Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-25 19:44
https://dane.gov.pl/pl

Wirtualna

Żeby  nie powiedzieć zdalna

17 minut temu, Mrok napisał:

Costa błagam wyluzuj, bo ja przez Ciebie zejdę. 😉

Ale  nie tak jest?

Wziął  dawkę PRZYPOMINAJĄCĄ a juz covida  nie pamięta 

Kurcze, chyba źle nazwali tą dawkę 

Edytowane przez costa brava
11 godzin temu, Mrok napisał:

Zapomniałeś dodać, że prawie wszyscy w tym kraju głosują na "dziedziców" Okrągłego Stołu. Stała opcja od 32 lat. 🙂 Postęp zacznie się w momencie, kiedy cała ta czereda zdechnie. 🙂

Do poniedziałku. 😉

Tu akurat się zgodzę 

W polityce musi nastąpić zmiana pokoleniowa 

niestety „młode wilki” są trzymane na smyczy przez starych wyjadaczy 

Ilu ludzi tyle opinii

9 godzin temu, jar1 napisał:

Nie pyskować tylko wiosłować ! 🙂

Ja jak wychodzę na wódkę, to nie siedzę w necie.

Chyba nie miałeś z kim wyjść i pozostało tylko pisanie.

Znowu setki zmarłych na Covid i znowu łganie antyszczepionkowcow. Ale ktoś tu trafnie napisał, faktycznie tyle samo i w tym samym rejonie Polski głosuje na PIS, tyle samo ogląda TVP, tyle samo słucha disco polo i tyle samo jest antyszczepionkowcow- coś w tym jest. Mało tego to ci sami są antyLGBT i ci sami chodzą na marsze niepodległości. 

Gość

(Konto usunięte)

obraz.thumb.png.9179c04d3da13c39e90d1b37402ad6fd.png

Jeśli chodzi o zgony nadmiarowe, jest to suma różnych przyczyn, które dotyczą różnicy między poszczególnymi krajami. Analizując w ujęciu różnych krajów – bo rzeczywiście tutaj nie mamy chwalebnej statystyki – widzieliśmy pewne przyczyny, które nie zależą w gruncie rzeczy od covidu, a od pewnych parametrów, które przesądzają o długości trwania życia: to jest skłonność ludzi do profilaktyki, do wczesnego badania się, to jest świadomość zdrowotna, która decyduje o stylu życia. Ta zdrowotność społeczna też przesądza, że jeśli pojawia się uderzenie epidemiczne w postaci koronawirusa, to będzie on zbierał większe śmiertelne żniwo w społeczeństwach, które charakteryzują się mniejszym poziomem zdrowotności”. 

obraz.thumb.png.cac13148a14d5d72e9311f3a1ef98299.png

Przerywali terapie, odkładali operacje, nie przyjmowali do szpitali, nie diagnozowali chorób, bo siedzieli przy telefonach. I co, winni są Polacy, bo za dużo palą, piją, nie bawią się na świeżaku (np. w lasach…), nie chodzą (nie dzwonią, znaczy się) do lekarzy? I to wszystko wysypało się nagle w ilości 40.000 zgonów w październiku 2020? Tak sobie pili i palili, nic się nie działo na średniej aż tu nagle Polakom w wymiarze ludności sporego miasteczka zechciało się zabierać na tamten świat w ciągu jednego miesiąca?

To już nie jest robienie idiotów z ludzi, z pełną bezkarnością pychy. To naplucie na trumny ofiar własnych błędów. Może jednak trochę pokory i chociażby pokuty? 200.000 rodzin obserwowało zapaść swoich najbliższych. Jedni gaśli po domach (około 70.000 nadmiarowych zgonów pozaszpitalnych), inni w otoczeniu rodziny, bez pomocy lekarzy, jeszcze inni – w samotności opuszczeni przez medyków, bo ci byli zajęci na oddziałach kowidowych, albo nie było personelu, bo któraś z pielęgniarek złapała pozytywny test i zamknęli cały oddział. I mówienie teraz ich rodzinom, bo zmarłym już ciężko coś powiedzieć, że sami sobie byli winni, to jakiś koszmar.

Jeden z głównym producentów preparatów mRNA przeciw koronawirusowi oraz amerykańska rządowa agencja (CDC) ostrzegają w krótkim odstępie czasu przed skutkami zakrzepic. 

