Skocz do zawartości
IGNORED

Homoseksualizm w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, szymon1977 napisał:

Ale my nie jesteśmy ani bonobo, ani pszczołami, ani kalafiorami, ani...

czy Tobie się to podoba czy nie, człowiek jest zaliczany do królestwa zwierząt. Wśród niektórych gatunków zwierząt zachowania homoseksualne są powszechne - również u homo sapiens. Dalej to już vide piękna odpowiedź kolegi 23031970.

7 godzin temu, szymon1977 napisał:

Tolerancja to świadomość i akceptacja czyjejś odmienności, a nie oszukiwanie, że ten ktoś jest normalny.

nie wiem w zasadzie co uważasz za normę, skoro wg Ciebie niektórym aspektom komunizmu i socjalizmu trudno odmówić sensu.

Edytowane przez rasputin
8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

To właśnie przykład jak tzw. świadomość zbiorowa oparta jest w dużej mierze na kłamstwach celowo powielanych i wzmacnianych.

Tyle, ze człowiek inteligentny i nieuprzedzony po zapoznaniu się z faktami zmienia swój punkt widzenia, sterowany emocjami pożeracz fejków dalej odrzuca fakty bo psuja mu jego prostą wizję świata.

Homoseksualiści są wśród nas. Statystycznie 5% społeczeństwa to homoseksualiści, więc w praktyce na jedną klatkę 10-cio piętrowca przypada kilku "pedałów" - a jakoś się z tłumu nie wyróżniają. I tu kolejny paradoks, że moda na pokazywanie w TV najróżniejszych dziwaków, wyrabia w społeczeństwie mylne przekonanie, że homoseksualista to właśnie taki dziwak.

-----

8 godzin temu, 23031970 napisał:

A zatem poprzestańmy na akceptacji czyjejś odmienności , jeżeli ta nie godzi w nasze zdrowie i życie. 

Dokładnie. Ale akceptacja czyjejś odmienności, to nie przytakiwanie jego durnym wymysłom. Nie spuściłem nikomu łomotu za to, że jest płaskoziemcą, ale planując podróż dookoła Świata, nie zamierzam brać pod uwagę, że mogę spaść z jego krawędzi. Nie za trudne?

-----

1 godzinę temu, rasputin napisał:

nie wiem w zasadzie co uważasz

Skoro istnieją fakty, to nie ma miejsca na uważanie.

...piękna odpowiedź kolegi 23031970.

Wielkie słowa... ale puste. Brak odniesienia do istoty problemu.

Wśród niektórych gatunków zwierząt zachowania homoseksualne są powszechne - również u homo sapiens.

Ale my nie jesteśmy bonobo tylko homosapiens, i o tym kto siedzi na najwyższym stołku zadecydowały demokratyczne wybory, a nie kto kogo i w co w homoseksualnym akcie płciowym, odbytym przez dwóch najsilniejszych kandydatów. Pszczołami też nie jesteśmy, tym bardziej kalafiorami.

A zanim zaczniesz zbyt pochopne wnioski wyciągać z baśni o bonobo, to polecam na początek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Obserwacji zoologicznych i hodowlanych wykazujących zachowania homoseksualne wyłączne jest niewiele. Przykładem są owce, u których 8% męskich osobników wykazuje jedynie homoseksualne preferencje. Dodatkowo zaobserwowano u nich różnice w budowie mózgów w stosunku do osobników wykazujących zachowania heteroseksualne."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

9 hours ago, Jaro_747 said:

To właśnie przykład jak tzw. świadomość zbiorowa oparta jest w dużej mierze na kłamstwach celowo powielanych i wzmacnianych.

Tyle, ze człowiek inteligentny i nieuprzedzony po zapoznaniu się z faktami zmienia swój punkt widzenia, sterowany emocjami pożeracz fejków dalej odrzuca fakty bo psuja mu jego prostą wizję świata.

W tym linku przerażające jest nie samo to, czy dokonywano takich bzdurnych regulacji czy nie, tylko że w tym bizantyńskim gąszczu przepisów, tworzonym zgodnie z zasadą "na początek 3 regały na branżę a potem się zobaczy" jest na tyle trudno się poruszać i rozeznać, że nawet sprostowanie czegokolwiek trwa latami. Oczywiście zgubny wpływ tego na gospodarkę europejską (poza Niemcami, dla których taki bizantynizm to chleb powszedni) widać w statystykach makroekonomicznych - praktycznie stagnacja przez ostatnie 30 lat i utrata znaczenia na rzecz Dalekiego Wschodu.

Bujajmy się tak dalej na tęczowym koniu.

