Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizory - trendy, nowości - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, bubusia napisał:

Jak można nie być w stanie odróżnić oleda od minileda, inny kontrast, inna głębia, inna plastyka, nawet barwa trochę inna, o czerni i w czerni nie mówiąc.

Na demkach 4K z HDR z YT można nie odróżnić jeśli się nie wie co jest co 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

23 godziny temu, max720 napisał:

400 ? Przy białej planszy i dynamicznym ustawieniu .

Miałem 46" i średnia wychodziła 130-150W 

A , ile pobiera 77" OLED ?

Ile Tcl 85 C 855 w szczycie z HDR ?

Już nie mówię o 98" 🙂

Tak na białym tle tyle właśnie im ciemniejsze sceny tym mniej i średnia to też okolice 145W przy normalnym oglądaniu, ale to nadal bardzo dużo. Dla porównania tyle pobierze dopiero LCD led przy 85"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak ktoś się jeszcze zastanawia jaki TV kupić to polecam. W cenie 4.499 to ABSOLUTNY HIT. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ja obcuję trochę już z TCL845 i z takich minusów na szybko to zachwiany balans bieli na w niskich tonacjach czerń wpada w fiolet czasami lekko w bordo na niektórych materiałach.

Tryb standard ma błąd w postaci tego, że na niektórych materiałach biały napis na czarnym tle na chwile błyśnie mocniej. Nie mam pojęcia co to może być, bo nie ma tego na trybie dynamicznym, filmowym, hdr i pc dodam, że to jest motyw zaobserwowany na filmie Od zmierzchu do switu  pomiędzy 9:55 -9:57.

Po wyłączeniu mikrofonu włącznikiem na dole TV zapalają się z przodu 4 jebutne diody cel jasny nie wyłączaj mic, uważam to za słaby żenujący wręcz zabieg.

Edytowane przez malikali

Na rtings.com pojawił się test MiniLED Sony Bravia 9. Wypadł świetnie. Najwyższe oceny ze wszystkich telewizorów LCD, i jak twierdzą najlepszy telewizor tej technologii jaki testowali. Okazuje się, że w przypadku Sony reguła nowszy=gorszy nie ma zastosowania. Wreszcie udało się stworzyć topowego MiniLED-a ze świetnym procesorem, minimalnym bloomingiem i ogólnie świetnym, dopieszczonym obrazem. Krótko mówiąc: wielkie brawa. 

Na dzisiejsze produkty Sony trzeba bardzo uwazac , produkuja drogie tv ktore pozniej okazuja sie wyjątkowym bublem , a ich serwis jest delikatnie mowiac zenujacy. 

To ten?

Ukryta Zawartość

19 tyś, cena to przegięcie w tej technologii 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez malikali
12 minut temu, marcusSE napisał:

Na dzisiejsze produkty Sony trzeba bardzo uwazac , produkuja drogie tv ktore pozniej okazuja sie wyjątkowym bublem , a ich serwis jest delikatnie mowiac zenujacy. 

Sam mam Sony QD-OLED i złego słowa nie powiem, chodzi jak burza. A jak jest u innych czy z innymi modelami, nie wiem, nie mam wiedzy. Tak samo nie wiem jak działa serwis u innych np. TCL, Hisense, Panasonic, Philips itd.

14 minut temu, malikali napisał:

To ten?

Ukryta Zawartość

Tak, cena jest wysoka jak to u Sony, ale to nowiutki model i tyle co wszedł na rynek, niedługo potanieje. Na pewno nigdy nie będzie jakoś specjalnie tani, ale top to jednak jest top...

Ukryta Zawartość

5 minut temu, konradskala napisał:

Sam mam Sony QD-OLED i złego słowa nie powiem, chodzi jak burza. A jak jest u innych czy z innymi modelami, nie wiem, nie mam wiedzy. Tak samo nie wiem jak działa serwis u innych np. TCL, Hisense, Panasonic, Philips itd.

A ja wiem jak dziala serwis Sony , Lg , Apple , dzisiejsze Sony to dziady , szkoda  na nich czasu , do Lg i sie uczyc. Oleda od Sony kupic 🤯 musisz naprawde  byc ich fanem , mi juz dawno przeszlo . 

