Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do hegla h360

Marcin99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Potrzebuje na biegu kupić kolumny do w/w wzmacniacza,budżet to ok 12000pln

wielkość pomieszczenia to ok 28m2 z otwartym aneksem kuchennym.Odleglosc od kolumn to ok 3m.

Moje propozycje to Kef r700,sonus faber venere 2.5 Ew. Focal aria 926

Dziękuje za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/138396-kolumny-do-hegla-h360/

Spróbowałbym zestawić z Amphionami. Zawsze jak słyszałem Hegla z Amphionami grało to co najmniej dobrze. Może gdzieś są jeszcze starsze 7L i da się je kupić w Twoim budżecie?

"To co teraz, ha?"

Zdecydowanie Kef R700, natomiast ciekawą opcją jest także Dynaudio Excite X38. ATC SCM40 także, ale to mnie uniwersalna kolumna od Kef i Dynaudio, chociaż moim zdaniem obiektywnie lepsza i świetnie sprawdzająca się w połączeniu z mocnym Heglem. ATC musisz posłuchać. Najmniej pasuje moim zdaniem Souns faber.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, mamy wszystkie powyższe kolumny w salonie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

piękna kolumna,a miałeś okazje odsłuchać z jakimś heglem?

Musiałbym poszukać na rynku wtórnym

Witaj.

Niestety ja nie słuchałem tego konkretnego modelu tylko niższy ale to co usłyszałem daje nadzieję że Statement zagrają na bardzo wysokim poziomie. Ktoś w klubie Heco wspominał o takim połączeniu i bardzo je chwalił dlatego zaproponowałem ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

P.S.

Muszę Cię najmocniej przeprosić. Ten Hegel to był z Monitor Audio a nie Heco. Mój błąd. Ale te Heco warto sprawdzić.

Ukryta Zawartość

Z wymienionych najlepiej sonus.

Dla mnie połączenie jak i kolumny porażka :)

ATC SCM 40

Trzeba posłuchać bo to super kolumny ale granie nie będzie wszystkim odpowiadało no i tylko używane, niestety :)

Jak dla mnie Kef R700, z najmniejszym budżetem, najbardziej uniwersalne granie.

Może jeszcze PMC, co prawda nie słuchałem ich ale słyszałem dobre opinie więc sam chciałbym ich posłuchać przy takim budżecie :)

Ja osobiście zainteresował bym się jeszcze jakąś rodzimą konstrukcją np.:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Porażka to jest kef plus hegel... Analityczny wzmak z brzeczacym górnym pasmem kef... Ale gusta są różne. Jeśli komuś podoba się takie granie to czemu nie. Talerze w orkiestrze będą brzeczaly jak ta lala. Kupować.

Wieza STEREO Technics :)

Słyszałem że brat szwagra słyszał że jego kolega mówił że ..... i tak dalej.

Od siebie, Hegel analityczny, raczej po jasnej stronie mocy, dla niektórych suchy. Łączyłbym z kolumną cieplejszą, lekko dociążającą dźwięk, tłustszą? Tak, tłustszą, tego jeszcze w żadnej ałdiofilskiej recenzyi nie grali, a jak.

hegla h360 znam tylko z opisów ale słuchałem Venere 3,0 Arie 926,936 i Venere S - ale ostatni pominiemy, co do Venere 3,0 to dźwięk podobny jak Aria 926, kolumny neutralne, nic nie wychodzi przed szereg, wyrównany przekaz. Aria 936? prawie bym kupił, ocieplony głośnik z lekkim naciskiem na bas, typowa kolumna by cieszyć się z płynącej muzyki, pierwsze odczucie to za mało wysokich tonów i jeśli chcemy analizować strukturę nagrania to nie ta kolumna bo ta chce nam dać Relax, zaś 948 nie pamiętam czemu ale po dwóch minutach poprosiłem o zmianę. No i na koniec Heco.......głośnik o jasnym przekazie i potrzebny ciepławy wzmacniacz, czy pasował by do Hegla?

Zdecydowanie Kef R700, natomiast ciekawą opcją jest także Dynaudio Excite X38. ATC SCM40 także, ale to mnie uniwersalna kolumna od Kef i Dynaudio, chociaż moim zdaniem obiektywnie lepsza i świetnie sprawdzająca się w połączeniu z mocnym Heglem. ATC musisz posłuchać. Najmniej pasuje moim zdaniem Souns faber.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, mamy wszystkie powyższe kolumny w salonie.

A gdzie salon?

A inaczej: ciekawe co by wyszło z połączenia 360 z Bowersami 703S2. Stonowana góra, daje świetne wsparcie średnich tonów(te są czyste), gwizdek kończy wszystkie wybrzmienia z gracją i ten szybki bas, ale jest dość "dobitny" i żadnego przeciągnięcia, potrafi zejść nisko, oj potrafi. Nie jestem w stanie zgadnąć co by wyszło z takiego połączenia?

A inaczej: ciekawe co by wyszło z połączenia 360 z Bowersami 703S2. Stonowana góra, daje świetne wsparcie średnich tonów(te są czyste), gwizdek kończy wszystkie wybrzmienia z gracją i ten szybki bas, ale jest dość "dobitny" i żadnego przeciągnięcia, potrafi zejść nisko, oj potrafi. Nie jestem w stanie zgadnąć co by wyszło z takiego połączenia?

Hegel sam w sobie nie wyostrza basu,ale potrafi jak trzeba zejść nisko.W połączeniu z bowersami mogłoby być go zbyt mało...no ale mogłyby Mnie i pozytywnie zaskoczyć.To wszystko kwestia odsłuchu.

A może model b&w 704s2?

Możesz spr w tym pomieszczeniu703 lub 702S2 spokojnie sobie poradzą.

Miałem 702 w 20 adoptowanych m2 i było juz za cieżko.

Grałem H360 i daleki byłbym od stwierdzenia ze Bowersow brakuje basu - jak bas jest w nagraniu to pokażą go zarówno kolumny i wzmacniacz.

Teraz mam H300 na Bowersach i jest cool - jak jest niski bas to sub’a nie trzeba

Mam mętlik w głowie.Jest wiele fajnych kolumn a mam coraz więcej dylematów.Jestem w Szczecinie,niestety nie mam gdzie odsłuchać kolumn.Byłem w jednym salonie niestety nie mają hegla.

W Szczecinie masz tophifi - maja B&W.

Musisz to dam ocenić i tylko u siebie w pomieszczeniu. Odsłuch w salonie to jak na strzelnicy oferują kabekaes z krzywa lufa....

Podjedz do Tophifi i wypożycz na odsłuch 702 i wzmak Moon 240 albo 340. Powinno Ci sie spodobac

Mam mętlik w głowie.Jest wiele fajnych kolumn a mam coraz więcej dylematów.Jestem w Szczecinie,niestety nie mam gdzie odsłuchać kolumn.Byłem w jednym salonie niestety nie mają hegla.

Marcin99 wysłałem Ci wiadomość na Priva

Proszę zajrzeć na prive'a.

Gość

(Konto usunięte)

Ja mam Hegla z bowersami i mieszkam w Szczecinie. Będę za tydzień w Polsce , śmiało możesz wpadać. Ewentualnie możemy wziąć wzmacniacz i umówić się w top hi-fi. W sumie też chciałbym posłuchać serii 700 z Heglem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.