Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Zbig napisał:

Stęskniłeś się za Radwańską?

Absolutnie TAK.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

37 minut temu, YunnanTEA napisał:

Absolutnie TAK.

Ukryta Zawartość

Ale za jej drugim serwisem to już chyba nie bardzo... 🙂

Ukryta Zawartość

Tak nieśmiało zapytam:

To wątek dyskusyjny czy kółko adoracji naszych gwiazd?

A może tylko fanklub?

Uwielbienie dla gwiazd często nie ma rozsądnych granic.

Pod koniec swojej kariery Ronaldo (ten pierwszy Fenomeno) dosyć poważnie się spasł, za co często i gęsto był krytykowany. Mimo tego sieknał w tym okresie rewelacyjną bramkę. Na siedzibie fanklubu wielbiciele wywiesili transparent z napisem:

I co z tego że jestem gruby?

NO i dyskutuj tu z takimi...

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

26 minut temu, Less napisał:

Polacy nic się nie stało 

Ale to jest hasło podsumowujące całość osiągnięć naszych kopaczy nożnych 🙂 

51 minut temu, Less napisał:

NO i dyskutuj tu z takimi...

Wiesz, mam nieodparte wrażenie, że niektórzy tutaj dyskusję rozumieją jako zawody, kto celniej błotem rzuci.

Natomiast jak ja rzuciłem tu kilka, bynajmniej nie pozytywnych uwag odnośnie naszych zawodników, to chętnych do dyskusji jakoś nie było.

A co w takim razie powiedzieć o drugim półfinale ? Magda Linette w formie ,ograła by je obie.

Mżonki - Magdzie się udało, Zheng gra równi na dużo wyższym poziomie od 2 lat. Pomijam różnicę wieku.

Jej sukces ma ciekawe podteksty. Pod koniec sezonu Fissette ją okantował i wrócił do Osaki - co ponoć mocno ją dotknęło. Zareagowała w najlepszy sposób - czyli wygrała turniej . Teraz jest w finale AO. Z kolei jej trener Pere Riba - przeszedł do obozu Coco (chyba w bardziej cywilizowany sposób) ale Coco wybrała Gilberta i Riba wrócił do Qinwen. Okazuje się, że oboje wychodzą na tym nienajgorzej.

Z Magdą to chyba jednak mrzonki nie mżonki.

Faktem jest, że gdyby Polska mogĺa wystawić na AO tylko jedną reprezentantkę, to Jedynka WTA, Iga Świątek, od dwòch lat się nie łapie. 😶

Edytowane przez YunnanTEA

Po ostatnich dwóch meczach trochę zmieniłem swoje nastawienie do Medvedeva...nie ukrywam, że było ono stronnicze. Ten cherlak z zapadniętą klatką piersiową to bardzo dobry gracz taktyczny i oprócz Novaka najbardziej inteligentny tenisista z całej szerokiej czołówki ATP, a przy tym wydaje się sympatyczny, w przeciwieństwie do Zvereva, który z tego co wyczytałem, to zdaje się jakiś damski bokser jest.

Przepraszam, że przeszkadzam w wyjątkowo pouczających rozmowach i spostrzeżeniach, osobiście, ponad to, lubię przede wszystkim sukcesy naszych reprezentantów, a nikt wcześniej z Polaków tego dokonał, więc:

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

W dniu 24.01.2024 o 10:28, soundchaser napisał:

Taaa...wszystkie te porażki Igi z niżej notowanymi to dlatego, że zagrały najlepszy mecz w karierze, albo miały dzień konia.

Stara śpiewka, w kółko powtarzana.

Z taką tezą można się zgodzić . Od pewnego czasu Iga Świątek nie czyni postępu i z tym trenerem tego nie zrobi . Poprawić pierwsze podanie nie jest proste i potrafią to zrobić nieliczni trenerzy i Wiktorowski do nich nie należy . Siła i szybkość w tenisie to nie wszystko , chociaż dużo ale jest jeszcze wolej , gra kątowa , skróty i return a to wszystko do poprawy. Zmiana aż się prosi i dziwi mnie przekaz "Ekspertów" i zastanawia dlaczego zostali klakierami Wiktorowskiego.

8 minut temu, modrzew47 napisał:

Poprawić pierwsze podanie nie jest proste i potrafią to zrobić nieliczni trenerz

Wskażesz ich oraz kiedy i komu pomogli, zanim umrzemy z ciekawości?

8 godzin temu, soundchaser napisał:

a przy tym wydaje się sympatyczny

Też go lubię. Tenisiści mają tę wadę, że wygrywając, są sympatyczni, przegrywając, zatracają powszechną sympatię. Tak było np. z Beckerem i tak było z Miedviedeviem. W sumie jest OK.

