Skocz do zawartości
IGNORED

LG jako pierwsza firma Oled prezentuje model 8K. Czyli nadchodzi 8K nowa era w pełnej rozciągłości.

locoloco

Rekomendowane odpowiedzi

nigdy nikt na tym forum nie przyłapał mnie na celowym wprowadzaniu w błąd czy kłamaniu

I tutaj KŁAMIESZ jak z nut, w sposób bezczelny, perfidny!

A z przyjemnością skonfrontuje Twoje twierdzenie z innym moderatorem i gwarantuję Ci kolejny odpoczynek za kłamstwa i bezczelność w kolejnym temacie!

Jesteś na tym forum osobą ostatnią, która ma prawo zarzucac innym kłamstwa!

Co za perfidia!

I to na tyle w kwestii Twojej osoby na "teraz".

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Praktycznie tylko NHK lobbuje za 8K.

NHK jest twórcą a teraz lokomotywą 8K. Ale interesuje się tym już bardzo wiele krajów. Było o tym w wątku.

Standard UHD od początku dotyczył 8K.

4K to typowa przejściówka.

NHK jest twórcą a teraz lokomotywą 8K.

Juz NIE. Inżynierowie na całym świecie pracują nad szybkim wdrożeniem 8K bo zainteresowanie komercyjne jest ogromne: Japonia, Pekin, Katar - to na początek imprezy masowe, gdzie oglądalność sięga niebotycznej ilości osób - a wszędzie tam CHCĄ MIEĆ 8K jako standard w temacie rejestracja, obróbka, przesył.

I to na tyle ględzenia "znawców" z rodzimej Koziej Dolnej.

Chińczycy zapowiadają, że w ciągu najbliższych 4 lat przejmą pałeczkę lidera nowych technologii związanych z 8K.

Sony niechętne na początku 8K teraz oferuje od końca zeszłego roku swoje kamery 8K przeznaczone do rejestracji... imprez i wydarzeń sportowych.

Jak zapowiadał w zeszłym roku Richard Scott - 8K zaczyna byc po prostu normą w temacie rejestracji na potrzeby mediów i Sony wychodzi na przeciw tym potrzebą oferując mn. kamery pro 8K.

Prezentowana transmisja sygnału 8K odbywa się bez żadnych zakłóceń via SDI, ale też z łączami IP.Każda oferowana z kamer pro jest przygotowana do pracy w systemach produkcji na żywo opartych na technologii IP obejmując przesył 8K (Sony).

Maćku: według moich spostrzeżeń różnica jakości obrazu 8K i 4K jest bardzo istotna, większa niż między 4K a FHD, zauważalna natychmiast. Nie wnikam w teorię. Mówię co widzę. Nie siedząc bynajmniej "z nosem w ekranie".

Brzmi całkiem znajomo. Na tej samej podstawie dziesiątki tysięcy osób dziennie wybierają telewizory w marketach - nie wnikają. Spojrzą na wystawkę. Tu będzie napisane Full HD, tam 4K. Bez znaczenia, że ten drugi TV będzie 2 x jaśniejszy i 2 x bardziej nasycony, a także będzie miał bardziej kontrastową powłokę matrycy. W świat pójdzie prosta informacja, że 4K jest lepsze ;)

Brzmi całkiem znajomo. Na tej samej podstawie dziesiątki tysięcy osób dziennie wybierają telewizory w marketach - nie wnikają. Spojrzą na wystawkę. Tu będzie napisane Full HD, tam 4K. Bez znaczenia, że ten drugi TV będzie 2 x jaśniejszy i 2 x bardziej nasycony, a także będzie miał bardziej kontrastową powłokę matrycy. W świat pójdzie prosta informacja, że 4K jest lepsze ;)

A Twoim zdaniem który jest lepszy?

Ja też nie wnikam. Biorę to, co MNIE się bardziej podoba. Telewizor jest po to, aby sprawiać mi przyjemność. A nie wyłącznie spełniać normy i standardy.

Z dwóch obiadów, jeden przepyszny ale bardzo niezdrowy, drugi przygotowany według rygorystycznych zasad zdrowego żywienia ale mdły i taki sobie - wybieram zdecydowanie ten pierwszy.

Juz NIE. Inżynierowie na całym świecie pracują nad szybkim wdrożeniem 8K bo zainteresowanie komercyjne jest ogromne: Japonia, Pekin, Katar - to na początek imprezy masowe, gdzie oglądalność sięga niebotycznej ilości osób - a wszędzie tam CHCĄ MIEĆ 8K jako standard w temacie rejestracja, obróbka, przesył.

