Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, dzarro napisał:

To Iga jednak zmienia ciuchy. Ciekawy ruch. Zamiast być jedną z wielu twarzy jakiegoś potentata - wiąże się z mniej znaną marka. Przynajmniej nie będzie nosić tych samych ciuchów co rywalki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Roger jest tam jednym z kluczowych inwestorów zdaje się...

Ukryta Zawartość

14 minut temu, dzarro napisał:
Godzinę temu, Zbig napisał:
Roger jest tam jednym z kluczowych inwestorów zdaje się...

Jakiś haczyk musiał być…

Kierunek raczej dobry.  Roger zarobił na korcie 115 M$ a poza kortem 1 B$.

22 godziny temu, dzarro napisał:

Jeśli Iga się wykuruje na to Maiami

Spekulacje na temat domniemanych problemów zdrowotnych Igi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Facet kiedyś przypadkowo trafił na kilkuletnie Świątkówny - a teraz dorabia sobie do emerytury wywiadami… Kiedy Iga wygrywa :„zawsze wiedziałem, że to talent, to ja namówiłem ojca, żeby grała”. Kiedy Iga przegrywa:”sztab nie ma koncepcji, jest mnóstwo rzeczy do poprawy”. Kiedy Iga szuka nowego sponsora: „to ja zadzwoniłem do Rogera - weź coś wymyśl stary, już nie mogę patrzeć na te japońskie piżamy”.

Nowe ciuchy będą już w Miami - jeśli Iga nie ma połamanych żeber to nie ma bata, żeby nie grała. Panie znoszą gorsze rzeczy chodząc w szpilkach.

Faktycznie ten trener to przypomina niektorych forumowiczów.
Na stronie nowego krawca Igi wszystko w czerni. Nawet ładne ale trochę … smutne.

Spoko - normalnie kolekcje zmienia się ze 4 razy w sezonie.
48 minut temu, dzarro napisał:

A przy okazji - ON to już druga szwajcarska marka w portfolio Igi. Nie pozostaje chyba nic innego jak zostać jeszcze ambasadorką Goldmunda.

Ukryta Zawartość

albo Credit Suisse, teraz ma swoje 5 minut rozgłosu😉

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Spekulacje na temat domniemanych problemów zdrowotnych Igi.

Ukryta Zawartość

Super. Czekamy jeszcze na opinię pani przedszkolanki.

Ukryta Zawartość

Ty taki dobry wujek jesteś. Już kiedyś pisałem, że trenerem nie mógł byś być.
Ale za to dziennikarzyną - jak najbardziej.

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Ty taki dobry wujek jesteś. Już kiedyś pisałem, że trenerem nie mógł byś być.

Przede wszystkim za żadne skarby nie chciałbym być, bo sport zawodowy jest przeżarty różnymi patologiami.

7 minut temu, soundchaser napisał:

Ale za to dziennikarzyną - jak najbardziej.

A propos dziennikarzyn, chyba opanowały tenisowy serwis onetu, bo nie da się tego czytać od jakiegoś czasu.  

18 minut temu, soundchaser napisał:

Ty taki dobry wujek jesteś.

Po prostu nie potrzebuję leczyć kompleksów cudzym kosztem.

ON to jest dobra marka, techniczna, znają się na rzeczy. Chociaż Asics także był high-tech, Iga powinna być zadowolona... Jak dla mnie, może grać nawet w butach od Ryłki, aby tylko wygrywała 😉

10 godzin temu, dzarro napisał:

zostać jeszcze ambasadorką Goldmunda.

Albo Nagry

To prawda, że Pan Artur, któremu zdarzyło się być pierwszym trenerem Igi wykorzystuje okazję, żeby ogrzać się w promieniach jej sławy, ale co do nieeleganckich tłumaczeń ma rację.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Godzinę temu, Less napisał:

Albo Nagry

To prawda, że Pan Artur, któremu zdarzyło się być pierwszym trenerem Igi wykorzystuje okazję, żeby ogrzać się w promieniach jej sławy, ale co do nieeleganckich tłumaczeń ma rację.

Wysłuchałem jeszcze raz początku konferencji i faktycznie na pytanie dziennikarza co Elena zrobiła wyjątkowo dobrze (że wygrała tak łatwo) Iga praktycznie od razu przeszła do swojej niedyspozycji i bólu żeber, nikt tego od niej na siłę pytaniami nie wyciągał. Z przebiegu meczu (poza tym, że grała wyjątkowo słabo i ze dwa razy się napinała/rozciągała tułów) nie było widać żadnej niedyspozycji. Nie jest jedyna, która tak się tłumaczy. Może kiedyś wraz z wiekiem i doświadczeniem pojawi  się też większa klasa ale póki co to bym z tego problemu nie robił bo dużo starszym i z większym dorobkiem zdarzały się podobne zachowania, w tym nawet jej idola.

