Skocz do zawartości
IGNORED

kable głośnikowe

rivaldo

Rekomendowane odpowiedzi

A co chciałbyś uwypuklić? Podkreślić? W czym system ma "luki"?

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Polecam więc Duelund DCA 16 GA.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Witaj.

A ile chcesz przeznaczyć na kabelki?

Z niedrogich polecę Ci Qed Ruby.

Natomiast jeśli chcesz wydać kwotę ok 500 zł lub więcej to zamiast kabli możesz rozważyć modyfikacje c356. Według mnie dużo lepiej wydane pieniądze ale decyzja należy do Ciebie ;-)

Kimber kable 4pr . Produkowane od lat 70 .Jak coś jest dobre to po co to zmieniać.

Kimbery są dobre. 4pr trochę cieplejszy. 4vs i 4tc też świetne. Im wyżej tym bardziej precyzyjnie ale w kablach Kimbera podoba mi się, że grają równo. Soprany nigdy nie dzwonią ani nie szeleszczą.

Panowie nie róbcie sobie jaj z tym dziadostwem QED ruby. Przecież to jazgotnik. Jak QED to xt400 jest wart uwagi ale w tej cenie to i tak lepiej Kimbera 4tc. Poza tym z NADem c356 precyzyjne kable... krzyż na drogę

Panowie nie róbcie sobie jaj z tym dziadostwem QED ruby. Przecież to jazgotnik.

Zgadzam sie calkowicie.

Polecam więc Duelund DCA 16 GA.

Duelundami chcesz poprawiac rozdzielczosc, w swojej cenie to fajny kabel z niezla kontrola na basie i bardzo muzykalny ale zeby go nazwac rozdzielczym, chyba tak daleko bym sie ni zapedzal. Nie mniej jednak kabel warty posluchania

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Mam Kimbera 8TC i to kabel precyzyjny, szybki, ale na pewno nie dociąży średnicy tak jak Duelund.

Duelundami chcesz poprawiac rozdzielczosc, w swojej cenie to fajny kabel z niezla kontrola na basie i bardzo muzykalny ale zeby go nazwac rozdzielczym, chyba tak daleko bym sie ni zapedzal. Nie mniej jednak kabel warty posluchania

W średnich tonach tak - przekażą więcej informacji.

Ogólnie - nie. Kimbery będą lepsze, ale gorsze w rozdzielczości samej średnicy.

Luna jest rozdzielcza. Po prostu z Nada już nic nie wyciągniesz. :-)

Posłuchaj muzyki z dobrze zrealizowanym wokalem i instrumentami akustycznymi. Jeśli taki materiał "zagra", to każdy elektroniczny materiał będzie bardzo dobrze brzmiał.

modyfikacją którą nie każdy preferuje. Ja polecam takie rozwiązanie.

Z tego co wiem muda44 robi dobrze taką modyfikację

Albedo Blue i po temacie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Taa kable do kolumn za 1000,a w kolumnach miedziowane aluminiaki za 2 €, ale jak elektron się rozpędzi w tym dobrym to przeskoczy haha

dajcie spokój , kolumny za 2000, głośniki w nich za 500-600 , kable do kolumn za 850 ?

Albedo Blue i po temacie:

Ukryta Zawartość

Bywa i tak, że biżuteria audio staje sie droższa niż sam sprzęt.

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

właśnie srebrne albedo będą odpowiednie....i góra zyska na blasku :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

Ukryta Zawartość

Yankes czytałeś priva?

Ukryta Zawartość

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Dziękuje za wskazówki, myślę że max 400 zl,długość 2x2m ,myślałem o kimberach 4pr,jeśli coś droższego z drugiej ręki .Dziękuje

Nie jestem kablarzem ale byle czego nie podłącze.Kup te kimbery 4pr z drugiej ręki resztę zostaw na płytę.Jak słuchasz elektroniki , ambientu to w sam raz będziesz miał na najnowsze płyty Solar fields .

Jak ma być do 400 zł to moim zdaniem nie zła oferta

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam. Podłączę się do tematu, zamiast dublować. Też proszę o pomoc szanownych kolegów w doborze kabli. ( 2x po 2metry)

Właśnie jestem po zakupie zestawu: ONKYO TX-8270 + MONITOR AUDIO SILVER 6, czym to połączyć?

Na razie słucham na drutach miedzianych z "Unitry" o przekroju 2 x 4 mm2. W sklepie słuchałem na inAkustik LS-1102 przekrój: 6x1,87 mm2 było super, kolega pożyczył mi na dzień Kimber Kable 4TC i mimo że mój pokój nie ma warunków jak w salonie audio to też na tych kimberach mi się podobało. Może jeszcze coś polecicie godnego uwagi, jeśli tak to trochę tańszego (droższych nie biorę już pod uwagę). Moje spostrzeżenie to że najbardziej zginęła góra i jakby zrobiła się mniej czysta na tych zwykłych drutach. Dodam, że lubię jak sopranik sobie cyka ale musi być wyraźny i czysty bo syczący męczy.

I drugie pytanie czy warto konfekcjonować końcówki jeśli tak to potrzebuję tzw. banany i teraz jakie polecacie - skręcane, zaciskane, czy lutowane?

A może przy moim sprzęcie nie ma sensu wywalać tyle kasy i podłączyć na kabelkach do 50pln/za mb i też będzie ok?

Z góry dziękuję wszystkim za podpowiedzi.

• 4 tygodnie później...

witam

do odsłuchu wypożyczyłem qed ruby,kimber 4pr i wireword luna 7 w sklepie albatros w trojmiescie,po odsłuchach zdecydowałem się na kimber 4pr ,ponieważ wyrównała sie srednica,bas zyskał kontrolę ,troche gora sie zaokragliła ,natomiast ogolnie cały zakres zyskał spójne brzmienie nie przejaskrawione .pozdrawiam i dziekuje za pomoc

witam

do odsłuchu wypożyczyłem qed ruby,kimber 4pr i wireword luna 7 w sklepie albatros w trojmiescie,po odsłuchach zdecydowałem się na kimber 4pr ,ponieważ wyrównała sie srednica,bas zyskał kontrolę ,troche gora sie zaokragliła ,natomiast ogolnie cały zakres zyskał spójne brzmienie nie przejaskrawione .pozdrawiam i dziekuje za pomoc

Gratki. A jakbyś porównał tego kimbera do qeda?

U mnie qed zagrał świetnie i zastanawiam się czy go sobie nie kupić ;-(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.