Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :) vol.2

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Jacchusia napisał:

Kolejny wyuczony co lata z lutownicą po mieście

Przynajmniej coś umiem (latać po mieście z lutownicą) i nie czekam na zrzuty jak większość fanów PiS ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Godzinę temu, toptwenty napisał:

W roku 2019 Polska otrzymała z budżetu UE na czysto po opłaceniu składek 11,2 miliarda euro. Tusk negocjował tę kasę w 2013.

Tak dla przypomnienia.

2 cytaty nizej Pis-iołki juz o tym pamiętać nie będą ...ups co ja piszę  ... tutaj takich podobno nie ma

15 minut temu, Zbig napisał:

No to czemu Dudy nie ścigają?  Nikt nie obraża Urzędu Prezydenta RP tak jak on.

Dudę można ścigać skutecznie opanowując parlament. Pytanie jest jedno: opozycjo dlaczego jesteś tak denna i nieskuteczna?

4 minuty temu, Zyzol napisał:

Dudę można ścigać skutecznie opanowując parlament. Pytanie jest jedno: opozycjo dlaczego jesteś tak denna i nieskuteczna?

"Ciemny lud" jest w Polsce zbyt liczny a to on decyduje o wyborze. Pewnie dlatego PiS chce zawładnąć wszystkim co decyduje o wyniku wyborów bo "ciemny lud" potrafi się bez powodu odwrócić od rządzących jak mu w oczy zajrzy krach. Mało tego rozgniewany "ciemny lud" potrafi nawet dokonać rewolucji. Niestety wszelkie rewolucje i rewolucyjki zawsze cofają kraj w rozwoju.  

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

19 minut temu, Zyzol napisał:

Sam odpowiedz.  W końcu jesteś w opozycji dłużej niż ktokolwiek na tym forum.

22 minuty temu, Zbig napisał:

Sam odpowiedz.  W końcu jesteś w opozycji dłużej niż ktokolwiek na tym forum.

Nie jestem. Sprytne, ale nieprawdziwe. Komentowanie to nie działanie. Nie wiem, czy jako przebłysk intelektu, dostrzegasz różnicę. A nie działam bo za dużo stracę. Pieniądzów. I dostrzegam to bez takich, jak ty.

4 minuty temu, Zyzol napisał:

Nie jestem. Sprytne, ale nieprawdziwe. Komentowanie to nie działanie. Nie wiem, czy jako przebłysk intelektu, dostrzegasz różnicę. A nie działam bo za dużo stracę. Pieniądzów. I dostrzegam to bez takich, jak ty.

Ach, rozumiem.  Nie jesteś jakimś prymitywnym człowiekiem czynu.  Tylko uważaj, jako fan wojskowości zapewne wiesz, że w wielu bitwach największe straty ponieśli ci co się tylko przyglądali ?

52 minuty temu, Lech36 napisał:

Niestety wszelkie rewolucje i rewolucyjki zawsze cofają kraj w rozwoju.  

A rewolucja przemysłowa?

Teraz, jezz napisał:

A rewolucja przemysłowa?

Myślałem o takich rewolucjach jak "Październikowa" czy obecna PiS-owska. Nagła rewolucja przemysłowa też może być niezbyt pozytywna, zależy z jakimi pokładami "ciemnego ludu" się spotka.

4 minuty temu, jezz napisał:

A rewolucja przemysłowa?

Cały czas trwa więc na efekt w jej przypadku musisz trochę poczekać.

14 minut temu, Zbig napisał:

Ach, rozumiem.  Nie jesteś jakimś prymitywnym człowiekiem czynu.  Tylko uważaj, jako fan wojskowości zapewne wiesz, że w wielu bitwach największe straty ponieśli ci co się tylko przyglądali ?

Dostrzegam. Zlośliwość. I nic więcej, bo nie starczyło. Rozumu.

1 minutę temu, Zbig napisał:

I znowu będą niszczyć. Tym razem komputery. 

2 minuty temu, Zbig napisał:

Nie miałem na myśli rewolucji naukowo-technicznej.

2 minuty temu, Zyzol napisał:

Dostrzegam. Zlośliwość. I nic więcej, bo nie starczyło. Rozumu.

A za co mam Cię pochwalić?  Za symetryzm, konformizm, koniunkturalizm?  Czy może za zwykłe tchórzostwo?

6 minut temu, jezz napisał:

Nie miałem na myśli rewolucji naukowo-technicznej.

Powszechnie uważana jest za część rewolucji przemysłowej.

6 minut temu, Zbig napisał:

A za co mam Cię pochwalić?  Za symetryzm, konformizm, koniunkturalizm?  Czy może za zwykłe tchórzostwo?

