Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-22 22:38
https://dane.gov.pl/pl

Nie wiem jak w tv sytuacja, ale u nas jak na spokojne niegdys miasteczko, spokojna byla tez robota. Teraz coz, trup sie jednak scieli. Znudzilo nam sie juz dzwonic do tych wielkich szpitali, co mialy odbierac ciezko chorych i ich wskrzeszac i leczymy jak mozemy. Czego nie mozemy to pakujemy w te podwojne worki zeby panowie z zakladu pogrzebowego sie na nas nie obrazili. Dzisiaj juz jakies mieli anse, ze za czesto dzwonimy, ale w sumie to beneficjenci calej choroby, ktora sie jednak okazala w powiecie czasami smiertelna i nawet swieze, lesne powietrze i dobrej jakosci lokalny bimber nie pomaga- a spolecznosc szczerze w to wierzyla zapominajac o myciu raczek i zakrywaniu ryja.W kolejce po wymazy glownie mlode byczki i łanie, ktore ogladaja telewizje i jak maja katar to przychodza na wymaz, do leczenia niestety dostajemy juz szarych, duszacych sie  ludzi 50-80 lat, wyniki nie sa wiec najlepsze. Sama choroba kolo 10dnia od objawow ma troche trudny do przewidzenia przebieg, odradzam wchodzenia w ten biznes niedoswiadczonym lekarzom zacheconym przez morawieckiego i sasina pieniazkami i godzinnym kursem respiratoroterapii. Nie starczy. Dostalismy tez 5 respiratorow od Morawieckiego, psa bym do takiego czegos nie podlaczyl w normalnych warunkach. Glowny problem tego sprzetu, ze nie daje podstawowego bezpieczenstwa przy wentylacji pacjenta zakaznego. Panstwo z dykty i tektury, kupili te respiratory ,ratunkowo-transportowe, na sztuke, zeby costam, costam zrobic.

Jakby oczywiscie ta pani od nakluc mogla przyjechac na nasz oddzial obserwacyjno-zakazny powstaly kilka dni temu na rozkaz wojewody i ponakluwala nam pacjentow zeby nie umierali to prosze dac znac na priv, jestesmy zainteresowani.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

7 minut temu, electro napisał:

trup sie jednak scieli. (...) Czego nie mozemy to pakujemy w te podwojne worki zeby panowie z zakladu pogrzebowego sie na nas nie obrazili.

Dobre. Naprawdę może robić wrażenie na idiotach. wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0007.gif
Poza tym - fajny tekst. Tylko kto w to uwierzy oprócz takich ściemniaczy jak Ty i naiwniaków?

Teraz, soundchaser napisał:

Dobre. Naprawdę może robić wrażenie na idiotach. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Poza tym - fajny tekst. Tylko kto w to uwierzy oprócz takich ściemniaczy jak Ty i naiwniaków?

Szczerze. Za dlugo w tym siedze zeby mi nie latala kolo ch.ja opinia jakiegos nołlajfa z netu. Napisalem to dla ludzi, ktorzy byc moze chca wiedziec jak to wyglada na pierwszej linii w małym szpitalu.

Ukryta Zawartość

25 minut temu, soundchaser napisał:

Jak pisałem wcześniej ta kobieta pomogła wielu ludziom, którym nie pomogła medycyna tradycyjna

Ja tego nie neguję, zresztą akupunktura jest uznana przez świat lekarski. Tylko trzeba wiedzieć do czego i w jakim zakresie się ona może przydać. Sorry, ale w momencie bezpośredniego zagrożenia życia, jak zawał czy udar to nie ma szans. Po tym poznać oszustów i szarlatanów, bo wszędzie ich nie brakuje, że  negują wiedzę lekarskiej. Nikt przy zdrowych zmysłach nie pójdzie ze złamana nogą z przemieszczeniem na akupunkturę. Tak samo ostre zakażenia, gdzie jedynym ratunkiem są antybiotyki. 

Edytowane przez jar1
18 minut temu, jar1 napisał:

Nikt przy zdrowych zmysłach nie pójdzie ze złamana nogą z przemieszczeniem na akupunkturę.

