Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam 30cm wełny plus gips karton i jest ok na niskich natomiast świadomie nie kładłem paneli na podłodze

PS Mikołaj zdążył przed Wigilią dziękuje i pozdrawiam ☺

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3998816

Świąteczny prezent 20161221_114505.jpg 20161221_114407.jpg

Venom200 widać ze zdjęcia, że Twój Cayin A70 przyjechał z Laponii, bo jeszcze lampy ma w śniegu :) GRATULACJE ! a mierniki mają jakąś tam dokładnosć pomiaru i ten Twój zapewne niskich lotow jest co mierzysz, za kilka stówek co najwyzej, wiec te 0,6 oma to może być jego bład pomiarowy

Ja mam 30cm wełny plus gips karton i jest ok na niskich natomiast świadomie nie kładłem paneli na podłodze

PS Mikołaj zdążył przed Wigilią dziękuje i pozdrawiam ☺

U mnie pokój na poddaszu to pomieszczenie najlepiej grające mimo, że ma skosy

W ramach przedświątecznych porządków (miejsce na choinkę ;-) zmuszony zostałem do przestawienia Minasów z ustawienia na długiej ścianie na krótką ścianę, gdzie pośrodku jest spora komoda RTV z TV, dodatkowo lewa kolumna jest wciśnięta do rogu pomiędzy ścianę a komodę. Jednym słowem brzmieniowa kaplica :-(.

Ja co roku kupuję największą choinkę jaka się da wnieść i ma przez 2-3 tygodnie prawdziwą radochę ze słuchania, bo wraz z ozdobami stoi świetnym miejscu i robi kapitalna robotę za wszystkie dyfuzory i inne ustrojstwa. Prawdziwa radość świąteczna bo mi nareszcie pięknie gra.

Wszystkim Wam życzę na święta radości, zdrowia i audiofilsko brzmiących choinek. Wiem, wiem do świat daleko ale nie wiadomo czy neta będę miał

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3998833

Morfeusz z pustego to i Salomon nie naleje. Twoje pomieszczenie poddasza przy średniej wysokości 150cm nie nadaje się do audio. Wpierwszej kolejności musisz podnieść dach o dobre 100-150cm.

Obecnie nie ma miejsca ani na izolację ani na adaptację.

To tak w skrócie po męsku.

Wymiary, ktore podałem obejmują już izolację dachu itd. Biorąc pod uwagę całą kabature jest podobnie jak u Defol-a, ponieważ u mnie szerokość i długość jest większa, a także na ścianach kolankowych trochę wyżej. A w najwyższym punkcie ok 1,9m.Nie upieram się, że to dobre pomieszczenie, ale całościowo kabatura wypada podobnie. Po zimie wstawie tam sprzęt i sprawdzę jak tam w ogóle gra przed podjęciem prac.

Edytowane przez morfeusz_

Obecnie: Roksan Caspian MKII + CD Caspian M1 + S16Hertz Canto Grand. Kable: Audionova StarLight RS, Audionova euphoria RS, Supra Trico. Rapture AMP, Fostex TH-X00, Shure SRH 1540

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3998848

Spojrzałem na to pomieszczenie morfeusza to rzeczywiście nisko choć jak mówię u mnie też szału nie ma.

U mnie już dawno zaizolowane. Pod osb jest wtłaczana celuloza. Wstawię tu link to tematu zakładanego przeze mnie rok temu.

http://www.audiostereo.pl/rzut-oka-na-poddasze_119835.html/page__hl__defol#entry3464554

Miałem robić to wcześniej ale okazało się, że trochę finansowo inaczej to wszystko się potoczyło. Chciałbym zacząć na wiosnę. W pozostałej części poddasza na osb mam kładzioną boazerię zabieloną na biało. Są panele w części a w części deska. No ale tam jest wyżej. Tu pokój jest oddalony od reszty bryły budynku dlatego go wybrałem na adaptację, nikt mi nie będzie przeszkadzał :) Przepraszam za OT tuw klubie jeśli Szymon pozwolisz będę się z Tobą kontaktował na priv. Pytanie tylko czy dasz radę coś pomóc czy po prostu nie bawić się tam za bardzo. Na podłogę wykładzina, na sufit to samo czyli boazeria, na pionowe ściany dać cegłę żeby nie były równe i po temacie.