I to na tyle ględzenia "znawców" z rodzimej Koziej Dolnej.

a arkadowski to już w ogóle nie ma żadnego sumienia, opowie najgorsze kłamstwa i nie mrugnie przy tym, a jak zapytasz o źródła czegokolwiek, to zwyczajnie nie przejmuje się i opowiada inne kłamstwa, coraz głupsze i bardziej absurdalne i tak już leci 10tą stronę :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

A poza tym Rentgen pisze się przez "t".

:)

Bez komentarza. I po co dalsza dyskusja?

Zapomniałem - każdy inżynier przedstawiający temat 8K jako temat "jutra" jest załganym oszustem wciskającym garnki slepym, naiwnym ignorantom :)

Skoczyły się argumenty, zaczynają epitety.

Arogancki styl prowadzenia dyskusji przez naszych Adwersarzy jest chyba jakoś wyceniony w Regulaminie?

Skoczyły się argumenty, zaczynają epitety.

To ile padnie epitetów czy własnych poglądów (bez względu na stronę przekonań) nie ma znaczenia dla tematu 8K.

Do tej pory czytaliśmy, że 8K to falstart i technologia, która nie ma prawa istniec bo:

- nie mozna jej rejestrować (koszty)

- nie mozna jej przesyłać (brak łączy)

- nie mozna jej odbierać (brak chętnych odbiorców)

- nie ma sensu bo i tak nie wygląd nic lepiej od 4K (wg. znawców z Koziej Dolnej)

- nic z nią nie można, bo jest bez sensu i nie ma racji bytu (forumowi guru tak twierdzą)

no i pięknie - świat zwariował, nie da się, nie mozna, falstart i inne "cuda" - a wszyscy w to brną: Intel, Sony, NVIDIA, LG, Samsung, Technicolor, Sharp, RED, ARRI, Panasonic oraz setka większych i mniejszych graczy na rynku technologicznym.

Wszyscy jesteśmy wariatami, oni też - bo na rynku pojawi się falstart czegoś, co nie ma prawa istnieć.

A w gratisie do każdego TV 8K patelnia!

Gry tez potrzebują 40 generacji kart do 8K...

Panie, to za 15 lat... a tu niespodzianka od NVIDIA, pierwsze GPU, które ma rozpocząć nową generację kart umozliwiających przygodę z 8K: RTX 2080.

Przy czym już RED i DaVinci wraz z NVIDIA pracują nad wypuszczeniem nowej generacji kart dla segmentu PRO, umozliwiającej w czasie rzeczywistym prace nad materiałem filmowym w 8K (więcej niż jedno źródło).

Ale to się nie da i trzeba z 40 generacji kart!

A teraz rzeczywistość:

- rejestracja w 8K odbywać się będzie w czasie rzeczywistym w każdych najbliższych nam wydarzeniach sportowych na świecie, koszty nikogo nie zabiją

- wozy transmisyjne, kamery, łącza, stanowiska montażu - wszystko przygotowywane do 8K w najbliższych już imprezach

- wiele krajów widzi potencjał w 8K i chce realizować oraz odbierać treści w 8K (w PL robi się także testy by przejść w przyszłości na 8K), wielu klientów po prezentacjach chce wejść w usługi i sprzęt 8K

- osoby biorące udział w spotkaniach panelowych, prezentacjach oraz w trakcie wymiany poglądów na temat technologii 8K wprost przynaje - dzięki 8K widz dostrzeże rzeczy, jakie do tej pory pozostawały poza zdolnością wyświetlania na starszych odbiornikach. I każdy mówi "to widać".

Niestety problem jest jeden -każde nazwisko bez względu na stanowisko oraz idące za tym doświadczenie w branzy oraz prestiż - jest sprzedawcą "garnków".

Bo tak twierdzi ktoś, kto w życiu 8K na oczy nie widział.

a tu niespodzianka od NVIDIA, pierwsze GPU, które ma rozpocząć nową generację kart umozliwiających przygodę z 8K: RTX 2080.

lol, jak odpalisz ponga to i w 50k pograsz. Naprawdę, nie ma głupoty, której nie powiecie?

Ale to się nie da i trzeba z 40 generacji kart!

Masz dokładne wyliczenia, możesz je podważyć?

