Skocz do zawartości
IGNORED

Używany wzmacniacz do 3.000

ach

Rekomendowane odpowiedzi

H80 - bardzo efektowne granie nawet przy cichych odsłuchach (nic nie zmienia się)

W oparciu o jaki cud to dziala?

W odtwarzaniu przez wzmacniacz sie „nic nie zmienia“ ale w „sluchaniu“ sie zmienia

52 minuty temu, quatross napisał:

H80 - bardzo efektowne granie nawet przy cichych odsłuchach (nic nie zmienia się), z Zensor 7 to zagra! Fajny mały pilot. Dobry DAC.

Z tym fajnym, małym pilotem to pojechałes. Dają takie do sterowników led za 5zl. W tej cenie to oczekiwał bym trochę więcej. 

?👈

Godzinę temu, quatross napisał:

Fajny mały pilot

Jednym słowem: WYPAS. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Że im nie wstyd takie coś oferować, ale juz wiem czemu taki dają żeby człowiek nie mógł zdzierżyć tej tandety i musiał kupić

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Generalnie ciężko żeby w budżecie do 3tyś był dobry DAC i wzmacniacz. Żeby była i barwa i dynamika i rozdzielczość. Szczególnie przy cichym słuchaniu.

Jeśli ma być dedykowany wzmacniacz, który dźwiękowo będzie spełniał te kryteria do bardzo warto sprawdzić serbskiego Dayens Ampino lub Menuetto (trochę przekracza budżet). Można się zaskoczyć jak grają pomimo stosunkowo niewielkiej mocy na papierze.

Miałem H80 i miło go wspominam. Duża zaleta wg mnie to potencjometr przy cichym słuchaniu. Miałem kilka wzmacniaczy z potkiem analogowym i przy cichym słuchaniu jeden kanał grał zawsze głośniej. Oczywiście to nie jest reguła ale przy takim budżecie...dodatkowo łatwiej przygłośnić i z pilota i poprzez pokrętło - często we wzmacniaczach z potencjimetrami wystepują problemy z płynnym i łatwym podgłaśnianiem. Zwróć jeszcze uwagę, że ogólnie hegle są mało awaryjne...to co heglowi zarzucę to jakość wykonania obudowy w niektórych egzemplarzach.

Miałem H80 i miło go wspominam. Duża zaleta wg mnie to potencjometr przy cichym słuchaniu. Miałem kilka wzmacniaczy z potkiem analogowym i przy cichym słuchaniu jeden kanał grał zawsze głośniej. Oczywiście to nie jest reguła ale przy takim budżecie...dodatkowo łatwiej przygłośnić i z pilota i poprzez pokrętło - często we wzmacniaczach z potencjimetrami wystepują problemy z płynnym i łatwym podgłaśnianiem. Zwróć jeszcze uwagę, że ogólnie hegle są mało awaryjne...to co heglowi zarzucę to jakość wykonania obudowy w niektórych egzemplarzach.
Zdarzają, zdarzają się Heglowi wpadki z obudową tj. podrdzewiałe pokrywy, odbarwiające się fronty i mniejsze drobiazgi jak śrubki ukrecone , pomimo tego jak już wspomniano bardzo dobre niezawodne konstrukcje, także można przymknąć oko.;)

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...

Kupić jeden, posłuchać jakiś czas a potem drugi :). Sprzedać ten, który mniej pasuje. Czyli na zakładkę .

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

W dniu 10.09.2019 o 06:33, xajas napisał:

W oparciu o jaki cud to dziala?

W odtwarzaniu przez wzmacniacz sie „nic nie zmienia“ ale w „sluchaniu“ sie zmienia

Jest TYLKO CISZEJ .

W dniu 10.09.2019 o 07:41, Maraudio napisał:

Jednym słowem: WYPAS. 

Ukryta Zawartość

W dniu 10.09.2019 o 08:53, bl4ck napisał:

Że im nie wstyd takie coś oferować, ale juz wiem czemu taki dają żeby człowiek nie mógł zdzierżyć tej tandety i musiał kupić

Ukryta Zawartość

A ja sobie cenie ten mały pilocik, ma wszystko co potrzeba jeśli chodzi o funkcje, a do tego jest mały i poręczny, nie zajmuje tyle miejsca jak inne piloty.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.