W dniu 10.06.2024 o 15:11, malikali napisał:

Ja obcuję trochę już z TCL845 i z takich minusów na szybko to zachwiany balans bieli na w niskich tonacjach czerń wpada w fiolet czasami lekko w bordo na niektórych materiałach.

Tryb standard ma błąd w postaci tego, że na niektórych materiałach biały napis na czarnym tle na chwile błyśnie mocniej. Nie mam pojęcia co to może być, bo nie ma tego na trybie dynamicznym, filmowym, hdr i pc dodam, że to jest motyw zaobserwowany na filmie Od zmierzchu do switu  pomiędzy 9:55 -9:57.

Po wyłączeniu mikrofonu włącznikiem na dole TV zapalają się z przodu 4 jebutne diody cel jasny nie wyłączaj mic, uważam to za słaby żenujący wręcz zabieg.

Folia przyciemniająca samoprzylepna, lub załkowicie zakleić te diody. 

Co do rozbłysku, być może w trybie standard masz ustawione inne parametry niż w innych trybach np dla opcji wygaszania strefowego lub jakiś kontrast dynamiczny włączony. Nie wiem jak jest w TCL ale w Samsungu do wygaszania jest tryb "nisko/standard/wysoko" co wpływa na moc przygaszania diód (w trybie wysoko nic nie ściemnia, standard trochę ściemnia strefę a nisko ściemnia bardzo strefę, wtedy jasne elementy w tej strefie są też mocniej ściemnione). 

Ogólnie 20k na telewizor przy obecnej średniej krajowej nie wygląda tak kosmicznie jak pare lat temu, ale i tak za coś tak delikatnego i w sumie awaryjnego ( bo to loteria czy tv pochodzi 3, 5 czy 10 lat) - taki zakup nie ma sensu z punktu widzenia ekonomicznego, lepiej kupić odrobinę słabszy tv 2-3-4x tańszy i za parę lat kupić ponownie w tej samej niskiej cenie model przebijający jakością ten co kiedyś kosztował 20k ;) No chyba że ktoś bogacz i się nie liczy totalnie z wydaną kasą ;)

28 minut temu, konradskala napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 35 minut temu, malikali napisał:

To ten?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

34 minuty temu, don111 napisał:

Folia przyciemniająca samoprzylepna, lub załkowicie zakleić te diody. 

Co do rozbłysku, być może w trybie standard masz ustawione inne parametry niż w innych trybach np dla opcji wygaszania strefowego lub jakiś kontrast dynamiczny włączony. Nie wiem jak jest w TCL ale w Samsungu do wygaszania jest tryb "nisko/standard/wysoko" co wpływa na moc przygaszania diód (w trybie wysoko nic nie ściemnia, standard trochę ściemnia strefę a nisko ściemnia bardzo strefę, wtedy jasne elementy w tej strefie są też mocniej ściemnione). 

Tak te diody potraktowałem, ale uczulam posiadaczy tego modelu, że blisko jest czujnik natężenia i nie można go też zakleić bo nie będzie regulacji jasności dzień/noc co uważam w tym modelu za fajną sprawę, bo TV sam reaguje, np jak wyjdzie słonce stosownie się rozjaśni 🙂 Co do kolorów ogarnięte, miałem ustawioną paletę kolorów, która mi wszystko przejaskrawiała i to się odbijało też na czerni, wystarczyło do tego kilka ruchów kalibracji balansu bieli i ok.

Odnośnie tego trybu standardowego i rozbłysku testowałem wszystkie ustawienia i porównałem z innymi trybami, ale niestety wygląda na błąd może naprawią. Aczkolwiek nie jest to coś co przeszkadza zwłaszcza, że zobaczyłem to raptem na 2 materiałach.

W dniu 8.06.2024 o 19:56, konradskala napisał:

Samsungowy MiniLED QN90 na matrycy IPS kupiony SPECJALNIE ŻEBY SIE NIE WYPALIŁ do wyświetlania w salonie fotograficznym zdjęć, prezentacji i filmików np. z wesela itd. padl po 11 miesiącach pracy. Najpierw zaczęły padać kolejne, pojedyncze piksele, a z czasem podświetlenie zrobiło się niebieskie i telewizor poszedł na złom. 