Czy aby się nie zapętliliście,twierdząc,że *K i 16K to jakieś panaceum na przyszłość?Obserwując dotychczasowe postępy w tej dziedzinie i raczej mierne ekonomiczne rezultaty kolejnych podwajań granic,dochodzę do wniosku,że zaczyna to przypominać historię Intelowskiej architektury Netburst.gdzie uznano,że podwajanie częstotliwości zegara stanowi jedyną receptę na sukces,zwłaszcza ekonomiczny.A może już za kilka lat ktoś wpadnie na pomysł

np w wannie,krzyknie Eureka i cała mądra dyskusja o NxK wezmie w łeb.I to w szybkim tempie, wide sprawa 3 D.Z wielką przykrością muszę stwierdzić,że nam to nie grozi,gdyż ludzie myślą prawie wyłącznie na Dalekim Wschodzie.

Zdaje się,że ostatnim rewolucyjnym pomysłem białych ludzi (o zasięgu globalnym) było przejście z D2Mac na MPEG.Na marginesie,trzeba jeszcze zwrócić uwagę na ogromny wpływ na postęp w tym czy i kiedy będziemy mieli nxK mają przede wszystkim ekonomiści,a zwłaszcza księgowi.Jeśli coś nie wypali,zmieni się system i w ciągu 3,4 lat wyrzucicie swoje 8 K do śmieci.Ten sposób funkcjonuje od całych dekad.Zatem cała dyskusja o wyższości takich czy innych świąt jest czysto akademicka.

nie da się, nie mozna, falstart i inne "cuda"

Jakie to bardzo polskie...

A świat pędzi naprzód.

A świat pędzi naprzód.

Zwłaszcza katar, brazylia i rosja, bo w japonii dalej na 2k siedzą...

Zwłaszcza katar, brazylia i rosja, bo w japonii dalej na 2k siedzą...

W Japonii za niespełna półtora roku będzie stały program 8K. Przez 7 dni w tygodniu, 12 godzin na dobę.

Japonię też pewnie znasz tylko teoretycznie?

Masz dokładne wyliczenia, możesz je podważyć?

Piszesz człowieku bzdury, kilka stron temu wprost pisałeś o 40 generacjach.

pod koniec zeszłego miesiąca NVIDIA pokazała RTX 2070 - PIERWSZĄ KARTĘ ROZPOCZYNAJĄCĄ ERĘ 8K w GPU.

Piszesz bzdury nic więcej.

Napisz, że 8K nie jest dla Ciebie i OK. Nikomu nic doi tego!

Ale nie pisz bzdur, że to falstart i nie da sie z tym nic zrobić, a każdy kto twierdzi jest wariatem lub sprzedawca garnków.

Przestań pisać żenujaće bzdury, że potrzeba 40 generacji kart, że nie ma łączy i nie ma szans na 8K - bo top falstart.

Przy okazji prezentujesz jakieś technologie nie mające w przeszłości racji bytu jako dowód, że 8K jest taką samą technologią.

"For discerning households, 4K video resolution is becoming the new gold standard. But in professional circles, the real glitter is on 8K"

Zrozumiał treść przekazu - wspólnego od firmy NVIDIA, RED i DaVinci?

Japonię też pewnie znasz tylko teoretycznie?

Z prasy.

I zapomniałem dodac, że biedne AMD pcha się w falstart w postaci 8K:

New version of Adobe Premiere Pro CC provides native support for AMD Radeon Pro SSG graphics to dramatically accelerate 8K workflows for popular native camera formats.

Co ten świat ma? Zwariował nie słuchając fachowców z Koziej Dolnej!

8K nie ma szans - nic nie daje i jest technologia jaka umrze bardzo szybko, jak kilka innych.

Dlaczego? Bo to nie widać (a jak ma być widac, jak nie idzie przesłać) bo tego nie idzie przesłać (a jak mozną przesłac coś, czego nie da się rejestrować) i nie da się rejestrować (bo kosztuje to bajońskie kwoty).

Wow! Cały świat przerzuca się na... patelnie i garnki.

A rodzimi znawcy zaserwują nam wykład "dlaczego w Polandii wystarczy 1080p, skoro ktos nie widział kresek na matrycy 4K".

I tak leci kabarecik.

Ale nie pisz bzdur, że to falstart i nie da sie z tym nic zrobić, a każdy kto twierdzi jest wariatem lub sprzedawca garnków.

