Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do ok. 7 tys. zl.

Adam 38

Rekomendowane odpowiedzi

A ja popieram kolegę @Xatt

Lavardin to może być to czego szukasz, słuchałem wersji IS Reference i szczerze polecam stestować.

W tych kwotach muzykalność i transparentność na najwyższym poziomie.

Jedynym minusem może być moc, ale seria Excite do wymagających nie należy.

Gdy dojadą moje Xaviany sam będę chciał ich posłuchać właśnie z tym wzmacniaczem.

Lavardin to niezapomniane emocje..

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

długo siedziałem z 356, genialny wzmacniacz

W sumie gra dobrze, nawet bardzo dobrze. U mnie nie wykazuje tych wszystkich zarzucanych mu negatywnych cech, popracowałem nad ustawieniem kolumn i trafiłem na fajne kable. Ten NAD wpisał się w system.... ale chciałbym pójść do przodu, a nie chcę generować kolejnego wątku więc przyłączam się do Adama 38...

Te wymagania podchodzą pod możliwości pieca za 50k zł, a nie kilka. Cóż, powodzenia.

I spełnia wszystkie te elementy Haiku Sol ll Signature Edition i Adam to

sprawdził osobiście .

TYLKO czemu sie zastanawiasz???

<p><p>Signature edition nie sluchalem. Dynie maja swoj znany dobrze charakter, Haiku SOL tez, gora z Cyrusa jest calkiem inna niz ta z Haiku SOL. Rowniez srodek Cyrus po wbudowanym DACu oddaje calkiem inaczej jak SOL. Te roznice o ktorych jak widac nie chce dokladnie pisac sa powodem, ze Cyrus jest mi troszke blizszy od Haiku. Moze tez ten DAC z Cyrusa lepiej wspisal sie w moja akustyke i trzyma wszystko w ryzach, nie pozwala sie rozjezdzac srodkowi zachowujac jego dobre wypelnienie. Duzo zmiennych ale w tym konkretnym moim przypadku Cyrus jest mi troszke blizszy albo mojej akustyce. Chce polaczyc kontrole, precyzje z plastyka i barwa ale bez nadmiernego zmiekczenia, rozjezdzania sie i eksponowania ograniczen kolumn, ktore przeciez tez sa. Sklaniam sie sprawdzic jeszcze Monrio mc 206.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Te wymagania podchodzą pod możliwości pieca za 50k zł, a nie kilka. Cóż, powodzenia.

Oj tu się zgodzę hehe. Nowy sprzęt za 7 tyś z tymi cechami to ciężko. Stawiasz warunki i na dodatek chcesz banować

Kup sobie Sol II i dozbieraj do Pre Xiang Sheng (2k z dobrymi lampami) testowałem to Pre ostatnio u siebie i powala za te pieniadze. Dociąża jeszcze dół lekko, dopełnia średnicę. Potencjalnie idealna para.

Tu jest mój(były już), jeszcze z gwarancją:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

500 pewnie jeszcze urwiesz.

Ukryta Zawartość

Zdecydowanie Caspian m2. Tylko ze za nowy wybulisz jakies 9-10tys. Z drugiej reki duuuuzo łatwiej bo spokojnie 5-6tys wystarczy. Zwłaszcza ze gwarancja producenta jest przechodzenia i na 5 lat. Zacny piecyk.

Z UK nowy za £1300 można Kupić. Przesyłka 20-30 funtów. Poniżej budżetu. Jest też Oxygene, który nowy kupi się za ok £800 a cena normalna to ok £3200!

Ukryta Zawartość

Nie mówię, że to będzie najlepsza propozycja, bo to zależy od gustu, ale ceny baaardzo atrakcyjne.

Ukryta Zawartość

Wieza STEREO Technics :)

A ja popieram kolegę @Xatt

Lavardin to może być to czego szukasz, słuchałem wersji IS Reference i szczerze polecam stestować.

W tych kwotach muzykalność i transparentność na najwyższym poziomie.

Jedynym minusem może być moc, ale seria Excite do wymagających nie należy.

Gdy dojadą moje Xaviany sam będę chciał ich posłuchać właśnie z tym wzmacniaczem.

Lavardin to niezapomniane emocje..

