Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

A ja na przykład mam to głęboko w d...

No i co?

No i nic. Dałeś się poznać z tej mrocznej strony...nie pierwszy raz.

18 minutes ago, dzarro said:

A skąd ten news? Miała grać w Hamburgu.

A niech trochę odsapnie i trenuje na trawie. Jestem bardzo ciekawy jak wypadnie w tym roku.

27 minut temu, dzarro napisał:

A skąd ten news? Miała grać w Hamburgu.

Homburgu

O faktycznie, tego nawet nie sprawdziłem, nie sądziłem że wybierze WTA250 a nie 500.

Gość

(Konto usunięte)

Porównujesz kolarstwo do tenisa???

Nie. Rafael Nadal gra na blokadach i też mi się to nie podoba.

„To, oczywiście, nie jest nic potwierdzonego, ale w przeszłości były już przypadki chronienia przyłapanych na dopingu tenisistów przez władze ATP. Niektórzy z moich kolegów, którzy oglądają turnieje tenisowe, uważają, że Djoković od dawna ma problemy z niedozwolonymi substancjami, a federacja go chroni.”
Helene Pelletier

https://www.facebook.com/watch/?v=376322291317071

Gość

(Konto usunięte)

Off topic , ale kto wówczas nie brał i wciąż nie bierze? To nie jest tak , że ktoś weźmie doping i bez treningu na skrzydłach wiatru i wyobraźni objedzie TdF i wszystkich tam startujących.

Armstronga podałem jako przykład wieloletniego dopingu.

Natomiast jeżeli w tenisie doping jest tolerowany, to nie ma sensu tego oglądać. No bo co, Iga też bierze?

12 godzin temu, soundchaser napisał:

Jednak zatwardziali szczepionkowcy i tak będą na nim psy wieszać za incydent w Australii.
Taka prawda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

10 godzin temu, romeksz napisał:

Nie. Rafael Nadal gra na blokadach i też mi się to nie podoba.

„To, oczywiście, nie jest nic potwierdzonego, ale w przeszłości były już przypadki chronienia przyłapanych na dopingu tenisistów przez władze ATP. Niektórzy z moich kolegów, którzy oglądają turnieje tenisowe, uważają, że Djoković od dawna ma problemy z niedozwolonymi substancjami, a federacja go chroni.”
Helene Pelletier

Ukryta Zawartość

Nikomu nieznana emerytowana trzeciorzędna tenisistka puszcza bąka aby sobie zwiększyć oglądalność?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

17 minut temu, cortes napisał:

Ukryta Zawartość

Ci co pytają to jacyś proruscy deb..ile. Nie ma co sobie gitary zawracać.

Ukryta Zawartość

25 minut temu, cortes napisał:

Ukryta Zawartość

Bo ma odwagę i nienaganną moralność 🙂

Faktycznie trzeba być kompletnym zjebem by zadawać takie pytania, ale cóż internet jest pojemny. 

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
Nikomu nieznana emerytowana trzeciorzędna tenisistka puszcza bąka aby sobie zwiększyć oglądalność?
Novak powiedział że ją pozwie, tylko że jej nie pozwał...

https://polskieradio24.pl/43/265/artykul/1813686,djokovic-na-dopingu-lokiec-to-wymowka-bo-atp-go-chroni-serb-nie-jest-pierwszym-w-ktorego-rzucaja-kamieniem
Godzinę temu, romeksz napisał:

Novak powiedział że ją pozwie, tylko że jej nie pozwał...

Ukryta Zawartość

Tam jest mowa o rozważaniu podjęcia kroków prawnych.  W tym momencie adwersarz powinien albo przedstawić dowody, albo się przymknąć.  Wygląda że wybrał to drugie.

Ukryta Zawartość

48 minutes ago, Zbig said:

Tam jest mowa o rozważaniu podjęcia kroków prawnych.  W tym momencie adwersarz powinien albo przedstawić dowody, albo się przymknąć.  Wygląda że wybrał to drugie.

Ten film to straszne dno. Już to widze EPO w tabletkach i w butelce która każdy widzi!!! Już głupszego dowodu na doping chyba nie ma.

46 minut temu, jackk napisał:

Ten film to straszne dno. Już to widze EPO w tabletkach i w butelce która każdy widzi!!! Już głupszego dowodu na doping chyba nie ma.

Pewnie kręcony na dopingu.  Odpowiednie agencje już dawno powinny zająć się dopingiem wśród internetowych dziennikarzy, influencerów i wydrzymordów.

Trzeba być naiwnym myśląc, że sport zawodowy jest całkowicie czysty, także pod względem dopingu.

Zbyt duże wchodzą w grę pieniądze zarówno z perspektyty zawodników, sponsorów czy organizacji.

