Skocz do zawartości
IGNORED

Pomieszczenie odsluchowe 2x2m...

szymon1977

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko na bazie monitorów bliskiego pola.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dokładnie. Jakieś studyjne aktywne monitorki.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Jak choćby te -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Widzę to tak: dwuosobowa sofa, na przeciwko stolik, na nim Onkyo, w rogach (bo inaczej po prostu się nie uda) na podstawkach hmmm... może Q Acoustic 2010? Co do źródła jeszcze nie mam konkretnej wizji, ale pewnie byłby to jakiś Netbook gdzieś pod ręką. Jest to wizja optyczna, a nie brzmieniowa... no i właśnie, czy ma to w ogóle szanse zagrać?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Prawie kwadrat i pewnie wysokość tez w okolicach 2,60...

Tylko bliskie pole na pol gwizdka i tez duzy znak zapytania, bo sciany tuż,tuż. Nawet ustawić nie ma sie specjalnie jak zeby mie wpaść w podbicie albo dołek. A o absorpcji nie ma w ogole co zaczynać mowić.

Mozna jeszcze spróbować ustawić sie po przekątnej jak jest mozliwosc, ale to i tak desperacja, imo.

Można wszystko. Efekt dźwiękowy będzie podobny jak w samochodzie. Plusy-zaoszczędzisz na pilocie i bateriach bo praktycznie z każdego miejsca na kanapie będziesz mógł regulować głośność i zmieniać utwory w najgorszym wypadku noga bez ruszania się.

Tak na serio to żeby usłyszeć bas na jakimś sensownym poziomie trzeba by było fale w tym pokoju "poukładać" ustrojami.

Wieza STEREO Technics :)

Można zasugerować się wymiarami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mialem kiedys Usher x718 w pokoju 3.20 x 3.40.

Nie bylo tak zle a przeciez tez prawie kwadrat.

O powiekszaniu pomieszczenia ustrojami pierwszy raz slysze. Jakiego rodzaju ustroje maja takie wlasciwosci?

Mialem kiedys Usher x718 w pokoju 3.20 x 3.40.

Taki to ja mam salon... prawie taki, troszeczkę większy.

Pozwolę sobie powtórzyć:

dwuosobowa sofa, na przeciwko stolik, na nim Onkyo, w rogach (bo inaczej po prostu się nie uda) na podstawkach hmmm... może Q Acoustic 2010? ...czy ma to w ogóle szanse zagrać?

Uważam, że ma szanse zagrać ale może się okazać, że przy zbyt niskich poziomach już będzie

za dużo góry pasma, co czasem wymaga niewielkiej ingerencji w zwrotnice.

Mimo tego metrażu wybrał bym Q 2020 choćby dlatego, że od przybytku ...

Zresztą jest kilka podobnych konstrukcji i kupując lekko "przewymiarowane" można jakby co

zainstalować tak, jak w Q A dodawaną chyba w komplecie do BR zatyczkę ;-)

A pisząc o podobnych myślę o np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Przede wszystkim musisz to pomieszczenie choćby prowizorycznie zaadaptować, bo inaczej fale będą po nim latały jak piorun w oborze :) wtedy łatwiej będzie z kolumnami.

Wieza STEREO Technics :)

O wlasnie! Co sklada sie na taka prowizoryczna adaptacje? Dywan, brak mebli, sofa, gole sciany, kolumny w rogach. I co teraz?

No cóż... będę miał chwilkę, to do mojego 2x2 wsadzę jakiś fotel, wzmacniacz. Popróbuję z moimi kolumnami (za duże będę, to wiem) i kolumienkami z micro (te znowu za małe) i pomyślę.

Czy to w ogole na sens? Przyblizone wymiary to 2,7mx2,3m.

Szymon takie pomieszczenie to prawdziwe wyzwanie.

Taki to ja mam salon... prawie taki, troszeczkę większy.

Pozwolę sobie powtórzyć:

dwuosobowa sofa, na przeciwko stolik, na nim Onkyo, w rogach (bo inaczej po prostu się nie uda) na podstawkach hmmm... może Q Acoustic 2010? ...czy ma to w ogóle szanse zagrać?

Kolumny oceniam jako b.dobre.miałem,słuchałem i w takim metrażu powinno być dobrze.

De gustibus non est disputandum

Audiofilsko nie będzie, ale fajnie być może. Zobaczymy. Zrobię próbę i pomyślę, czy wsadzać tam audio, czy szafę z tego zrobić. Zpewnością zamiast walczyć z problemami trzeba ich unikać, a więc kolumny muszą być małe i "bez basu".

Pomieszczenie jest małe fakt , ale u mnie w ok 12 m2 ( sypialnia ze skosem i wnęka ) gra dokładnie onkyo a5vl i indiana line tesi 260 + dac magic 100 Cambridge audio +Pioneer bd 150 i jak na zestawienie jest super . Na podłodze wykładzina dywanowa dosyć gruba , duże łóżko i zagłówek - jest super .

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.