Masz tu czytających ludzi za idiotów jak nasz rząd??
Co za kretyński przykład, który ma być tożsamy z tym o zawale.

Wstydź się.

24 minuty temu, electro napisał:

Napisalem to dla ludzi, ktorzy byc moze chca wiedziec jak to wyglada na pierwszej linii w małym szpitalu.

Jak wygląda sytuacja w dużym szpitalu to ja osobiście napiszę w niedzielę wieczorem, bo zamierzam tam pojechać.
Będę tam obserwował przez ok. 2 godzin i zobaczę co takiego się groźnego dzieje.
Napisze prawdę, nic nie będę zmyślał i konfabulował.

17 minut temu, electro napisał:

Napisalem to dla ludzi, ktorzy byc moze chca wiedziec jak to wyglada na pierwszej linii w małym szpitalu.

35 minut temu, electro napisał:

Teraz coz, trup sie jednak scieli.

Czyli kiedyś ludzie nie umierali?  A teraz ile  razy więcej umiera?

Mieszkam w okolicy kilku małych miast (i małych szpitali) i jakoś nie słyszę tak dramatycznych relacji...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

47 minut temu, soundchaser napisał:

medycyna niekonwencjonalna potrafi zdziałać nie tyle cuda (bo to żaden cud leczyć ludzi chorych), tylko jest w wielu przypadkach bardziej skuteczna niż nic nie warte leczenie lekarzy-konowałów

A w wielu nie jest. Ja, kilka lat temu, naturalnie bojąc się operacji (raczej nie pilnej i nie krytycznej), postanowiłem dać szansę Chińczykowi. Od lat znanego w okolicy i ponoć skutecznego. Przez 2 miesiące prawie codziennie jeździłem po 60 km. na igłoterapię. Nie dało to nic. Zero. A bardzo chciałem, żeby dało.

Edytowane przez JuG
2 minuty temu, costa brava napisał:

Ukryta Zawartość

czyli pełny lockdown za 2 tygodnie? 

Tylko nie pełny

IMG-20201023-WA0009.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Prezydent Zielonej Góry Janusz Kubicki, który publicznie sugerował, że koronawirus może być międzynarodowym spiskiem mającym na celu "ogłupienie wirusem", sam zachorował na COVID-19. Dziś wycofuje się z tamtych poglądów i radzi wszystkim, żeby uważali.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z naszych informacji - potwierdzonych w dwóch źródłach - wynika, że sprzeciw zgłosił tu wicepremier Jarosław Gowin. Wesprzeć go miał wicepremier Piotr Gliński reprezentowany przez Jarosława Sellina. (…) - To dlatego dziś na konferencji pojawiły się te dwa tygodnie. Na tyle lockdown udało się odsunąć - mówi nasze źródło.

11 minut temu, JuG napisał:

A w wielu nie jest. Ja, kilka lat temu, naturalnie bojąc się operacji (raczej nie pilnej i nie krytycznej), postanowiłem dać szansę Chińczykowi. Od lat znanego w okolicy i ponoć skutecznego. Przez 2 miesiące prawie codziennie jeździłem po 60 km. na igłoterapię. Nie dało to nic. Zero. A bardzo chciałem, żeby dało.

OK. Nie twierdzę, że alternatywna jest antidotum na każdą chorobę. Trzeba jednak mieć trochę szersze spojrzenie na wszystko niż tylko klapki na oczach i pierdolenie zerojedynkowe.

3 minuty temu, papageno napisał:

Prezydent Zielonej Góry Janusz Kubicki, który publicznie sugerował, że koronawirus może być międzynarodowym spiskiem mającym na celu "ogłupienie wirusem", sam zachorował na COVID-19. Dziś wycofuje się z tamtych poglądów i radzi wszystkim, żeby uważali.

https://www.onet.pl/informacje/onetlubuskie/koronawirus-prezydent-zielonej-gory-janusz-kubicki-ma-koronawirusa/8rrrt42,79cfc278

Z pewnością był torturowany. ?