Oczywiście można się zachwycać, że taki Djokovic macha rakietą najlepiej na świecie i pewnie tak jest uznając jego dokonania i statystyki, ale dla mnie sport to nie tylko to samo machanie, ale też postawa poza boiskowa... A tutaj... No cóż...

Poza tym - dla samodowartościowania oczywiście najlepiej kibicować tylko wygranym, nieprawdaż? Wygrana ma przecież wielu ojca, a matka jedną przegraną. Banalne, ale jak się sprawdza w życiu. 

6 minutes ago, Meloman said:

Trzeba być naiwnym myśląc, że sport zawodowy jest całkowicie czysty, także pod względem dopingu.

Zbyt duże wchodzą w grę pieniądze zarówno z perspektyty zawodników, sponsorów czy organizacji.

Oczywiście można się zachwycać, że taki Djokovic macha rakietą najlepiej na świecie i pewnie tak jest uznając jego dokonania i statystyki, ale dla mnie sport to nie tylko to samo machanie, ale też postawa poza boiskowa... A tutaj... No cóż...

Poza tym - dla samodowartościowania oczywiście najlepiej kibicować tylko wygranym, nieprawdaż? Wygrana ma przecież wielu ojca, a matka jedną przegraną. Banalne, ale jak się sprawdza w życiu. 

Nikt tutaj nie twierdzi ze sport zawodowy jest czysty szczegolnie ja tak nigdy nie mowilem. Poza tym kto powiedzial ze Novak wymachuje rakieta najlepiej na swiecie? Najlepiej sie rusza to fakt i wygrywa a to nie jest rownoznaczne. A postawa poza boiskowa? W porownaniu do wielu innych tenisistow to wg mnie aniol.

2 godziny temu, Meloman napisał:

ale dla mnie sport to nie tylko to samo machanie, ale też postawa poza boiskowa... A tutaj... No cóż...

Rozwiń tę myśl, a ja ją obalę.

10 minut temu, soundchaser napisał:

Rozwiń tę myśl, a ja ją obalę.

Po pierwsze to moja ocena i nikomu nic do tego. Ty masz prawo oceniać zawodnika tylko po jego wynikach sportowych i ja z tym nie mam problemu.

Po prostu z wiekiem inaczej patrzę na sport. Przestałem na przykład w ogóle oglądać piłkę nożną, a jeszcze kilka lat oglądałem niemal wszystko. Z jakich przyczyn? Powinieneś się domyślać.

Tenis dla mnie też nie kończy się na korcie. Podobnie jest też z moim ulubionym snookerem. Dlatego zawsze Hendriego będę wyżej cenił od O'Sullivana.

Poza tym rozumiem, że fajnie jest teraz powiedzieć, że jest się fanem Novaka. To jakby miało się cząstkę udziału w jego sukcesie. Może niektórzy z jakiś powód tego potrzebują?

5 minut temu, Meloman napisał:

Dlatego zawsze Hendriego będę wyżej cenił od O'Sullivana

Hendry był moim idolem jak wygrywał wszystko w okresie swojej świetności.
Ale O'Sullivanovi też nie można odmówić wielkości. Wcześniej Davis był dominatorem.
W ogóle snooker to piękny sport, podobnie jak...curling. 😉

Dalej nie wiem co masz do Novaka...że się nie zaszczepił, a próbował zagrać w Australii naginając ówczesne chore przepisy?

5 minut temu, soundchaser napisał:

Dalej nie wiem co masz do Novaka...że się nie zaszczepił,

Akurat też jestem antyszczepem, ale podejrzewałem, że pewnie o to zaczepisz. 😁

Dobrze, że Iga zdaje sobie sprawę z jakości swojego serwisu - to raczej dobrze wróży na przyszłość:

Cytat

(...) Evert: Iga to ten sam typ osoby
- Powiedziałam jej, że była niewiarygodna - ujawniła w rozmowie z brytyjskim Eurosportem. - Te dwa zagrania, które wykonała! Ona na to: "Widziałaś mój serwis?" - relacjonowała Evert. (...)

Źródło i całość tekstu:

Ukryta Zawartość

Cytat

(...) Jeśli poprawi serwis, będzie niezwyciężona przez lata. Na razie przeciwniczki mogą mieć nadzieję w pojedyńczych meczach. (...)

Źródło i cała rozmowa z Chris Evert:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Nie chciałem tu pisać o serwisie Igi, żeby nie wyjść na malkontenta, ale uważam że jest tragiczny 🤣

90% pierwsze podanie to out, a drugie podanie banalne i przeciwniczka ma z czego grać...

Jeśli uda jej się wypracować serwis to będzie terminatorem 🤭

32 minuty temu, Ajothe napisał:

90% pierwsze podanie to out, a drugie podanie banalne i przeciwniczka ma z czego grać...

