Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ja już swoją długą drogę przeszedłem. Długą, 30 letnią, bardzo dużo słyszałem, oj bardzo dużo. Pamiętam do dziś jak Odtwarzacz Philips za1999 $ chyba to był rok 1985..

A jaki to był ten odtwarzacz Philipsa?

Pytam, bo z tego co wiem to najdroższy w historii CD Philipsa tj. model CD 960 w 1987 r. kosztował 699 funtów brytyjskich co odpowiadało ówczesnym 1 011 USD.

Edytowane przez rochu
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3351473

Przebierz sie za sw Mikolaja - stan obok choinki i strzel z samowyzwalacza - tylko nie zasłon soba kolumn ;)

Dzięki za inspiracje, bo już jakiś wystrzelany po sezonie jestem :(

Zmodernizuje Twój pomysł i przebiorę się za kolumnę :D

Rochu masz racje było to 999 bonów towarowych NBP i w roku 87-88, się pierdykłem :(

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3351522

Witam Zapisuje się do zacnego kklubu posiadaczy Minasów Studia 16 Hertz. Mam je pół roku i jestem bardziej niż zadowolony. No ale zawsze chce się lepiej tym bardziej śledząc właśnie to forum sympatyków firmy.Słucham dużo rocka w 25m i mam teraz wzmacniacz Roksan Kandy MkIII. Ogólnie jest dobrze alealeale chyba każdy kto na moim miejscu by czytał już kilka miesięcy forum zmuszony byłby do zmiany pieca na lampiaka. Słyszałem raz krótko bez wyrobienia sobie zdania ale było słychać to coś. (była to Mingda 34A). Czy idę dobrym tropem jeżeli bede celował w odsłuchy Lamp na bazie KT88 (zazwyczaj polecane do rocka aczkolwiek lubię spokojne klimaty również). POZDRAWIAM

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3351704

Witam, rock to szerokie pojęcie, ale ja słucham dużo polskiego rocka, głównie lata 80 i 90 -te. Jednak dzięki Minas Anor odkryłem muzykę, która daje dużo więcej przyjemności ze słuchania. Do samego rocka wybrałbym pewnie jakieś inne kolumny. Na pewno tańsze :-)

Skoro masz szerszy repertuar to polecam lampę na KT-88, co do konkretnego wzmacniacza najlepiej jest porozmawiać z Panem Grzegorzem. Chociaż i tu w klubie nie raz już opisywał połączenia swoich kolumn z różnymi wzmacniaczami.

Jednak bardzo ważne jest źródło + kable. W Studio 16 Hertz usłyszałem jak gra moja lampa z kolumnami. Po powrocie do domu było wielkie rozczarowanie, dźwięk był zdecydowanie gorszy. Zupełnie nie ten wymiar dźwięku. Zaczęło się dobieranie pozostałych elementów....

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3351889

Tak na gorąco co by nie zapomnieć, a może się komuś z klubowiczów przydać. Na przykład dla mnie :D

Od wczesnego rana mój Anor z Minasem grały ze polskim ! wzmacniaczem hybrydowym Haiku Bright MK2 Teraz jest w produkcji i sprzedaży MKll Wzmacniacz 2x50 W :) :) :) ale nie wiem co to za dziwne waty są, bo chatę roznosiły :)

Zastąpił w tym samym okablowaniu NADa 350 C, w tej samej akustyce na tej samej moje muzyce:

- Ciut niby ciemniejsza góra, ale nie ciemniejsza tylko jakby cichsza, ale o dziwo bardziej bogata w szczegóły i detale i co jakby przeczy przyciemnieniu po prostu dźwięczniejsza, pełniejsza,.

- Srednica ciut lekutko, bardzo lekutko do przodu w stosunku do NADa i też bardziej rozwinięta, jednak podana delikatniej, mniej szorstko niż z NADa i po prostu przyjemniej się słuchało i więcej wszystkiego było, nie przygniatało ilością, ale jednak więcej.

