Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie kable zasilające

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Cybermike1 napisał:

dac holo spring3 kte,

Mój kolega @greg1973 kupił kilka dni temu tego dokładnie daca w wersji Kitsune, będziemy testować na dniach.

Fajne klamoty, gratulacje.

Edytowane przez staropolanka2000

Dzień bez muzyki dniem straconym.

19 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Fajne masz zabawki, możesz opisać swój system? Tutaj albo w profilu? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

20230615_231244.jpg

20230615_231254.jpg

20230615_231301.jpg

20230615_231306.jpg

20230615_231401.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Cybermike1
9 godzin temu, Tajitsu napisał:

Przewody mają wpływ na dźwięk. Jak widać ten AQ lekko tłumi.

Takie miałem odczucie. Sądzę, że każdy ma prawo do własnej wypowiedzi, odczuć, przemyśleń. Nie obrażajmy się nawzajem, jaki to ma sens? Nikt tu nikomu wyższości nie udowodni.

6 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Mój kolega @greg1973 kupił kilka dni temu tego dokładnie tego daca w wersji Kitsune, będziemy testować na dniach.

Fajne klamoty, gratulacje.

Tez mam go w wersji Kitsune, i wersja Kitsune ma okablowanie zasilajace wewnetrzne cale ze srebra occ neotecha. I co producenci audio tez  nie docenieją zasilania swoich urzadzen ? Kolejny dowod 🤷‍♂️ tu mozesz nawalac argumentami non stop, ale taki jest poziom dyskucji w Polsce w audio...to jest nie do po.uslenia na zachdnich fprqch i usa. Tam audiofile sa bardziej dpswiadczeni i lrzede wszystkim bogatsi moga drozsze kloce kupowac. A dac holo spring 3 kte swietny, wywalil u mnie w systemie Denafrips Terminator 2

Edytowane przez Cybermike1
5 minut temu, Cybermike1 napisał:

Tez mam go w wersji Kitsune, i wersja Kitsune ma okablowanie zasilajace wewnetrzne cale ze srebra occ neotecha. I co producenci audio tez  ie doce iana zasilania swoich irzadzen ? Kolejny dowod 🤷‍♂️ tu mozesz nawalac argumentami non stop, ale taki jest poziom dyskucji w Polsce w audio...to jest nie do po.uslenia na zachdnich fprqch i usa. Tam audiofile sa bardziej dpswiadczeni i lrzede wszystkim bogatsi moga drozsze kloce kupowac. A dac holo spring 3 kte swietny, wywalil u mnie w systemie Denafrips Terminator 2

Tak, wiem że KTE i Kitusne to jest to samo. Jeżeli mówisz, że pogonił Terminatora 2 , to dla Grześka świetne wieści. Na pewno opiszemy swoje spostrzeżenia. Porównany z Musician Pegasus i Audio gd R7 2020. Denafripsa miałem pół roku -  Pontusa II , a Terminatora II słuchałem w salonie.

10 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Tak, wiem że KTE i Kitusne to jest to samo. Jeżeli mówisz, że pogonił Terminatora 2 , to dla Grześka świetne wieści. Na pewno opiszemy swoje spostrzeżenia. Porównany z Musician Pegasus i Audio gd R7 2020. Denafripsa miałem pół roku Pontusa II , a Terminatora II słuchałem w salonie.

Mialem i pontusa 2 i Musicana Pegasusa, audio gd r7 tylko u kolegi sluchalem wiec siw nie wypowaidam. Pontus i musician swietne daci w swoich cenach ale maja swoje cechy ktore mi sie nie podobaly po czasie(pontus 2 wolno tranjenty pokazywal, musician pegasus klopoty z rozdzielczoscia i mialem wrazenie ze jest noezrownowazony tonalnie podbita wyzsza srednica. Ale i tak swietne za te kase

14 minut temu, Tonnii99 napisał:

Takie miałem odczucie. Sądzę, że każdy ma prawo do własnej wypowiedzi, odczuć, przemyśleń. Nie obrażajmy się nawzajem, jaki to ma sens? Nikt tu nikomu wyższości nie udowodni.

Mi nie chodzi o udowadnienie czyjejs wyzszosci, moje ego jest na zrownowazonym poziomie....tylko o prawdę w audio

10 minut temu, Cybermike1 napisał:

Mialem i pontusa 2 i Musicana Pegasusa, audio gd r7 tylko u kolegi sluchalem wiec siw nie wypowaidam. Pontus i musician swietne daci w swoich cenach ale maja swoje cechy ktore mi sie nie podobaly po czasie(pontus 2 wolno tranjenty pokazywal, musician pegasus klopoty z rozdzielczoscia i mialem wrazenie ze jest noezrownowazony tonalnie podbita wyzsza srednica. Ale i tak swietne za te kase

R7 zjadł i wypluł Pegasusa i Pontusa. Bardzo czuły na zasilające i interkonekty. Ale masz racje, że te dace w swoich cenach są fajne. Napiszę więcej po porównaniach z Holo.