Dawno tu nie zaglądałem i poczytałem trochę (zaległości) i zauważyłem że znowu dużo było na temat jasności i wpływie tego parametru na jakość obrazu.....zauważyłem jak niezmiennie i nadal tendencyjnie krytyk OLED ten wpływ interpretuje.

Wracając do cytowanego tekstu i mojego nim zdziwienia muszę przypomnieć i zauważyć że to świadczy o tym iż Samsung ma nadal nie tylko swoich mniej zasobnych w kasę w poważaniu ale też tych co kupują coś z wyższej półki skoro montują w nich diody które deklarowanych jasności nie wytrzymują.
Niebieskie podświetlenie to typowa przypadłość telewizorów gdzie nie zadbano o chłodzenie diod albo stosowano takie które do aż takich jasności się nie nadawały.

Swoją drogą wszyscy ci co liczą na to że ich telewizory mające jakieś wielokrotności 1000 nitów muszą być wolne od tego co Tobie się przydarzyło mogą się zdziwić jak zaczną ciągle albo zbyt często eksploatować swoje telewizory na granicy ich możliwości. Przeciążone prądem (wymuszaniem skrajnej jasności) diody grzeją mocniej, przegrzewają się a potem zaczyna się ich "śmierć" objawiająca się świeceniem na niebiesko.

Tak jak niektórzy testujący katują OLED by wymusić wypalenia, tak powinno się traktować podświetlenie w  telewizorach LED! Nie słyszałem o takich testach.....może się mylę.

Może tak być że niektóre firmy w niektórych telewizorach szczególnie narażonych na "niebieskie podświetlenie" celowo stosują zabiegi ograniczające ("systemy ograniczające szczytową jasność") czasem trochę drastycznie działające, bo to dla nich lepsze niż narażenie się na zbyt częste reklamacje.
A to że UE na nich to wymusza ("etykieta energetyczna") dodatkowo działa na ich korzyść......mogą dalej epatować tysiącami nitów, których nikt nie będzie mógł w pełni skorzystać.   🙂

W dniu 8.06.2024 o 16:09, konradskala napisał:

OLED jest be, bo w nich ABL ma chronić matrycę, ale LCD jak napręży miskuły do pomiaru i za pół minuty spuchnie tracąc połowę jasności - to jest "etykieta".

Może to nawet lepiej by telewizory "puchły" jak mają po jakimś (niedługim czasie) diody z podświetlenia świecić nie białym światłem a niebieskim....   🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

W dniu 15.06.2024 o 17:37, marcusSE napisał:

A ja wiem jak dziala serwis Sony , Lg , Apple , dzisiejsze Sony to dziady , szkoda  na nich czasu , do Lg i sie uczyc. Oleda od Sony kupic 🤯 musisz naprawde  byc ich fanem , mi juz dawno przeszlo . 

Tak bardzo się nakręcasz ,narzekasz ,obrzydzasz. 

Bo jest drogi,jak kogoś stać to jego sprawa. Ja mam przepłaciłem ale nie narzekam. 

Godzinę temu, kinomaniak 2 napisał:

Tak bardzo się nakręcasz ,narzekasz ,obrzydzasz. 

Bo jest drogi,jak kogoś stać to jego sprawa. Ja mam przepłaciłem ale nie narzekam. 

Tak bardzo się nakręcam , ale niby na co, no chyba nie na  tv Sony 🥴. Bo ja wiem czy Sony jest taki drogi, inne marki maja podobna cene. Choć ty jednak swiadomie twierdzisz ze  przepłaciłeś za Sony to napewno masz racje,  było trzeba kupic TCL. Dawno temu marka Sony dla mnie znaczyła bardzo wiele , pamietam jak dziadek kupił mi tv 14" Sony jeszcze za bony marynarskie to było coś, wtedy ludzie to jeszcze niekiedy nadal posiadali w domach czarno białe tv. Sony wtedy to było coś , teraz to marka jak inne tyle ze z dziadowskim serwisem. Sony teraz to już tylko konsola i projektory choć duże przekątne tv je pomału zabijają. A drogi dla mnie to tv TV Bang Olufsen albo Loewe.  

Pozdrawiam i życzę udanych seansów filmowych na wymarzonym TV SONY.