Nie bądź dupek, zdobądź się na odwagę i konkretnie naświetl moje tchórzostwo albo stul pysk.

2 minuty temu, Zyzol napisał:

Nie bądź dupek, zdobądź się na odwagę i konkretnie naświetl moje tchórzostwo albo stul pysk.

Sam je naświetliłeś, ostatnio w poście 187 powyżej.  I nie pozuj tu na "niezależnego komentatora" bo nikt Ci w to nie uwierzy.

16 minut temu, Zbig napisał:

Tak, tak, trzecią część. Ale tak jak napisałem wcześniej.

25 minut temu, Lech36 napisał:

Myślałem o takich rewolucjach

Oj Lechu, Lechu.
Niektórym z Was przydałaby się raczej ewolucja.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

?

7 minut temu, Zbig napisał:

Sam je naświetliłeś, ostatnio w poście 187 powyżej.  I nie pozuj tu na "niezależnego komentatora" bo nikt Ci w to nie uwierzy.

Nie stuliłeś i nie naświetliłeś. Na Bocznicę na pewno wystarczy, ale na wybory na pewno nie. Sukces godny opozycji - w mainstreamowych mediach zawsze wygrywa i jest wiarygodna. ?

Teraz, Zyzol napisał:

?

Nie stuliłeś i nie naświetliłeś. Na Bocznicę na pewno wystarczy, ale na wybory na pewno nie. Sukces godny opozycji - w mainstreamowych mediach zawsze wygrywa i jest wiarygodna. ?

No ale tu nie są mainstreamowe media.  Jako sędzia we własnej sprawie też jesteś mało wiarygodny - czekamy zatem na obrońców biednego pomówionego Zyzola, na pewno się zaraz zbiegną całe tłumy ?

I nie mieszaj do tego wyborów.  Przecież prawdziwy niezależny komentator nie zniży się do udziału w wyborach ?

49 minut temu, xniwax napisał:

Niektórym z Was przydałaby się raczej ewolucja.

Dlaczego mnie? Ja tkwię po stronie nauki i wiedzy to PiS opiera swoje działanie na wierze i "ciemnym ludzie". Pewnie jeszcze ewolucyjnie tkwią w 19 wieku, no może w początkach 20 wieku.

Godzinę temu, Zbig napisał:

No ale tu nie są mainstreamowe media.  Jako sędzia we własnej sprawie też jesteś mało wiarygodny - czekamy zatem na obrońców biednego pomówionego Zyzola, na pewno się zaraz zbiegną całe tłumy ?

I nie mieszaj do tego wyborów.  Przecież prawdziwy niezależny komentator nie zniży się do udziału w wyborach ?

Zawsze zniżam się do wyborów  - nie opuściłem dotąd żadnych. Natomiast rzadko zniżam się do poziomu powyższej wypowiedzi.

2 godziny temu, Zbig napisał:

czekamy zatem na obrońców biednego pomówionego Zyzola, na pewno się zaraz zbiegną całe tłumy

Na mnie nie liczcie.

Edytowane przez toptwenty
6 godzin temu, Zyzol napisał:

Zawsze zniżam się do wyborów  - nie opuściłem dotąd żadnych.

No to nie jesteś prawdziwie niezależnym komentatorem. c.b.d.u. I po co było się tak męczyć?

To taka cecha kanapowych komentatorów medialnej rzeczywistości ;}

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

"Prezydent swoim podpisem zatwierdził zamach stanu na polską praworządność; to jest dzień hańby, prezydent nie jest godny tego, żebyśmy traktowali go jako prezydenta naszego kraju, bo nas po prostu zdradził - powiedziała kandydatka PO na prezydenta Małgorzata Kidawa-Błońska. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No, i co teraz pisdraczki? ?

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Zbig napisał:

.Za symetryzm, konformizm, koniunkturalizm? 

Toż to u obecnej dobrej zmiany nie przywary, a cnoty, więc zupełnie nie rozumiem co mu tak przeszkadza? Przecież chwalisz zgodnie z linią PiS...

31 minut temu, jar1 napisał:

"Prezydent swoim podpisem zatwierdził zamach stanu na polską praworządność; to jest dzień hańby, prezydent nie jest godny tego, żebyśmy traktowali go jako prezydenta naszego kraju, bo nas po prostu zdradził - powiedziała kandydatka PO na prezydenta Małgorzata Kidawa-Błońska. "

Ukryta Zawartość

No, i co teraz pisdraczki? ?

No, Adrian, zacznij ćwiczyć już teraz ?

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.