Skocz do zawartości
IGNORED

DAC RME ADI-2 czy aż taki dobry...?

Rekomendowane odpowiedzi

Bo prawdziwe wartości są ponadczasowe!  
….
Nie znam lepszego sposobu…

A mówię to po 30 latach przerzucania klocków.

No tak, tylko tych klockow ktore dzisiaj sa dostepne przed 30 laty jeszcze nie bylo, a swiat nie konczy sie na tym, co ty znasz, wiec takie „przerzucanie“ w tym kontekscie jako argument jest bez sensu.

Ale, jak zawsze, kazdy ma prawo do wlasnego zdania i preferencji
14 minut temu, greg190872 napisał:

Nagraj ten kawalek na Swoim systemie i udostepnij na Rumble,jesli mozesz.

Własnie.
Jak mi się spodoba dam lajka.
To będzie ze drugi.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Nie znam lepszego sposobu na wyczarowanie fizycznej obecności artysty niż Pure Class A i R2R NOS. 

Mogę się założyć, że w ślepym teście nie rozpoznasz dobrego delta-sigma od R2R 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

10 minut temu, Piopio napisał:

Mogę się założyć, że w ślepym teście nie rozpoznasz dobrego delta-sigma od R2R 😉 

To niegrzeczne kopać leżącego🙂😇

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

51 minut temu, xajas napisał:

klockow ktore dzisiaj sa dostepne przed 30 laty jeszcze nie bylo,

Oczywiście! Szanuję postęp, przede wszystkim w Digital Audio. To, co było kiedyś sufitem dzisiaj jest podłogą. Ale po drodze cyfrowe odtwarzanie dźwięku zaliczyło wpadkę i regres w postaci delta/sigma.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Niby wszystko jak należy - dynamika, detal - najwyższy poziom! A przecież nie zniósłbym takiego dźwięku w domu dłużej niż 10 minut. Tak działa klasa AB i delta/sigma podciągnięte do granic swoich możliwości. Kto chce takiego zimnego bezdusznego grania? Kto go potrzebuje? A przecież na niższych poziomach ceny/jakości jest tylko gorzej.

Posłuchałem nagrania na słuchawkach, posłuchałem u siebie, nagrałem u siebie, posłuchałem na słuchawkach... mogę się w sumie zamienić na tego Bouldera i Magico 🙂 tylko czy właściciel będzie chciał w 2 stronę zamiany... 😉 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

42 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Posłuchałem nagrania na słuchawkach, posłuchałem u siebie, nagrałem u siebie, posłuchałem na słuchawkach... mogę się w sumie zamienić na tego Bouldera i Magico 🙂 tylko czy właściciel będzie chciał w 2 stronę zamiany... 😉 

To nie są tanie rzeczy. 🙂 Szanuję otwartość,detal i dynamikę ale to zupełnie (jak mawiali starożytni Rzymianie 😉 ) not my cup of tea.  Granie bez duszy, jakby sprzęt chciał jak najszybciej zakończyć utwór po drodze zasypując słuchacza milionem detali.

Nie mógłbym żyć z takim dźwiękiem na co dzień. To jest do wyczynu a nie do relaksu.

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

20 minut temu, il Dottore napisał:

Nie mógłbym żyć z takim dźwiękiem na co dzień. To jest do wyczynu a nie do relaksu.

To mojego systemu byś nie zniósł w takim razie mimo A/R2R... 

26 minut temu, marcinmarcin napisał:

To mojego systemu byś nie zniósł w takim razie mimo A/R2R... 

W takiej konfiguracji różnice nie mogą być wielkie. Chyba, że chcesz powiedzieć, że lampa mi aż tak zamula? 😉

Na szczęście już zamówiłem DAC 100% Solid State. 😄 Jak mi będzie za jasno i za ostro to najwyżej bufor lampowy się kupi.

No i Havana i tak oczywiście nie jest na sprzedaż.

Mam super sprzęt,  ale kupie inny ,jednak jak nie zagra , to coś do niego jeszcze dorzucę , na lampach,  ale i tak mam teraz super sprzęt 🤭

21 godzin temu, Piopio napisał:

Ale bzdura 😉 Z izolacją galwaniczną USB nie ma żadnych zakłóceń. Pod warunkiem, że system jest świeży albo chodzi na Linuxie. 

Sa takie zakłócenia ze mimo izolacji trafo we wzmaku mi buczalo

Laptop sieje syfem i izolacja nie rozwiązuje wszystkich problemow

Zaklinaj sobie rzeczywistość 

53 minuty temu, biniek napisał:

Też używam laptopa i nie mam żadnych zakłóceń.
A trafo w moim lampowym też nie buczy,w tranzystorowym AB też,a w monoblokach klasy D zasilacz impulsowy-zero zakłóceń,piszczenia itp.
Izolacji galwanicznej nie uzywam,bo nie mam po co.

