Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, notoryczny napisał:

Rozmowa z ludźmi posiadającymi wzmacniacz kosztujący równowartość rocznego wynagrodzenia, czy też kabel, na który trzeba wydać trzy średnie wypłaty skazana jest na porażkę ( w kontekście biedy i potrzeb najmniej zarabiających). Niech „ zdychają* w biedzie, co nas to obchodzi.

Pomoc dla potrzebujących tak i to wyższa niż 500 tak ale nie każdemu bo to rozleniwia . Jakoś rzad miał i ma nadal problem wesprzeć niepelnosprawnych . No tak to marginsowy elektorat nie warto im sie nie należy 

Edytowane przez Riczi75
2 minuty temu, notoryczny napisał:

Ty nie zapominasz, bo pozostał w Tobie człowiek .

Thx, ale chyba tak.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, Riczi75 napisał:

Pomoc dla potrzebujących tak i to wyższa niż 500 tak ale nie każdemu bo to rozleniwia . Jakoś rzad miał i ma nadal wesprzeć niepelnosprawnych . No tak to marginsowy elektorat nie warto im sie nie należy 

Kwestia komu i za co jest istotna. Poza tym z tych 500+ część wraca do budżetu ( podatki ) oraz stymuluje wzrost produkcji.

4 minuty temu, bubusia napisał:

Thx, ale chyba tak.

Wiesz, pracuję w budżetówce, po 30 latach pracy  wynagrodzenie poniżej średniej krajowej . Jakaś sensowna podwyżka była za Religi.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

6 godzin temu, notoryczny napisał:

Kwestia komu i za co jest istotna. Poza tym z tych 500+ część wraca do budżetu ( podatki ) oraz stymuluje wzrost produkcji.

... stymuluje też inflację, podwyższenie minimalnej pensji też stymuluje inflację i obniżenie etatów.

Doszło do tego, że niewykwalifikowany pracownik zbliżył się z pensją do pracownika z dużym doświadczeniem i wiedzą. Bo temu drugiemu już rząd nie kazał płacić więcej.

20 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:
6 godzin temu, notoryczny napisał:

... stymuluje też inflację, podwyższenie minimalnej pensji też stymuluje inflację i obniżenie etatów.

Oczywiście, że stymuluje bo to normalny "odruch" rynku. Więcej pieniędzy na rynku powoduje podwyżki cen. Ludzie mają więcej pieniędzy to ceny idą w górę, to jest normalne ale i tak stać ich na sporo więcej niż kilka lat temu. 

Co to znaczy : i obniżenie etatów."?

2 minuty temu, Riczi75 napisał:

A nie można by obniżyć część absurdalnych podatków aby koszty zmnieszyć pracodawcom i za to dać pracownikom zarobić więcej ? 

Szereg podatków dla firm było obniżonych przez ostatnie kilka lat. 

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, Patrykowski napisał:

Szereg podatków dla firm było obniżonych przez ostatnie kilka lat. 

Jakich bo niedoczytałem ?

Znajomy nawet za gwożdzie z palet na których przychodzi towar płaci danine . Dobrze aby wszystkie firmy płaciły podobne podatki . Ponoć te zagraniczne , duze wyprowadzające zyski za granice , banki sa nieco inaczej opodatkowane i kolejna ekipa nic z tym nie robi . Chodzi o sprawiedliwość dla wszystkich nie tylko dla wybranych 

Edytowane przez Riczi75
14 minut temu, Riczi75 napisał:

Jakich bo niedoczytałem ?

To proponuję do gógla zajrzeć, łatwo to znaleźć.

14 minut temu, Riczi75 napisał:

Ponoć te zagraniczne , duze wyprowadzające zyski za granice , banki sa nieco inaczej opodatkowane i kolejna ekipa nic z tym nie robi .

No własnie to jest pierwsza ekipa, która się za to zabrała, o czym ty mówisz? :) 

Na prawdę nie słyszałeś o podatku bankowym czy od sklepów wielkopowierzchniowych?  

Edytowane przez Patrykowski
3 minuty temu, Patrykowski napisał:

Na prawdę nie słyszałeś o podatku bankowym czy od sklepów wielkopowierzchniowych?  

Napisz o tym coś więcej. Będziesz miał sensowne zajęcie.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
16 minut temu, Patrykowski napisał:

To proponuję do gógla zajrzeć, łatwo to znaleźć.

No własnie to jest pierwsza ekipa, która się za to zabrała, o czym ty mówisz? ?