Żaden wymarzony. Wcześniej miałem zawsze Samsungi,wszystkie 100 Hz.

Teraz Sony i tyle,chciałem zmienić .

Był droższy od podobnych innych producentów.

Taki kaprys i tyle. Nigdy mnie obraz nie rajcował.

Innaczej pewnie bym miał projektor Sony i ekran 150 cali.

W dniu 4.06.2024 o 10:57, Bobcat napisał:

Ja mówiłem o ofercie tegorocznej.

Nie śledzę nowości codzienne, Samsunga S90D nadal nie widzę, natomiast pojawił się w sprzedaży U8N - nowy model na 2024 r. od Hisense. W porównaniu do poprzednika z zeszłego roku, a nadal będącego w sprzedaży U8K cena wzrosła o niemal 3000 zł i wynosi 8.500 zł na 65". 

Ukryta Zawartość

Screenshot2024-06-25at07-53-57HISENSE65U8NQ65MINILED4K144HzVIDAADolbyVisionDolbyAtmosHDMI2.1Telewizor-niskiecenyiopiniewMediaExpert.thumb.png.0988acff3207f219e72b528cba7f209b.png

W dniu 25.05.2024 o 17:24, Bobcat napisał:

W przypadku tego producenta płacisz nie tylko za jakość (to zrozumiałe), ale również horrendalną marżę za sam znaczek Sony.

Myślę, że nieco Cię zaskoczę, bo nowy Sony Bravia 7 o dziwo kosztuje dokładnie tyle samo co nowy Hisense U8N...

Screenshot2024-06-25at07-54-16SONYBRAVIA7K-65XR7065QLED4K120HzGoogleTVDolbyVisionDolbyAtmosHDMI2.1Telewizor-niskiecenyiopiniewMediaExpert.thumb.png.a5c17365ac6c3d862271b30728601898.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez konradskala
53 minuty temu, konradskala napisał:

W porównaniu do poprzednika z zeszłego roku, a nadal będącego w sprzedaży U8K cena wzrosła o niemal 3000 zł i wynosi 8.500 zł na 65". 

Nie porównujmy ceny modelu właśnie w tym momencie wchodzącego na rynek z promocyjną ceną opróżniania magazynów z oferty ubiegłorocznej. Jeśli dobrze pamiętam - U8K 65" na dzień dobry miał cenę 7000 zł. Proszę o skorygowanie jeśli vos pomyliłem. 

pojawił się w sprzedaży U8N - nowy model na 2024 r. od Hisense.

U8K w rozmiarze 55" był. U8N nie ma, zaczyna się od 65".

Jeśli ktoś z jakichś powodów chce pozostać przy 55" - jest skazany na U7N. A tutaj model 55" ma aż czterokrotnie mniej stref lokalnego wygaszania niż U7N w rozmiarze 65", o U8N nie wspominając, tam przepaść jest jeszcze większa.

Nie rozumiem jednej rzeczy. Zaletą MiniLED miała być ogromna ilość stref lokalnego wygaszania. Obserwując ofertę producentów widać, że tych stref jest z roku na rok coraz mniej. Czasem wręcz dochodzi do 200, a tyle mają dobre FALD. Na "chłopski rozum" jakość obrazu obydwu powinna być więc identyczna. Po co zatem ta zabawa w MiniLED, który jest znacznie droższy?

Czy ktoś mógłby podrzucić link do testu MiniLED i FALD o porównywalnej ilości stref lokalnego wygaszania?

nowy Sony Bravia 7 o dziwo kosztuje dokładnie tyle samo co nowy Hisense U8N...

Hisense szybko zjedzie z ceny. Sony - niekoniecznie. 

Edytowane przez Bobcat
6 minut temu, Bobcat napisał:

Nie porównujmy ceny modelu właśnie w tym momencie wchodzącego na rynek z promocyjną ceną opróżniania magazynów z oferty ubiegłorocznej. Jeśli dobrze pamiętam - U8K 65" na dzień dobry miał cenę 7000 zł.

Szczerze to cen wyjściowych nie pamiętam. Dyskutowaliśmy o opłacalności zakupu U8K vs UX, a później o MiniLED vs OLED.