Lavardin świetny wzmacniacz... Ale w założonym budżecie nie do kupienia - mowa o modelu is reference lub nawet isx reference

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Wierz mi Adam to klasa ten Lavardin. Też będzie moj już wkrótce:)

Mojeaudio z Wrocławia ma w ofercie...

Slawek a sluchales moze tej tanszej wersji, chyba isx oznaczonej? Dalej jest ta legendarna muzykalnosc co w IS?

Niestety nie słuchałem tej ostatniej wersji isx. Byłem zachwycony is reference, ale teraz jest ponoć jeszcze ciut lepsza wersja isx reference... I w to celuje. Ale dla mnie to kwintesencja muzykalnosci. Zresztą sprobuj posłuchać. Jestem przekonany ze trafi w Twoje preferencje...

Ok., dzieki za info. Monrio mc 206 i Lavardin wydaja sie tymi wlasnie idealnymi dla mnie tranzystorami, pytanie czy tez z Dynaudio to sie polubi.

I tu moze byc problem... dynaudio wymagają prądu. Lavardin niekoniecznie jest z tego zadowolony

Tu z tymi maluszkami z serii excite nie trzeba isc obowiazkowo w potezne klamoty, trzeba dac im cos co nie podbarwia, co ma precyzje no i to "cos" o co najciezej jak widac z powyzszych propozycji.

Chociaz nie chce lampy to doceniam dobre intencje wiec ok., moze komus innemu sie te informacje przydadza i ukierunkuja.

Tu zgoda japs, ze X14 beda jakims ograniczeniem, no ale chce juz kupic "serce" systemu na lata, poslucham Monrio 206 i starczy, na chwile obecna nr 1 to caly czas Cyrus 8. A co dalej, tego nigdy w naszej audio zabawie nie wiemy.

Testuj Adam i opisuj bo jestem bardzo zainteresowany tematem. Stoję przed podobnym wyborem i też jestem daleki od lampy do moich CG , szczególnie jedynego słusznego producenta produkującego "prawdziwe wzmacniacze".

Jednak takie zestawienia faktycznie graja. Kazdy dystrybutor tak robi tj. poleca swoje klamoty do swoich kolumn. Masz Dynauadio - Octave, PMC - Cyrus, S16 hz - Cayin. Nikt nas nie zmusza by akurat takie zestawy kupic ale one jednak ze soba dobrze graja. Jest wybor, nikt na sile nikomu nic nie sprzeda. Dobra, wracamy do tematu!.

Tu zgoda japs, ze X14 beda jakims ograniczeniem, no ale chce juz kupic "serce" systemu na lata, poslucham Monrio 206 i starczy, na chwile obecna nr 1 to caly czas Cyrus 8. A co dalej, tego nigdy w naszej audio zabawie nie wiemy.

Jeśli oczekujesz zwartego, punktowego basu to jeśli chodzi o Monrio musiałbyś raczej sięgną po model 207. W 206 bas jest dobrze kontrolowany ale raczej rozciągnięty.

Arcam SA30 + Tannoy Revolution XT 8F

Jednak takie zestawienia faktycznie graja. Kazdy dystrybutor tak robi tj. poleca swoje klamoty do swoich kolumn. Masz Dynauadio - Octave, PMC - Cyrus, S16 hz - Cayin. Nikt nas nie zmusza by akurat takie zestawy kupic ale one jednak ze soba dobrze graja. Jest wybor, nikt na sile nikomu nic nie sprzeda. Dobra, wracamy do tematu!.

Pmc i Cyrus... Nawet pół kolumny ze średniej półki Pmc Cyrus nie wysteruje jak należy. Może monobloki najwyższe dadzą radę i to tyle. W tych pieniędzach masz jeszcze plastycznie grająca rege elicit czy muzykalnego naim XS2... Cyrus jako przyszłościowy wzmak się nie nadaje, bo raz, że nie jest uniwersalny dwa jest cienki mocowo. Zależy oczywiście czego słuchasz, bo do plumkania jest ok. Lavardin to ciekawa propozycja. Posłuchaj też sugden czy dość ciepło grającego musical fidelity m5si.

Wieza STEREO Technics :)

Huberto z tym wysterowaniem to powiem Ci, ze wielu starych "wyjadaczy" audio sie smieje jak czyta ile to pradu i do jakich kolumn potrzeba, drazliwy temat, zostawmy to na inna okazje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.