Edytowane przez YunnanTEA
53 minuty temu, modrzew47 napisał:

return

Jeżeli chodzi o return, to w WTA jest Iga a potem długo, długo nic, więc coś cienko idzie nauka tym "lepszym trenerom" 🙂

20 minut temu, audiofan01 napisał:

To ona sobie jeszcze dorabia jako  trener od serwisu?😉

Efektów tak czy inaczej nie widać, forehand jak był kopalnią UE tak dalej jest, ale nowy trener ma fajne kapelusiki.

9 godzin temu, (nie)przecietniak napisał:

Przepraszam, że przeszkadzam w wyjątkowo pouczających rozmowach i spostrzeżeniach, osobiście, ponad to, lubię przede wszystkim sukcesy naszych reprezentantów, a nikt wcześniej z Polaków tego dokonał, więc:

W sumie to w finale prawie sami rodacy. Krawczyk, Skupski, Zieliński, tylko ta Chinka nie pasuje.

Jestem Europejczykiem.

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

W sumie to w finale prawie sami rodacy. Krawczyk, Skupski, Zieliński, tylko ta Chinka nie pasuje.

Hsieh Su-wei to na polski pewnie Krystyna Kowalska-Malinowska 😉

Poprawka: raczej Anna-Maria Wesołowska 🙂

Edytowane przez Zbig
5 minut temu, Zbig napisał:

Hsieh Su-wei to na polski pewnie Krystyna Kowalska-Malinowska 😉

A z wyglądu podobna do Krystyny Feldman. Pewnie jakaś rodzina.

Jestem Europejczykiem.

10 godzin temu, soundchaser napisał:

Po ostatnich dwóch meczach trochę zmieniłem swoje nastawienie do Medvedeva...nie ukrywam, że było ono stronnicze. Ten cherlak z zapadniętą klatką piersiową to bardzo dobry gracz taktyczny i oprócz Novaka najbardziej inteligentny tenisista z całej szerokiej czołówki ATP

Hihihi...

Pisałem to już dawno temu. O ile pamiętam w kontekście rozważania o tzw. ryzykownych zagraniach i kalkulacji ryzyka.

Jestem Europejczykiem.

30 minut temu, Jaro_747 napisał:
11 godzin temu, soundchaser napisał:

Po ostatnich dwóch meczach trochę zmieniłem swoje nastawienie do Medvedeva...nie ukrywam, że było ono stronnicze. Ten cherlak z zapadniętą klatką piersiową to bardzo dobry gracz taktyczny i oprócz Novaka najbardziej inteligentny tenisista z całej szerokiej czołówki ATP

Hihihi...

Pisałem to już dawno temu. O ile pamiętam w kontekście rozważania o tzw. ryzykownych zagraniach i kalkulacji ryzyka.

Strasznie nisko upadł ten tenis, że cherlaki wygrywają turnieje wielkoszlemowe i całymi latami utrzymują się w ścisłej czołówce 😉

Wracając jeszcze do Igi to śmieszne jest to, że jak wygrywała mecze w United Cup to sporo osób chwalilo zmiany jakie wprowadzili w czasie przerwy po sezonie w tym nowy serwis. Jak odpadła z AO to ci sami obwoniali m.in. serwis, że niepłynny, nie daje przewagi itp.

51 minut temu, audiofan01 napisał:

Wracając jeszcze do Igi to śmieszne jest to, że jak wygrywała mecze w United Cup to sporo osób chwalilo zmiany jakie wprowadzili w czasie przerwy po sezonie w tym nowy serwis. Jak odpadła z AO to ci sami obwoniali m.in. serwis, że niepłynny, nie daje przewagi itp.

Jeżeli poziom pokazany dotychczas ma się utrzymać przez resztę sezonu, to będziemy mieli Igę i Sabę a reszta będzie mało znaczącym tłem.  Liczę, że jednak Brad Gilbert osiągnie trwały postęp, bo tenis Coco gdy jest w formie wygląda ciekawiej od tego w wykonaniu Sabalenki.

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

Jeśli ktoś uważał, że turniej United Cup to dla Igi znakomite przetarcie przed Australian Open, to niestety musiał tę tezę zmienić, bo forma gdzieś uciekła.
Hurkacz i Zverev zyskali, Iga nie.
Jak widać na tych przykładach każdy ma inny biorytm i aby wcelować z formą w najważniejsze mecze, cały sztab szkoleniowy, a także sam sportowiec musi wykazać się ogromną wiedzą i profesjonalizmem. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.