Zresztą pokazywanie palcem na nowiutki model telewizora i mówienie "o jaki drogi" jest bez sensu... Wiadomo, że taka cena jest wstawiona specjalnie i zawsze bardzo szybko spada, a w momencie pojawienia się nowego modelu, na sklepowych półkach stoi 150 innych, tańszych modeli, które mają się sprzedać.

Ale jakby nie patrzeć - ceny wyjściowe nowych telewizorów są wyższe aniżeli rok temu.

23 minuty temu, Bobcat napisał:

U8K w rozmiarze 55" był. U8N nie ma, zaczyna się od 65".

Jeśli ktoś z jakichś powodów chce pozostać przy 55" - jest skazany na U7N. A tutaj model 55" ma aż czterokrotnie mniej stref lokalnego wygaszania niż U7N w rozmiarze 65", o U8N nie wspominając, tam przepaść jest jeszcze większą.

Ma do wyboru wielu innych producentów. Z jakiegoś powodu w wysokiej półce od Hisense nie występują mniejsze modele.

31 minut temu, Bobcat napisał:

Nie rozumiem jednej rzeczy. Zaletą MiniLED miała być ogromna ilość stref lokalnego wygaszania. Obserwując ofertę producentów widać, że tych stref jest z roku na rok coraz mniej. Czasem wręcz dochodzi do 200, a tyle mają dobre FALD. Na "chłopski rozum" jakość obrazu obydwu powinna być więc identyczna. Po co zatem ta zabawa w MiniLED, który jest znacznie droższy?

Bo w nazwie ma być MiniLED.

51 minut temu, konradskala napisał:

Z jakiegoś powodu w wysokiej półce od Hisense nie występują mniejsze modele.

TCL ma tak samo. C845 był wielkości 55", następca C855 zaczyna się od 65". Jeśli ktoś szuka 55" musi brać C755, który nota bene ma kontrast natywny o 1000 lepszy od C855. A porównując tę półkę w rozmiarze 55" to Hisense U7N ma 200+ stref lokalnego wygaszania, a TCL-C755 ma ich prawie 500. I lepszy kontrast natywny. 

Bo w nazwie ma być MiniLED.

Otóż to. MiniLED jest w produkcji o (powiedzmy) 10% droższy - to przywalimy cenę o 35% wyższą. Bo to MiniLED. 

Edytowane przez Bobcat

W miniledach ledy są mniejsze, jest ich więcej i obraz jest lepszy. Tak naprawdę liczy się sterowanie tymi ledami, a tutaj najlepszy jest Sony. Czyli nie ilość, a jakość.

Jak by na to nie patrzeć, miniledy dużo lepiej radzą sobie z czernią, co w kwestii obrazu przybliża je do oledów.

Niestety, jak chcemy mieć dobry tv, musimy zapłacić trochę więcej. Nie przeskoczymy.

Bravia 9 i TCL QM8 wydają się być na topie. Szczególnie polecam ten 115 cali:)

20 koła za taki rozmiar, z taką jakością, to okazja na dzień dzisiejszy.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 godziny temu, konradskala napisał:

Nie śledzę nowości codzienne, Samsunga S90D nadal nie widzę, natomiast pojawił się w sprzedaży U8N - nowy model na 2024 r. od Hisense. W porównaniu do poprzednika z zeszłego roku, a nadal będącego w sprzedaży U8K cena wzrosła o niemal 3000 zł i wynosi 8.500 zł na 65". 

Ukryta Zawartość

Screenshot2024-06-25at07-53-57HISENSE65U8NQ65MINILED4K144HzVIDAADolbyVisionDolbyAtmosHDMI2.1Telewizor-niskiecenyiopiniewMediaExpert.thumb.png.0988acff3207f219e72b528cba7f209b.png

Myślę, że nieco Cię zaskoczę, bo nowy Sony Bravia 7 o dziwo kosztuje dokładnie tyle samo co nowy Hisense U8N...

Screenshot2024-06-25at07-54-16SONYBRAVIA7K-65XR7065QLED4K120HzGoogleTVDolbyVisionDolbyAtmosHDMI2.1Telewizor-niskiecenyiopiniewMediaExpert.thumb.png.a5c17365ac6c3d862271b30728601898.png

Widzialem co wyprawia ten Hisense w markecie…. Żenua 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Audiolubny napisał:

Widzialem co wyprawia ten Hisense w markecie…. Żenua 

A mu dolegało?