Prąd jest w gazie. Im lepszy przewód tym lepszy gaz i efekt brzmieniowy.

Wystarczy spróbować zagrać na przewodzie 3 x 0,75mm2 a 3 x 2,5mm2. Różnica jest aż nadto słyszalna.

4 godziny temu, romeksz napisał:

Zupełnie się nie znacie. Jeżeli prąd płynie, to znaczy że jest w płynie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

16 godzin temu, romeksz napisał:

maturę masz?

Mam.

Widzę że poziom dyskusji rośnie

Czy. Sarkazm

15 godzin temu, romeksz napisał:

Fizyka na poziomie szkoły średniej wyjaśnia pewne zjawiska wyczerpująco.

A pogrzebacz?

Widocznie ten kolega sam nie ma matury więc stąd ten poziom

8 godzin temu, Cybermike1 napisał:

Tak w specyfikacji EU to kabel glosnikowy, ale niczym sie nie rozni w budowie, inzynerii od kabli zasilajacych, duzo ludzi w UE robi z niego kabel zasilajacy, spokojnie mogli by dodac w specyfikacji

Tak, niektóre kable nie tylko głośnikowe są lepszej jakości niż zasilające, a te zasilające niby certyfikowane CE itd czasem są tak zrobione, że strach ich dotykać.

14 godzin temu, bum1234 napisał:

Niestety niemiecki nie jest moją mocną stroną.  Z tego co jestem w stanie zrozumieć to tewykresy dotyczą kolumn i współpracy z różnymi wzmacniaczami - w grę wchodzą kable głośnikowe - gdzie tu sieciówki?

Nie znając języka nie mogę odnieść się do treści.

A na forum to kto zmierzył i co?

Nie wiem , nie pamiętam. Było to jakiś czas temu. Wcale się nie zdziwię jak autor ówczesnych wykresów olewa i nie przekleja ich dalej. 

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Czy. Sarkazm

A pogrzebacz?

Widocznie ten kolega sam nie ma matury więc stąd ten poziom

Matura maturą.
Wykształcenie jest ważne, ale czy najważniejsze? Matura determinuje poprawne zachowanie?
Tutaj jest pole do dyskusji.

Wielu wykształconych ludzi jest po prostu nie do zniesienia a w zasadzie ich „kultura osobista”!
Z drugiej strony niekiedy bez formalnego wykształcenia, człowiek zaskakuje ogładą i obyciem…

ps

Mam maturę.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Racja.

No to kolega nie ma ogłady i obycia. Podobno na fizykę chodził. Nie wnikam. Nie potrzebuję widzieć jego papieru. 

Słowem nie reprezentuje dobrych wartości.

5 godzin temu, przmor napisał:

Kontrast dynamiczny w audio? Czego to ludzie nie wymyślą... A te scena to z pierwszej części przygód Indiany.

Oczywiscie, instrumenty na zywo graja z rozna dynamiką, i o to tez chodzi w dobrych niestety drogich systemach audio, pokazuja zmiany szybkosci instrumentow, malo wiesz o muzyce i malo o audio, dobry system to pokaze, idz se chlopie na odsluch do salonu dobrego preampu i koncowki, zycze Ci takiego systemu audio ale to chyba nie nastapi 🤭 

Mikhaił. Ty to masz cierpliwość 🙂

6 godzin temu, bum1234 napisał:

W którejś z części Indiana Jonesa jest scena, w której bohater stoi przed wojownikiem arabskim wywijającym olbrzymią zakrzywioną szablą. W pewnym momencie Indiana dobywa rewolweru i jest po zabawie.

Twój tekst to właśnie taki popis. A rewolwerem jest pytanie:

Czy porównując urządzenia zwracasz uwagę natomiast, by warunki były identyczne?

Nie?

I jest po zabawie.

Powtarzasz tu cały szereg audiofilskich komunałów, z których nic nie wynika.

Niestety podłożenie deski pod wzmacniacz, wymiana sieciówki na węża ogrodowego nie rozwiązuje problemów z brzmieniem, mimo iż audiofilom się wydaje, że jest inaczej.

Braku rzetelnej wiedzy nie da się zastąpić magią 😄

To nie sa audiofilskie komunaly tylko prawda, te zmiany sa widoczne i slyszalen z roznych pizycji odsluchowych po prostu nie sluchales dobrego systemu no ale niechcesz posluchac wiec co ja mam zrobic, nie przekonam i jiz nie jede probowal, zaprosze ie dostales...

Peace 🙏

Wystarczająco często słucham muzyki na żywo z jakością o jakiej możesz tylko pomarzyć. Jutro zapytam muzyków o kontrast dynamiczny w muzyce, będzie śmiesznie :)

3 minuty temu, przmor napisał:

Wystarczająco często słucham muzyki na żywo z jakością o jakiej możesz tylko pomarzyć. Jutro zapytam muzyków o kontrast dynamiczny w muzyce, będzie śmiesznie 🙂

Po obudzeniu się, szybko zapisz na kartce, co Ci się przyśniło 😉

Peace. Pis.

