Skocz do zawartości
IGNORED

konto testowe Qobuz jak założyć w Polsce

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Bogusław_59825,

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem, za Sublime+ jest rzeczywiście 249.99£. Ja jakbym chciał przejść na ten plan, musiałbym dopłacić 235£.

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...

Witam, 

Ponawiam pytanie (juz się pojawiło w tym wątku -ale bez rozwiązania). 

Jak obejść to, ze Qobuz weryfikuje kraj pochodzenia karty kredytowej. Konto testowe zakładałem przez vpn uk. 

Qobuz nie przyjmuje płatności ani bezpośrednio z karty kredytowej ani z Paypala.

jakie macie rozwiązanie? (1. założyć inne konto PayPal przez VPN uk? 2. zapłacić jednorazowo za cały rok za pakiet studio?)

Z góry dziękuję i pozdrawiam

@Kamirjeśli zależy Ci tylko na wypróbowaniu serwisu to możesz kupić na ebay'u miesięczne konto za... 1.8 €, sprawdziłem tak  dwa razy, oba działały. 

Ja kartę Revoluta mam bezpośrednio podpiętą pod konto Qobuza. Vpn jest potrzebny tylko do rejestracji konta, np. przez IP z UK.

2 godziny temu, marteo1981 napisał:

@Kamirjeśli zależy Ci tylko na wypróbowaniu serwisu to możesz kupić na ebay'u miesięczne konto za... 1.8 €, sprawdziłem tak  dwa razy, oba działały. 

Dziękuję za odpowiedz- ale chcę po prostu wykupić dostęp - juz się zdecydowałem. A nie chcę wykupować płacąc jednorazowo za cały rok 250 funtów.

57 minut temu, Joseph K. napisał:

Ja kartę Revoluta mam bezpośrednio podpiętą pod konto Qobuza. Vpn jest potrzebny tylko do rejestracji konta, np. przez IP z UK.

Kiedy zakładałeś konto? Dawno?

Ja wczoraj, i z wcześniejszych odpowiedzi w tym wątku wynika, ze od niedawna Qobuz bardziej restrykcyjnie podchodzi do weryfikowania płatności z innych krajów. I ktos juz pisał tutaj, ze Revolut wcześniej działał a teraz juz niestety nie działa.

Kiedy zakładałeś konto? Dawno?
Ja wczoraj, i z wcześniejszych odpowiedzi w tym wątku wynika, ze od niedawna Qobuz bardziej restrykcyjnie podchodzi do weryfikowania płatności z innych krajów. I ktos juz pisał tutaj, ze Revolut wcześniej działał a teraz juz niestety nie działa.

Październik??

W dniu 13.03.2020 o 19:59, Joseph K. napisał:

Październik??

ok - dzięki. Być może coś się ostatnio zmieniło w polityce Qobuza.

Reasumując - w końcu założyłem konto używając Revoluta (karta zarejestrowana w UK) i korzystam bez problemów.

Porównując jakość muzyki do Tidala - w większości przypadków Qobuz jest dla mnie lepszy więc nie wyobrażam sobie powrotu do Tidala.

dziękuję za Wasze odpowiedzi i pozdrawiam.

Karol

• 5 miesięcy później...

Ktoś ma aktywne konto Qoubuz'a i jest chętny udostępnić 1 urządzenie z planu FAMILY?

Niestety jest duży problem z płatnościami. Weryfikują kraj karty płatniczej i na ten moment nie mam karty z odpowiedniego kraju -:( 

Ktoś ma aktywne konto Qoubuz'a i jest chętny udostępnić 1 urządzenie z planu FAMILY?
Niestety jest duży problem z płatnościami. Weryfikują kraj karty płatniczej i na ten moment nie mam karty z odpowiedniego kraju -:( 
A Rovolut?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Najlepszą opcją na dłuższy czas jest ebay + soundizz ? Szczególnie jak masz np jeszcze Tidala . Synchronizacja między platformami level master ?

Qobuz ma coś takiego.. jak "plan FAMILY"? 

Pierwsze słyszę.

Edytowane przez Bogusław_59825
10 godzin temu, mkk1 napisał:

ebaya nie masz ? 

O co chodzi z tym Qobuzem przez ebay? Niestety u mnie zakładanie konta za granicą nie pomogło. Blokuje płatność, rownież Revoluta

Kiedyś kupiłem na Ebay konto sublime o ważności 6 m-cy. Po około 3 m-cach kupujący znikł - konto na Ebay zablokowane. Od tamtego czasu opcja 30 dni jest wg mnie optymalna...

27 minut temu, dfx5 napisał:

Mkk1 w tym przypadku co 30 dni nowe konto Qobuz'a dostajesz?

Tak. I po to jest Ci soundizz potrzebny - do przenoszenia playlist, wykonawców itp 

• 2 miesiące później...
Mnie trochę za to denerwuje ten miszmasz w albumach. Single, epki i albumy wrzucone do jednego worka, tj. zakładki. Tidal ma to lepiej uporządkowane.

Z innej beczki - w Stanach Qobuz zmienia plany, będzie taniej. Dotychczasowy plan Studio za 24.99/249.99$ ma się zmienić w Studio Premier za 14.99/149.99$. Sublime+ też ma być tańszy o 50$. Podobne przymiarki mają mieć miejsce w UK i Europie, ale na razie szczegółow brak. Jeśli by plan Studio miał kosztować 14.99£/€, to po przeliczeniu na PLN wyszłoby ok. 60zł (+\-). Czyżby te zmiany były podyktowane wejściem Amazona w rynek streamingu HiRes? Miałem taką nadzieję, że wymusi to na Q zmiany cen.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W sumie jakby ktoś się zastanawiał nad rejestracją konta w US, to chyba będzie dobra okazja. Na razie to oferta limitowana dla pierwszych 100 tysięcy rejestrujących się użytkowników (do końca stycznia 2020) oraz dla obecnych z planów Premium i Studio.

Qobuz w Europie wprowadza nowe niższe ceny abonamentów. W Niemczech Studio Premier teraz obniżone do 19,99€ na miesiąc a jak płatne za cały rok z góry to wychodzi 14,99€ za miesiąc.Studio Sublime też obniżone.Dziś właśnie dostałem info, że nowe niższe opłaty naliczane od grudnia.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Niestety jest problem z zakupem - sprawdzają kraj pochodzenia karty...

Faktycznie był problem z płatnościami karta kredytową po wprowadzeniu w UE jakiś zabezpieczeń w wykonywaniu transakcji(wymagania unijne).Zmieniłem w Paypalu kartę na debetową MasterCard z kredytowej MasterCard i płatności idą bez problemu.Revolut też działa.

Zdaje się, że jednak nie jest tak różowo...

Qobuz zwraca błąd: The country of your method of payment doesn't match the country associated to your Qobuz account.

Zdaje się, że jednak nie jest tak różowo...
Qobuz zwraca błąd: The country of your method of payment doesn't match the country associated to your Qobuz account.

Proponuje zasilić konto Paypala gotówka na pierwszą płatność przy rejestracji a później zmienić na karte dla płatności cyklicznych.PayPal nie podaje źródła finansowania.Mój znajomy tak zrobił i ma Qobuza.Oczywiście jak mieszkasz w PL to przy rejestracji musisz działać przez VPN bo faktycznie nasz kraj ciagle oficjalnie w poczekalni.

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi