Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tymczasem przed meczem naszej Igi - Adonis Tsitsipas, udający Borga, przegrał pierwszego seta z mało znanym Niemcem Lennardem Struffem, który świetnie się czuje w Madrycie.
Jak oglądam takie mecze, czy ten poprzedni Fritza z Zhangiem to widzę, że Hurkacz nie ma startu do tych graczy. Czasem może z którymś z nich wygrać, ale na ogół będzie przegrywał. Wystarczy porównać poziom gry. A taki Alcaraz to go zje na śniadanie.

6 minut temu, soundchaser napisał:

mało znanym Niemcem Lennardem Struffem,

Chyba Tobie. Facet od prawie 15 lat w tourze, co prawda bez spektakularnych sukcesów ale na pewno nie mało znany ale skąd to może wiedziec ktoś kto kiedyś sledził Borga potem miał 30 lat przerwy na skoki narciarskie i teraz jak pojawili się nasi w czołówce światowej to stał się neofitą tenisowym😉

37 minut temu, soundchaser napisał:

Tymczasem przed meczem naszej Igi - Adonis Tsitsipas, udający Borga, przegrał pierwszego seta z mało znanym Niemcem Lennardem Struffem, który świetnie się czuje w Madrycie.

Struff jest wszystkim doskonale znany, w tourze od kilkunastu lat, całkiem zdolny gościu, niestety cierpi na chroniczny brak regularności, przez co choć od czasu do czasu wygrywa z wyżej notowanymi, nigdy nie zdołał wygrać żadnego turnieju.

41 minut temu, soundchaser napisał:

A taki Alcaraz to go zje na śniadanie.

Tylko i wyłącznie, bo on zwykle w porze obiadowej jest już kontuzjowany 🙂

25 minut temu, audiofan01 napisał:

Chyba Tobie. Facet od prawie 15 lat w tourze, co prawda bez spektakularnych sukcesów ale na pewno nie mało znany ale skąd to może wiedziec ktoś kto kiedyś sledził Borga potem miał 30 lat przerwy na skoki narciarskie i teraz jak pojawili się nasi w czołówce światowej to stał się neofitą tenisowym😉

Jedno pytanie: po co te nerwy. 

Ja i tak mam najdłuższego staża po Radwañskiej.

43 minuty temu, soundchaser napisał:

Jak oglądam takie mecze, czy ten poprzedni Fritza z Zhangiem to widzę, że Hurkacz nie ma startu do tych graczy. Czasem może z którymś z nich wygrać, ale na ogół będzie przegrywał.

Póki co łącznie z dwoma ww. ma remis.

Fritz to super zdolny gościu jest, tylko ma zdaje się podobny problem co Hubi, wide nagle przegrywa z nikomu nieznanym Chińczykiem z drugiej setki rankingu...

9 minut temu, YunnanTEA napisał:

Jedno pytanie: po co te nerwy. 

Ja i tak mam najdłuższego staża po Radwañskiej.

Do kogo ta uwaga, bo przecież nic do Ciebie nie miałem, chyba że to żart ale mogłeś dołączyć😉

6 minut temu, audiofan01 napisał:

Do kogo ta uwaga, bo przecież nic do Ciebie nie miałem, chyba że to żart ale mogłeś dołączyć😉

8945.

Niby nie moja sprawa ale w tym temacie nieco razi. 

Nieważne. Iga się grzeje.. 6-2, 6-4?

19 minut temu, YunnanTEA napisał:

8945.

Niby nie moja sprawa ale w tym temacie nieco razi. 

Nieważne. Iga się grzeje.. 6-2, 6-4?

No jak to, bez bajgla?  To po co wczoraj piekarnię otworzyła

Iga znowu w nowej kreacji, czarnej i eleganckiej.

Ale czapka biała. Cytując klasyka
-„to nie przystoi numerowi jeden”.
Bajgla nie było, ale mamy dwie pyszne bagietki

I ten uśmiech rywalki gdy wygrywa 2 gema. Cieszę się jej szczęściem.