Coś tam sie dzieje w tym wątku :) ale masz trudniej niż ja. Masz jeszcze niżej.

Patrząc całościowo to nie jest drastycznie niżej niż u Ciebie, gdzie wysokość przy ścianie masz ok 90cm, a ja 1,2m. Nastepnie 5,5x4,5m a możliwe że jeden z boków będzie około 40cm dluzszy, wtedy 5,9x4,5m. Przy Twoich 5x4,5. Kabatura wychodzi bardzo podobna. Do tego jeszcze istotne pytanie (nie pamietam) jakie kolumny planujesz tam wstawic?

U siebie np. Minusów nie brałbym nawet pod uwagę z racji małych gabarytów pomieszczenia, ale już Canto Grand to różnica. Czy się mylę?

Obecnie: Roksan Caspian MKII + CD Caspian M1 + S16Hertz Canto Grand. Kable: Audionova StarLight RS, Audionova euphoria RS, Supra Trico. Rapture AMP, Fostex TH-X00, Shure SRH 1540

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3998981

Prześlij na pw dokładne wymiary i zdjęcia. Robiłeś coś od ostatniego razu?

Dzięki. Odezwę się. Nic nie robiłem oprócz wylewki na podłogę. Zapomniałem że kilka cm ubyło przez to z wysokości. Pomierzę to jeszcze raz wszystko i dam znać.

Do tego jeszcze istotne pytanie (nie pamietam) jakie kolumny planujesz tam wstawic?

Póki co mam to co w "o mnie" i nie zamierzam tego na razie zmieniać. Pisałem już też z Grzegorzem stwierdził, że to dobre kolumny. Przy okazji ma do mnie zawitać i posłuchać całego zestawu. Na razie jest co jest. Zrobię pokój i wtedy się zobaczy. Serwisuję kserokopiarki ale kasy skubane nie chcą kopiować :) więc muszę mądrze rozporządzać finansami żeby to zrobić z głową i nie wydać na adaptację majątku. Tym bardziej, że w lutym zostanę tatą to będą wydatki :)

Życzę wszystkim Spokojnych i zdrowych Świąt. I abyśmy pamiętali kogo urodziny obchodzimy. Pozdrowienia dla wszystkich.

Sebastian

Morfeusz, nie róbmy tu chłopakom bałaganu. Może przenieśmy się do Twojego wątku.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3999360

A ja teraz zastanawiam się jak polepszyć akustyke. I układ pokoju jest taki że jedynie mogę jakieś panele akustyczne wyłożyć za kolumnami u tu pytanie czy taki zabieg cokolwiek da?

Reszta ścian jest zasłona lub firana zależy co kobieta moja aktualnie wymyśli ,a na drugiej ścianie jest obraz kwiaty i kanapa. Na podłodze dywan a po przeciwległej do kolumn aneks kuchenny. Jedyna w zasadzie gola ściana to na na której są kolumny i telewizor. Czy panele akustyczne i bass trapy na tej ścianie coś wniosą do akustyki pomieszczenia ?

W załączniku zdjęcie ściany

9248df006ffad1f58457910107a9e388.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3999395

A ja teraz zastanawiam się jak polepszyć akustyke. I układ pokoju jest taki że jedynie mogę jakieś panele akustyczne wyłożyć za kolumnami u tu pytanie czy taki zabieg cokolwiek da?

Reszta ścian jest zasłona lub firana zależy co kobieta moja aktualnie wymyśli ,a na drugiej ścianie jest obraz kwiaty i kanapa. Na podłodze dywan a po przeciwległej do kolumn aneks kuchenny. Jedyna w zasadzie gola ściana to na na której są kolumny i telewizor. Czy panele akustyczne i bass trapy na tej ścianie coś wniosą do akustyki pomieszczenia ?