- Bas w stosunku do basu z NADa, jakby mniejszy, mniej buły i gumy basowej ALE, ALE bardziej czytelny, dużo lepiej kontrolowany, bardziej na sprężystości osadzony i tak samo niski. Fajnie brzmiał kocioł, a kocioł wiadomo trudny instrument perkusyjny :) Tego kotła jak chodziłem ze swoja płytą po pokojach na AS 2014 to nie słyszałem na innych znacznie droższych i niby bardziej audiofilskich ;) kolumnach. Może głuchy bylem :) Na godzinie 10 gałka z NADA już mi pokój drżał, a z HAIKU dalej pod kontrolą niskie rejestry. To mi się podoba.

-szybkość dźwięku z HAIKU grało jakby szybciej niż z NADa, ale tak ciut ciut, i jakby zdrowiej bez tego charakterystycznego pogrubienia wszystkiego co daje trio Anor, NAD, Minas, czyli NAD pogrubiacz ;)

-Na koniec wokale ;) to jest to co najbardziej na plus, czyli już bez charakterystycznego NADowskiego pogrubienia. Nareszcie Diana Krall ze swoim trudnym głosem wypada wspaniale na Minasach.

-No i na sam koniec scena przestrzeń. W stosunku do NADa jest ciut szerze, jeszcze bardziej głośniki znikają, lepsza lokalizacja pozornych źródeł, gęściej trochę wszystkiego, bardziej osadzonego w powietrzu, ale scena płytsza co dla mnie jest w to mi graj, bo nie lubię jak mi grają w drugim pokoju gdzie wzrok nie sięga. Scena z HAIKU zaczyna się na linii kolumn, co akceptuje, bo szerzej jest niż z NADA, choć wolał bym ciut przed.

Podsumowując ładne zdrowe granko, bez ozustwa i ściemy. Oczywiście nie jest to co slyszalem z dopieszczonego Caiyna A70, ale i też nie te pieniądze. Udany kompromis cena/ klasa prezentacji. HAiku to cyrka 3,5 tys, a gra to z Minasami na serio fajnie, oj fajnie i warte każdej złotówki, a może i więcej, aż korci zrobić wojenkę z Chińczykiem :)

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3352674

Tak na gorąco co by nie zapomnieć, a może się komuś z klubowiczów przydać. Na przykład dla mnie :D

Od wczesnego rana mój Anor z Minasem grały ze polskim ! wzmacniaczem hybrydowym Haiku Bright MK2 Teraz jest w produkcji i sprzedaży MKll Wzmacniacz 2x50 W :) :) :) ale nie wiem co to za dziwne waty są, bo chatę roznosiły :)

On ci twój czy dopiero się przymierzasz?

Miałem okazję tego chińczyka dłużej posłuchać zeszłej niedzieli i ma duży potencjał co jeszcze bardziej zaowocuje po wymianie "żółtych" lamp

Rezyslaw, którego chińczyka?

Stereo Cayin A70 MKII, Marantz 67SE, Studio Hertz 16 Minas Anor 2,5III

Kino Yamaha 767, Blu-ray Panasonic, Himedia 600, Dali concept 1, JBL ES 150, Epson TW 3200

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3352890

Takie pytanko jakie lampy dobrze grają u Kolegów w A70. U mnie póki co to ECC83 "POPE " (lepszy rytm i kontrola) oraz ECC82 Raytheon (uspokojenie) . Szukam lekkiego rozjaśnienia i jeszcze lepszej kontroli basu lub jego zmniejszenia.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3352898

Maniol spróbuj jasnych lamp na przykład GE 5 star, możesz pobawić się clear top od RCA

Rezyslaw, którego chińczyka?

z tego co wiem z dobrego źródła to A70 mkII

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3352937

Właśnie był u mnie Pan Grzegorz z Minasami w orzechu . Nie wiem co mam napisać . Najpierw zobaczyłem fenomenalne kolumny ,zrobione z niesamowitą starannością i dokładnością . Następnie wydobył się dzwięk . Nie potrafię ubierać dzwięku w słowa ,ale już wiem które kolumny kupię w najbliższy czasie . Castle Harlech S1 idą do żyda .