Godzinę temu, biniek napisał:

Sygnal puszczony z laptopa kablem USB powodowal buczenie trafa we wzmacniaczu?

Pozazdroscic instalacji, u mnie okolica zabudowana fotowoltaika zreszta u mnie a dachu tez. Slaby mam prad i laptop to przenosi - tak ze mam trzaski i przerwy w graniu jak dotkne reka wzmacniacza

Na streamerze cisza i zadnych trzaskow. Brzmieniowo tez duzo lepiej 

3 minuty temu, BlueDot napisał:

Sygnal puszczony z laptopa kablem USB powodowal buczenie trafa we wzmacniaczu?

Tak

Edytowane przez biniek
Teraz, BlueDot napisał:

Dziwne, ale jak piszesz ze tak bylo to ok.

Jak sobie z tym poradziles?

Probowalem izolacji, listwy nic nie pomagało 

Wywalilem lapka wstawiłem streamer i spokój 

6 minut temu, bum1234 napisał:

Jaki to model laptopa? Czy zasilacz jest oryginalny?

Dosc leciwy dell latitude e7470 z bateria z zestawu della. Ale w sumie to nieistotne nie wrócę do gry z lapka

Godzinę temu, biniek napisał:

Dosc leciwy dell latitude e7470 z bateria z zestawu della. Ale w sumie to nieistotne nie wrócę do gry z lapka

Miałem taki sam model jeszcze niedawno.
Cisza i zero zakłóceń na zasilaczu della,oraz na zasilaczu no name.

Widac kwestia sieci. Ja mam w miare nowy dom i w trakcie budowy nie oszczędzałem na instalacjach ale okolica slaba - nie wyrabia siec. Mam duze wahania od czego padl mi juz kociol gazowy

Edytowane przez biniek
Nic dodać nic ująć Marcin. Mnie brzmienie R2R pochłonął ...długo się wzbraniałem podobnie jak Ty i jedyne mogę żałować że straciłem tyle czasu 🫤

Maciej a jaki masz transport cyfrowy ? Wzmak ? Paczki ?

Wysłane z Wrocławia

10 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Maciej a jaki masz transport cyfrowy ? Wzmak ? Paczki ?

Wysłane z Wrocławia

Wzmak Luxman L-505Z, paczki Sonus Faber Sonetto V a transporty to BS 2024 i Audiolab 9000cdt

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

W dniu 12.04.2025 o 21:47, il Dottore napisał:

wyczarowanie fizycznej obecności artysty

Jesteś na bakier z fizyką, czary fizycznej obecności nie spowodują.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Aha.

Jak jesteś taki obcykany to...

Czy Analog Devices AD1955 to delta sigma czy R2R? Pytam bo taki mam w Emotiva ERC-4

Ja kompletnie nie zaglądam w kości.

Wzmak Luxman L-505Z, paczki Sonus Faber Sonetto V a transporty to BS 2024 i Audiolab 9000cdt

BS 2024 to Bluesound Node ?
Jak porównywałes DAC to streaming czy CD czy też mix ? Na CD też było słychać klasę Laiv?

Wysłane z Wrocławia

5 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

BS 2024 to Bluesound Node ?
Jak porównywałes DAC to streaming czy CD czy też mix ? Na CD też było słychać klasę Laiv?

Wysłane z Wrocławia

Tak to Node N132. Testy porównawcze to był głównie mix ale najwięcej czasu poświęciłem streamingowi. Laiv zarówno w jednej jak i drugiej opcji pokazał swoją klasę i magię R2R 💪

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Dokładnie! Życie jest za krótkie na dobrze mierzące się urządzenia!  

Ales zanęcil. Wez coś napisz
Gdzie zamówiłeś
Jaki budżet ?
Kiedy wjeżdża do ciebie
Drabinka scalona vintage ? Czy na rezystorach ?
...?

Wysłane z Wrocławia

Widac kwestia sieci. Ja mam w miare nowy dom i w trakcie budowy nie oszczędzałem na instalacjach ale okolica slaba - nie wyrabia siec. Mam duze wahania od czego padl mi juz kociol gazowy

A próbowałeś porządny AC bloker ? U mnie Fotowoltaika na dachu i gra muzyka Choc wiem że lokalnie może być źle na osiedlu . U kolegi skoki były do wielkości wywalenia zabezpieczenia czyli ca. 250v

Wysłane z Wrocławia

Co do konwertera...

W dniu 18.04.2025 o 21:29, xetras napisał:

Czy Analog Devices AD1955 to delta sigma czy R2R? Pytam bo taki mam w Emotiva ERC-4

Ja kompletnie nie zaglądam w kości.

@il Dottore

Zaglądasz w kości?

6 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Drabinka scalona vintage ? Czy na rezystorach ?

...?

A co to takiego?

• Pokaż nowe odpowiedzi