Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha R-N602 + Dynaudio Emit Dm20

grzes831

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dynaudio w połączeniu z elektroniką Yamahy dosyć dobrze się tonalnie "równoważy" O ile wyższe serie Dynaudio wymagają jednak bardziej wymagającego zasilania o tyle z serią Emit amplituner Yamahy poradzi sobie bez problemów. Chcąc zachować funkcjonalność sieciową i dobre brzmienie w mojej ocenie jest to udana konfiguracja. Ciekawą alternatywą do Yamahy mogą być jeszcze duńskie monitory Buchardt Audio S-300mkII, ale to już nieco droższa propozycja.

Pozdrawiam,

Rafał

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Może lepszym wyborem byłyby bydgoskie BMN F1 - pożyczają na odsłuchy, a może masz blisko.

Trzeba mieć świadomość, że dużą część ceny DM 20 stanowi zadowolenie klienta ....z firmy ;-)

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Na szczescie Dynaudio nie ma w swojej ofercie czegos takiego jak DM 20, a akurat seria Emit jest bardzo atrakcyjnie wyceniona. Oczywiscie nie kazdemu podejda ale akurat stosunek cena/jakosc w serii Emit jest swietny.

-Salva Mea-

Gość

(Konto usunięte)

Miałem je przez miesiąc z yamahą as701 która jest raczej wydajniejsza od twojego ampli i powiem tyle że to za słaby wzmak do nich. Na wyższych poziomach głośności było ok ale bas słabł gdy potecjometr wędrował w lewo . Średnica i góra jak najbardziej super ale mocy brak ogólnie.

@subfan - a jakie kolumny po cichu grają z odpowiednim pierdyknięciem... fizjologii nie oszukasz.

@grzes - musisz posłuchać tego połączenia.. nawet po to by się potem zapytać jak poprawić jakieś aspekty/braki.

Audio to nie logika boolowska - tu nie ma prawda/fałsz jest cała masa zmiennych. Proszę Cię posłuchaj tego zestawienia dla mnie - sam jestem ciekaw tego połączenia... a jak się zarazisz wysokimi Dynek.. to ciekawe kto zostanie Emit czy rn602?

Gość

(Konto usunięte)

Andrzejku nie mówię o pierdyknieciu przy cichym słuchaniu ale o basie samym w sobie. Posiadacze dynek będą wiedzieli czym to jest spowodowane -brakiem mocy. A już napewno nie mam zamiaru oszukiwać fizjologii:))) googlnij co to jest w ogóle.

Ja nie zrozumiem tego co piszesz bo mam mizerne doświadczenie z czymś mocniejszym od tej zawołanej do tablicy Y701 -a to nie jest słaby wzmacniacz! Napewno mocniejszy od cxa60...

A ja ich (Emit 20) słuchałem tylko z cxa60.

To mocarz nie jest i nawet po cichu bas był... fakt spokojny i bez natarcia ale wypełnienie było.

Jak się dało głośniej to było super.

Chcę tylko koledze Grzegorzowi i innym podpowiedzieć że warto posłuchać tych Dynek nawet z RN602... olać fakt że to potrzebuje prądu.. bo radość ze słuchania jest... a jak się zapewni napęd to może być tylko lepiej.

@subfan - Proszę sam potwierdz/zaprzecz czy z Y701 była taka tragedia. Co wymieniłeś Emity czy Y701?

Aaaa i najważniejsze pytanie: jak nie Emit 20 to co innego za 2.5 k?

Podłogówki fakt zagrają po cichu dynamiczniej... ale jakie za 2.5k dorównają Dynaudio górą środkiem i ogólnym całościowo graniem?

Gość

(Konto usunięte)

Emitki jak najbardziej super ale trzeba posłuchać dla wszelkiego spokojnego bo nie wiem na jakim brzmieniu zależy koledze. Ogólnie to co o nich piszą jest prawdą czyli przepiękne wysokie,cudna średnica i w miarę gęsty dół ale już jego wyrozumiałość i różnorodność zależy od wydajności pieca. Jak na tak tanie kolumny grają baaardzo dobrze jak dla mnie i sam się na tym złapałem że szukałem wzmaka do ok 6-7 koła nie grymasząc bo są tego warte i chcesz dać im coś ekstra. Dynki oddałem tylko dlatego że będę brał m30 i yamaszka już na olx bo będą dobrze nakarmione:)))

Ja namawiam kolegę na bezwzględny odsłuch ... jeżeli chce kupić nowe.

Używane to inna bajka można zaryzykować wtopy wielkiej jak by co nie będzie.

PS. A Y701 to ta czarna z Ostrowa M. czy srebrna z Rzeszowa? :).

Gość

(Konto usunięte)

Ta czarna. Wtopy z dynkami nie będzie do yamaszki chyba że kupno ich spowoduje sprzedanie yamaszki jak u mnie. Próżno szukać w tym budżecie lepiej i dojrzalej brzmiących kolumn tzn ja wytargowalem za m20 2.5 A za m30-4.5

Jeżeli masz już tą Yamaha R-N602 to współczuje. Na szczęście prócz mnie coraz więcej osób pisze prawdę o tym urządzeniu, że to gniot. No cóż miałem go i to dość długo i wiem, że ma to i tamto i w ogóle ach. Ale to co powinien robić jak najlepiej czyli grać jak przystało, jest nie do przyjęcia. Czyli sprawdza się stare dobre powiedzenie. Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.

W Zensor 3 basu nie jest mało - ale mało tego dynamicznego do rn602 to dobry kompan.

Fakt że co byśmy nie dywagowali to najlepiej jakby Grzegorz sam posłuchał.

A rn602 to aż taka zła nie jest - 8150 onkyo był odrobinę lepszy.

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.