„Zakrzepica żył głębokich (#DVT), skrzep krwi w żyle głębokiej, może przemieszczać się do płuc, prowadząc do zatorowości płucnej (#PE). Objawy zatorowości płucnej obejmują trudności w oddychaniu i ból w klatce piersiowej. W przypadku wystąpienia objawów należy skontaktować się z lekarzem – nie ma czasu do stracenia” – czytamy na profilu Twitter firmy Pfizer. Komunikat został opublikowany 14 lutego.

Deep vein thrombosis (#DVT), a blood clot in a deep vein, can travel to the lungs, leading to a pulmonary embolism (#PE). Symptoms of PE include difficulty breathing and chest pain. Contact your doctor if experiencing symptoms—this is no time to wait.

— Pfizer Inc. (@pfizer) February 14, 2022

Gość

(Konto usunięte)

https://tarnogorski.info/pfizer-i-cdc-ostrzegaja/

Zarówno CDC, jak i czołowy producent szczepionek przeciw COVID-19 nie informują, dlaczego postanowili opublikować komunikat.

26 minut temu, Audroc napisał:

Znowu setki zmarłych na Covid i znowu łganie antyszczepionkowcow. Ale ktoś tu trafnie napisał, faktycznie tyle samo i w tym samym rejonie Polski głosuje na PIS, tyle samo ogląda TVP, tyle samo słucha disco polo i tyle samo jest antyszczepionkowcow- coś w tym jest. Mało tego to ci sami są antyLGBT i ci sami chodzą na marsze niepodległości. 

Ale antyszczepionkowcy schodzą szybko, właściwie wszyscy, którzy schodzą to antyszczepionkowcy, prawda?

Tak więc niedługo pozostaną przy życiu już jedynie mądrzy, oczytani, świadomi i zabezpieczeni.

To będzie taki wyższy gatunek.

Przepraszam zapomniałem, oczywiście ci co zostaną są również, a może przede wszystkim też wykształceni.

Edytowane przez sul76
38 minut temu, sul76 napisał:

Ale antyszczepionkowcy schodzą szybko, właściwie wszyscy, którzy schodzą to antyszczepionkowcy, prawda?

Tak więc niedługo pozostaną przy życiu już jedynie mądrzy, oczytani, świadomi i zabezpieczeni.

To będzie taki wyższy gatunek.

Przepraszam zapomniałem, oczywiście ci co zostaną są również, a może przede wszystkim też wykształceni.

Nic dodać nic ująć...Ty naprawdę niegłupi gościu jesteś.

Panowie powiedzcie mi proszę dlaczego antyszczepionkowcy to ci sami co namawiali do wyjścia z Unii Europejskiej ?

Chyba tera w obliczu trafedii jaka rozgrywa się na Ukrainie, nikt już nie smie wątpić w dobrodziejstwo jakim jest UE. 

Pamiętacie jak jeszcze nie tak dawno byli tu tacy co wciskali że my więcej dajemy do Unii niż otrzymujemy itp. bzdury.

Pamiętacie że jest w naszym kraju taka maleńka partyjka, nie pamiętam nazwisk, jest tam kilka czy kilkanaście osób którzy wprost nawołują do wyjścia z UE. Tak sie dziwnie składa że są również antyszczepionkowcami i antymaseczkowcami, co za wstyd.

1 godzinę temu, kazik-t napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polska aż 68,9% a Rumunia tylko 11,6% i wszystko na tle np Niemiec 22,7% - jeśli autor obrazka coś wykazał to brak związku stopnia zaszczepienia z liczbami, które powklejał na obrazku i kolorkami, którymi wypełnił kształty. Ale głupek widząc kolor popędzi po kolejną dawkę. Tak działa propaganda.

1 godzinę temu, kazik-t napisał:

I to wszystko wysypało się nagle w ilości 40.000 zgonów w październiku 2020...

...z 40.000 zgonów w październiku, a w tym wg oficjalnych statystyk 1350 z covid jako chorobą współistniejącą, a 350 covid jako jedyną przyczyną. 

obraz.png

Ta tabela wszystko  wyjaśnia. Czyżby Polacy z własnej przyczyny przestali zgłaszać się do szpitala? Nie, telefoniczni lekarze przestali ich tam kierować... o ile oczywiścia udało się dodzwonić.

-----

52 minuty temu, Audroc napisał:

...antyszczepionkowcy to ci sami co namawiali do wyjścia z Unii Europejskiej?

Nie otrzymasz odpowiedzi dopóki nie wykażasz istnienia tego o co pytasz. Ogólnie to brak argumentów usiłujesz zastąpić obrażaniem oponentów poprzez przypisywanie im negatywny cech z innym zagadnień. Skończysz jak każdy trol w tym wątku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Panowie piszcie z sensem. Określanie się w swoich wypowiedziach jak ja to robię.