W załączniku zdjęcie ściany

9248df006ffad1f58457910107a9e388.jpg

Trudno znaleść z tego zdjęcia jednoznaczną odpowiedź. Powiem jednak tak. Gdybym mógł (nie mogę bo nie pytałem o zgodę o upublicznienie ) to pokazał bym Ci podobne zdjęcie gdzie byłem na odsłuchu z podobnym układem jak Ty przedstawiłeś z TV włącznie.

System w tym pokoju grał znakomicie z nieprawdopodobną sceną 3D i co ważniejsze (dla mnie- sam u siebie z tym walczę) z wielowarstwową głębią sceny.

Z tego co opisujesz o pozostałych ścianach i podłodze nie powinno być źle.

Ważne jest z czego są ściany. Beton, karton gips, drewno, siatka z gipsem itd to wszystko wpływa na brzmienie.

Rozwiązania są conajmniej dwa.

Pierwsze- tańsze (jeśli chcesz profesjonalnie) to adaptacja pomieszczenia we własnym zakresie (potrzeba sporo czasu na zdobycie teoretycznej wiedzy).

Drugie - chyba najdroższe to pomoc profesjonalisty (choć można połączyć z powyższym i wykonać samemu).

Jest jeszcze trzecie i czwarte itd.

Wiem rozpędziłem się :)

Żona pewnie się nie zgodzi na to wszystko :)

Więc moje lekarstwo na to jest następujące.

Przy następnym remoncie:

Na wszystkie ściany dajesz siatkę i gips. Na przednią ścianę (tam gdzie TV) jakieś cegiełki. TV wyżej niż kolumny a pod nim dyfuzor 2d/3D.

Sufit wygłuszony (podłoga może być wtedy goła (np z jakiś płytek ) boczne i ściany jakieś ustroje rozpraszające.

Powyższa propozycja dotyczy oczywiście tylko i wyłącznie opcji "bardzo Cię kocham żono"

To są moja namiastka propozycji z własnego doświadczenia i z doświadczenia odsłuchów u innych ludzi ale jakże cennych. Polecam z całego serca takie doświadczenia gdyż na forum nie uzyskasz nigdy odpowiedzi na te pytania.

Edytowane przez Piotr_57210
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3999840

Jak masz tv na obrotowym uchwycie to do odsłuchu obróć max w jedną stronę co pozwoli uniknąć niekorzystnych odbić od tej płaszczyzny, a jak kobita pozwoli to wyjedz z kolumnami na pokój ile się da a zobaczysz jak głębia zacznie się pojawiać w nagraniach tzn powracać bo zawsze tam była. za kolumny na ścianę możesz dać ustroje np wielowarstwowe tzn wełnę PT80 10 cm razem z rozpraszaczem typu binarnego albo dyfuzor 1D lub 2D a jeszcze lepiej jak odsuniesz rtvkę i tam też wsadzisz dyfuzory, są bardzo estetyczne jeśli WAF pozwoli :)

Edytowane przez Rezyslaw
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3999855

Koledzy dziś miałem przyjemność gościć u Marka (Imacman) za co dziękuję Markowi i jego sympatycznej małżonce. Chyba będę częściej wpadał na tak dobra kawę ;) Nie ukrywam, że od jakieś czasu miałem ochotę zrobić odsłuch w pomieszczeniu z adaptację akustyczną. Pomieszczenie o dość niekorzystnych wymiarach , a udało się uzyskać bardzo dobre brzmienie. Dyfuzory Cezarego robią dobrą robotę. Scena jest trójwymiarowa. System świetnie zagrał w głąb. Odsłuchaliśmy Minasy + Cayin A55TP + CD Denona po lampizacji. Odsłuch nie był długi po wiadomo już prawie święta. Odsłuchaliśmy płytę P. Barber Companion. Świetne brzmienie. Utkwił mi w pamięci jeden fragment gdzie są oklaski publiczności z boku. Zabrzmiało to super przestrzennie. Aż obejrzałem głowę lekko do tyłu. Tak mi się Minasy spodobały, że zabrałem je Markowi z domu :) Nie śmiać się z audiofilskich podstawek :)