Przestań pisać żenujaće bzdury, że potrzeba 40 generacji kart, że nie ma łączy i nie ma szans na 8K - bo to falstart.

Przy okazji prezentujesz jakieś technologie nie mające w przeszłości racji bytu jako dowód, że 8K jest taką samą technologią.

"For discerning households, 4K video resolution is becoming the new gold standard. But in professional circles, the real glitter is on 8K"

Zrozumiał treść przekazu - wspólnego od firmy NVIDIA, RED i DaVinci?

Nie sądzę aby argumenty podziałały. W odpowiedzi dostaniemy kolejną porcję arogancji.

Z prasy.

To było do @Ujemnego.

Wyłącznie z powodu dużego zapasu celem obróbki materiału bez większych strat.

Tak samo jak standardem studyjnym w zapisie audio są 24bity a nie 16.

Różnicę między 24/44.1 a 16/44.1 też słyszycie?

Tak samo jak standardem studyjnym w zapisie audio są 24bity a nie 16.

Który kupisz jako klient końcowy jako treśc cyfrową bez problemu.

No popatrz wszyscy siedzimy w studiach nagrań...bo ja mam z setkę albumów wydanych w 24bit.

To było do @Ujemnego.

Wiem. Odpowiedziałem za niego.

Wyłącznie z powodu dużego zapasu celem obróbki materiału bez większych strat.

Tak, tak i posiadając technologie obróbki, przesyłu i odbioru - będzie się komuś chciało ciągnąć spektakl eksportowania treści w gorszej jakości.

A ten cały temat emisji 8K w najbliższych latach to ściema wariata po pigułkach.

Dyskusja na poziomie "falstartu" 8K była dobra 10 stron temu.

Obecnie 8K stanowi dyskusje poważnych firm i inwestycje sięgające miliardów $ przez znane i cenione koncerny oraz tysiące malych graczy na rynku.

Nie po to, by sobie rejestroac 8K dla polepszenia w trakcie edycji materiału pracy, ale by treść ta stała się docelowym produktem dla konsumenta.

Jak rozumiem GPU od amd czy NVIDIA ma mieć moc przetwarzania obliczen dla obrazu 8K (mn. w grach) by... użytkownik cieszył się na koniec obrazem w 1080p lub 2K :)

Fajny ten falstart, dlaczego spece z Forum nie poinformuja tych gigantów, że topia kasę w błoto?

Panowie oszczędności i pomyłki technologiczne w firmach potrafią podnieśc lub zniszczyć firmę, a osoby potrafiące przewidzieć trendy rynku i wtopy są na wagę złota.

Takich specy to z pocałowaniem w rączkę przyjmą, co opowiedzą CEO sprzedawców garnków, że wtapiają miliardy "baksów" w falstart!

Wakaty są! Do dzieła! I z tym miłym akcentem znikam na film w 4K.

Ja również posiadam sporo takich nagrań. To nie przeczy temu co napisałem wyżej.

Napisałeś, że 24 bit służy do studia.

Połowiczna prawda - służy też do celów komercyjnych.

Widzisz różnicę w wypoeidzi? Bo ta druga częśc zmienia całkowicie sens przekazu w temacie 24 bit w audio.

pod koniec zeszłego miesiąca NVIDIA pokazała RTX 2070 - PIERWSZĄ KARTĘ ROZPOCZYNAJĄCĄ ERĘ 8K w GPU.

Ja się nie znam, przeczytałem tylko komentarz gracza

ShadowDX • miesiąc temu

Żaden obiekt westchnień, masa ludzi jest rozczarowana. Raytracing Nvidii będzie działać tylko w tytułach opartych na ich gameworks, czyli najbardziej znienawidzonych "paczkach" efektów graficznych, których wydajność jest tak zjawiskowa jak oglądanie Newella w biegu na 600m. 8K? Hahaha, poza 2080ti te karty są praktycznie minimalnie szybsze, 2080 ma ~15% więcej rdzeni CUDA niż 1080, plus jeszcze niższe takty do tego, a sam raytracing na 2080ti nie pozwala nawet na 1080p @60hz więc o czym tu mowa? 4k nie jest również standardem, są nimi 1080p oraz 1440p. Jak karty w przedziale 1060-1070/580-56 będą w stanie wymaksować wszystko na 4K @60hz to wtedy pogadamy o standardach. Obecnie 4K się sprawdza tylko i wyłącznie w przypadku 1080/1080ti. Standard rozdzielczości zależy głównie od stopnia dostępności poprzez stopień wydajności - nie za cenę nerki, a tak żeby przeciętny kupujący mógł z tego skorzystać. 4K jest jeszcze daleko do standardu, a 2000 seria to rozczarowanie, już obsmarowywane memami o raytracingu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ja się nie znam, przeczytałem tylko komentarz gracza

Który grał na tej karcie :) siedząc przed monitorem i pisząc ten post :)

I po skontrowaniu rzeczowym wskazaniem na wyliczenia NVIDIA...stwierdził aż i jedynie "bo jestem sceptyczny".

