Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, (nie)przecietniak napisał:

Jeśli tak się znasz na tenisie, jak na zasadach forum, to lepiej zamilcz, albo nie - pójdź do innego działu, znajdź moje wpisy i sprostuj swoją kompromitująca Cię pomyłkę.

Powtórzę to co myślę: dwa podwójne błędy serwisowe pod rząd - kompromitują profesjonalną zawodniczkę.

Może sprawdź co oznacza "kompromitować", bo najwyraźniej nie rozumiesz znaczenia tego słowa.

3 minuty temu, audiofan01 napisał:

Tymczasem zwycięzca Hubiego już półfinale.

Corić tak ma.  W zeszłym roku w żadnym większym turnieju nie wyszedł poda 2R oprócz Cinci, które wygrał pokonując czterech rozstawionych z Top10.

2 minuty temu, (nie)przecietniak napisał:

Jeśli tak się znasz na tenisie, jak na zasadach forum, to lepiej zamilcz, albo nie - pójdź na mój profil, sprawdź i sprostuj.

Powtórzę to co myślę: dwa podwójne błędy serwisowe pod rząd - kompromitują profesjonalną zawodniczkę.

Jeśli nie się pomyliłem to przepraszam, po prostu tak to wygląda pod Twoją ikonką, a do profilu nie zaglądałem.

Natomiast uważam, że użycie przez Ciebie słowa „kompromitacja” w odniesieniu do 2xDF z rzędu w wygranym gemie serwisowym i całym meczu najlepszej obecnie tenisistki, która praktycznie zdeklasowała przeciwniczkę jest właśnie kompromitacją…. Twoją.

8 minut temu, Zbig napisał:

Może sprawdź co oznacza "kompromitować", bo najwyraźniej nie rozumiesz znaczenia tego słowa.

Najwyraźniej się mylisz. Zacytujmy więc za

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cytat

kompromitacja «narażenie siebie lub kogoś innego na wstyd, śmieszność lub utratę dobrej opinii»
• kompromitować • kompromitować się

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

2 minuty temu, audiofan01 napisał:

Jeśli nie się pomyliłem to przepraszam, po prostu tak to wygląda pod Twoją ikonką, a do profilu nie zaglądałem.

Natomiast uważam, że użycie przez Ciebie słowa „kompromitacja” w odniesieniu do 2xDF z rzędu w wygranym gemie serwisowym i całym meczu najlepszej obecnie tenisistki, która praktycznie zdeklasowała przeciwniczkę jest właśnie kompromitacją…. Twoją.

Hejterom Igi zawsze odpierdala jak sprzeda komuś bajgla 😉

8 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Ukryta Zawartość

Czyli Iga powinna się wstydzić, my z niej śmiać, a ona ogólnie utraciła dobrą opinię po tych dwóch DF. Ja na jej miejscu po takiej „kompromitacji” zrezygnowałbym ze sportu zawodowego.

Nie brnij🤦🏼‍♂️🙏

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audiofan01
11 minut temu, Zbig napisał:

Ukryta Zawartość

Cytat

kompromitacja «narażenie siebie lub kogoś innego na wstyd, śmieszność lub utratę dobrej opinii»
• kompromitować • kompromitować się

Wszystko jasne.  Faktycznie, Iga popełniając dwa DF pod rząd, naraziła Cię na śmieszność 🙂

Ukryta Zawartość

Skoro "kompromitacja" niektórym nie odpowiada to powiem inaczej: obciachowo jest mom zdaniem popełnić dwa podwójne błędy serwisowe pod rząd przez nr 1 kobiecego tenisa.

Co Wy ode mnie nie chcecie? Oberwaliście przy wybitnych serwisach piłkami tenisowymi  w czoła?

3 minuty temu, audiofan01 napisał:

To rusycyzm.

A to przepraszam, ale mógłbys podac linka. Poza tym nie jesteś obiektywny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez (nie)przecietniak

Co Wy ode mnie nie chcecie?

Nie "co" tylko "czego", Panie specjalisto od poprawnej polszczyzny 🙂

Niczego absolutnie od Ciebie nie chcemy.

Edytowane przez Zbig
4 minuty temu, dzarro napisał:

Obawiam się, że niektórych (nie)przeciętnych rekordów Iga jednak nie pobije.

Obyś miał rację.

9 minut temu, Zbig napisał:

Niczego absolutnie od Ciebie nie chcemy.

I bardzo dobrze, bo już myślałem, że chcesz zmonopolizowac ten wątek jedynymi słusznymi opiniami. A jeżeli jesteś dobrze wychowany to proszę daruj sobie te uwagi językoznawcze, jak nie masz innych argumentów.

Edytowane przez (nie)przecietniak

18 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Co Wy ode mnie nie chcecie? Oberwaliście przy wybitnych serwisach piłkami tenisowymi  w czoła?

A to przepraszam, ale mógłbys podac linka. Poza tym nie jesteś obiektywny:

Ukryta Zawartość

Przeczytaj uważnie ten Twój link i przywołanie w odpowiedzi słowników poprawnej polszczyzny i będziesz miał jasność, zresztą to Ty zacząłeś ze słownikiem.