"Nigdy nikomu nie życzę tego żeby zachorował dlatego uważajcie na siebie. Bo teraz test, łóżko szpitalne czy respirator czy nawet teleporada to jeszcze jest … tylko jak długo? A słowa o »koranaściemie« chętnie bym cofnął, użył innych. Życie weryfikuje nasze poglądy" - zakończył swój wpis włodarz Zielonej Góry.

10 minut temu, costa brava napisał:

Ukryta Zawartość

czyli pełny lockdown za 2 tygodnie? 

Po tych branżach nie będzie czego zbierać, ale co tam dodrukują na "osłonowe" ?

Ukryta Zawartość

21 minut temu, papageno napisał:

Oczywiście...tak jak tysiące innych opłaconych.
Albo po linii politycznej zwyczajnie zmusili go do tak drastycznej zmiany poglądów.
A Kret, który kaszlał do kamery też jest zarażony?
Ty lekarzem jesteś papageno?

Edytowane przez soundchaser
Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Ten rodzaj akupunktury można robić sobie samemu.

mozecie sobie robić samemu albo nawet nawzajem

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

7 minut temu, malikali napisał:

Po tych branżach nie będzie czego zbierać, ale co tam dodrukują na "osłonowe" ?

Dokładnie. A ja znów k**wa będę musiał za klientów wypisywać wnioski o dofinansowanie.
Dług publiczny będzie jeszcze większy...już nie do ogarnięcia.
Armagedon blisko...ciekaw tylko jestem jak rząd PiS się z tego wybroni.

46 minut temu, jar1 napisał:

Ja tego nie neguję, zresztą akupunktura jest uznana przez świat lekarski. Tylko trzeba wiedzieć do czego i w jakim zakresie się ona może przydać. Sorry, ale w momencie bezpośredniego zagrożenia życia, jak zawał czy udar to nie ma szans. Po tym poznać oszustów i szarlatanów, bo wszędzie ich nie brakuje, że  negują wiedzę lekarskiej. Nikt przy zdrowych zmysłach nie pójdzie ze złamana nogą z przemieszczeniem na akupunkturę. Tak samo ostre zakażenia, gdzie jedynym ratunkiem są antybiotyki. 

uznana do kilku chorób i tyle w temacie

W tak biednym kraju jak Polska byly dwa wyjscia: 1. Zamkniecie ludzi 70+ w domu i dowoz jedzenia oraz 2. Zamkniecie szkol do odwolania. Nic wiecej, zadnych idiotycznych zamkniec gospodarki itd. Te dwa kroki spowodowalyby wyhamowanie epidemii i nie byloby koniecznosci eutanazji, bo ludzi ogolnie bedzie szkoda i smierc przez uduszenie jest bardzo nieprzyjemna. Zamkniecie starcow bylo nie do przyjecia, bo to glowny elektorat pisu i musial dla pisu wygrac wybory. Dlaczego zgodzono sie na powrot dzieci do szkol i szybka transmisje wirusa na rodzicow i dziadkow tlumacze glupota politykow i glupota doradcow politykow, ktorych nazwisk nie poznalismy i nie poznamy. Tak to juz niestety jest, rzadza nami ludzie bezwzgledni, podli i glupi, a ich decyzje sa bezwzgledne, podle i glupie. Przez 6 miesiecy mysleli tylko o utrzymaniu wladzy, mieli w d.pie, co sie stanie ze starszymi osobami, ze slabymi. Teraz tez podejmuja decyzje, ktore maja zatrzec ich wine i slady, np. bezkarnosc dla lekarzy, ktorzy beda decydowali kogo podlaczyc do respiratora, a kogo zostawic na smierc bez zadnej interwencji. Podobnie jest na ukrainie, gdzie jest jeszcze biednniej i ochrona zdrowia jest jeszcze bardziej z dykty i tektury, kto ma zdechnac to tam zdycha i nikt nie robi afery, zycie toczy sie dalej. 