Minasy zagrały z ogromnym wykopem , barwnie , szczegółowo ,z kapitalnym basem , wokale i średnica - miodzio .

Pan Grzegorz to osoba niezwykle miła i przesympatyczna.

Ja chcesz kupić kolumny do 9 000zł to wybór jest chyba tylko jeden - Studio 16 Hertz

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3353066

Tak A70T mkII,który był w początkowej fazie wygrzewania ,chińskie żarówki nie są złe ale na tyle co jestem osłuchany z urządzeniami lampowymi to można z tej integry jeszcze więcej wycisnąć.Szkoda że nie zabrałem na odsłuch preampa bo okazało się że 70ką można sterować z zewnętrznego pre i wtedy będzie dużo lepiej tylko że kwota robi się 15kzł łącznie. Jak się uda znowu coś zorganizować po dotarciu pieca posłucham z kompletem telefunkenów 12au7 i 12ax7 chyba że Michał wcześniej coś skrobnie

Takie pytanko jakie lampy dobrze grają u Kolegów w A70. U mnie póki co to ECC83 "POPE " (lepszy rytm i kontrola) oraz ECC82 Raytheon (uspokojenie) . Szukam lekkiego rozjaśnienia i jeszcze lepszej kontroli basu lub jego zmniejszenia.

W 70ce masz za dużo basu? może warto kolumny inaczej ustawić?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3353120

Paweł, komplet telefunkenów do A70 to nie jest dobry pomysł + Minasy

Całkiem możliwe Grzesiek nie pamiętam dokładnie które ma Michał ale jak rozmawialiśmy to mu to zestawienie za mocno górą grało ,ja nie słuchałem jeszcze

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3353145

A zatem jestem w klubie :)

Wczoraj wieczorem odwiedził mnie Pan Grzegorz. Przywiózł ze sobą Minas Anory w kolorze Heban. Po dwóch godzinach miłej pogawędki z muzyką w tle wspólnie ustaliliśmy że Mingda i Minas z Anorem bardzo się lubią i barbarzyństwem było by ich rozdzielać. W związku z tym Pan Grzegorz pozbył się 60 kg i dwóch poważnych rozmiarów kartonów a ja zawartości portfela.

Nie będę opisywał dźwięku bo każdy wie co ma a jak nie wie co może mieć to niech jedzie i posłucha tych kolumn. Skwituję to tak, teraz jest wszystko co chciałem mieć tzn. jest bas, miła średnica i niemęczące wysokie tony.

Oprócz nowych głośników najbardziej cieszy mnie to że Pan Grzegorz bardzo wysoko ocenił mój wzmacniacz (Mingda MC368-BSE) oraz resztę toru co jest dla mnie miłym potwierdzeniem tego że konsekwentnie zrealizowałem założenie odmłodzenia całego zestawu audio.

Na koniec dodam że spotkanie z Panem Grzegorzem to niezwykle miło spędzony czas w świetnej audioholickiej atmosferze. Podoba mi się ten sposób sprzedaży :) Producent przyjeżdża do domu, prezentuje sprzęt doradzi, podpowie i zostawia zadowolonego klienta z nowym nabytkiem by mógł się nim cieszyć. To chyba lepsze niż kupowanie w salonie :) No tak ale mając taki produkt raczej nie wraca się od klienta by wypakować graty z powrotem do magazynu. :)

Dziękuję Panu Grzegorzowi za cenne rady, słowa uznania dla systemu, i najważniejsze wspaniałe kolumny. Jeszcze nigdy w tak przyjemny sposób nie pozbyłem się było nie było całkiem sporej gotówki :))))

Edytowane przez dlmtb
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3353661

dlmtb Szogunwawa witajcie w klubie zatem i by tradycji stało się zadość czekamy na fotki

Edytowane przez Elmero

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3353754

Oczywiście zdjęcia wstawię jutro lub w niedzielę. Muszę mieć chwilę za widnego bo jak wychodzę i wracam z roboty jest ciemno :(

