Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Fan-Club Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

W pewnych dwóch salonach audio na Śląsku twierdzą, że AP Tempo 25 plus w cenie do 20000 Pln. nie mają sobie równych i zostawiają konkurencję daleko z tyłu. Szczególnie jeśli chodzi o przestrzeń i stereofonię. Natomiast w salonach też nie słyszeli wszystkiego, a najważniejsze i tak jest odpowiednie dobranie komponentów całego systemu

Swego czasu ich "młodszy brat" Tempo VI uznano za najtańsze kolumny Hi END, a to ta sama konstrukcja + kopółka z wyższego modelu.

Więc pewnie coś w tym musi być.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Witam mam okazje kupić virgo I za 3500 jaka jest różnica między Virgo2 i czy ciężko mój chińczyk da sobie z nimi radę

virgo potrzebuje szybszego wzmacniacza i wydajnego prądowo. W DE wielu moich znajomych grało na mocnej lampie...

Witam, potrzebuje kolumn, wybór padł na Audio Physic a dokładnie yara 2 superior, co sądzicie o Classic 10 i jaki model ewentualnie polecacie, napędzał je będzie Roksan Caspian m2, pokój nie wielki bo 16m2. Jak by ktoś sprzedawał proszę o info.

Dzień dobry poświątecznie.

Mam taką ciut durną zagwozdkę. Wygląda na to, że w moim domu zamieszka sobie kot. Nie chucham na wszystko, ale trochę się boję o sitarki i stąd pytanie, czy klubowicze mają jakieś doświadczenia w tym temacie, np. włażenie kota na kolumnę (pół biedy), a przede wszystkim kwestia samego głośnika. Materiałowa maskownica prosi się o zaczepienie pazurem i czy zahaczy o głośnik, membranę czy cokolwiek, czy nie? Może macie też jakieś rady co do kociaka (ma rok), a może problem jest w ogóle tylko w mojej głowie...

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Mam taką ciut durną zagwozdkę. Wygląda na to, że w moim domu zamieszka sobie kot. Nie chucham na wszystko, ale trochę się boję o sitarki i stąd pytanie, czy klubowicze mają jakieś doświadczenia w tym temacie, np. włażenie kota na kolumnę (pół biedy), a przede wszystkim kwestia samego głośnika. Materiałowa maskownica prosi się o zaczepienie pazurem i czy zahaczy o głośnik, membranę czy cokolwiek, czy nie? Może macie też jakieś rady co do kociaka (ma rok), a może problem jest w ogóle tylko w mojej głowie...

Mój kot kompletnie ignoruje głośniki, a Tempo 6 mają głośniki basowe przykryte siateczką na idealnej wysokości do drapania. Bałem się, ale zupełnie niepotrzebnie. Mój kot zupełnie nie jest audiofilem.

Mój kot kompletnie ignoruje głośniki, a Tempo 6 mają głośniki basowe przykryte siateczką na idealnej wysokości do drapania. Bałem się, ale zupełnie niepotrzebnie. Mój kot zupełnie nie jest audiofilem.

Jest audiofilem, po prostu nie ma zastrzeżeń do dźwięku.... ;)

"To co teraz, ha?"

jak drapnie to pół biedy:) zawsze może u mnie zamówić za pół ceny.....

.....gorzej jak regularnie będzie zaznaczał swoją obecność:)) na dolnej części pachnącego - jeszcze - forniru:))

Moje koty zupełnie ignorują kolumny, do póki nie jest za głośno.

Wtedy uciekają.

A wydawałoby się, że to wspaniałe miejsca do ostrzenia pazurków.

Wiem, że zaśmiecam, dlatego już opuszczam klub.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

• 4 tygodnie później...

Za sugestią "Dariusza4ciebie" sparowałem Tempo 25 z Musical Fidelity M6si.

jeśli szukacie mocarnego wzmacniacza do Tempo/Scorpio tu radzę spróbować M6si - warto..

Po kilku latach z Naimem trochę nim przesiąkłem ;-) każdy inny wzmacniacz niestety porównuję do Naima. Przez ostatni tydzień miałem Hegla H160 i pomimo że w testach cmokano iż lepszy od SN2 a nawet od 200/202 to jak dla mnie bezbarwny sprzęt: dużo basu, góra bardzo jasna, wysokie kłujące po uszach ale niezła stereofonia i przestrzeń.

Trochę przesuszył mi cerę..

Nie odważyłbym sie puścić na nim Rocka.

Za to ten Musical no to już inna bajka; bardzo mocarny sprzęt i to Naprawdę słychać, piękna barwa świetny bas choć nie tak konturowy jak w Naime, góra, średnica szczegółowa a wysokie bardziej detaliczne niż w SN2 zHCDR.

Bardziej przestrzenny i z lepszą stereofonią niż Naim Supernait 2 choć nie tak rytmiczny.

Bardzo poukładany dźwięk z potężną mocą którą naprawdę czuć (około 300 W przy 4 omah) - Audio Physic Tempo 25 wysterował lepiej niż ww Naim z zasilaczem.

Mógłbym z nim żyć ;-)

Polecam zwłaszcza lubiącym Naimowe klimaty - naprawdę warto skosztować

Świetny do Jazzu, popu, muzy klubowej, chillout-u z rockiem nie próbowałem ..

Mega obciachowy i żenujący pilot jak na sprzęt z aspiracjami do "Hajendu"..