32 minuty temu, JuG napisał:

a co na to Chińczyk ? za kwalifikowanym medykiem sie łazi i narzeka ze nie pomógł . Szarlatan nie pomógł ? cóż trudno

3 minuty temu, electro napisał:

bezkarnosc dla lekarzy

przecież to kant od początku do końca , w dodatku żenujący i populistyczny

co daje wstrzymanie postepowania z urzędu kiedy są jeszcze  procesy cywilne

Edytowane przez cir

5 minut temu, soundchaser napisał:

OK. Nie twierdzę, że alternatywna jest antidotum na każdą chorobę. Trzeba jednak mieć trochę szersze spojrzenie na wszystko niż tylko klapki na oczach i pierdolenie zerojedynkowe.

To szersze spojrzenie wyklucza opinię, że konwencjonalna medycyna to "nic nie warte leczenie lekarzy-konowałów". Lekarze są różne, jak i zwykli ludzie. Jak i alternatywne "konowały".

Ja do szpitala, w którym miałem operację i personelu nie mam żadnych zastrzeżeń (może poza dosyć skromnym wyżywieniem). Wszystko było profesjonalne i życzliwe. Chirurg - mistrz.

W Chinach, gdzie medycyna alternatywna jest znana i praktykowana od tysięcy lat średnia długość życia w 1960 r. była tylko 44 lata. W Polsce z konwencjonalną medycyną socjalistyczną - 68.

8 minut temu, cir napisał:

uznana do kilku chorób i tyle w temacie

Już miękniesz "lekarzu".
Do tej pory wyśmiewałeś i negowałeś.
Strasznie jesteś chwiejny w swych poglądach.

wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0012.gif

5 minut temu, cir napisał:

a co na to Chińczyk ? za kwalifikowanym medykiem sie łazi i narzeka ze nie pomógł . Szarlatan nie pomógł ? cóż trudno

przecież to kant od początku do końca , w dodatku żenujący i populistyczny

co daje wstrzymanie postepowania z urzędu kiedy są jeszcze  procesy cywilne

Duzo daje. Przegranie sprawy karnej zniecheca najczesciej rodzine do dalszych roszczen.

6 minut temu, electro napisał:

Duzo daje. Przegranie sprawy karnej zniecheca najczesciej rodzine do dalszych roszczen.

absolutnie nie

6 minut temu, JuG napisał:

To szersze spojrzenie wyklucza opinię, że konwencjonalna medycyna to "nic nie warte leczenie lekarzy-konowałów". Lekarze są różne, jak i zwykli ludzie. Jak i alternatywne "konowały".

To tylko potwierdzenie tego, co pisałem wcześniej - dobrzy lekarze są po jednej i drugiej stronie.
Ja niestety miałem doświadczenia negatywne z lekarzami jak umierali moi rodzice.

5 minut temu, cir napisał:

Nic - po prostu przestałem do niego chodzić. Ale on od początku otwarcie mówił, że z podobnym przypadkiem do czynienia nie miał. Szukał po swoich chińskich podręcznikach i tłumaczył mi, że wynika z nich, że wynik nie jest pewny i leczenie raczej będzie długim. Ja i tak czekałem na operacje więc nic nie straciłem (oprócz czasu i kasy). Po operacji stało ostatecznie jasne, że szans na pozbycie się tych zmian za pomocą igieł nie było żadnych.

Ale leżąc godzinami z tymi igłami rozmawiałem z innymi chorymi - różne bóle leczył/łagodził skutecznie.

6 minut temu, cir napisał:

absolutnie nie

6 minut temu, cir napisał:

absolutnie nie

Mam inne doswiadczenia. Absolutnie inne. 

4 minuty temu, JuG napisał:

Ale leżąc godzinami z tymi igłami rozmawiałem z innymi chorymi - różne bóle leczył/łagodził skutecznie.

Cir nie jest taki głupi, żeby "uwierzyć" w to co piszesz.
Naraziłby się na pośmiewisko tych, którzy go tu na forum podstawili do pisania głupot na wszelkiej maści tematy medyczne i koronawirusowe. ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.