40 minut temu, szymon1977 napisał:

Homoseksualiści są wśród nas. Statystycznie 5% społeczeństwa to homoseksualiści, więc w praktyce na jedną klatkę 10-cio piętrowca przypada kilku "pedałów" - a jakoś się z tłumu nie wyróżniają. I tu kolejny paradoks, że moda na pokazywanie w TV najróżniejszych dziwaków, wyrabia w społeczeństwie mylne przekonanie, że homoseksualista to właśnie taki dziwak.

Z rzadkimi nie oglądam reżimowej telewizji więc nie wiem, co tam pokazują.

Jestem Europejczykiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

W tym linku przerażające jest nie samo to, czy dokonywano takich bzdurnych regulacji czy nie, tylko że w tym bizantyńskim gąszczu przepisów, tworzonym zgodnie z zasadą "na początek 3 regały na branżę a potem się zobaczy" jest na tyle trudno się poruszać i rozeznać, że nawet sprostowanie czegokolwiek trwa latami. Oczywiście zgubny wpływ tego na gospodarkę europejską (poza Niemcami, dla których taki bizantynizm to chleb powszedni) widać w statystykach makroekonomicznych - praktycznie stagnacja przez ostatnie 30 lat i utrata znaczenia na rzecz Dalekiego Wschodu.

Błąd logiczny - Chińczycy muszą się stosować do tych samych przepisów EU.
5 godzin temu, szymon1977 napisał:

A zanim zaczniesz zbyt pochopne wnioski wyciągać z baśni o bonobo, to polecam na początek:

cytujesz w sposób wybiórczy, ze wstępu z podanego przez Ciebie artykułu: "W opiniach niektórych badaczy zwierząt, np. wśród żyraf czy bizonów zachowania homoseksualne są częstsze od heteroseksualnych".

5 godzin temu, szymon1977 napisał:

Skoro istnieją fakty, to nie ma miejsca na uważanie.

po raz kolejny w typowy dla siebie trollowaty sposób uchylasz się od odpowiedzi jakie aspekty socjalizmu i komunizmu uważasz za sensowne. To rzutuje na dalszy sens prowadzenia z Tobą dyskusji.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Z rzadkimi nie oglądam reżimowej telewizji więc nie wiem, co tam pokazują.

Zjadło jeden wyraz więc dziwnie to wygląda. Miało być:

Z rzadkimi wyjątkami nie oglądam reżimowej telewizji więc nie wiem, co tam pokazują.

Jestem Europejczykiem.

42 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Zjadło jeden wyraz więc dziwnie to wygląda. Miało być:

Z rzadkimi wyjątkami nie oglądam reżimowej telewizji więc nie wiem, co tam pokazują.

A miałem pisać "Tyś je zato gełsty!"

50 minut temu, rasputin napisał:

cytujesz w sposób wybiórczy, ze wstępu z podanego przez Ciebie artykułu

Czytaj uważniej to co komentujesz: w jednym przypadku są badania w drugim opinia, w jednym przypadku zachowania seksualne są wyłączne, a w drugim wogóle. Więc w pierwszym przypadku jest wiarygodne potwierdzenie istnienia orientacji homoseksualnej u zwierząt, a w drugim co najwyżej podejrzenie braku orientacji seksualnej.

Godzinę temu, rasputin napisał:

jakie aspekty socjalizmu i komunizmu

OT - zapytaj we właściwym wątku, może ktoś Ci odpowie.

3 hours ago, Sine Metu said:

Błąd logiczny - Chińczycy muszą się stosować do tych samych przepisów EU.

Liczy się start dla nowych firm. Te w EU mają trudniej na własnym podwórku, gdzie siłą rzeczy zaczynają. To jest w ogóle jakaś paranoja - żeby polska firma podlegała niemieckim przepisom (bo takie jest pochodzenie prawa gospodarczego EU), żeby coś sprzedać na polskim rynku.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Liczy się start dla nowych firm. Te w EU mają trudniej na własnym podwórku, gdzie siłą rzeczy zaczynają. To jest w ogóle jakaś paranoja - żeby polska firma podlegała niemieckim przepisom (bo takie jest pochodzenie prawa gospodarczego EU), żeby coś sprzedać na polskim rynku.
Prawo unijne jest prawem unijnym i jak się komuś nie podoba, to może wyjść z unii.
Godzinę temu, szymon1977 napisał:

to są Twoje słowa: "Taka różnica, że pewnym aspektom komunizmu i socjalizmu trudno odmówić sensu," - zamieszczone w tym wątku.

moja wina że w ogóle do trolla zagadałem.

41 minut temu, rasputin napisał:

to są Twoje słowa... 

Tak. A teraz powtórzę:

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

W dniu 14.06.2020 o 15:40, janunio napisał:

Stawiam pod dyskusje tezę: polacy nie mają elementarnej wiedzy, że sprawcą przedmiotowych odmienności jest genetyka, a ta jest dana każdemu z osobna przez NAJWYŻSZEGO czyli PANA BOGA. 