Wypowiedź też mogła być intencjonalna. Taka otwarta furtka możliwości do podjęcia decyzji co do startu w Miami, że mieć w razie czego uzasadnienie do wycofania bez konsekwencji.

Edytowane przez audiofan01

Generalnie, konferencje pomeczowe z odpytywaniem zawodników dlaczego przegrali, uważam za jeden z większych idiotyzmów w sporcie, ale jak ktoś lubi...  Kopaczy nożnych nikt w tej konkurencji nie przebije 😉

23 godziny temu, dzarro napisał:
W dniu 20.03.2023 o 08:33, audiofan01 napisał:
Żeby tylko Ryba nie wygrała "sanszajdabul" bo jak elita zdobywczyń się  powiększy to i zeszłoroczny wyczyn Igi zblednie, pozostanie jej tylko status najmłodszej.

Osobiście watpię czy dotrwa do QF - grała ciężkie mecze, była poklejona plastrami, wcześniej odpuściła Dubaj w trakcie.

Rybakina przed QF nie bardzo ma z kim przegrać, więc jeśli Iga odzyska rytm i przejdzie Ostapenko / Haddad Maie to kolejny mecz jest chyba nieuchronny.  Aga miała w 2012 taką serię z Azarenką - pięć porażek pod rząd: AO, Katar, IW, Stuttgart i Madryt, co jej jednak nie przeszkodziło wygrać w Miami finał z Szarapową i dojść do finału na Wimbledonie.

Rybakina przed QF nie bardzo ma z kim przegrać, więc jeśli Iga odzyska rytm i przejdzie Ostapenko / Haddad Maie to kolejny mecz jest chyba nieuchronny.  Aga miała w 2012 taką serię z Azarenką - pięć porażek pod rząd: AO, Katar, IW, Stuttgart i Madryt, co jej jednak nie przeszkodziło wygrać w Miami finał z Szarapową i dojść do finału na Wimbledonie.

Wg mnie ma z kim przegrać - np. z Kalińską, która - jeśli ma dzień konia - potrafi zagrozić każdemu, a Jelena potrafi sennie wchodzić w turniej. Potem z Badosą, z którą zagrała dość równy mecz w IW. Ogólnie nie pamiętam, żeby Rybakina kiedykolwiek grała na równym poziomie kilka turniejów z rzędu. Na 6 turniejów w 2023 2 zagrała wybitnie a 4 przeciętnie lub słabo.

Dlatego, pomimo „kompleksu Rybakiny” Iga nadal jest oczko wyżej - bo to już bodaj jej 3 seria, kiedy robi pod rząd bardzo dobry wynik w co najmniej 3 turniejach. Saba też chyba gra góra 2 turnieje w serii i potem ma przestój.
4 godziny temu, Zbig napisał:

Generalnie, konferencje pomeczowe z odpytywaniem zawodników dlaczego przegrali, uważam za jeden z większych idiotyzmów w sporcie

Zgadzam się. Odpowiedź powinna być wtedy zawsze jednakowa: przegrałem, bo miałem gorszą dyspozycję dnia. 😉

15 minut temu, soundchaser napisał:
4 godziny temu, Zbig napisał:

Generalnie, konferencje pomeczowe z odpytywaniem zawodników dlaczego przegrali, uważam za jeden z większych idiotyzmów w sporcie

Zgadzam się. Odpowiedź powinna być wtedy zawsze jednakowa: przegrałem, bo miałem gorszą dyspozycję dnia. 😉

Wszystko fajnie, do momentu aż znajdzie się jakiś dociekliwy dziennikarzyna, który zapyta o przyczyny tej gorszej dyspozycji 😜

5 godzin temu, Zbig napisał:

Generalnie, konferencje pomeczowe z odpytywaniem zawodników dlaczego przegrali, uważam za jeden z większych idiotyzmów w sporcie, ale jak ktoś lubi...  

W szachach już dawno to zrozumieli i przegrywający jest zwolniony z "obowiązku medialnego" w danym dniu.

Ale tam są możliwe remisy (i jest to najczęściej spotykany rezultat partii, szczególnie przy zbliżonej sile gry rywali), więc porażka każdemu szachiście statystycznie zdarza się rzadziej i bywa jeszcze większym dramatem niż w tenisie. Tym bardziej, że może się przytrafić w partii, która zgodnie z logiką przebiegu powinna doprowadzić do innego rozstrzygnięcia... a błąd w jednym posunięciu może zniweczyć cały wcześniejszy trud.