Ale pierwszy serwis spada - i tak już może zostać na cegle.
6 minut temu, dzarro napisał:

Ale pierwszy serwis spada - i tak już może zostać na cegle.

Jak jej wrócił w ostatnim gemie serwisowym, to od razu musiała bronić czterech BP, więc nie wiem...

10 minut temu, dzarro napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No co Ty, wszystko się ładnie komponowało z białymi japonkami i logami na bluzce i spódniczce.

Ukryta Zawartość

Jak jej wrócił w ostatnim gemie serwisowym, to od razu musiała bronić czterech BP, więc nie wiem...

Nawet sama mówi we wywiadzie, że pierwszy nie jest teraz „must have”.

Saba się trochę ogarnęła i pewnie liczy na powtórkę z 2021.
16 minut temu, dzarro napisał:

Ukryta Zawartość

Zagrała dzisiaj nieźle. Jeśli chodzi o ubiór,  powód do zadowolenia z siebie mogą mieć moim zdaniem, jedynie ci co ubieraja Fręch.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

No co Ty, wszystko się ładnie komponowało z białymi japonkami i logami na bluzce i spódniczce.

Kluczowa w mojej wypowiedzi była fraza „cytując klasyka”.
Zagrała dzisiaj nieźle. Jeśli chodzi o ubiór,  powód do zadowolenia z siebie mogą mieć moim zdaniem, jedynie ci co ubieraja Fręch.

Widzę, że klasyk nawet połknął przynętę - z wędką i kołowrotkiem.
7 minut temu, dzarro napisał:

Widzę, że klasyk nawet połknął przynętę - z wędką i kołowrotkiem.

Jeszcze mnie poczytasz w tym wątku, a przy okazji - nadane indywidualnie ksywki pisze się z wielkiej litery, chyba, że jest się chamem albo ignorantem.

3 godziny temu, Zbig napisał:

Póki co łącznie z dwoma ww. ma remis.

Fritz to super zdolny gościu jest, tylko ma zdaje się podobny problem co Hubi, wide nagle przegrywa z nikomu nieznanym Chińczykiem z drugiej setki rankingu...

Z tego co kojarzę Chińczyk jest teraz nr 99.

Poza tym grał bardzo dobrze. Oglądałem ten mecz i byłem pod wrażeniem jego gry.

Jestem Europejczykiem.

4 hours ago, (nie)przecietniak said:

Jeszcze mnie poczytasz w tym wątku, a przy okazji - nadane indywidualnie ksywki pisze się z wielkiej litery, chyba, że jest się chamem albo ignorantem.

<Widze ze lubisz mocne i dosadne opinie. A masz pojęcie o tenisie? Grałeś kiedyś ale jako zawodnik tak poważnie przez co najmniej kilka lat? Bardzo jestem ciekaw…>
No to jak dowiemy się czy nie? Czy będzie lanie wody ze Światek dzisiaj zagrała dobry mecz i tego typu bullshit… 

5 godzin temu, (nie)przecietniak napisał:

Z Fręch łatwiej, bo to bardzo ładna i skromna dziewczyna.

11 godzin temu, audiofan01 napisał:

Chyba Tobie. Facet od prawie 15 lat w tourze, co prawda bez spektakularnych sukcesów

Właśnie bez sukcesów w singlu. W deblu coś tam wygrał parę razy...dlatego mało znany.

11 godzin temu, audiofan01 napisał:

ktoś kto kiedyś sledził Borga potem miał 30 lat przerwy na skoki narciarskie i teraz jak pojawili się nasi w czołówce światowej to stał się neofitą tenisowym😉

Żadnej przerwy nie miałem, ale fakt - zacząłem się interesować tenisem w czasach kiedy Ciebie pewnie jeszcze na świecie nie było, albo kiedy Ty siusiu w majtki robiłeś a na kupę mówiłeś papu. 😉

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Z tego co kojarzę Chińczyk jest teraz nr 99.

Poza tym grał bardzo dobrze. Oglądałem ten mecz i byłem pod wrażeniem jego gry.

Cytując Klasyka - w takich turniejach "rankingi nie grają".

Meczu Igi nie oglądałem, bo dziś niestety w pracy jestem, więc sen był ważniejszy.
Z tego co czytam to był spacerek. Finał w sobotę zdaje się ok. 18:30 - bardzo dobra pora.

Edytowane przez soundchaser

Panowie eksperci Zbig, Audiofan i inni - pytanie do Was. Ja tego nie wiem, bo nigdy mnie to nie interesowało.
Jak się spada w tym rankingu "za zasługi" i wcześniejsze sukcesy?
Chodzi mi o to jak wygląda punktacja za udział w turnieju, w którym Iga w zeszłym roku wygrała. Jeśli odpada na wczesnym etapie, to odpisuje jej się punkty (głupota straszna), a jeśli wygra to co? Coś zyskuje? A jeśli odpada w 1/2, 1/4 finału?

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Żadnej przerwy nie miałem, ale fakt - zacząłem się interesować tenisem w czasach kiedy Ciebie pewnie jeszcze na świecie nie było, albo kiedy Ty siusiu w majtki robiłeś a na kupę mówiłeś papu. 😉

To musisz w taki razie być po sześćdziesiątce.

8 minut temu, soundchaser napisał:

Panowie eksperci Zbig, Audiofan i inni - pytanie do Was. Ja tego nie wiem, bo nigdy mnie to nie interesowało.
Chodzi mi o to jak wygląda punktacja za udział w turnieju, w którym Iga w zeszłym roku wygrała. Jeśli odpada na wczesnym etapie, to odpisuje jej się punkty (głupota straszna), a jeśli wygra to co? Coś zyskuje? A jeśli odpada w 1/2, 1/4 finału?

Ty serio pytasz czy sobie jaja robisz?

Jeśli serio to się delikatnie mówiąc kompromitujesz. Nawet jak tego wcześniej nie wiedziałeś to widać, że nawet uczestnictwo w tym wątku i Twoje wysiłki w staniu się ekspertem tenisowym poszły na marne.

Ja Ci nie odpowiem, wyguglaj sobie. Chyba, że pomoże Tobie nowy uczestnik dyskusji, który się pojawił, ten od "kompromitacji"😉

Edytowane przez audiofan01

Każdy medal ma dwie strony, jak będzie powód będę wspominał o tej drugiej, a Chór swoją narrację niech sobie odgrywa. 

Edytowane przez (nie)przecietniak

42 minuty temu, soundchaser napisał:

Sekcja ranking:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Zbig napisał:

Sekcja ranking:

Ukryta Zawartość

Każdy powinien to poczytać. O "punktach jakościowych" nie wiedziałem, że coś takiego było.

Ukryta Zawartość

49 minut temu, audiofan01 napisał:

Ty serio pytasz czy sobie jaja robisz?

Jeśli serio to się delikatnie mówiąc kompromitujesz.

Nie uważam tego za kompromitację. Nigdy nie przywiązywałem uwagi do zasad punktacji w rankingach.
To Wy lubujecie się w takich rzeczach, uwielbiacie statystyki wszelkiej maści. A ja lubię oglądać i oceniać samą grę.
Statystki to nie wszystko.

3 minuty temu, audiofan01 napisał:

O "punktach jakościowych" nie wiedziałem, że coś takiego było.

O, serio? Kompromitujesz się. 😉

9 godzin temu, (nie)przecietniak napisał:

a przy okazji - nadane indywidualnie ksywki pisze się z wielkiej litery, chyba, że jest się chamem albo ignorantem.

(nie)przeciętniak

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.