Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre strony koronawirusa z perspektywy rynku audio

Roxi

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, tak sobie myślę, że ten wirus ma też swoje dobre strony z punktu widzenia audio. Wiele osób znajdzie się z pewnością w trudnej sytuacji finansowej. Tutaj jak nigdy wcześniej będzie potrzebna ludzka solidarność, bo ten kryzys w stopniu bardzo nierównym dotknie różne branże, firmy i jednostki. Tutaj oczywiście nie ma o czym mówić, trzeba sobie wzajemnie pomagać. 

Może on jednak mieć i swoje dobre strony. Mam tutaj na myśli weryfikacje ofert handlowych. Często narzekaliśmy na to, że ceny różnych sprzętów, kabli itd. zbliżają się do abstrakcyjnego poziomu. Tupet i fantazja różnych oferentów sięgał czasem granic absurdu, ale i tak jak nie było wyboru trzeba było płacić. Byli na to klienci, którzy teraz mogą się skończyć. Windowane cen również przez chińskich klientów itd. Tak więc z punktu widzenia naszej pasji ten kryzys może nie być wcale taki najgorszy ? 

14 minut temu, Roxi napisał:

Ale bieda tak ? A ponoć ma nadejść ?

Najpierw będzie tak.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

10 minut temu, Jaro_747 napisał:

Myślisz że należy spodziewać się wyprzedaży kabli za cztery czy pięć tysięcy baksów?

Kable mnie akurat nie interesują ? Ale monitory czy kolumny w cenie średniej klasy samochodów, czy nawet luksusowych ? Czy nie byłoby fajnie gdyby ich trochę sprowadzić do kontaktu z rzeczywistością ? ? 

Ty, zamiast zakładać tego typu wątki, raczej się pomódl (jeśliś wierzący i bogobojny) o to, byś nie musiał wymienić swojego wzmacniacza lub gramofonu na bochenek chleba.

I w dodatku bardzo się z tej transakcji cieszyć.

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

byś nie musiał wymienić swojego wzmacniacza lub gramofonu na bochenek chleba.

A po kilku latach odwiedzi go spadkobierca byłego właściciela sprzętu i obsmaruje go za to w TV.

9 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ty, zamiast zakładać tego typu wątki, raczej się pomódl (jeśliś wierzący i bogobojny) o to, byś nie musiał wymienić swojego wzmacniacza lub gramofonu na bochenek chleba.

I w dodatku bardzo się z tej transakcji cieszyć.

Panie, pomyśl lepiej o Syrii, albo co u nas działo sie w 39"tym. A tu "mała grypka" i już wszyscy z nędzy chcą umierać. Wiesz ilu dziennie umiera Polaków od innych chorób i ze starości? A ile osób popełnia rocznie w tym kraju samobójstwa? Gdyś nie wiedział, to ponad 5 tys ludzi rocznie w naszym kraju postanawia samodzielnie odebrać sobie życie. A korona, ile już mamy, 15 osób czy 20?

Tylko 5 tysięcy rocznie?

No pacz! To jeszcze nie tak dużo.

Ale już wkrótce będzie lepiej i więcej samobójców.

Przymierzam się do artykułu o hotelarstwie, w której to branży tylko dzisiaj wyebano 1200 osób.

Stan klientów w hotelach: 0.

A ZUS już zajmuje konta, a banki wypowiadają umowy kredytowe.

Też już.

5 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Przymierzam się do artykułu o hotelarstwie, w której to branży tylko dzisiaj wyebano 1200 osób.

Dostaną pomoc od państwa, w przeciwieństwie do górników z Dolnego Śląska i setek innych zlikwidowanych zakładów pracy którym nigdy państwo nie pomogło, bo można było ich w masie zlekceważyć. Podobnie jako ludziom oszukanym przez Amber Gold, przekręty bankowe itd. jest to dla Ciebie jakoś nowość, że obywateli w PL wali sie w d... a elity na pierwszym miejscu załatwiają swoje interesiki?

Wszystko u Ciebie w jednym worku. 

W Amber Gold ludzie na własna prośbę dali się oszukać, tak jak w przypadku Grobelnego.

Napisz coś więcej o interesikach obecnej elity rządowej. 

16 minut temu, Roxi napisał:

A tu "mała grypka" i już wszyscy z nędzy chcą umierać

"Grypka" mała, ale coraz większa. Za kilka miesięcy nie starczy lasów na trumny i fajansu na urny.

Ciekawe, dlaczego tyle samobójstw, przecież rządzi PiS z Kościołem pod opieką Mateczki.

3 minuty temu, toptwenty napisał:

Ciekawe, dlaczego tyle samobójstw, przecież rządzi PiS z Kościołem pod opieką Mateczki.

NIe jestem zwolennikiem PIS cz PO. Od lat nie mamy elit choćby na miarę Orbana czy Angeli Merkel dla swojego narodu. Albo złodzieje, albo zaściankowe zacofanie bez pomyślunku o gospodarce. Takie są realia.

Nie wykluczam opcji, że właśnie dlatego.