A tym czasem możecie napisać w którym kierunku idzie dźwięk w Minasach po wygrzaniu się głośników ? Otwiera się góra ? Wypełnia bas?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3354536

Wczoraj wieczorem odwiedził mnie Pan Grzegorz. Przywiózł ze sobą Minas Anory w kolorze Heban. Po dwóch godzinach miłej pogawędki z muzyką w tle wspólnie ustaliliśmy że Mingda i Minas z Anorem bardzo się lubią i barbarzyństwem było by ich rozdzielać. W związku z tym Pan Grzegorz pozbył się 60 kg i dwóch poważnych rozmiarów kartonów a ja zawartości portfela.

Nie będę opisywał dźwięku bo każdy wie co ma a jak nie wie co może mieć to niech jedzie i posłucha tych kolumn. Skwituję to tak, teraz jest wszystko co chciałem mieć tzn. jest bas, miła średnica i niemęczące wysokie tony.

Oprócz nowych głośników najbardziej cieszy mnie to że Pan Grzegorz bardzo wysoko ocenił mój wzmacniacz (Mingda MC368-BSE) oraz resztę toru co jest dla mnie miłym potwierdzeniem tego że konsekwentnie zrealizowałem założenie odmłodzenia całego zestawu audio.

Na koniec dodam że spotkanie z Panem Grzegorzem to niezwykle miło spędzony czas w świetnej audioholickiej atmosferze. Podoba mi się ten sposób sprzedaży :) Producent przyjeżdża do domu, prezentuje sprzęt doradzi, podpowie i zostawia zadowolonego klienta z nowym nabytkiem by mógł się nim cieszyć. To chyba lepsze niż kupowanie w salonie :) No tak ale mając taki produkt raczej nie wraca się od klienta by wypakować graty z powrotem do magazynu. :)

Dziękuję Panu Grzegorzowi za cenne rady, słowa uznania dla systemu, i najważniejsze wspaniałe kolumny. Jeszcze nigdy w tak przyjemny sposób nie pozbyłem się było nie było całkiem sporej gotówki :))))

Gratulacje Darek a jednak udało się spotkanie

Czasami warto chwilę poczekać aby tą przysłowiową wisienkę na audiofilskimi torcie schrupać,pzdrawiam Paweł

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3354686

A tym czasem możecie napisać w którym kierunku idzie dźwięk w Minasach po wygrzaniu się głośników ? Otwiera się góra ? Wypełnia bas?

Moim wnikliwym i subiektywnym uchem po rozegraniu się mechanicznych części przetworników, czyli ich ułożeniu się względem siebie, uelastycznieniu czy to resora, czy zawieszenia z tego co zauważyłem w swoich Minasach dyscyplinuje się bardziej bas. Zaczyna być punktualniejszy, bardziej osadzony na sprężynie :) Wysokie klarowniejsze i delikatniejsze, na średnicy jakby czyściej się zrobiło, bez nalotu dolnych składowych co na początku wydawało się, że coś mi ten bas za wysoko się wspina chcąc coś porzondzić na niższych średnich rejestrach. Wygrzewanie, hmmmmmm, no chyba, że gdzieś blisko kaloryfera stoją ;) chociaż, chociaż cewki też ciut ciut się nagrzewają przy wyższych poziomach słuchania. Miałem takie ciekawe zjawisko z Eposami M22i jak grały z godzinę konkretnie głośno to z otworu basrefleksowych w kolumnach pompowało ciepłe powietrze. Wystarczyło dzioba przystawić i czuć było, że ciepełko z kolumny idzie. Jednakże do tego trzeba był grac na godzinie 11 z godzinę najmniej :), ale Eposy kochały głośne granko. Takie rozegranie Minasów to proces na najmniej 50 płyt do przesłuchania. Możesz spróbować podłączyć je w przeciw fazie i zbliżyć frontami do siebie i zamknąć gdzieś w innym pokoju i niech se grają na godzinie 9:30-10:00 na gałce potencjometru ze dni :) albo normalnie co wydaje się bezpieczniejsze na różnych rodzajach muzyki rozgrywać na różnych poziomach głośności, a Minasy potrafią zagrać głośno oj potrafią :).