Bzdura. Geny nie mają żadnego wpływu na orientację seksualną.
Myślę, że założyłeś ten wątek jedynie po to, by wsadzić kij w mrowisko i wywołać burzliwą dyskusję o niczym.

Na Korwina zawsze mozna liczyć ?

Cytat

"Ci ludzie złamali tabu, nie mówi się o tym, co się robi w łóżku" - mówił o osobach LGBT Janusz Korwin-Mikke w " Polsat News. "Zaraza LGBT nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem"- dodał. "Mamy w Polsce ogromną liczbę onanistów", lecz "nie domagają się uznania związku z ręką". Ta wypowiedź zdenerwowała prowadząca Agnieszka Gozdyrę. "Mówi pan rzeczy obsceniczne" - oceniła dziennikarka.

Ukryta Zawartość

Prze ch...:)

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

1 hour ago, Jacchusia said:

Na Korwina zawsze mozna liczyć ?

Prze ch...:)

Prawda, chamstwa nie mozna mu odmowic. Wiec chyba nie ma sie czym zachwycac? 

5 hours ago, caleb66 said:

Slabiutkie

Edytowane przez luckyguliver
43 minuty temu, skynyrd napisał:

Nie podpuszczaj go bo założy wątek o homoseksualizmie w Gwatemali czy San Marino.

Rozsądniej będzie na Dominikanie bo od tego mamy w Polsce ekspertów.

Sorry, zapomniałem że bp Wesołowski nie żyje. 67 lat to i organizm słabszy niż u Nawalnego.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Tylko tych najbardziej rozrywkowych.

A Wesołowskiego pamiętam, bo zaraz jak wybuchła afera z jego udziałem LOT intensywnie reklamował loty na Dominikanę. Zabawny zbieg okoliczności. Mogli jeszcze jakąś promocje dla sukienkowych zrobić ;-).

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, soundchaser napisał:

Bzdura. Geny nie mają żadnego wpływu na orientację seksualną.

Żadnego? Serio?

-----

5 godzin temu, skynyrd napisał:

Straszny tu syf jest, z 10 tematów można wrzucić do Polityki.

Forumowe trole korzystają z możliwości uzewnętrznienia swych politycznych jazd.

44 minuty temu, szymon1977 napisał:

Żadnego? Serio?

A niby czemu miałyby mieć?

To że Ty (na przykład) jesteś bi nie oznacza, że Twoje dzieci są po Tobie obciążone genetycznie i też będą w związkach homoseksualnych.
Nie ma na to żadnych dowodów naukowych.

54 minutes ago, soundchaser said:

To że Ty (na przykład) jesteś bi nie oznacza, że Twoje dzieci są po Tobie obciążone genetycznie i też będą w związkach homoseksualnych.
Nie ma na to żadnych dowodów naukowych.

Brak dowodów naukowych nie oznacza, że zjawisko nie występuje. Zwłaszcza przy obecnym stopniu ideologizacji nauki.

To jest właśnie największy "naukowy" zabobon dzisiejszych czasów - "równość" a więc odgórne i dogmatyczne zakładanie braku korelacji między różnymi cechami. Do tego stopnia, że jak prof. Płatek wygłosiła swoją tezę, że w związkach homo rodzi się tyle samo dzieci co w związkach hetero, była bardzo zdziwiona salwą śmiechu ze strony publiczności i współ-dyskutantów. Ona naprawdę wierzy w tę "równość" i przysłania jej to najbardziej oczywiste fakty biologiczne.

26 minut temu, misiomor napisał:

Brak dowodów naukowych nie oznacza, że zjawisko nie występuje.

załóżmy na chwilę że homoseksualizm to sprawa genetyczna - jakie wnioski na tej podstawie wysunie kolega?

Praktycznych niewiele, poza może "celowanymi" strategiami wychowawczymi, jeżeli komuś zależy na maksymalizacji wartości oczekiwanej sukcesu zyciowego dziecka.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Bo jesteśmy zwierzętami.

-----

Godzinę temu, rasputin napisał:

załóżmy na chwilę że homoseksualizm to sprawa genetyczna - jakie wnioski na tej podstawie wysunie kolega?

Zrozumienie skąd się bierze anomalia, pomoże w przyszłości jej uniknąć. BTW nikt nie mówił, że TYLKO genetyczna.

-----

Godzinę temu, misiomor napisał:

jeżeli komuś zależy na maksymalizacji wartości oczekiwanej sukcesu zyciowego dziecka.

Bycie homoseksualistą odbiera pewne możliwości.

9 godzin temu, misiomor napisał:

Brak dowodów naukowych nie oznacza, że zjawisko nie występuje.

Występuje bo zostało sztucznie rozdmuchane przez naszych polityków jako kolejny temat zastępczy. Tak samo jak ten cały koronawirus, sprawa aborcji, in vitro i jeszcze parę innych rzeczy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.