Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz do Kef r300

Leszek Michalak

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule szukam wzmacniacza do Kef r300 pokój 25m myślałem choć nie słuchałem o Atoll in 200 lub Cyrus 6 na razie gram nad 356 bee..Proszę o sugestię może ktoś posiada kefr300 w połączeniu z atoll 200 lub Cyrus ...słucham różnej muzyki rocka bluesa jazzu

https://www.audiostereo.pl/topic/138612-jaki-wzmacniacz-do-kef-r300/

Atoll IN-200SE byłby w naszej ocenie strzałem w dziesiątkę. Asekuracyjnie oddamy drugi strzał proponując Roksana K3. Dwie konkretne propozycje które nie mają prawa nie zagrać z R-kami! ;) Cyrus w tej konfiguracji może okazać się trochę za ciemny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A co z diagnozą, czyli w którą stronę od NAD'a chciałbyś pójść.

Czy jest za mało basu, za dużo, zła kontrola, nieczytelny, słaba góra pasma, za mocna i agresywna,

brak średnicy czy może za bardzo wypchnięta do przodu ... bo kupisz i w ciągu 14 dni ...

I nie masz tu cienia wątpliwości - jest to oczywiście tylko sprawka wzmacniacza ....

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Mam te głośniki i chyba mogę powiedzieć, że zdążyłem je bardzo dobrze poznać. Z wymienionych wzmacniaczy na pewno Roksan K3 jest bardzo dobrym typem. Miałem to u siebie i mogę polecić z całą odpowiedzialnością. Atoll - jak dla mnie zdecydowanie nie. Podstawowe zastrzeżenia dotyczą basu. W tym zestawieniu jest go bardzo dużo ale jest mało zróżnicowany i rozlazły. Zdecydowany Nr 1 jak dla mnie - PRIMARE. I32 a może nowy I15 Prisma ( tego nie słuchałem ale chętnie bym sprawdził). Ja miałem u siebie A34 i to naprawdę grało. Kolejny pewniak Arcam A39. Sprawdzone, uniwersalne połączenie.

Ja słuchałem z Cambridge Audio 851A i Roksan Caspian (bardzo dobre zestawienie). Największym problemem tego forum widzę jest fakt, iż nie którzy myślą i oceniają wszystko pod swoim kątem, a w audio tak jak z jedzeniem i innymi rzeczami nie ma jednego wzorca idealnego, jest wiele wzorców różnie grających i każdy musi stwierdzić czy ten wzorzec mu odpowiada. Ale do Yamahy bym ich nie podpinał.

Jak dla mnie numer jeden to Primare i32. Numer dwa Arcam. Z Roksanem kandy też dawało rady. Z tymi trzema wzmacniaczami słuchałem KEFów najdłużej. Arcam i Primare dostarczają mega precyzji w całym paśmie. Arcam zarówno a29 jak i a39 podaje bas z dużym impetem w połączeniu z Kefami i jest trochu ostrzejszy. Primare jak i Roksan z kolei brzmiały bardzo przyjemnie i wciągająco.

Kapitalna transparentność i dynamika. Bas jak dla mnie jeden z lepszych, jakie słyszałem w klasie średniej. Nie ma mowy o jakiejkolwiek bułce

Tam nie ma najmniejszej bułki. Mnie właśnie połączenie z KEFami przekonało do kupna i32 z planem na przyszłość wymiany głośników właśnie na kefy

Coś z nim nie tak?? Może w rocku nie radzi sobie tak dobrze jak konkurencja ale po roku czasu jak go mam to nie chcę nic innego, no chyba, że z wyższej półki. Dziwna sprawa ale ten sprzęt podłączany kablami rca gra całkiem inaczej i lepiej niż przez xlr... no chyba że to wina mojego cd32

Mieliśmy niedawno klienta z tymi kolumnami. Pożyczał sporo sprzętu i zdecydowanie najbardziej podpasował mu MOON 250i

https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/moon-neo-250i.html

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Coś z nim nie tak?? Może w rocku nie radzi sobie tak dobrze jak konkurencja ale po roku czasu jak go mam to nie chcę nic innego, no chyba, że z wyższej półki. Dziwna sprawa ale ten sprzęt podłączany kablami rca gra całkiem inaczej i lepiej niż przez xlr... no chyba że to wina mojego cd32

Jestem innego zdania. Po XLR gra dla mnie ciekawej.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.