A mu dolegało?

Nie radził sobie z płunnoscia na wlasnym demku , balans bieli to jakis poziom LG sprzed 10 lat.. 

to samo sie tyczy TCL .

sam jestem zwolennikiem Panasów ale zaryzykowalem i kupilem pare lat temu Samsunga nu8002 i bylo warto.

55 minut temu, Audiolubny napisał:

Nie radził sobie z płunnoscia na wlasnym demku , balans bieli to jakis poziom LG sprzed 10 lat.. 

to samo sie tyczy TCL .

To ciekawe. Bo obydwa zbierają znakomite opinie i doskonałe oceny w testach. 

58 minut temu, Audiolubny napisał:

to samo sie tyczy TCL .

Pytanie jak był ustawiony ... 😉 

51 minut temu, Bobcat napisał:

To ciekawe. Bo obydwa zbierają znakomite opinie i doskonałe oceny w testach. 

Jakie testy? Czym? W jakich warunkach ? 
i najwazniejsze kto je wykonywal 😉

50 minut temu, Piopio napisał:

Pytanie jak był ustawiony ... 😉 

Ustawiony w sklepie czyli zapewne skalibrowany i dopieszczony na demie specjalnie do tego przygotowanym…

Nie twierdze ze to zle telewizory , jednak jakoscia w mojej ocenie jeszcze odstaja. Chyba ze kalibracja jest dobrze zrobiona to moze aie wtedy udac. Trzeba zasnaczyc ze kalibracja dobrze zrobiona to nie kalibracja zrobiona na odleglosc a na rzeczowym tv znajdujacym sie w docelowym pomieszczeniu .

3 minuty temu, Audiolubny napisał:

Nie twierdze ze to zle telewizory , jednak jakoscia w mojej ocenie jeszcze odstaja.

Bzdury gadasz. Jak można ocenić TV po wizycie w markecie ! To czysty idiotyzm. 

4 minuty temu, Audiolubny napisał:

Ustawiony w sklepie czyli zapewne skalibrowany i dopieszczony na demie specjalnie do tego przygotowanym…

Dobrze się czujesz ? Sprzedawcy nie mają na ogół pojęcia o kalibracji. 

1 minutę temu, Piopio napisał:

Bzdury gadasz. Jak można ocenić TV po wizycie w markecie ! To czysty idiotyzm. 

Dobrze się czujesz ? Sprzedawcy nie mają na ogół pojęcia o kalibracji. 

Przestan ublizac albo ban dostaniesz. 
jezeli myslisz ze tv w sklepie nie maja kalibracji to sie grubo mylisz i z reguly robia to firmy ktore maja umowy z takimi specjalistami.

BTW 

klienci ktorzy kupili tv tylko przez neta moga zwrocic go bez problemow , wiec nie ma mozliwosc ocenic w inny sposob jak na miejscu w sklepie.

5 minut temu, Audiolubny napisał:

Jakie testy? Czym? W jakich warunkach ? 
i najwazniejsze kto je wykonywal

RTINGS.com. W testach hdtvpolska.com również wypadają świetnie. Tak więc swoją negatywną opinię możesz sobie ... (Moderacja czuwa).

Teraz, Audiolubny napisał:

albo ban dostaniesz

A to już nie Ty o tym decydujesz.

Teraz, Bobcat napisał:

RTINGS.com. W testach hdtvpolska.com również wypadają świetnie. Tak więc swoją negatywną opinię możesz sobie ... (Moderacja czuwa).

A co moderacji do mojej opini? Chyba musisz poczytac troche prawa do wypowiedzi. Ja wypwiadam sie we wlasnym imieniu a nie hdtv czy rtings … 

ale widze na kogo tresci uwazac na tym forum.. bywaj

Aha jeszcze jedno , mowiac o opiniach/testach , w moim wypadku oponia z hdtv sie sprawdzila ale znam osoby ktore kupily inne tv i srednio to wyszlo , mimo ze na hdtv testy wyszly super a cenie tych gosci . Wiec ocena jakosc o obrazu to troche jak w audio , kazdy lubi co innego albo poprostu nie zwraca na cos uwagi..

• Pokaż nowe odpowiedzi