Skocz do zawartości
IGNORED

Zegarki - Chińskie tanie automaty

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio zauważyłem na aliexpres ciekawe zegarki. Chodzi mi szczególnie o ich automaty. Ceny są śmieszne, a zegarki wyglądają naprawdę imponująco. Podobno mechanizmy są całkiem w porządku. Ktoś próbował może? Szczególnie spodobały mi się modele z tzw podwójna turbina. Jedna z nich służy za dekoracje, ale wrażenie robi bardzo ciekawe. Taki zegarek można mieć już od 140zl

Np 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lub droższe 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/146395-zegarki-chi%C5%84skie-tanie-automaty/

Szef lubi zegarki, testował tez te różne chińskie. Podobno jeśli taki zegarek chodzi po 3 dniach to będzie chodził.

Ostatni zegarek po otrzymaniu przesyłki był najszybszym zegarkiem świata. Już po miesiącu leżenia u zegarmistrza (dobrego fachowca działającego na codzień z zabytkowymi zegarkami), zegarmistrz doszedł jak ten zegarek można wyregulować. Po drugim miesiącu regulacji doszedł do wniosku że efekt zaczyna być zadowalający i można oddać klientowi. 

Nie znam się na tym, ale podobno mają Chińczycy takie rozwiązania, że po montażu jest trudno z tym cokolwiek zrobić. Jednak ostatecznie się udało. 

Twoja decyzja, ryzyko że nie będzie to dobrze działać spore, ale za 140zł to można się pobawić

• 3 tygodnie później...

To juz wole taki, mam podobny i ciagle działa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A ja nie ? za dziadkowy. Były takie modele na paskach ze zloconymi kopertami i bialymi tarczami, ale to nie dla mnie. 

Mechanizm w chińczyku całkiem niezły. Można sobie ręcznie go nakręcić. Z tego co wiem najtańsze automaty nie mają tej opcji. 

?👈

W dniu 28.08.2019 o 16:55, rafal735r napisał:

Witam. Ostatnio zauważyłem na aliexpres ciekawe zegarki. Chodzi mi szczególnie o ich automaty. Ceny są śmieszne, a zegarki wyglądają naprawdę imponująco. Podobno mechanizmy są całkiem w porządku. Ktoś próbował może? Szczególnie spodobały mi się modele z tzw podwójna turbina. Jedna z nich służy za dekoracje, ale wrażenie robi bardzo ciekawe. Taki zegarek można mieć już od 140zl

Np 

Ukryta Zawartość

Lub droższe 

Ukryta Zawartość

Czy nie lepiej dołożyć ciut więcej i kupić powiedzmy orient'a, który słynie z tanich i dobrych automatów?

Firma japońska, z historią i ugruntowaną pozycją na rynku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Ciekawy temat, a syn mój akurat ma jazdę na zegarek. Ale raczej nie zaryzykuję chińczyka, jeśli za rogiem w podobnej cenie:

Ukryta Zawartość

22 godziny temu, rafal735r napisał:

...super.

A czas dokładnie odmierza? 

Ukryta Zawartość

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

Normalnie. 

Ja mam parę droższych zegarków Festiny czy tam Fuji. Dlatego postanowiłem spróbować coś z chin. Mechanizm w tym automacie nie jest najgorszy, kosztuje 40$ więc nie najgorzej. W markowych zegarkach są tańsze. Tak jak z markowymi kolumnami. To że drogie, nie znaczy że podzespoły dobre, często na odwrót.

Poza tym kupilem jeszcze jednego kwarca do pracy. Chińczyk na mechanizmie Seiko. Wykonanie pierwsza klasa. Jak rozbije to szkody nie będzie. 

67140efd3b8e2146591901904e2e72a3_1.jpg

3 godziny temu, Amator 2b napisał:

Czy nie lepiej dołożyć ciut więcej i kupić powiedzmy orient'a, który słynie z tanich i dobrych automatów?

Firma japońska, z historią i ugruntowaną pozycją na rynku.

Brzydkie one jak noc, poza tym jak pisalem chciałem zobaczyć co chińczyki oferują. Ten podwójny mechanizm fajnie wygląda. Ciakawe rozwiązanie. 

?👈

20 godzin temu, rafal735r napisał:

Mechanizm w tym automacie nie jest najgorszy, kosztuje 40$ więc nie najgorzej. W markowych zegarkach są tańsze.

Nie wiem jak jest z zegarkami, ale powiem Ci o chińskich skuterach. Otóż wszystkie są rozwinięciem kopii jednego japończyka. O ile japończyk był spoko, to z kopiami bywa różnie. Zdarzały się i takie, w których widelec potrafił się wygiąć na skutek mocnego hamowania. A wszystkie, na pierwszy rzut oka wyglądały identycznie. Stąd na niektórych serwisach motocyklowych info, że nie serwisują chińskich skuterów. 

W przypadku zegarka ryzyko niby nie jest duże. Tylko po co to ryzyko, skoro w podobnej cenie spory wybór z gwarancją i możliwością zwrotu? No i pomacania przed zakupem ?

20 godzin temu, rafal735r napisał:

Poza tym kupilem jeszcze jednego kwarca do pracy. Chińczyk na mechanizmie Seiko. Chińczyk na mechanizmie Seiko. 

Ten mi się podoba, no i na zdjęcie całkiem przyzwoicie jakościowo wyszedł. Może temu pierwszemu po prostu słabe zdjęcie zrobiłeś? 

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.