Chyba jednak nie udawała.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

23 godziny temu, Zbig napisał:

Generalnie, konferencje pomeczowe z odpytywaniem zawodników dlaczego przegrali, uważam za jeden z większych idiotyzmów w sporcie, ale jak ktoś lubi...  Kopaczy nożnych nikt w tej konkurencji nie przebije 😉

No bo trzeba pytać dlaczego nie wygrali a nie dlaczego przegrali 🥴

Nie wiadomo.

Co niewiadomo? Grała w sobotę - badania pewnie mogła zrobić w poniedziałek albo wczoraj. Dziś ma podjąć decyzję. Normalnie już by trenowała - a treningów nie było.
Pomijam, że to przeziębienie też nie było super lekkie, zostało „przechodzone” przez 2-3 tygodnie - wg mnie jeszcze na początku IW nie była do końca zdrowa.

Tylko nie wyskakuj z tymi żałosnymi panegirykami na temat własnej tężyzny fizycznej - po jednym treningu Igi wziąłbyś L4 na miesiąc, a po jednym górskim treningu Hubiego sam byś sobie napisał nekrolog.

Wygląda rzeczywiście na problemy zdrowotne. Do tego jeszcze znowu Rybakina na drodze. Więc ryzykować pogłębienie problemów i z nimi dostać znowu bęcki w ćwierćfinale dla obrony (gdyby tam doszła) niewielu  pkt nie najmniejszego sensu. Lepiej wyleczyć się i rozpocząć przygotowania na cegle. Pewnie w związku z tym zagra w tym roku, np. zamiast Stuttgardu, w Madrycie bo tam wiecej pkt i nic do odrabiania, a auto już ma.

2 godziny temu, dzarro napisał:

Co niewiadomo? Grała w sobotę - badania pewnie mogła zrobić w poniedziałek albo wczoraj. Dziś ma podjąć decyzję. Normalnie już by trenowała - a treningów nie było.
Pomijam, że to przeziębienie też nie było super lekkie, zostało „przechodzone” przez 2-3 tygodnie - wg mnie jeszcze na początku IW nie była do końca zdrowa.

Tylko nie wyskakuj z tymi żałosnymi panegirykami na temat własnej tężyzny fizycznej - po jednym treningu Igi wziąłbyś L4 na miesiąc, a po jednym górskim treningu Hubiego sam byś sobie napisał nekrolog.

Ja tylko jestem zdania, że prawdy się nie dowiemy bez względu na to co napiszą i powiedzą w mediach. Może faktycznie jest lekko kontuzjowana, a może nie jest, a cała ta szopka to zasłona dymna, bo po kompromitującej porażce z Rybakiną sztab rozważa wycofanie Igi z turnieju pod pretekstem kontuzji, by obejść sankcje i odbudować jej morale przed następnymi startami.

A o moją tężyznę fizyczną możesz być spokojny. Ćwiczę codziennie i nie choruję od 40 lat. 😉

Edytowane przez soundchaser
54 minuty temu, audiofan01 napisał:

Wygląda rzeczywiście na problemy zdrowotne. Do tego jeszcze znowu Rybakina na drodze. Więc ryzykować pogłębienie problemów i z nimi dostać znowu bęcki w ćwierćfinale dla obrony (gdyby tam doszła) niewielu  pkt nie najmniejszego sensu. Lepiej wyleczyć się i rozpocząć przygotowania na cegle. Pewnie w związku z tym zagra w tym roku, np. zamiast Stuttgardu, w Madrycie bo tam wiecej pkt i nic do odrabiania, a auto już ma.

Iga ma jeszcze na ten rok cztery główne cele, chronologicznie: wygrać RG po raz trzeci, zrobić postęp na trawie i powalczyć o jak najlepszy wynik na Wimbledonie, obronić tytuł USO i wygrać WTA Finals.  Cała reszta jest drugorzędna i służy jako rozbiegówka. W zeszłym roku zagrała 47 meczów w 5 miesięcy i w Londynie zwyczajnie jej paliwa zabrakło.  Nie wiem jaką wybierze strategię wraz z zespołem, bo może też chcieć wycisnąć z cegły ile się da, ale wg mnie rozsądniej byłoby odpuścić Stuttgart, próbować wygrać Madryt, gdyby się udało odpuścić lub potraktować lajtowo Rzym i na koniec pierwszej połowy sezonu atak szczytowy na RG 🙂

Przy takim scenariuszu będzie miała zdecydowanie mniej meczów za sobą w momencie przejścia na trawę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.