Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  103 członków

Gato Audio Klub
IGNORED

Gato Audio Klub

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Marek K. napisał:

pozostaje mi tylko wziąść do domu porównać i samemu się przekonać. Only one way

To jest zdecydowanie najlepszy sposob. Tylko upewnij sie ze nie dostajesz calkiem swierzych egzemplarzy bo to bedzie malo wiarygodne porownanie i ocena dzwieku

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

@Marek K. nie porównywałem bezpośrednio w tych samych warunkach ale słuchałem w salonie 250tke i FM-30 i nie spodobało mi się, bas był rozlazły a wysokie drażniące. Ampa miałem u siebie i bardzo dobrze ujarzmia bas a wysokie są wyraźne ale nie przekraczają nieprzyjemnego poziomu. Bardzo dynamiczne brzmienie. Dobrze sprawdza się w muzyce metalowej. Amp z wad trochę brakuje gęstości w brzmieniu jeśli ma się chłodne kolumny, jeśli są ciepło/ gęsto grające to będzie super, wyciągnie dużo detali. Testowałem tez 400tke i było okej, wysokie ciut ostrzejsze od ampa bas trochę rozlazły ale nie aż tak i gęściej grające niż amp 150 w midbasie. Tak wiec jeśli miałbym się wahać to prędzej 400 vs 150 

Edytowane przez ZajacNoob
W dniu 19.01.2022 o 11:27, ZajacNoob napisał:

@Marek K. nie porównywałem bezpośrednio w tych samych warunkach ale słuchałem w salonie 250tke i FM-30 i nie spodobało mi się, bas był rozlazły a wysokie drażniące.  

Wiem że każdy co innego słyszy i odbiera ale powiedzieć żeby góra była ostra w połączeniu 250ki i FM-30 to co najmniej lekka przesada....miałem u siebie i wysokie są bardzo przyjemne i nic nie drażniło, na basie też ok - nic się nie rozłaziło.

Teraz mam AMP-150 i jest jeszcze lepiej ... właśnie bardziej muzykalnie, gęsto i to od niskich wartości na potencjometrze 👌👌👌. Bas jest też bardzo dobrze kontrolowany.

img_20220126_215959_361_compress92.jpg

Naim Uniti Star + Dynaudio Emit 50

• 4 tygodnie później...
13 godzin temu, kaaapa napisał:

Gato szykuje nowe premiery na ten rok. Zobaczymy o ile ceny pójdą w górę😁

hmmm...

a ja myślałem, że premiery to będą nowe modele a nie ceny 🤪

• 1 miesiąc później...
5 minut temu, miro1976 napisał:

Witam,chciałbym dołączyć do klubu ze swoim skromnym zestawem

Witaj. Masz 250 z npm? Ja ze swojej jestem zadowolony już prawie od roku i o zmianie nie myślę😉🎶

3 godziny temu, tied napisał:

Witaj. Masz 250 z npm? Ja ze swojej jestem zadowolony już prawie od roku i o zmianie nie myślę😉🎶

Zastanawiałem się właśnie jak Ci to gra, dobrze słyszeć że jesteś zadowolony

No to bajka, ja to samo.

Nubiyan Twist, Tied Aelita i Observing system, Jaga jazzist nadal u mnie gra.

Choć bez zmian, ciągle szukam odkrywam nowe, po tym jak trochę we francji posiedziałem mam sentyment do ich grania - Stromae/Multitude. Sevdaliza, nowy GUS GUS ... nie ma kiedy myslec o sprzecie;-)

kolumny też nie zmienione?

A u mnie aktualnie tak to wyglada 🙂 Kusiło mnie przez długi czas zmienić FM-2 na FM-6 ale z subami 2x rel s510 stwierdzam że chyba jest to wystarczająco dobry substytut (kto wie może i lepszy?)

A254F6F3-2FCF-4829-95DF-5BB54B668561.jpeg

• 1 miesiąc później...

właśnie widziałem. Cieszy mnie fakt że nie zmieniają nic wizualnie, bo łatywiej będzie dokupić ewentualne komponenty, co mnie zawsze denerwowało w większości firm że co 2-3 lata wizualnie wszystko sie zmienialo.

Zastanawia mnie czy ktoś z użytkowników Gato używa go jako END point do ROON?

7 minut temu, LOBO_M napisał:

Ja używam od grudnia, była promocja na 3 miesiące, później na rok przedłużyłem. Jestem zadowolony kolejka cd czeka a ja z plików „jadę”😉

ja akurat mam bez NMP, ale kusi mnie upgrade, albo moze sprzedaz mojego i kupno z NMP, co by raczej wyszlo lepiej finansowo

A może ktoś chce zamienić S na SNMP z moją dopłatą?;-)

22 godziny temu, LOBO_M napisał:

właśnie widziałem. Cieszy mnie fakt że nie zmieniają nic wizualnie, bo łatywiej będzie dokupić ewentualne komponenty, co mnie zawsze denerwowało w większości firm że co 2-3 lata wizualnie wszystko sie zmienialo.

Może spadnie na mnie fala krytyki, ale napiszę, że wizualnie mi się nie podoba.

Mam 3 urządzenia GA, podoba mi się koncepcja minimalizmu na froncie.  I właśnie dlatego 5 gałek, moim zdaniem, psuje ten koncept.

Ale jeśli phono gra tak jak inne GA, to można wybaczyć.... 

Z innej beczki - czekam na NMP Tidal Connect Ready.

3 godziny temu, LOBO_M napisał:

To fakt ilość tych pokręteł, nie do końca jest dobre, ale sam fakt zachowania bryly mnie cieszy

Zachowanie bryły jest też lepsze dla producenta.... ułatwia i obniża koszty produkcji...

Co by nie mówić Gato robi świetne klocki nie tylko pod względem grania ale także wizualnym (choć nie każdemu mogą się podobać.....bo o gustach się nie rozmawia 😉)

3 minuty temu, LOBO_M napisał:

i niech tak zostanie, dzieki wyglądowi, zakup ich sprzetu jest dużo łatwiejszy do strawienia przez żony;-) bynajmniej u mnie poszlo gładko

Na szczęście moja 2ga połowa nie jest tak wymagająca i mogę zmieniać klocki ma jakie chce 😁👌

6 godzin temu, LOBO_M napisał:

Wysłałem linka żonie, bo jestem w delegacji.

Tak mi odpisała:-)

271431801_445253970582042_6581250490978721974_n.gif.2bb87a1828d8ed7f209f0ed8dd67de67.gif

miała na myśli cene, ja przynam że dla mnie to też dużo, nawet na ich "promocji"

Wyrazy kondolencji 😔

Pozostały jeszcze dwa nowe urządzenia do zaprezentowania. Co obstawiacie?

1. Aktywne monitory sieciowe (all-in-one)

2. Końcówka mocy stereo

3. Nowa integra

4. Subwoofer

5. Gramofon

?

Edytowane przez kriskris22
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.