Jestem oczytanym, inteligentnym człowiekiem, całym sercem opowiadam się za Unia Europejska która zapewnia nam bogactwo i bezpieczeństwo i tyle.

Jest w naszym kraju część społeczeństwa będąca przeciw UE więc rozumiem że są za Putinem. Są również przeciw szczepieniom i twierdzą że ziemia jest płaska - to naprawde zaczyna się układać w całość...

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Polska aż 68,9% a Rumunia tylko 11,6% i wszystko na tle np Niemiec 22,7% - jeśli autor obrazka coś wykazał to brak związku stopnia zaszczepienia z liczbami, które powklejał na obrazku i kolorkami, którymi wypełnił kształty. Ale głupek widząc kolor popędzi po kolejną dawkę. Tak działa propaganda.

...z 40.000 zgonów w październiku, a w tym wg oficjalnych statystyk 1350 z covid jako chorobą współistniejącą, a 350 covid jako jedyną przyczyną. 

Ukryta Zawartość

Ta tabela wszystko  wyjaśnia. Czyżby Polacy z własnej przyczyny przestali zgłaszać się do szpitala? Nie, telefoniczni lekarze przestali ich tam kierować... o ile oczywiścia udało się dodzwonić.

-----

Nie otrzymasz odpowiedzi dopóki nie wykażasz istnienia tego o co pytasz.

A Ty jestes za UE, szczepieniami i oglądasz TVN jak ja ? Jeśli tak to napisz otwarcie, boisz się ?

Co do ilości szczepień i zgonów:

1 - Polska jest na końcu na liście ilości zaszczepionych

2- Polska jest na pierwszym miejscu na liście pod względem ilości zgonow

Jeśli cytujemy to proszę mądrych ludzi a nie antyszczepionkowcow bo to się robi parodia.

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Audroc napisał:

Jest w naszym kraju część społeczeństwa będąca przeciw UE więc rozumiem że są za Putinem. Są również przeciw szczepieniom i twierdzą że ziemia jest płaska...

Wyszło Ci, że jak ktoś się nie zaszczepił na covid to jest za zdobyciem Polski przez Rosję - poniesiesz kosekwencje swoich oszczerstw.

38 minut temu, TomekL3 napisał:

A Ty już po codziennej szprycy?

Ukryta Zawartość

Tomeczku, włącz myślenie.

"Czescy antyszczepionkowcy stają po stronie Rosji w sporze z Ukrainą. Grupy czeskich aktywistów organizujące masowe demonstracje przeciwko COVID-19 otwarcie wspierają Rosję i chcą, aby zaatakowała Ukrainę, a ich lider ma powiązania biznesowe z Moskwą."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
2 godziny temu, kazik-t napisał:

...amerykańska rządowa agencja (CDC) ostrzegają w krótkim odstępie czasu przed skutkami zakrzepic. 

„... W przypadku wystąpienia objawów należy skontaktować się z lekarzem – nie ma czasu do stracenia” – czytamy na profilu Twitter firmy Pfizer. Komunikat został opublikowany 14 lutego.

Czy to zalecenie jest znane lekarzom i władzom sanitarnym ?

Dygresja - zdecydowanie za późno wydano to ostrzeżenie.

Druga dygresja - tylko nieliczni (bogatsi?)  zdążą na czas poradzić sobie ze skutkami.

Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

7 minut temu, jar1 napisał:

"Czescy antyszczepionkowcy stają po stronie Rosji w sporze z Ukrainą. Grupy czeskich aktywistów organizujące masowe demonstracje przeciwko COVID-19 otwarcie wspierają Rosję i chcą, aby zaatakowała Ukrainę, a ich lider ma powiązania biznesowe z Moskwą."

Ukryta Zawartość

Jasne,  mają  to info z wirtualnej polski , gdzie tez wykryto podobny spisek

A wiadomo ze portal ktory zainkasowal xxx złotych/euro/koron za "promocję " szczepień nie może  sie mylić 

Ukryta Zawartość

26 minut temu, szymon1977 napisał:

Czyżby Polacy z własnej przyczyny przestali zgłaszać się do szpitala? Nie, telefoniczni lekarze przestali ich tam kierować... o ile oczywiście udało się dodzwonić.

Przypuszczenie co do przyczyn może być prawdopodobne, zdziwiła mnie skala tych zachowań.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Ukryta Zawartość

Co mnie obchodzą czescy antyszczepionkowcy?! Ponoć jesteś inteligentny i wykształcony.