Mój teść 20 lat temu używał takiego z tv OTAKE ..

Edytowane przez birgman

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Przede wszystkim w porównaniu do kilku wzmaków które miałem, kolumny w parze z dużym prądem zagrały baardzo swobodnie.

Często o tym czytałem ale pierwszy raz miałem z tym do czynienia ale dopiero przy M6Si poczułem potencjał AP Tempo .. one naprawdę lubià prąd.

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Przede wszystkim w porównaniu do kilku wzmaków które miałem, kolumny w parze z dużym prądem zagrały baardzo swobodnie.

Często o tym czytałem ale pierwszy raz miałem z tym do czynienia ale dopiero przy M6Si poczułem potencjał AP Tempo .. one naprawdę lubià prąd.

....z serią KW musicala byłoby jeszcze lepiej..nie zmienia to ISTOTNEGO faktu, że Twój opis przeczy przerysowanym opiniom na temat tweetera w serii 25 wszystkich kolumnach audio physic. rzeczywiście nowy tweeter gra inaczej niż poprzednik np ten w tempo 6 , które posiada Mario_77...i jego opisów porównawczych tak przedstawionych, że osoby czytające mogłoby na starcie zniechęcić do zakupu...

przykład Birgmana pokazuje...że świat może mieć inne kolory....niż nam się może wydawać i chyba to w słuchaniu muzyki jest z pewnością interesujące...bo przeciez każdy z nas ma swoją indywidualna wrażliwość muzyczność odczuwania wrażeń tego czego słucha po swojemu...

Edytowane przez darius4you

Jakoś przed wakacjami w krótkim czasie dokonałem kilku zmian:

- sprzedałem Tempo 6

- za 2 dni już miałem Tempo 25

- do Naim Supernait 2 kupiłem zasilacz HiCap 2

Miało być lepiej .. i co ? Myślałem że coś wyp..ole przez okno nie mogłem sie tylko zdecydować czy T25 czy coś z Naima..

Gdy sie uspokoiłem i cukier mi opadł do normy,

zacząłem analizować.. postawiłem na zasilacz do Naima i trafiłem. Jeden chybiony komponent pieprzył sprawę tak że głuchy usłyszałby różnicę .. bas zrobił sie bułowaty a góra straciła całą masę szczegółów - wówczas pomyślałem że cholera Mario miał rację: "fryce zkaszanili tweeter" - ale żeby aż tak ?!! Niemożliwe ..

A że Naim zasilaczali stoi to wymieniłem HiCapa 2 na dedykowany do drugiej wersji Supernaita HiCap Dr - no i .. pojawił się kontur basu i detal na średnicy i górze - Bravo !!

Audiophilia Nervosa u mnie postępująca to zaczęło korcić i owsik pyta:

Spróbuj z czymś mocnym ..!

Supernait 2 przy całej swej "fajności" to ledwo 100w przy 4omach a AM 6Msi to jakieś 300w - tego nie można ignorować. Ponoć waty nie grają ale klumny lubiące pràd przy mocnym piecu grajà swobodniej.

Dodatkowo czego nie było przy SN2 a co dał Musical to słodycz na górze.. - Fajne, mocne granie

Chciałem dzielonego Atolla 400 a skosztuję jeszcze Devileta 200

Mocny, o charakterze porównywanym do Atolla z referencyjnym Dac-iem, może być ciekawie..

.. i na pewno nie będę się czepiał pilota .. - bo piękny i oryginalny

Gwizdek w Tempo 6 nie jast tępy, matowy czy bezbarwny jak zwykliśmy czytać.

On jest poprostu subtelniejszy, delikatniejszy .. słodszy

..choć i tak sporo zależy od konfiguracji ;-)

Edytowane przez birgman

Witam

Od kilku dni stałem się posiadaczem AP Tempo serii pierwszej , przesiadłem się na nie z AA Hyperion IV które moim zdaniem są bardzo przereklamowane w prasie audio i między bajki można włożyć opinie iż stanowią konkurencję dla zestawów dwa a nawet trzy razy droższych. Stare Tempo według mnie i według mojego ucha są nieporównywalnie lepsze.

pozdrawiam

Witam

Od kilku dni stałem się posiadaczem AP Tempo serii pierwszej , przesiadłem się na nie z AA Hyperion IV które moim zdaniem są bardzo przereklamowane w prasie audio i między bajki można włożyć opinie iż stanowią konkurencję dla zestawów dwa a nawet trzy razy droższych. Stare Tempo według mnie i według mojego ucha są nieporównywalnie lepsze.

pozdrawiam

nie ma to jak prawdziwy i szczery audiofilski manifest:)

Jest to pierwsze wydanie Tempo , daje radę bez problemu , niskich tonów nie jest tyle co w AA ale to dla mnie zdecydowanie na duży plus , bas jest szybki , punktowy , wokale dużo bardziej wyraźne i ta stereofonia i przestrzeń która rozkłada łódzki produkt na łopatki.

Jest to pierwsze wydanie Tempo , daje radę bez problemu , niskich tonów nie jest tyle co w AA ale to dla mnie zdecydowanie na duży plus , bas jest szybki , punktowy , wokale dużo bardziej wyraźne i ta stereofonia i przestrzeń która rozkłada łódzki produkt na łopatki.

...cieszy:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.