Tutaj o rusycyzmach:

Ukryta Zawartość

Dobranoc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audiofan01
48 minutes ago, (nie)przecietniak said:

Skoro "kompromitacja" niektórym nie odpowiada to powiem inaczej: obciachowo jest mom zdaniem popełnić dwa podwójne błędy serwisowe pod rząd przez nr 1 kobiecego tenisa

Widze ze lubisz mocne i dosadne opinie. A masz pojęcie o tenisie? Grałeś kiedyś ale jako zawodnik tak poważnie przez co najmniej kilka lat? Bardzo jestem ciekaw…

Iga w pomeczowej rozmowie stwierdziła, że gra jej się coraz lepiej.

Dzisiaj to było widać, i - jak mówił nieoceniony Dariusz Szpakowski - to dobry prognostyk przed końcówką Madrytu i przed nadchodzącym wielkimi krokami RG.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

22 minutes ago, Jaro_747 said:

Iga w pomeczowej rozmowie stwierdziła, że gra jej się coraz lepiej.

Dzisiaj to było widać, i - jak mówił nieoceniony Dariusz Szpakowski - to dobry prognostyk przed końcówką Madrytu i przed nadchodzącym wielkimi krokami RG.

Jeśli to ten sam Szpakowski to jego opinia ma takie znaczenie jak…. Ten facet nie ma pojęcia o tenisie.

5 minut temu, jackk napisał:

Jeśli to ten sam Szpakowski to jego opinia ma takie znaczenie jak…. Ten facet nie ma pojęcia o tenisie.

Jak widzę górę biorą emocje.

Szpakowskiego przywołałem jako autora hasła "dobry prognostyk" a nie jako znawcę tenisa, którym nie był. To chyba oczywiste, wystarczy mój wpis przeczytać spokojnie.

Jestem Europejczykiem.

1 minute ago, Jaro_747 said:

Jak widzę górę biorą emocje.

Szpakowskiego przywołałem jako autora hasła "dobry prognostyk" a nie jako znawcę tenisa, którym nie był. To chyba oczywiste, wystarczy mój wpis przeczytać spokojnie.

OK zrozumiałem. Sorrki za przesadna odpowiedz z mojej strony!

Nie ma sprawy.

Wracając do tematu - wprawdzie to trochę dzielenie skóry na niedźwiedziu, ale w Madrycie szykuje się konfrontacja albo z Sabalenką, albo z Sakkari.

Obie panie dyszą żądzą zemsty, więc może być naprawdę ciekawie. Iga w dającej się przewidzieć przyszłości skazana jest na tego typu pojedynki. Dla kibiców to fajne, ale dla młodej dziewczyny to jednak spore obciążenie psychiczne. Rola faworytki to niezły ciężar.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

z Sabalenką, albo z Sakkari.

Obie panie dyszą żądzą zemsty,

I całe szczęście dla Igi, bo jak się bardzo chce, zwłaszcza zemścić, to skutek często jest odwrotny od oczekiwanego. Aryna bardzo chce wygrać Porsche i już 3 razy się zesr...a w finale.

Edytowane przez audiofan01
10 godzin temu, soundchaser napisał:

Coś Ty? Takie coś to każdy potrafi. A 2 podwójne błędy serwisowe pod rząd też zrobił?
Bo jakbyś nie wiedział to przy serwisie nikt nie przeszkadza i odbijać piłek przeciwnika nie trzeba. 😉

A tak poza tym Panowie - ostatnio pisaliście tu, że Iga wyraźnie poprawiła serwis.
Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocy życzę.

W temacie, co konkretnie Iga poprawiła - nic nie zastąpi twardych danych:

Ukryta Zawartość

Legenda:

RPW = return points won

DR = dominance ratio ( % of return points won / % of service points lost )

Zwracam uwagę na tę ostatnią statystykę, bo jest bardzo ciekawa. W niej Iga nie dość, że zdecydowanie góruje nad całą resztą czołówki (Saba ma 1,30), to jeszcze odnotowała największy postęp.

A źródło tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, dong napisał:

W temacie, co konkretnie Iga poprawiła - nic nie zastąpi twardych danych:

Dokładnie.  DF od początku roku zrobiła 2,45% a w zeszłym roku 3,27%.

Cytat

– Dzisiejszy mecz poszedł po mojej myśli. Od początku do końca byłam bardzo skoncentrowana i właściwie nie miałam żadnych dziur w trakcie meczu. Jestem bardzo zadowolona – powiedziała w rozmowie z "Canal+Sport". Zapytana też, czy ocenia swój występ 10/10, odpowiedziało twierdząco "tak".

Dotyczy to meczu w którym była tak skoncentrowana, że popełniła dwa podwójne błędy serwisowe z rzędu. Nieprzeciętna osobowość.

Edytowane przez (nie)przecietniak

14 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Nieprzeciętna osobowość.

A skąd. Takich Ig mieliśmy na pęczki w  kilkudziesięcioletniej historii polskiego tenisa. Nawet lepsze.

Za przeglądsportowy/onet: 

Ta rywalizacja staje się kultowa! Aryna Sabalenka czeka w finale na Igę Świątek

Bełkot.pl Kultowa Sabalenka

Eksperci biją na alarm. Powiedzieli to wprost. Co za słowa!
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.