Jest jeszcze jeden aspekt w tym rozgrzewaniu. Temat akomodacji naszego słuchu do danego rodzaju prezentacji. Akceptujemy, przyzwyczajamy się, uczymy się słuchać danych kolumn. Czasem aż tak bardzo, że tracimy rozsadek i dystans i zaczyna nie istnieć żadna inna kolumna która gra lepiej od tych co mamy w domu. To najstraszniejsza rzecz która może dotknąć audiofila, czy pasjonata hi fi, bo to chyba inne osobniki są :D

Edytowane przez robin102

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3354782

To powinno być tłustym drukiem napisane

A jakieś wady są czy wszystko powyżej Minas-ow można zlikwidować ?

o wady są: czas spędzony na słuchaniu i wydatki na płyty lub pliki rosną w postępie logarytmicznym!
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3354929

:P

Faktycznie ja wczoraj przy duecie Aries/Cayin spędziłem..... 8 godzin!!!

Wyjątkowo bo sam w domku, na słuchanie w tle oraz klasycznie-poprawnie :)

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3354998

Dziękuję wszystkim za sugestie i odniesienia do właściwych wątków - poczytałem naprawdę wiele i o wiele więcej wiem :)

Teraz czas na odsłuchy. Przetestuję u siebie Minas Anor z MingDa MC34-A, bo doczytałem, że Mastersound Dueundici,

który zrobił na mnie piorunujące wrażenie z Minasami, jest oparty na lampach EL34 - tak samo jak szanowny Chińczyk,

poza tym na tyle na razie mnie stać.

Mam tylko pytanie, na które w zasadzie ciężko znaleźć odpowiedź - co mógłbym zrobić, żeby taki tor audio współpracował

ze stacjonarnym PC? Ze mną jest o tyle ciężko, że nie słucham muzyki 100% czasu od powrotu z pracy do pójścia spać,

ale nie słucham jej też o ściśle określonych porach, albo inaczej mówiąc - z nastawieniem "teraz słucham muzyki i nie robię

przy tym nic innego" - do czego nadawałby się dobry odtwarzacz CD. Po prostu po powrocie z pracy, jeżeli mam cały dzień

"wolny" - odpalam komputer i chodzi sobie cały czas, a kiedy mi się zechce, to do niego siadam i sobie albo czegoś posłucham,

albo obejrzę film itd. Generalnie chodzi o to, że cały system przez parę godzin dziennie działa non-stop, bo muzyki słucham

bardzo dużo, ale robię też jednocześnie dużo innych rzeczy na komputerze, które wydają dźwięki, że tak powiem ;) choćby

słuchanie pod-castów czy coś w tym stylu.

Nie mam zatem dobrego źródła - muzyczna karta zintegrowana z płytą główną. Mam jedynie DAC - Prodigy Cube od Audiotraka,

który jak na sprzęt komputerowy jest naprawdę dobry - poprawia sporo brzmienie w stosunku do integry, ale w żadnym wypadku

nie jest to zabawka do prawdziwego sprzętu audio. No i strasznie uszczupla dźwięk z basu - jest bardzo jasny - czego nie cierpię.

Gra czysto, ale nie tak jak lubię. Ma natomiast wyjście 2x RCA, jedno optyczne i jedno coaxial - także wzmacniacz można podpiąć.

Idąc dalej - Minasy grają świetnie, ale np. wg mojego odczucia z tranzystorem - odrobinę za jasno. Z lampą - bajka, mistrzostwo

świata. Myślę, że ten jasny DAC jednak zaburzyłby dobre brzmienie lampy. Czy jedynym wyjściem jest zastosowanie lepszego,

prawdziwego DAC-a jako połączenie PC-DAC-LAMPA ? Sugerowano mi też odtwarzacz strumieniowy - może tędy droga?

