia, bo spartolil robote.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Uchatek napisał:

spartolil robote.

Jakby wszystko co spartolone było spartolone tak jak są spartolone Nereidy to byłoby super ?

• 5 miesięcy później...

Witajcie,

Troche odkopuje temat, ale nie chciałbym zakładać nowego wątku.

Bardzo proszę o informacje czy do wzmacniacza yagin MS 90B lepiej zgraja się neridy II, czy może canto grand ze studio 16 hertz?

muzyski słucham przeróżnej oprócz jazzu i klasyki.

Lubie dobre zejście na bassie i detaliczna, szczegółowa górę.

Źrodłem będzie malina i xiangsheng.

z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Godzinę temu, dayer41 napisał:

neridy II, czy może canto grand ze studio 16 hertz?

Nie słuchałem nereid ale mam CG. Jeśli się nad nimi zastanawiasz to bierz pod uwagę tylko w wersji premium lub signature. To zupełnie inna jakość dźwięku od zwykłych CG. S16Hz stroi swoje paczki głównie pod lampę.

• 2 tygodnie później...
W dniu 27.04.2020 o 08:50, japs napisał:

Nie słuchałem nereid ale mam CG. Jeśli się nad nimi zastanawiasz to bierz pod uwagę tylko w wersji premium lub signature. To zupełnie inna jakość dźwięku od zwykłych CG. S16Hz stroi swoje paczki głównie pod lampę.

W dniu 27.04.2020 o 07:24, dayer41 napisał:

Witajcie,

Troche odkopuje temat, ale nie chciałbym zakładać nowego wątku.

Bardzo proszę o informacje czy do wzmacniacza yagin MS 90B lepiej zgraja się neridy II, czy może canto grand ze studio 16 hertz?

muzyski słucham przeróżnej oprócz jazzu i klasyki.

Lubie dobre zejście na bassie i detaliczna, szczegółowa górę.

Źrodłem będzie malina i xiangsheng.

z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Miałem Nereidy II i miałem S16Hz Aries, które były dla mnie wielkim rozczarowaniem i szybko się ich pozbyłem. CG nie słyszałem, więc nie wiem jak się mają do Nereidy. Radzę posłuchać obu przed zakupem. Nereidy lubią prąd i nie wiem czy Twoja lampa to dobre połączenie. Sprawdzenie to jedyna droga by uniknąć rozczarowań. Wątpię, że znajdziesz kogoś kto miał oba zestawy. Daj znać co wybrałeś ?

W dniu 12.11.2019 o 14:51, McGyver napisał:

Bezdyskusyjnie Usher zerżnął głośniki od Scan-Speaka.

Kurteczka. W pierwszej chwili nie dostrzegłem słów " głośniki od " i zacząłem się myśleć..jak to, w jakiej konfiguracji :-)))) 

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.