Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hasło o "braku współpracy z rządem" prezydenta innego niż Duda to w obecnej sytuacji wyłącznie straszak dla mniej kumatego elektoratu.

Dlaczego? Ano dlatego, że prezydent z opozycji nie będzie miał absolutnie żadnego interesu w obalaniu obecnego rządu. Oznaczałoby to przedterminowe wybory i wielką zagadkę. Dodatkowo opozycja nie ma żadnego interesu w obejmowaniu władzy akurat w tym momencie. Niech sobie PiS sam walczy z problemami które stworzył oraz na dokładkę z koronawirusem i spowolnieniem gospodarki.

Dlatego zarówno Kosiniak-Kamysz jak i Hołownia byliby o wiele lepszym wyborem niż Budyń.

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy
2 godziny temu, dulon184 napisał:

któraś z tych osób robi z siebie tak pięknie durnia jak Twój wybraniec?

To kto jest najlepszym kandydatem na prezydenta ???

25 minut temu, Lech36 napisał:

Najlepszą w kategorii "Marionetka". Tu pełna zgoda.

36 minut temu, notoryczny napisał:

Zależy jaką ofertę dla obywateli owa władza zamierza przedstawić .

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)
3 godziny temu, stench napisał:

Co do kandydatów to jakby na to nie patrzeć są bardzo mierni więc poprę osobę najlepszą z nich i z największą szansą na skuteczną współpracę  z dużą partią i rządem czyli Dudę.

Podobno wybory są TAJNE , ale miło , że deklarujesz swoje poglądy.

• Moderatorzy
Godzinę temu, soundchaser napisał:

żaden inny nie będzie taką marionetką.

• Moderatorzy
Teraz, Mysza 13 napisał:

Napisałem na początku, że jest baardzo przeciętny, ale reszta to dno i metr mułu.

4 minuty temu, stench napisał:

Ktoś kto nie będzie marionetką Prezesa. Są inni kandydaci, wystarczy wybrać.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Moderatorzy

Panowie pitolenie...... , wiemy kto kandydyduje , ale na forum każdy mówi tylko , że TEN  zły , brak natomiast głosów kto jest dobry i dlaczego.

4 minuty temu, stench napisał:

Nieuwikłany w żadne zależności . Ale to raczej nierealne. Wobec tego, może być Bosak.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

• Moderatorzy
Teraz, Lech36 napisał:

Ktoś kto nie będzie marionetką Prezesa. Są inni kandydaci, wystarczy wybrać.

Ja nie chciałbym by prezydentem została marionetka prezesa PO .

4 minuty temu, Moontan napisał:

W Polsce prezydentem moze zostac kazdy .....i to widac.

Zgadza się kiedyś niewiele brakowało żeby prezydentem został egzotyczny Tymiński. 

2 minuty temu, stench napisał:

Panowie pitolenie...... , wiemy kto kandydyduje , ale na forum każdy mówi tylko , że TEN  zły , brak natomiast głosów kto jest dobry i dlaczego.

Wybór to sprawa indywidualna, jak w audio ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

• Moderatorzy
1 minutę temu, notoryczny napisał:

Nieuwikłany w żadne zależności . Ale to raczej nierealne. Wobec tego, może być Bosak.

Pisałem że Bosak, byłby ok ale nie ma możliwości współpracy prktycznie z  żadnym większym ugrupowaniem.

Zarówno PiS , jak i PO torpedowałyby wszystkie jego inicjatywy.

Jeszcze jedną kadencję musi popracować w sejmie.

3 minuty temu, stench napisał:

Przecież napisałem.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, stench napisał:

Ja nie chciałbym by prezydentem została marionetka prezesa PO .

Wybierz kogoś innego, kto Tobie tego broni?

1 minutę temu, jezz napisał:

A nie Kidawa?

Tylko w przypadku przejścia do II rundy jej i "marionetki".

• Moderatorzy
13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Hasło o "braku współpracy z rządem" prezydenta innego niż Duda to w obecnej sytuacji wyłącznie straszak dla mniej kumatego elektoratu.

Dlaczego? Ano dlatego, że prezydent z opozycji nie będzie miał absolutnie żadnego interesu w obalaniu obecnego rządu. Oznaczałoby to przedterminowe wybory i wielką zagadkę. Dodatkowo opozycja nie ma żadnego interesu w obejmowaniu władzy akurat w tym momencie. Niech sobie PiS sam walczy z problemami które stworzył oraz na dokładkę z koronawirusem i spowolnieniem gospodarki.

Dlatego zarówno Kosiniak-Kamysz jak i Hołownia byliby o wiele lepszym wyborem niż Budyń.

Kosiniak po tym jak ochoczo podnosił wiek emerytalny to dla mnie miętkus i marionetka.

Hołowni nie znam z żadnych dokonań politycznych. Dla mnie to telewizyjny twór w dodatku katol co dla mnie jest minusem.

1 minutę temu, Mysza 13 napisał:

Stench...Nie lepiej przenieść tą dyskusję do departamentu ,,Humor".??????

Dyskusję w tym wątku raczej należy traktować w kategorii : "Nic śmiesznego....."

5 minut temu, stench napisał:

Pisałem że Bosak, byłby ok ale nie ma możliwości współpracy prktycznie z  żadnym większym ugrupowaniem.

Zarówno PiS , jak i PO torpedowałyby wszystkie jego inicjatywy.

Jeszcze jedną kadencję musi popracować w sejmie.

Na pewno ani  tym z PO ani  tym z PiS niczego nie zawdzięcza . Nie musiałby się rewanżować .

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

1 minutę temu, stench napisał:

Hołowni nie znam z żadnych dokonań politycznych.

A Dudusia marionetkę z jakich dokonań znasz? Pamiętam tylko jego nadęte jak u Duce policzki jak się podnieca przy przemówieniach.

Jeżeli Hołownia jest tworem telewizyjnym to przynajmniej sam się wytworzył.

Budyń to człowiek bez właściwości, facet wyciągnięty z trzeciego szeregu i wykreowany przez marketingowców na polecenie Prezesa. Co do katolicyzmu Hołowni to od jakiegoś czasu (jeszcze sprzed kampanii) facet chyba nabrał rozumu. Prędzej postawiłby się czarnym niż taki Bosak czy Kosiniak.

Jestem Europejczykiem.

18 minut temu, Mysza 13 napisał:

Wybory sa tajne ale chyba to nie jest tajemnicą jesli ktos chce powiedzieć na kogo będzie glosował. Jak nie chce to nie musi..

Coś sie zmieniło? 

• Moderatorzy
3 minuty temu, Mysza 13 napisał:

Teraz , to już nic nie kumam.....

Bo to przynajmniej marionetka największej partii co umożliwia jakiekolwiek działanie.

Wstawienie obcej marionetki czy figuranta zadziała niczym kij w szprychy. Polska działa na tyle dobrze, że funkcjonuje pomimo działań rządu czy opozycji. Konflikt na lini Prezydent -Rząd nie przyniesie nic dobrego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.