Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

""Na pewno czuję się zmęczona. Myślę, że wczoraj to była słuszna decyzja o zaprzestaniu gry, ponieważ odczuwałam ból podczas rozciągania, robiąc mocniejsze ruchy" — powiedziała organizatorom turnieju Polka.

"Dla mnie najważniejsze jest to, żeby grać bezpiecznie i nie eksploatować tak bardzo mojego ciała w trudnej sytuacji, po rozegraniu kilku meczów w nocnej sesji oraz po północy. Nie powiedziałabym, że coś się zmieniło pod koniec drugiego seta. Na pewno straciłam serwis. Nie byłam w stanie wygrać seta" — opowiada Świątek.

"Serwowałam też starymi piłkami. Ja wiem, jakie popełniłam błędy. Nie było jakichś wielkich błędów, ale to wystarczyło, żebym przegrała mecz. Tak, wtedy czułam trochę większą presję, ale dałam radę jakoś szybko dojść do siebie. Miałam wiele szans przy serwisie Jeleny, ale tak naprawdę świetnie radziła sobie z pierwszym podaniem."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trochę takie pokrętne tłumaczenie jak dla mnie.

A tutaj z kolei obarczanie winą organizatorów za kontuzję i w efekcie porażkę Igi, bo rzekomo za późno grała i kort był "nie teges".
No sorry, ale to już jest absurd i szukanie przyczyn porażki nie tam gdzie trzeba.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, soundchaser napisał:

Ja wiem, jakie popełniłam błędy. Nie było jakichś wielkich błędów, ale to wystarczyło, żebym przegrała mecz.

I niech to będzie pozytyw - jeśli faktycznie rozpoznaje swe błędy i potrafi wyciągnąć z nich naukę na przyszłość. Iga, dużo zdrowia i do zobaczenia w Paryżu 💪

Ukryta Zawartość

Przecież Iga w ubiegłym roku te wszystkie turnieje wygrywała. Wg. Tomaszewskiego zmęczenie materiału i stąd ta kontuzja? Bzdura...kontuzja była przypadkowa. Gdyby nie ona, to Iga mogła ten turniej wygrać.

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, pit66 napisał:

Final WTA pewnie ok 23.00 moze i dobrze ze Iga nie gra, w każdym razie pokazuje gdzie organizatorzy mają kobiecy tenis. Jestem ciekawy frekwencji.

Tam leje ciągle od 2 tygodni, 100 tys. ludzi odciętych od świata.

2 minuty temu, pit66 napisał:

Organizatorzy nie wiedzieli ? Co zabraniało żeby półfinały ATP rozegrać w piątek ?

Wczoraj też lało, mecz Rybakina Ostapenko opóźnił się i był przerywany.

To jakaś patologia. W zeszłym roku finalistki też musiały podobnie czekać w Madrycie aż faceci skończą - ale nie grały o tej porze.

Niby „stara” Europa a dzicz, że szkoda gadać. Dobrze, że Iga już nie gra w tym włoskim syfie.

Chcecie zarabiać to zróbcie dach, tandeciarze…

Godzinę temu, dzarro napisał:

To jakaś patologia. W zeszłym roku finalistki też musiały podobnie czekać w Madrycie aż faceci skończą - ale nie grały o tej porze.

Niby „stara” Europa a dzicz, że szkoda gadać. Dobrze, że Iga już nie gra w tym włoskim syfie.

Chcecie zarabiać to zróbcie dach, tandeciarze…

Powinni przełożyć na jutro.

2 minuty temu, jamelo napisał:

Jakaś pechowa ta Jelena, druga pod rząd skreczuje z powodu kontuzji.

I trzecia w turnieju.  Raczej ma farta chyba?

Jak można dopuścić do sytuacji, że finał rozpoczyna się o 23:00🤦

Wczoraj jeszcze nie było tak źle z temperaturą ale mecz Igi kończył się przy 14st. To przegięcie, siadasz na przerwę przed zmiana stron i się wychładzasz. Tak to można grać w Pierdzikowie  amatorsko ale nie na full obrotach w turnieju rangi 1000 w stolicy Włoch. Totalna kompromitacja,a tzw. „ceremonia” po finale to żenada do kwadratu, nawet przebiła finał deblistek w Madrycie.

Edytowane przez audiofan01
W dniu 20.05.2023 o 22:57, dzarro napisał:

Niby „stara” Europa a dzicz, że szkoda gadać. Dobrze, że Iga już nie gra w tym włoskim syfi

W końcu piszesz coś po ludzku.

Patrząc na to jak wygląda tenis w Polsce, to bym aż tak bardzo Włochów nie krytykował.

Nie wgłębiałem się w szczegóły, ale mam wrażenie, że d... dali nie tyle lokalni organizatorzy tylko głównie WTA.

Wydaje mi się że pogoda w przeszłości w Rzymie nie sprawiała takich kłopotów, w przeciwieństwie do Roland Garros, gdzie jeszcze 3 lata temu nie było nie tylko ruchomego dachu nad głównym kortem ale również oświetlenia umożliwiającego grę po zmroku.

Dwie kwestie:

- naprawdę jak frajerzy oglądacie tenis na polskich stacjach z idiotycznym najczęściej komentarzem i co gorsza przerywanymi co drugi gem reklamami???? Poza tym do wszystkiego trzeba mieć Polsat Sport (mężczyźni + Wimbledon), Canal+ Sport (kobiety) oraz Eurosport (pozostałe trzy turnieje Wielkiego Szlema). GRATULACJE!

- do znafców tutejszych: - trzysta stron zapisanych, ale jakoś nikt nie zauważył, że Wiktorowski wyciągnął na pewno więcej z talentu 1gi, ale taktycznie jest słabiej. Poza tym Świątek zaczęła grać za bardzo schematycznie. Na przykład skończyły się kompletnie drop shoty. Rozumiem, że na twardych można odpuścić, ale na mączce??? No i ten serwis. Tutaj jeszcze sporo jest do poprawienia.

A teraz zapraszam do hejtu. Zwłaszcza mającego kompleksy kolegę @Zbig.

4 minuty temu, Meloman napisał:

Na przykład skończyły się kompletnie drop shoty. Rozumiem, że na twardych można odpuścić, ale na mączce???

Runę wczoraj grał dropszoty na mączce.  Jak to się skończyło wiedzą ci co oglądali.  Mina Mouratoglu bezcenna.

Niestety zapomniałem dodać, że mam Cię kolego @Zbig w ignorowanych, tak, że sorki. Nie przeczytam.

Ale widzę przynajmniej, że jakiś post wyprodukowałeś. Dziękuję za przywiązanie i pamięć.

7 minut temu, Meloman napisał:

Niestety zapomniałem dodać, że mam Cię kolego @Zbig w ignorowanych, tak, że sorki. Nie przeczytam.

Ale widzę przynajmniej, że jakiś post wyprodukowałeś. Dziękuję za przywiązanie i pamięć.

Jakby wszyscy, których stać wyłącznie na gówniarskie zaczepki jak powyżej, mieli mnie w ignorowanych, to przebywanie na tym forum byłoby naprawdę przyjemne.

6 godzin temu, Meloman napisał:

nikt nie zauważył, że Wiktorowski wyciągnął na pewno więcej z talentu 1gi, ale taktycznie jest słabiej. Poza tym Świątek zaczęła grać za bardzo schematycznie.

Ja zauważyłem i pisałem o tym, ku nie bardzo dla mnie zrozumiałym sprzeciwom tutejszych "ekspertów".

6 godzin temu, Zbig napisał:

Runę wczoraj grał dropszoty na mączce.  Jak to się skończyło wiedzą ci co oglądali. 

Bo grał je słabo i nie w tych momentach co trzeba, Znafco tenisa.

