Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA 2500NE

pawelj

Rekomendowane odpowiedzi

Konkluzja dla autora wątku:

Daj se chłopie spokój ze zmianami, bo i tak nie odróżnisz dwóch wzmacniaczy ... oczywiście w prawidłowo technicznie przeprowadzonym teście porównawczym ...

"Więc po co przepłacać ..."

Tak tylko łudzą się osoby, które nigdy nie próbowały ślepych testów odsłuchowych :)

Tylko po co proponowałeś tego Denona X4000? Skoro autor tematu ma już amplituner?

Dwóch wzmacniaczy nie da się odróżnić ... więc dwóch amplitunerów również a nawet tym bardziej ...

Panie popej co Pan robisz an tym forum ... ? toż to istny trolling to co Pan wyprawiasz ...

Co na to moderacja? :-)

Jak puszczę muzykę 10 przypadkowym osobom to nie usłyszą różnicy. Różnicą jest to, że my trenujemy słuch godzinami i sprawia nam to wielką przyjemność. Skutki uboczne to wrażliwość słuchowa. Coś czego nie słyszy 3/4 sąsiadów (odgłosy zamykanej bramy) mnie i kolegę audiofila doprowadza do szału.

Lubię słuchać muzyki! :)

ZA 8K bym go nie kupił bo za tyle kupisz nowego Caspiana M2 czy to Integrę czy końcówkę mocy.

Porównywałem Anglika (bo mam) zarówno do 2020AE jak i do 2500NE. Nie ma o czym mówić.

Caspiana również polecam. Miałem M1 i nieostrożnie sprzedałem. Później zaczęło się szukanie czym by Caspiana zastąpić i nie powiem nie było łatwo. Ani wszelakiej maści Hegle ani Denon 2500ne, nie dawały mi takiej satysfakcji jak Caspian. Dopiero Tucana 2 godnie wypełniła lukę po Caspianie. Niestety straciłem na to za dużo czasu.

Ten Caspian mnie zaintrygował. Tylko czy może on działać zarówno jako integra, jaki i końcówka mocy? Z dostępnego mi jegoopisu nie wynika, że ma dedykowane wejście do podłączenia wyjścia pre-out amplitunera.

Caspian ma wejście na końcówkę mocy

Tylko, że w opisie na stronie WWW producenta widnieje informacja, że aby pracował jako końcówka mocy, konieczne jest uaktywnienie jego wejścia Power amplifier input, związane z ingerencją w jego wnętrze ("requires internal work for activation"). Ćwiczyliście to w praktyce? Czy taka wewnętrzna ingerencja przypadkiem nie spowoduje, że wzmacniacz będzie działał wyłącznie w trybie końcówki mocy, a nie jako kompletny wzmacniacz? Nie bardzo rozumiem skąd się wzięło takie ograniczenie.

Za 8 000zl ciekawą propozycją jest cayin cs120. Do kupienia w 16hz. Z kolumnami z tej stajni zgrywają się super.

Miałem. Świetna dynamika, wykonanie na bdb komponentach. 28kg świetnej integry.

Tu masz w miarę pełną lista wzmacniaczy z normalnym czyt. sensownym wyborem trybu bypass czy main in jak zwał tak zwał za pomocą przełącznika a nie zworami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tu masz w miarę pełną lista wzmacniaczy z normalnym czyt. sensownym wyborem trybu bypass czy main in jak zwał tak zwał za pomocą przełącznika a nie zworami.

Ukryta Zawartość

Dzięki piękne. Spróbuję wypożyczyć niektóre z tych wzmacniaczy do odsłuchu i dam znać, na który się zdecydowałem.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.