Ukryta Zawartość

29 minut temu, szymon1977 napisał:

Wyszło Ci, że jak ktoś się nie zaszczepił na covid to jest za zdobyciem Polski przez Rosję - poniesiesz kosekwencje swoich oszczerstw.

Tu dyskusja nic nie pomoże.

Ten forumowicz jest niesamowity.

Godzinę temu, Audroc napisał:

A Ty jestes za UE

OT

oglądasz TVN jak ja ?

OT

szczepieniami

Nie nazywaj mnie "antyszczepionkowcem" bo istnienie szczepionek jest mi obojętne, tak samo czy osoby trzecie się szczepią. Jestem natomiast przeciwnym kłastwom proszczepionkowej propagandy, stosowaniu środków przymusu pośredniego typu zakaz wykonywania zawodu przez osoby niezaszczepione, czy dyskryminację osób niezaszczepionych poczynając od zamykanie ich w obozach na zakazie wejścia do pub-u kończąc.

Każda próba obrażania mnie przypisywaniem bzdur, które sam wymyślasz zostanie zgłoszona moderacji, z pomysłem na poparcie Putina na czele. Podobnie z określeniem słowem "płaskoziemca".

-----

27 minut temu, sul76 napisał:

Tu dyskusja nic nie pomoże.

Ten forumowicz jest niesamowity.

Każdy ma prawo się mylić, ale obrażania mnie tylko dlatego, że ktoś ignoruje wszystkie kontrargumenty bo ich nie rozumia o do widzimisię mu nie pasują tolerować nie będę.

Edytowane przez szymon1977

31 minut temu, costa brava napisał:

Jasne,  mają  to info z wirtualnej polski , gdzie tez wykryto podobny spisek

Grunt to zacząć kolejny dzień od bidetu.

34 minuty temu, jar1 napisał:

Ukryta Zawartość

A kto to są ci antyszczepionkowcy? Bo z tego portalu się dowiedziałem że to "bioterroryści" 🙂

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Nie otrzymasz odpowiedzi dopóki nie wykażasz istnienia tego o co pytasz. Ogólnie to brak argumentów usiłujesz zastąpić obrażaniem oponentów poprzez przypisywanie im negatywny cech z innym zagadnień. Skończysz jak każdy trol w tym wątku.

Niech moderator lub kto inny kto dodaje punkty do profilu użytkownika, wytłumaczy, że mój wpis na który odpowiedź tu otrzymałem jest CYTATEM.

Niech moderator publicznie przyzna, że groźby,  oszczerstwa i atak personalny, zamieszczone wyżej przez szumon1977 są zgodne z regulaminem forum i zgodne z poglądami moderatora.

Edytowane przez kazik-t
6 minut temu, kazik-t napisał:

Niech moderator lub kto inny kto dodaje punkty do profilu użytkownika, wytłumaczy, że...

Przeczytaj to co komentujesz i na co to było odpowiedzią. BTW pytanie jest pytaniem, i kto by go nie zadał odpowiedź się należy.

6 minut temu, kazik-t napisał:

groźby,  oszczerstwa i atak personalny, zamieszczone wyżej przez szumon1977

Że co!? Jeśli masz coś do mojego wpisu to go zgłoś a nie zaśmiecaj wątku robiąc OT jakimiś apelami do moderacji.

50 minut temu, TomekL3 napisał:

Co mnie obchodzą czescy antyszczepionkowcy?! 

Jak na człowieka ze świadomością kosmiczną to dość dziwaczny statement 🙂

Edytowane przez jar1
Jak na człowieka ze świadomością kosmiczną to dość dziwaczny statement

Kosmiczne to piszesz pierdoły o czeskich antyszczepach.
15 minut temu, kazik-t napisał:

mój wpis na który odpowiedź tu otrzymałem

A teraz skup się, wróć do wpisu z którego wyrwałeś fragment i zobacz komu i na co tym fragmentem odpowiedziałem. Dasz radę? A stać Cię na słowo "przepraszam"?

1 minutę temu, TomekL3 napisał:

Kosmiczne to piszesz pierdoły o czeskich antyszczepach.

Nie rozpaczaj, tylko zacznij myśleć samodzielnie 🙂

Godzinę temu, xetras napisał:

Przypuszczenie co do przyczyn może być prawdopodobne, zdziwiła mnie skala tych zachowań.

A mnie nie skoro lekarz był w stanie ocenić kolor gardła mojej córci przez Whatsappa.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.