Czyżby kolejny "doskonały" i rzeczowy przykład, że 8K w temacie matryc TV i broadcasting'u SIĘ NIE PRZYJMIE i jest falstartem?

Na testach RTX 2080ti vs GTX 1080 wychodzi skok wydajności na poziomie około 80%.

Więc o jakich 40 generacjach mowa?! Bo o tym pisałem, że to bzdury - jak o tym, że RTX ma byc generacją rozpoczynająca treści w grach o rozdzielczości i efektach w 8K.

ROZPOCZYNAJĄCĄ, czyli do 2022 (a to ma byc rok graniczny przechodzenia z 4K na 8K - i o tym też pisałem - 4LATA! NVIDIA wejdzie z kartami w rynek zdolnymi do pełnego 8K

Żadne 40 generacji. 40 bzdur to na razie tutaj ktoś wymyslił, by udowodnić swój falstart w temacie.

Dobra, zmykam na film.

Miłego wieczoru!

Arkadowski jeszcze raz. Twój własny cytat nie wiem kogo. Pewno jakiegoś big in Japan. :)

Mam evga 1080ti a bracki będzie miał niedługo rtx 2080, więc obadam jak to wygląda, Ray traicing itd .. Jedno jest pewne po przesiadce z 980ti procek mam do zmiany (2600k 5GHz) karta przydaje mi się do przeróbki w locie w madvr filmów 4k hdr i mapowania do HD..

chryste panie, napisałem całego posta o nowych kartach nvidii, o tym jaką mają wydajność w różnych scenariuszach, i czym to skutkuje na przyszłość, przy okazji zahaczyłem o konsole.

Dwa dni później arkadowski pisze, że RTXy otwierają erę 8k w pongu.

To jest naprawdę dno dna.

artkadowski, naprawdę nie ma takiej głupoty, której byś nie napisał, a twoja ignorancja jest doprawdy intermedialna, dziwię się tylko, że ktoś na własne życzenie, kompletnie za darmo, robi sobie publicznie taką krzywdę.

ps. nvidia tak otworzyła erę 8k, że po pierwszych testach jej akcje polecały w dół - bo analitycy rynku uważają, że przyrost prędkości w nowej generacji jest zbyt mały, żeby wygenerować popyt na wystarczającym poziomie xD

Na testach RTX 2080ti vs GTX 1080 wychodzi skok wydajności na poziomie około 80%.

xD

błagam, miej na to źródło, chociaż jeden jedyny raz.

ps, pomijając już to, że te karty nie są swoimi odpowiednikami, ale pokaż mi te 80%.

Z prasy.

prasa/oficjalne materiały producentów/testy - wszystko kłamie - co do 8k, sytuacji w japonii, w kinach, testów kart nvidia, programu NHK, i w ogóle wszystkiego. Kłamią inżynierowie, kłamią optycy, kłamią dziennikarze z anglii, z USA i skąd tylko, kłamią testerzy, kłamie fizyka, matematyka i statystyka.

I na forum wszyscy kłamią, tylko jeden arkadowski nie kłamie. I bobcat co sam widział na własne oczy telewizor 8k jako jedyny na świecie.

Ponad 15lat.. I oby tylko..

15 lat to realistyczne wyliczenie, jeśli uznać, że realistyczne wyliczenia można oprzeć o to, że w ciągu 15tu lat pojawi się całkowicie przełomowa technologia, o której jeszcze nawet nie wiemy.

W tymi akcjami NVIDIA to tak znów źle nie jest:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziś 282 USD.

I na forum wszyscy kłamią, tylko jeden arkadowski nie kłamie. I bobcat co sam widział na własne oczy telewizor 8k jako jedyny na świecie.

A najwięcej kłamie niejaki @Ujemny - Główny Teoretyk-Gawędziarz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.