SV107364.jpg

Edytowane przez Silver_85
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3999860

Aż obejrzałem głowę lekko do tyłu. Tak mi się Minasy spodobały, że zabrałem je Markowi z domu :) Nie śmiać się z audiofilskich podstawek :)

No to czekamy na to co napiszesz o ich brzmieniu u Ciebie.

ok myślałem że chodzi o jakiś fraktal

Nic tych rzeczy. Audio to nie Matrix :)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3999879

Koledzy dziś miałem przyjemność gościć u Marka (Imacman) za co dziękuję Markowi i jego sympatycznej małżonce. Chyba będę częściej wpadał na tak dobra kawę ;) Nie ukrywam, że od jakieś czasu miałem ochotę zrobić odsłuch w pomieszczeniu z adaptację akustyczną. Pomieszczenie o dość niekorzystnych wymiarach , a udało się uzyskać bardzo dobre brzmienie. Dyfuzory Cezarego robią dobrą robotę. Scena jest trójwymiarowa. System świetnie zagrał w głąb. Odsłuchaliśmy Minasy + Cayin A55TP + CD Denona po lampizacji. Odsłuch nie był długi po wiadomo już prawie święta. Odsłuchaliśmy płytę P. Barber Companion. Świetne brzmienie. Utkwił mi w pamięci jeden fragment gdzie są oklaski publiczności z boku. Zabrzmiało to super przestrzennie. Aż obejrzałem głowę lekko do tyłu. Tak mi się Minasy spodobały, że zabrałem je Markowi z domu :) Nie śmiać się z audiofilskich podstawek :)

SV107364.jpg

Pamiętam swoją pierwszą wizytę u Marka,niezapomniane wrażenia jeszcze na Amplifonie WT 40 II ,pozdrowienia

To były czasy

post-23254-0-76990600-1482523753_thumb.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3999886

Jest fajny "klimacik" u Niego. Monobloki też robią wrażenie, ale nie było czasu ich odpalić. CD amplifona wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach z netu.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3999896

U Marka w sumie jest troszkę podobna sprawa jak u mnie. Też naprzeciw jest aneks kuchenny . Z tym że ma możliwość zrobienia bocznych ścian w panelach akustycznych i tylną ja niestety nie mam takiej możliwości.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3999931

Trudno znaleść z tego zdjęcia jednoznaczną odpowiedź. Powiem jednak tak. Gdybym mógł (nie mogę bo nie pytałem o zgodę o upublicznienie ) to pokazał bym Ci podobne zdjęcie gdzie byłem na odsłuchu z podobnym układem jak Ty przedstawiłeś z TV włącznie.

System w tym pokoju grał znakomicie z nieprawdopodobną sceną 3D i co ważniejsze (dla mnie- sam u siebie z tym walczę) z wielowarstwową głębią sceny.

Z tego co opisujesz o pozostałych ścianach i podłodze nie powinno być źle.

Ważne jest z czego są ściany. Beton, karton gips, drewno, siatka z gipsem itd to wszystko wpływa na brzmienie.

Rozwiązania są conajmniej dwa.

Pierwsze- tańsze (jeśli chcesz profesjonalnie) to adaptacja pomieszczenia we własnym zakresie (potrzeba sporo czasu na zdobycie teoretycznej wiedzy).

Drugie - chyba najdroższe to pomoc profesjonalisty (choć można połączyć z powyższym i wykonać samemu).

Jest jeszcze trzecie i czwarte itd.

Wiem rozpędziłem się :)

Żona pewnie się nie zgodzi na to wszystko :)

Więc moje lekarstwo na to jest następujące.

Przy następnym remoncie:

Na wszystkie ściany dajesz siatkę i gips. Na przednią ścianę (tam gdzie TV) jakieś cegiełki. TV wyżej niż kolumny a pod nim dyfuzor 2d/3D.

Sufit wygłuszony (podłoga może być wtedy goła (np z jakiś płytek ) boczne i ściany jakieś ustroje rozpraszające.