Ale czy on jest proporcjonalnie wysoki w porównaniu do tego co płacą małe firmy . Bo to że coś jest ruszone nie jest jeszcze równoznaczme z tym że płaca one tyle ile inne firmy . Obecna władza ruszyła kilka rzeczy i rozgrzebała ale końca nie widać i konsekwencji też .

A jest gdzieś link do artykułu na poprzednich stronach ze wprowadzonych zostało aż 32 nowe podatki i oto chodzi 

Poza tym oby dwa te podatki finalnie obcìążają nas i to my porzez podwyżki prowizji czy cen w sklepach je płacimy .

Czyli poprzez banki i sklepy płacimy na administrację .

A chodzi o realny podatek od dochodu korporacji 

Edytowane przez Riczi75
7 minut temu, Riczi75 napisał:

Ale czy on jest proporcjonalnie wysoki w porównaniu do tego co płacą małe firmy . Bo to że coś jest ruszone nie jest jeszcze równoznaczme z tym że płaca one tyle ile inne firmy . Obecna władza ruszyła kilka rzeczy i rozgrzebała ale końca nie widać i konsekwencji też .

A jest gdzieś link do artykułu na poprzednich stronach ze wprowadzonych zostało aż 32 nowe podatki i oto chodzi 

Ten cały "podatek bankowy" to jest piękny myk, o wiele lepszy niż się ludziom wydaje. Napisze o tym, ale na razie czekam na peany Patrykowskiego - niech sią chłopak wykaże :-). Ciągle zbiera baty, może tu zabłyśnie.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Zapytam jeszcze o sprawę lichwy , parabanków , chwilówek jak zwał tak zwał , za która Pan Ziobro bierze sie od kilkuuuuu lat . Kto korzysta z tego rodzaju usług parabanków ? Raczej ludzie biedni lub często młodzież , chwilówki . Te sprawy też komplikują życie ludziom ale czasem nie ma wyjścia i zadłużają się tam i robi się tragedia . Tutaj upatrywałbym ochrony państwa

Teraz, caleb66 napisał:

Podatki są niższe każdy kto twierdzi inaczej jest debilem .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Podaj przykłady . Bo sam na debila wychodzisz . I na pewno nie prowadziłeś zadnej firmy bo g...o o tym wiesz . 

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, caleb66 napisał:

Spieprzaj dziadu .

I vice versa ?

Mam jeszcze życzenis dla Ciebie . Od 2min 17 sec to odemnie

Edytowane przez Riczi75
12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ten cały "podatek bankowy" to jest piękny myk, o wiele lepszy niż się ludziom wydaje.

Jeszcze przed chwilą jeden z twoich towarzyszy twierdził, ze go nie ma :)

26 minut temu, Jaro_747 napisał:
31 minut temu, Patrykowski napisał:

Napisz o tym coś więcej. Będziesz miał sensowne zajęcie.

Nie mam zamiaru udowadniać debilom, że w lesie są drzewa. 

8 minut temu, Riczi75 napisał:

Zapytam jeszcze o sprawę lichwy , parabanków , chwilówek jak zwał tak zwał , za która Pan Ziobro bierze sie od kilkuuuuu lat . Kto korzysta z tego rodzaju usług parabanków ? Raczej ludzie biedni lub często młodzież , chwilówki . Te sprawy też komplikują życie ludziom ale czasem nie ma wyjścia i zadłużają się tam i robi się tragedia . Tutaj upatrywałbym ochrony państwa

Podaj przykłady . Bo sam na debila wychodzisz . I na pewno nie prowadziłeś zadnej firmy bo g...o o tym wiesz . 

Człowieku, googla ci zablokowali? 

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Patrykowski napisał:

Jeszcze przed chwilą jeden z twoich towarzyszy twierdził, ze go nie ma ?

Który ? Ja mówiłem o podatkach od zysków/dochodów a nie o podatku bankowym w wysokości bodajże 0,44 % na ten rok . Śmiech na sali bo ten bankowy płacisz Ty Ja i inni a dochody banku racze j nie są sprawiedliwie opodatkowane 

Gwoli informacji:

Riczi seventy five jest nowy, toteż nic o calebie nie wie.?

Caleb to postać przedziwna, żałosna, zabawna i jednocześnie ponura.

Zawsze pisał bzdety, choć niektórzy twierdzą, że wyłącznie "dla jaj".

Nie - on tak NAPRAWDĘ myśli.

Dość koszmarne, trzeba przyznać. 

Caleba długo nie było na Forum - przypuszczałem nawet, że go w ministry od ekonomii do pizdrackiego żondu wzieni, ale chyba jednak nie...

Są tam lepsi.

9 minut temu, Riczi75 napisał:

I vice versa ?

.

Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

Gwoli informacji:

Caleba długo nie było na Forum - przypuszczałem nawet, że go w ministry od ekonomii do pizdrackiego żondu wzieni, ale chyba jednak nie...

Są tam lepsi.

O, konfident się pojawił. Uważaj lepiej na tego kapusia...

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Patrykowski napisał:

Jeszcze przed chwilą jeden z twoich towarzyszy twierdził, ze go nie ma ?

Nie mam zamiaru udowadniać debilom, że w lesie są drzewa. 

Człowieku, googla ci zablokowali? 

Nikt Tobie nie powie że białe jest białe i czarne jest czarne. Mozna w kółko powtarzać takim jak Ty

Szkoda czasu na te pogaduchy . Dopiero jak stanie grupa takich towarzyszy przed realnym faktem utraty pracy , dochodu to zacznie otwierać oczy . Czego jako katolik Ci nie życzę 

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Gwoli informacji:

Są tam lepsi.

.

No nie wiedziałem . Nie mam tutaj długiego stażu . Dziękuję za info bo to najkonkretniejsza podpowiedż jaką dzisiaj dostałem ?

5 minut temu, Riczi75 napisał:

Który ? Ja mówiłem o podatkach od zysków/dochodów a nie o podatku bankowym w wysokości bodajże 0,44 % na ten rok . Śmiech na sali bo ten bankowy płacisz Ty Ja i inni a dochody banku racze j nie są sprawiedliwie opodatkowane 

Nie pamiętasz co piszesz to ci przypomnę:

"Ponoć te zagraniczne , duze wyprowadzające zyski za granice , banki sa nieco inaczej opodatkowane i kolejna ekipa nic z tym nie robi "

Ja nie płace, żaden bank mi nie podniósł ani jednej opłaty.

1 minutę temu, Patrykowski napisał:

O, konfident się pojawił. Uważaj lepiej na tego kapusia...

Wiesz, że musisz mocno uważać, łachudro pisiata.

Nieprawdaż?

??

6 minut temu, Riczi75 napisał:

Podatek bankowy to też ciekawy temat i jak widać dla Patrykowskiego za trudny.

Jestem Europejczykiem.

Żeby twierdzić że mamy teraz wyższe podatki niż choćby za poprzedników PO to trzeba być mocno uposledzonym,znam takich jelopow kilku w mojej branży, mają obroty że trzy razy wyższe niż za PO dziadostwa a jeżdżą po PiS ie jakby Kaczyński im matkę zabił. A jak wybory to pierwszy na PiS poleciał jeden z drugim głosować. PiS to nie tylko 500+ ,PiS to dobrobyt a mordy dra świnie oderwane granatem od koryta .

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, caleb66 napisał:

Żeby twierdzić że mamy teraz wyższe podatki niż choćby za poprzedników PO to trzeba być mocno uposledzonym,znam takich jelopow kilku w mojej branży, mają obroty że trzy razy wyższe niż za PO dziadostwa a jeżdżą po PiS ie jakby Kaczyński im matkę zabił. A jak wybory to pierwszy na PiS poleciał jeden z drugim głosować. PiS to nie tylko 500+ ,PiS to dobrobyt a mordy dra świnie oderwane granatem od koryta .

To nie tylko Pis ale Ty i tak tego nie pojmiesz . Dochodu wzrosły trzykrotnie a podatki jeszcze więcej .

2 minuty temu, caleb66 napisał:

Żeby twierdzić że mamy teraz wyższe podatki niż choćby za poprzedników PO to trzeba być mocno uposledzonym

Tu niestety jak widzisz większość tacy :)

Teraz, Riczi75 napisał:

To nie tylko Pis ale Ty i tak tego nie pojmiesz . Dochodu wzrosły trzykrotnie a podatki jeszcze więcej .

Statystyki i wskaźniki makroekonomiczne, o ile wiesz co to jest, mówią coś zupełnie innego. Dużo nauki przed tobą :)  

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, Patrykowski napisał:

Nie pamiętasz co piszesz to ci przypomnę:

"Ponoć te zagraniczne , duze wyprowadzające zyski za granice , banki sa nieco inaczej opodatkowane i kolejna ekipa nic z tym nie robi "

Ja nie płace, żaden bank mi nie podniósł ani jednej opłaty.

Firmy starające sie o kredyty czy osoby prywatne starajace sie o kredyty bo to główne żródło dochodów banków placą . I Ty pewnie też płacisz ale nawet go nie zauważasz jeżeli dobiją Ci 0.44% do tych 10 zł za prowadzenie konta . A ja dalej o podatku od dochodui zysków a nie o podatku bankowym 

Edytowane przez Riczi75
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.