Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Debili nie brakuje nie tylko na forach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tymczasem Mirra zakończyła pierwszą część sezonu na HC.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Zbig napisał:

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Taki maly rekordzik za OptaAce : "Iga Świątek jest pierwszą zawodniczką w historii, która dotarła do czwartej rundy w 25 kolejnych występach w turniejach WTA 1000 od momentu wprowadzenia tego formatu w 2009 r. Nieprzerwanie" 

11 godzin temu, pit66 napisał:

Taki maly rekordzik za OptaAce : "Iga Świątek jest pierwszą zawodniczką w historii, która dotarła do czwartej rundy w 25 kolejnych występach w turniejach WTA 1000 od momentu wprowadzenia tego formatu w 2009 r. Nieprzerwanie" 

Takie rekordy są istotne tylko jeśli chodzi o zarabianie kasy. Dla mnie nie mają znaczenia, bo liczą się tylko zwycięstwa.

4 godziny temu, dong napisał:

Zasłużenie, czy raczej Coco wciąż w zapaści?

Coco dołożyła swoje robiąc 10 DF, ale reszta to głównie zasługa Magdy, która dobrze serwowała, trzymała Coco na dystans i wygrywała większość długich wymian, robiąc niewiele błędów.

Taka ciekawostka: w tym momencie, tzn. przed ćwierćfinałami Miami, wszystkie cztery czołowe zawodniczki sezonu mają identyczny tegoroczny bilans meczowy: +16.

Przy czym to niestety znowu Iga ma najwięcej pojedynków w nogach (21-5) - a równocześnie jako jedyna nic nie wygrała.

Aryna i Mirra mają 20-4, a Madison 19-3 (przy czym ona chyba się już "wystrzelała", ostatnio wyraźnie obniżyła loty).

Edytowane przez dong
44 minuty temu, dong napisał:

Przy czym to niestety znowu Iga ma najwięcej pojedynków w nogach (21-5) - a równocześnie jako jedyna nic nie wygrała.

Teraz wygra, w Miami. 😉

1 godzinę temu, dong napisał:

Taka ciekawostka: w tym momencie, tzn. przed ćwierćfinałami Miami, wszystkie cztery czołowe zawodniczki sezonu mają identyczny tegoroczny bilans meczowy: +16.

Aryna i Mirra mają 20-4, a Madison 19-3 (przy czym ona chyba się już "wystrzelała", ostatnio wyraźnie obniżyła loty).

Madison i Mirra raczej w Miami bilansu nie poprawią...

"Koniec! Iga Świątek sensacyjnie przegrała ze 140. w rankingu WTA Alexandrą Ealą! Reprezentantka Filipin nie może w to uwierzyć"

Ja też nie.
Iga 8 razy przełamana w dwóch setach.

To jest dramat!

4 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Po 1 secie zapytałem gdzie leżą Filipiny i dalej nie wiem 😔

Weź sobie atlas świata, taki ze szkoły podstawowej i nie marudź. 😆

4 minuty temu, tadeo napisał:

Świat poszedł do przodu ,Iga się zatrzymała na swoim poziomie sprzed 2 lat.

Raczej się "cofła do tyłu". 😉

1 minutę temu, soundchaser napisał:

"Koniec! Iga Świątek sensacyjnie przegrała ze 140. w rankingu WTA Alexandrą Ealą! Reprezentantka Filipin nie może w to uwierzyć"

Ja też nie.
Iga 8 razy przełamana w dwóch setach.

To jest dramat!

Spytam dla formalności, oczywiście nie oglądałeś?

Największy w karierze WSTYD I ŻENADA, tyle "ugrała".

Z niedoświadczonym dzieciakiem, kulejącym od początku meczu...

Ciekawe jak to będzie tłumaczyć?

...a mogła dać jakiś znak - grajcie dzisiaj ostro u buka...bo ja jestem tępa...noż q***wa tylko wulgary cisną się na język...

Od stanu 2:5 kibicowałem Oli, fajne dziewczątko.

JPRD!!!!

4 minuty temu, audiofan01 napisał:

Spytam dla formalności, oczywiście nie oglądałeś?

Tylko relację w necie.
Chcesz mi dać znów do zrozumienia, że jak nie oglądałem "na żywo" to nie mam pojęcia jak przebiegał mecz?

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Tylko relację w necie.
Chcesz mi dać znów do zrozumienia, że jak nie oglądałem "na żywo" to nie mam pojęcia jak przebiegał mecz?

Czytasz w moich myślach. 

15 minut temu, audiofan01 napisał:

Czytasz w moich myślach. 

Wiem. Bez różnicy czy oglądałem czy nie. I tak zawsze masz opozycyjne zdanie z założenia. Zdążyłem przywyknąć.

Największy w karierze WSTYD I ŻENADA, tyle "ugrała".
Z niedoświadczonym dzieciakiem, kulejącym od początku meczu...
Ciekawe jak to będzie tłumaczyć?
...a mogła dać jakiś znak - grajcie dzisiaj ostro u buka...bo ja jestem tępa...noż q***wa tylko wulgary cisną się na język...
Od stanu 2:5 kibicowałem Oli, fajne dziewczątko.
JPRD!!!!

Może jednak wyluzujmy.

Perspektywy są słabe - bo wysiłek włożony po 1 ćwiartce sezonu jest równie duży co rok temu, rezultaty są jaki są - a Iga nie jest już tak mocna fizycznie. W kolejnych turniejach może być podobnie. Widać presję „odwróconych oczekiwań” - czyli strachu przed porażką, który doprowadza do porażki…

Mimo wszystko - po 3 bardzo intensywnych sezonach taki moment musiał nadejść i nadszedł.

Nikt normalnie nie wygrywa więcej niż 3-4 turnieje rocznie, a te naprawdę ważne, poza AO - jeszcze się nie odbyły.

Nie twierdzę, że Iga wygra coś dużego w tym roku. Na razie brakuje elementarnej ekonomiki - każdy turniej na full i coraz więcej pary w gwizdek. Saba już 3 rok z rzędu szybko odpada w niektórych turniejach, ale potem odrabia straty z nawiązką. Dzięki temu lepiej rozkłada siły.

W tej chwili przekleństwem Igi staje się „regularność” i brak realnej oceny sytuacji. Jest na innym etapie niż się jej wydaje - to co było już nie wróci i nie na już znaczenia.
45 minut temu, dzarro napisał:

Eala gra z kontuzją…

Ukryta Zawartość

To był w ogóle dziwny mecz.  Było tak kiedykolwiek, że Iga przełamuje 5 razy i przegrywa w dwóch setach?

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.