Powyższa propozycja dotyczy oczywiście tylko i wyłącznie opcji "bardzo Cię kocham żono"

To są moja namiastka propozycji z własnego doświadczenia i z doświadczenia odsłuchów u innych ludzi ale jakże cennych. Polecam z całego serca takie doświadczenia gdyż na forum nie uzyskasz nigdy odpowiedzi na te pytania.

Ściany suporeks plus gładzie gipsowe sufit deska plus regips plus gładź oczywiście.

Wiem ile daje adaptacja akustyczna bo słuchałem muzyki z b dobrze zrobionych pomieszczeniach pod audio czy to u Pacmana czy to wspomnianego chwilę temu Imacmana. Tam dźwięk jest po prostu bajeczny. Niestety mam bardzo organiczone pole manewru. Tv wyżej nie pójdzie bo i tak jest dosyć wysoko a faktycznie myślałem o dyfuzorach wokół niego i kawałek pod nim. Ewentualnie żona nawet podłapala temat żeby cała ścianę zrobić w takich kawałkach jak w tym przykładzie. Oczywiście kolorystyka inna1bda2bbb788e347183566340b503f355.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3999950

Panowie mam pytanie jak wyglada porównanie Canto Grand do Minas Anor? Tzn w jakich aspektach poprawi się brzmienie w wieży słońca w porównaniu do wielkiego śpiewu? Domyślam się że dźwięk jest bardziej dociążony?

I w jakim metrażu gracie na Minasach? Czy 20m to dla nich za mało?

Edytowane przez Grafii_
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-3999991

Jak jeszcze dłużej odsłucham to Ci dokładniej odpowiem. Obie kolumny mam u siebie i uważam, że obie są bardzo dobre. Łączy je ten sam wysokotonowiec i to słychać. Piszę o wersji standardowej. Gładkość i dźwięczność wysokich na podobnym poziomie choć odniosłem wrażenie, że w moim CG jest ich trochę więcej. Ale to się jeszcze okaże jak powrócę do CG bo na razie słucham Minasów. Skala dźwięku oczywiście większa w Minasach. Grają pełnym pasmem. Trzeba sobie zdawać sprawę z ograniczeń monitora. Takiego zejścia jak w Minasach nie będzie z CG. Trochę miałem obawy o bas w Minasach bo czasem się zdarzało, że ktoś narzekał, że go brakuje. Teraz trochę mnie to dziwi, ale wiem że to też kwestia akustyki. Minasy mają basu wystarczająco dużo. Trzeba pamiętać, że nie każda płyta jest nagrana tak samo. Minasy ładnie różnicują bas (zaczynam dostrzegać wielowarstwowość basu) i nie mają podbitego wyższego. To akurat dobrze w pomieszczeniu takim ja moje. Mimo to przy przebasowionych płytach pewne rezonanse się u mnie pojawiają, ale to żadna nowość jak są gołe ściany. Za to zejście świetne :) O średnicy nie ma co wspominać bo to największy atut "Grześkowych" kolumn, więc obie pozycje (CG i MA) wypadają świetnie choć są różnice. Minasy są jakby bardziej żywiołowe. Wracając do Canto G. Trzeba pamiętać, że one mają bassreflex z tyłu i dość mocno "dmuchają" Wspomagają bas też tylną ścianą dzięki temu uderzenie basu jest duże. W 20m2 obie kolumny zagrają dobrze. Kwestia odsłuchu. Obiektywnie patrząc to jednak Minasy są chyba lepszą kolumną, ale i znacznie droższą. Piszę chyba bo nie lubię oceniać zbyt pochopnie. Jednak to też kwestia pomieszczenia. W klitce Minasy mogą się "udusić".

Sorry za chaotyczność wypowiedzi , ale tyle wrażeń jak na jeden dzień to za dużo.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-4000018

Mam obecnie CG w wersji premium i Dynaudio x18 na odsłuchu w domu. CG zatem troszkę znam i gra bardzo fajnie. Ma dużo lepsza scenę niż x18, dźwięk aż się odrywa od głośników, x18 przy nich grają przygaszonym cofniętym dźwiękiem z mniejsza ilością szczegółów. CG ma tez lepszy bas, ale brakuje mi troszkę odciążenia. To pewno efekt grania wcześniej na kolumnie podłogowej i przyzwyczajenia się do bardziej dociążonego grania.