Chciałbym wydobyć z Minasów 100% ( w miarę aktualnych możliwości finansowych ) właśnie w konfiguracji z PC jako źródłem

dźwięków wszelakich :)

Edytowane przez daru2707
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3355182

Dziękuję wszystkim za sugestie i odniesienia do właściwych wątków - poczytałem naprawdę wiele i o wiele więcej wiem :)

Teraz czas na odsłuchy. Przetestuję u siebie Minas Anor z MingDa MC34-A, bo doczytałem, że Mastersound Dueundici,

który zrobił na mnie piorunujące wrażenie z Minasami, jest oparty na lampach EL34 - tak samo jak szanowny Chińczyk,

poza tym na tyle na razie mnie stać.

Mam tylko pytanie, na które w zasadzie ciężko znaleźć odpowiedź - co mógłbym zrobić, żeby taki tor audio współpracował

ze stacjonarnym PC? Ze mną jest o tyle ciężko, że nie słucham muzyki 100% czasu od powrotu z pracy do pójścia spać,

ale nie słucham jej też o ściśle określonych porach, albo inaczej mówiąc - z nastawieniem "teraz słucham muzyki i nie robię

przy tym nic innego" - do czego nadawałby się dobry odtwarzacz CD. Po prostu po powrocie z pracy, jeżeli mam cały dzień

"wolny" - odpalam komputer i chodzi sobie cały czas, a kiedy mi się zechce, to do niego siadam i sobie albo czegoś posłucham,

albo obejrzę film itd. Generalnie chodzi o to, że cały system przez parę godzin dziennie działa non-stop, bo muzyki słucham

bardzo dużo, ale robię też jednocześnie dużo innych rzeczy na komputerze, które wydają dźwięki, że tak powiem ;) choćby

słuchanie pod-castów czy coś w tym stylu.

Nie mam zatem dobrego źródła - muzyczna karta zintegrowana z płytą główną. Mam jedynie DAC - Prodigy Cube od Audiotraka,

który jak na sprzęt komputerowy jest naprawdę dobry - poprawia sporo brzmienie w stosunku do integry, ale w żadnym wypadku

nie jest to zabawka do prawdziwego sprzętu audio. No i strasznie uszczupla dźwięk z basu - jest bardzo jasny - czego nie cierpię.

Gra czysto, ale nie tak jak lubię. Ma natomiast wyjście 2x RCA, jedno optyczne i jedno coaxial - także wzmacniacz można podpiąć.

Idąc dalej - Minasy grają świetnie, ale np. wg mojego odczucia z tranzystorem - odrobinę za jasno. Z lampą - bajka, mistrzostwo

świata. Myślę, że ten jasny DAC jednak zaburzyłby dobre brzmienie lampy. Czy jedynym wyjściem jest zastosowanie lepszego,

prawdziwego DAC-a jako połączenie PC-DAC-LAMPA ? Sugerowano mi też odtwarzacz strumieniowy - może tędy droga?

Chciałbym wydobyć z Minasów 100% ( w miarę aktualnych możliwości finansowych ) właśnie w konfiguracji z PC jako źródłem

dźwięków wszelakich :)

Przede wszystkim dwa wzmacniacze na tej samiej lampie el34 nie będą grać tak samo więc musisz sam się przekonać czy Ci Mingda podejdzie

Mi to połaczenie nie pasuje bo za bardzo ogranicza możliwości Minasów przede wszystkim za wolno na basie i mało zróżnicowany z Mingdy ,górę trzeba wydobyć z niej jakimiś dobrymi NOS-ami,generalnie przy małych składach i niezbyt motorycznej muzyce da się słuchać

Ale średnica za to przyzwoita

Edytowane przez Rezyslaw
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3355214

To czemu nie słuchasz na minasach a zainwestoweś w inne kolumny :)

......ponieważ apetyt rośnie w miarę jedzenia,a moje Ariesy ustawiły poprzeczkę wysoko.

ponieważ wolę tranzystor niż lampy.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/276/#findComment-3355262
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.