Statystyki serwisu dla Top 10 WTA Race 2023 (% pierwszego, % wygranych punktów po pierwszym i po drugim):

Sabalenka - 62 73,2 49,9

Świątek - 65,1 70,1 55,3

Rybakina - 56,7 74 49,4

Pegula - 59,3 64,7 50,3

Muchova - 63,4 66,4 53,3

Gauff - 63,2 67,4 47,9

Bencic - 61,9 70,5 50,7

Krejcikova - 60,6 67,1 47,2

Haddad Maia - 70,2 62,5 49,1

Kvitova - 62,8 70,4 47,8

% pierwszego ma od Igi lepszy tylko Haddad Maia, % wygranych punktów po drugim Iga ma najlepszy w stawce.

1 hour ago, Zbig said:

Statystyki serwisu dla Top 10 WTA Race 2023 (% pierwszego, % wygranych punktów po pierwszym i po drugim):

Sabalenka - 62 73,2 49,9

Świątek - 65,1 70,1 55,3

Rybakina - 56,7 74 49,4

Pegula - 59,3 64,7 50,3

Muchova - 63,4 66,4 53,3

Gauff - 63,2 67,4 47,9

Bencic - 61,9 70,5 50,7

Krejcikova - 60,6 67,1 47,2

Haddad Maia - 70,2 62,5 49,1

Kvitova - 62,8 70,4 47,8

% pierwszego ma od Igi lepszy tylko Haddad Maia, % wygranych punktów po drugim Iga ma najlepszy w stawce.

I to by było na tyle…. może już koledzy którzy są absolutnymi ignorantami w tenisie dadzą sobie siana z tym serwisem? Dobrze ze podałeś te dane może w końcu przestaną pisać pierdoly.

2 godziny temu, Zbig napisał:

% pierwszego Świątek - 65,1

Nie poprawiła na razie swojego wyniku za 2022 r., a Sabalenka owszem - o ponad 2%. Trzeba dążyć do 70%.

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

11 minutes ago, (nie)przecietniak said:

Nie poprawiła na razie swojego wyniku za 2022 r., a Sabalenka owszem - o ponad 2%. Trzeba dążyć do 70%.

Szczególnie drugi ma świetny….

5 godzin temu, jackk napisał:

I to by było na tyle…. może już koledzy którzy są absolutnymi ignorantami w tenisie dadzą sobie siana z tym serwisem? Dobrze ze podałeś te dane może w końcu przestaną pisać pierdo

Tylko, że są to statystyki nie serwisów, ale wygrywanych piłek po serwisie, a to jest zasadnicza różnica.

Jako jedyna zawodniczka z czołówki przy swoim serwisie bardzo często gra w defensywie jeżeli po drugiej stronie stoi w miarę dobra zawodniczka z przyzwoitym returnem. Szczególnie widoczne to było choćby w meczu z Brazylijką. A to właśnie wynika ze słabego serwisu. Inna sprawa, że wg statystyk większość tych wymian potem wygrywa. I chwała im za to.

A w finale akurat rzeczywiście zagrała jak mistrzyni. Nie dlatego, że była w mistrzowskiej formie, ale dlatego, że udało jej się odwrócić trudną sytuację na korcie. I akurat jej serwis w finale nie był zły.

Edytowane przez Meloman

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Ci co pytają to jacyś proruscy deb..ile. Nie ma co sobie gitary zawracać.

Ukryta Zawartość

To, że kilka zawodniczek w gazie jest w stanie odebrać i wygrać drugi serwis Igi - nie oznacza, że ten serwis jest słaby. Sabę można skończyć returnem z pierwszego serwisu i też to nie oznacza, że jej pierwszy jest słaby. Drugi serwis Igi obok forhendu jest jej najbardziej unikalnym uderzeniem - i dlatego Iga jest unikalną zawodniczką. Nie zawsze jest skuteczny bo taki kick jest trudny do uzyskania - a Iga, jak każdy, miewa spadki energii, traci koncentrację itd.

Zresztą niby skąd się bierze tak wysoki współczynnik zwycięstw minimalnym kosztem? Ze słabego serwisu? Iga wygrywa mnóstwo meczów przegrywając 2-4 gemy. Z tymi samymi rywalkami inne zawodniczki, z Rybą i Sabą włącznie, często muszą oddać dwa razy tyle. Np. Saba w RG grała seta 7-5 z kwalifikantką, Ryba w Rzymie męczyła się 7-6 z Paolini. Iga id wielkiego dzwonu traci 4 gemy w secie. Więcej gemów i sety przegrywa z rywalkami typu Aleksandrowa czy Pliskova.

Faktem jest, że Iga dwa razy łatwo przegrała z Rybakiną - i to jest rachunek do wyrównania. Ale faktem jest również, że Ryba i inne mocne rywalki mają w rekordach dużo więcej takich łatwych porażek i to z teoretycznie słabszymi rywalkami.

6 godzin temu, (nie)przecietniak napisał:

Sprawdzałeś jedno i drugie?

Ukryta Zawartość

as 2022-23.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.