7 minut temu, toptwenty napisał:

Wszystko u Ciebie w jednym worku. 

W Amber Gold ludzie na własna prośbę dali się oszukać, tak jak w przypadku Grobelnego.

Napisz coś więcej o interesikach obecnej elity rządowej. 

"Grypka" mała, ale coraz większa. Za kilka miesięcy nie starczy lasów na trumny i fajansu na urny.

Orban - elitą.

O ja prdolę.. 

6 minut temu, toptwenty napisał:

Są też inni. 

Pozdrawiam.

Ostatnie progospodarcze jakie pamiętam ruchy wykonał... Leszek Miller? ... Wydaje się to nieprawdopodobne ale chyba takie sa realia ?

9 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Orban - elitą.

O ja prdolę.. 

Spłacił i choćby wyj... MFW z Węgier i juz za ten fakt należy mu się uznanie. 

26 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tylko 5 tysięcy rocznie?

No pacz! To jeszcze nie tak dużo.

Ale już wkrótce będzie lepiej i więcej samobójców.

A ZUS już zajmuje konta, a banki wypowiadają umowy kredytowe.

Też już.

tarcza antykryzysowa

Właśnie ruszyły masowe zwolnienia u hotelarzy. ZUS zajmuje im konta, banki wypowiadają umowy kredytowe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wybacz, ale powinny być nie pro-gospodarcze, ale pro- konsumenckie. Jeszcze kiedy było rzemiosło cechowe współistniała tandeta. Kapitalizm to wyolbrzymił.

Władze wprowadzają drony do liczenia kichów, śmichów i chichów. Nielekko. (Ot taka fantazja).

W meritum, czyli w temacie: kiedy podrożeją podstawowe produkty, na zabawki które dotrzymują rzemieślniczej rzetelności będzie mniej funduszy. Czuję niestety bardziej nadchodzący zalew tandety niż konkretne i fascynujące urządzenia, masówka będzie (bo cały czas jest) w dużym wyborze, ale mało komu zależy na ciszy (czyli pauzie). Dla oddechu. Muzyka bez oddechu przytłacza.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

3 minuty temu, toptwenty napisał:

tarcza antykryzysowa

Właśnie ruszyły masowe zwolnienia u hotelarzy. ZUS zajmuje im konta, banki wypowiadają umowy kredytowe

Ukryta Zawartość

Francuzi załatwili sprawę jednym komunikatem. Od dziś nie trzeb płacić danin na rzecz państwa i rachunków za media. 

Pytanie czy nas na takie gest stać, albo czy elitom wystarczy odwagi aby pomóc teraz firmom i póżniej nie utrzymywać setek tysięcy bezrobotnych? 

Niestety u nas jest myślenie krótkowzroczne. Pamiętam jak kiedyś bym w Niemczech i kamień uderzył mi w szybę. Stałem pod marketem samochodem i "gość" w DE referował, że za parę euro naprawi mi szybę jakimś klejem i wyśle to do polskiej ubezpieczalni. Nasze PZU uznało, to za przekręt i mogą tylko zapłacić za wymianę całej szyby. Tak u nas dział system  ? 

Ukryta Zawartość

21 minut temu, Roxi napisał:

NIe jestem zwolennikiem PIS cz PO. Od lat nie mamy elit choćby na miarę Orbana czy Angeli Merkel dla swojego narodu. Albo złodzieje, albo zaściankowe zacofanie bez pomyślunku o gospodarce. Takie są realia.

Orban to rzeczywiście wzór do naśladowania.

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Orban to rzeczywiście wzór do naśladowania.

Dla naszych polityków niedościgniona bo są zbyt strachliwi i zaściankowi. 

43 minuty temu, toptwenty napisał:

Kto by nie rządził to każdy z nas ma wolną wolę. A kto sobie nie radzi w życiu to często wybiera tzw. Strzał do własnej bramki. Taki znak naszych czasów.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Teraz, toptwenty napisał:

Znam, ale Ci nie powiem. Sam ich znajdź.

Marzy mi się opcja potrafiąca wznieść się ponad własny osobisty interes i zadbać o ten nieszczęsny 38 milionowy naród. Liczyłem na Tuska, ale okazał się całkowita porażką. Kaczor niby patriota, ale ten człowiek nie wie, co to jest prawdziwa praca, a teoria to nie to samo, co rzeczywistości. Jak tak dalej pójdzie, to wykończą nas nie konorawirusem ale wszelkimi jpk i podatkami. System liczenia głosów jest tak ustawiony, że mniejsze partie nie mają szans objęcia władzy, tak więc nie wiem jakie są możliwości Musisz mnie oświecić ? 

Fakt jest faktem, chyba nie zaprzeczysz, że teraz umierają tacy ludzie, jacy nigdy w przeszłości nie umierali.

Nie mówiąc już o samobójcach.

do cortesa

2 minuty temu, Roxi napisał:

Musisz mnie oświecić

Nie, nie muszę. Gorzej, nie chcę.

Musisz wybierać z tego, co jest. Uważaj na siebie. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.