Ponoć CG ma wysokotonowiec podobnej klasy co Excite, jak tak rzeczywiście jest to ja chce juz tylko premium :) x18 było fajne póki nie usłyszałem CGP, teraz to nawet nie ma do czego wracać.

Zastanawiam się zatem czy CG vPremium czy Anor vPremium, wysokie i średnie w CGP są super ale chciałbym chyba bardziej dociążone granie ;)

A jak z wysterowaniem? Dużo trudniejsze do napędzenia niż CG?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-4000032

Miałem też u siebie CG Premium (2h odsłuchu) i porównywałem do moich standardowych. Premium maja lepszą scenę, jest więcej "smaczków", ale są też bardziej wymagające. Przy kiepskiej akustyce u mnie czasem wysokich było ciut za dużo. To też można skorygować resztą toru i poprawić akustykę wtedy wersja Premium będzie lepsza bez dwóch zdań. Przy lepiej wytłumionym pomieszczeniu standardowa wersja Canto może się wydawać zbyt łagodna na górze. Mnie dociążania w standardowych Canto nie brakuje. Jaką masz resztę sprzętu? X18 nie słyszałem, ale lubię Dynaudio.

Mój Cayin A55TP całkiem nieźle radzi sobie z Minasami, ale myślę, że to jeszcze nie wszystko na co je stać. Na pewno są trudniejsze do wysterowania niż moje CG, ale nie są ekstremalnie trudne, grają szybko i energicznie. Nie chodzi tu tylko o ilość watów, a o jakoś wzmacniacza, źródła (u mnie całkiem fajnie się spisał cd100 atoll), akustyki.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-4000040

Mój Cayin A70T z MinasAnor robi co chce basik jest mocny i zróżnicowany.

Na dodatek ma taki zapas mocy jest taki że do 1/4 gałka tylko raz rozkręciłem. Jest bardzo głośno i bez utraty jakości dźwięku

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-4000092

K2 je napędzam, a raczej napędzałem bo wczoraj coś się zepsuło. W sumie to ze 2 tyg temu zauważyłem z żona ze lewa kolumna gra trochę ciszej... pomyślałem jednak ze to nie możliwe i pewno nam się wydaje. Tłumaczyłem to tym ze prawa tymczasowo stoi bliżej. Wczoraj lewy zaczął grać dużo ciszej niż prawy. Myślałem ze głośnik padł, ale po ponad 0,5h wyszło że to lewy kanał we wzmacniaczu. Nie ma znaczenia jakie kolumny podłączę to lewy kanał gra ciszej (odczuwalnie).

Oddam do naprawy bo jest na gwarancji, na razie wyłączyłem i nic nie gra :( Myślicie że mogę przez święta grać na nim czy lepiej nie?

Z tego co piszesz to CG raczej ma lepszy wysokotonowiec niż x18. Bo w porównaniu do premium x18 mocno odstaje i różnica jest spora i to od pierwszych taktów Tu nawet nie trzeba się wsłuchiwać. Zauważyłbyś to nawet z opaska na uszach ;) Chyba ze mój K2 nie daje rady x18 i stad taka różnica, to tez jest możliwe bo słyszałem ze dynki potrzebują porządnego reaktora do napędzenia ;)

Wesołych Świat wszystkim i audiofilskich prezentów pod choinkę i przez cały najbliższy rok :)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-4000179

Życzę wszystkim zdrowych i radosnych Świąt.

Warto przesłuchać sobie na święta płytę TGD "Kolędy Świata", żona kupiła i słuchamy. Muszę przyznać, że fajne aranżacje i nie są to tradycyjne kolędy, chóry w klimacie gospel i dużo innych klimatów.

Wszystkiego dobrego!

http://tidal.com/track/55680553

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-4000207

I w TGD świetni muzycy. Bardzo lubię grę Tomka Liperta.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/511/#findComment-4000223
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.