Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Ironista napisał:

No i Gauff pod ścianą.

I już padła. Anna jest niezła coś jak Noskowa i byłaby jutro groźna dla Igi ale dzisiaj grała na środkach przeciwbólowych, dłużej i później i to jutro wyjdzie więc nie przewiduję kłopotów. Natomiast w pełni sił to jest w tym roku na pewno tenisistka na radarze, łatwo wygrała z Ostapenko.

Edytowane przez audiofan01
6 minut temu, audiofan01 napisał:

Natomiast w pełni sił to jest w tym roku na pewno tenisistka na radarze, łatwo wygrała z Ostapenko.

A wcześniej zaliczyła QF w Australii - swój pierwszy w szlemach.

Zastanawiałem się, jak wyrazić dzisiaj podziw dla Igi i zrobię to tak tylko symbolicznie:

spacer.png

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

2 godziny temu, (nie)przecietniak napisał:

Zastanawiałem się, jak wyrazić dzisiaj podziw dla Igi i zrobię to tak tylko symbolicznie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podziw? W związku z czym...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Teraz, YunnanTEA napisał:

Podziw? W związku z czym...

Ze wszystkim 🙂 

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

5 godzin temu, Ironista napisał:

Liczyłem jednak na większe emocje, a tu panna Zheng mnie rozczarowała.

Ale ona właśnie tak gra.  Przedziwna technika serwisowa, niemal traci równowagę sięgając piłki, pierwszy serwis mocny ale oscyluje koło 50%, drugi jest taki sobie.  W stałych fragmentach gry jest niezła, jak się zdoła ustawić do piłki to return potrafi być zabójczy, ale zaskoczona gubi się i psuje, generalnie dobra w ataku, słaba w obronie.  Wyglądało to, że Iga miała cały czas pełną kontrolę i tylko dawkowała tyle Igi w Idze, ile było potrzebne 🙂

14 godzin temu, audiofan01 napisał:

I już padła. Anna jest niezła coś jak Noskowa i byłaby jutro groźna dla Igi ale dzisiaj grała na środkach przeciwbólowych, dłużej i później i to jutro wyjdzie więc nie przewiduję kłopotów. Natomiast w pełni sił to jest w tym roku na pewno tenisistka na radarze, łatwo wygrała z Ostapenko.

Żeby tylko ta Anna nie okazała się dzisiaj Lindą 🫠

10 minut temu, Zbig napisał:

Ona 25 lat ma, w tenisie to już raczej nie wiek na takie zaskoki.

Ale sporo czasu straciła na kontuzjach, więc teraz to nadrabia, w rankigu live już jest najwyżej w karierze w pierwszej 30, a potencjał ma moim zdaniem nawet na top10. Jednak ponieważ jest bardzo kontuzjogenna to szanse na to są niewielkie. Obawiam się, że dzisiaj meczu z Igą nie dokończy bo jest już po 6 meczach dzień po dniu.

Zęby bolą dzisiaj od oglądania Igi ale Kalińska gra bardzo dobrze zwłaszcza, źe to jej 7. mecz dzień po dniu i można było spodziewać się, źe fizycznie dzisiaj pęknie.

Kalinska potrafi zajść za skórę. Do dziś pamiętam jej mecz z Muguruzą w Miami 2021. Gabi była w gazie po wygranej w Dubaju i była wtedy drugą po Osace rakietą klasy ziemia-ziemia na świecie, ale ledwie dała radę.

Kiedy Iga zaakceptuje w głowie, że nie każdy return musi być winnerem!

Po prostu jak się serwuje 190 km/h to zaczyna nachodzić ochota na rozwalanie rakiet. Nie można mieć wszystkiego.

Forehand wyrzucony przy pierwszym BP, przy 4:5🤦‍♂️

Gdyby Iga wyszła na 5:5 to by to wygrała …

a babci urosłyby wąsy😀

W sumie „desert double” i tak na plus, a jeszcze dzięki klapie Saby bezpieczny dystans ok. 1400 pkt pozostał bez zmian.

I w przyrodzie pozostała równowaga, Iga skreśliła ostatnio z listy nemezis Rybę i na jej miejsce żeby nie było smutno Ostapenko wskakuje Kalinskaya😉

1 minutę temu, audiofan01 napisał:

W sumie „desert double” i tak na plus, a jeszcze dzięki klapie Saby bezpieczny dystans ok. 1400 pkt pozostał bez zmian.

A w Stanach nie dużo do stracenia, za to dużo do zyskania. 

Oglądałem trochę na Flash Playerze, ale wieszał mi się ciągle, to przy stanie 2:3 w drugim secie odpuściłem, ale co widziałem to mi wystarczy.
Już widzę Wasze komentarze, zwłaszcza tych wybitnych ekspertów tenisowych jak będą pisać znów o dniu konia, czy świetnej grze rywalki.
Prawda jest jednak taka, że Iga dziś była słabiutka, a rywalka wcale nie grała rewelacyjnie, ale tylko tak by wykorzystać słabość Polki.

P.S. co to była za zmarnowana okazja do przełamania przy stanie 4:5 w drugim secie?
Pisali, że podobno łatwa piłka fatalnie zepsuta przez Świątek. Przy stanie 5:5 mecz mógł się odwrócić.

24 minuty temu, audiofan01 napisał:

Kiedy Iga zaakceptuje w głowie, że nie każdy return musi być winnerem!

Zwłaszcza, że koleżanka zaczęła wyraźnie pękać po tych dwóch przegranych meczbolach.  Zabrakło jednej piłki aby wyjść na 5:5

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.