Ukryta Zawartość

Takie wróżenie kto wygra Rolland Garros to może poczynić każdy, kto odrobinę śledzi tenisowe turnieje. Nie trzeba być "ekspertem" jak Barbara Schett.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez soundchaser

Widzę, że uformowała się w wątku

16 godzin temu, Meloman napisał:

naprawdę jak frajerzy oglądacie tenis na polskich stacjach z idiotycznym najczęściej komentarzem i co gorsza przerywanymi co drugi gem reklamami????

Na Canal+ online można wybrać transmisję bez reklam.

Jak ktoś ma Cyfrowy Polsat zwany obecnie polsat box to Eurosport i Polsat Sport ma tak czy siak.

W związku z tym ja dla tenisa mam dodatkowo tylko Canal+, na którym przy okazji oglądam inne rzeczy - filmy, seriale, których nie ma gdzie indziej.

Wg Ciebie jestem frajerem, więc Ty jesteś spryciarzem poliglotą (skoro twierdzisz, że polskie komentarze są idiotyczne, to pewnie doskonale rozumiesz np.angielski żeby wiedzieć, że obce komentarze są lepsze) zatem podpowiedz gdzie oglądasz legalnie to wszystko razem, w cenie ok. 100 zł/m-c?

3 godziny temu, audiofan01 napisał:

zatem podpowiedz gdzie oglądasz legalnie to wszystko razem, w cenie ok. 100 zł/m-c?

Na Amazonie. Przecież ktoś tutaj już o tym pisał.

12 minut temu, Meloman napisał:

Na Amazonie. Przecież ktoś tutaj już o tym pisał.

Podeślij link, proszę, bo nie potrafię znaleźć gdzie są transmisje online, np. teraz jest turniej ATP w Genewie.

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

Podeślij link, proszę, bo nie potrafię znaleźć gdzie są transmisje online, np. teraz jest turniej ATP w Genewie.

Musisz mieć wykupionego Amazona i teraz są dwie opcje:

- mieszkasz obecnie na Wyspach i oglądasz sobie tenisa ile wlezie;

- kupujesz VPN i ustawiasz lokalizację na UK i oglądasz tenisa ile wlezie.

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, audiofan01 napisał:

Wg Ciebie jestem frajerem

Nie pisałem, że jesteś frajerem, ale, że jako konsumenci zachowujemy się jak frajerzy. Tu broń boże nie chodzi o kasę i oszukiwanie kogokolwiek, ale naprawdę nie rusza Cię to, że musisz mieć wykupiony dostęp do 3 różnych stacji, aby oglądać w całości tenisa i co gorsza te nieszczęsne reklamy co nieparzyste gemy??? Mnie uczciwie już k...ca brała. No ileż można!

Poza tym nie ma chyba drugiego kraju w Europie, w którym, aby oglądać piłkę nożną musisz mieć dostęp do 5 czy nawet 6 stacji. Przecież to jest chore...

Fajna była apka Europlayera, ale już jej nie ma - jak chcesz musisz kupić sobie TVN player. No litości proszę...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Meloman
1 minutę temu, Meloman napisał:

Musisz mieć wykupionego Amazona i teraz są dwie opcje:

- mieszkasz obecnie na Wyspach i oglądasz sobie tenisa ile wlezie;

- kupujesz VPN i ustawiasz lokalizację na UK i oglądasz tenisa ile wlezie.

Ukryta Zawartość

Czyli nie jest to takie proste.

Jaki jest koszt VPN i potem subskrypcji  i czy pokazują wszystko tzn. WTA, ATP plus wszystkie turnieje GS?

Teraz np. pod tym linkiem jest tylko ATP250 w Lyonie, a nie ma Genewie.

Oczywiście u polskich dostawców też pokazuję tylko wybrane turnieje i te niższej rangi czasami tylko do końcowych rund zwłaszcza Polsat jak Hurkacz nie gra to w ogóle nie pokazują. 

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.