17 minut temu, przmor napisał:

Wystarczająco często słucham muzyki na żywo z jakością o jakiej możesz tylko pomarzyć. Jutro zapytam muzyków o kontrast dynamiczny w muzyce, będzie śmiesznie 🙂

A wiesz co to muzyka orkiestrowa ? Dyrygent ? Szybkie wejscia roznych instrumentow do muzyki, ktorymi "zarzadza" dyrygent? Sluchales orkiestry na zywo z dyrygentem ? Nie ma tam zmian dynamicznych ? Jest i to wpyte 🤷‍♂️ - o to chodzi w muzyce orkiestrowej i takie zmiany dobry system mocno pokazuje

W elektronice jest coś takiego jak szybkość narastania sygnału itd

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O co chodzi to ja wiem tylko określenie tego mianem kontrastu dynamicznego jest hmmm... żebyś nie poczuł się urażony... A może oglądałeś koncert na TV i stąd ten dynamiczny kontrast.

6 minut temu, przmor napisał:

O co chodzi to ja wiem tylko określenie tego mianem kontrastu dynamicznego jest hmmm... żebyś nie poczuł się urażony... A może oglądałeś koncert na TV i stąd ten dynamiczny kontrast.

Uzylem slowa "dynamiczny kontrast" dla dynamicznych zmian w muzyce. Slowo kontrast mialo oznaczac te zmiany wlasnie. Ja to nazywam kontrastem no bo czym jest zmiana dynamiczna - kontrastem(zmianą) szybkim wejsciem i wyjsciem czyms co odroznia te zmiane od co slyszymy od calosci przekazu. Pojawia sie nagle czyli zachodzi kontrast. Jak zwal tak zwal ale wiesz o co chodzi.  Nie ogladam koncertow w tv, mam je na vinylach i dobrych cd

Kolega użył określenia kontrast dynamiczny w celu zobrazowania zdolności systemu do podania najcichszego i najgłośniejszego spektrum w muzyce odtwarzanej przez stereo.

1 minutę temu, Cybermike1 napisał:

Uzylem slowa "dynamiczny kontrast" dla dynamicznych zmian w muzyce. Slowo kontrast mialo oznaczac te zmiany wlasnie. Ja to nazywam kontrastem no bo czym jest zmiana dynamiczna - kontrastem(zmianą) szybkim wejsciem i wyjsciem czyms co odroznia te zmiane od co slyszymy od calosci przekazu. Pojawia sie nagle czyli zachodzi kontrast. Jak zwal tak zwal ale wiesz o co chodzi. 

Ups. Mikhaił byłeś pierwszy 😉

13 minut temu, przmor napisał:

To sa plyty z muzyka nagrana na zywo, dobrze nagraną, bez kompresji

Ukryta Zawartość

20230616_142936.jpg

20230616_142932.jpg

20230616_143129.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Cybermike1
16 godzin temu, bum1234 napisał:

pamięć brzmieniowa człowieka jest krótkotrwała

Po ponad  pół roku rozpoznałem prace ręki na kluczu telegrafu kolegi z którym wymieniłem wcześniej kilka wiadomości w trakcie jednodniowego szkolenia.

Wracając do tematu. W kontekście mojego pierwszego postu jak widzicie Van Den Hul The Mainsstream obok Oyaide (to raczej wyższa półka) i Furutecha FP-3TS20?

Upgrade sprzętu był (ls3/5a Grahama) więc postanowiłem kable zasilające kupić rok temu. Wpływ na dźwięk olbrzymi, podłączałem DAC i wzmacniacz. Konkluzje:

- olbrzymi wzrost rozdzielczości w stosunku do zwykłego druta we wszystkich przypadkach.

- "fioletowa" Melodika - charakter dźwięku okropny, męczący, suchy w stylu mp3 128 - nie nadaje się do muzyki wg mnie.

- IsoTek EVO3 Initium - dźwięk skupiony na rozmytym przełomie średnich i wysokich - do budżetowych sprzętów spoko

- IsoTek EVO3 Premier - jak wyżej tylko rozdzielczość trochę lepsza, coś się zaczyna dziać na drugim planie.                 

Oba isoteki pożyczyłem z Top bo mam tak blisko chaty że mogę w kapciach podejść.

- Stratus 7 - kupiłem w ciemno kierując się opisami w necie - jednym słowem "ulga" po przerobieniu powyższych. Gra całe pasmo w porównaniu z konkurentami, wyższa rozdzielczość, dźwięk uporządkowany, ładnie słychać drugi plan. Słychać od razu też że to amerykański kabel - dźwięk jest mięsisty, gładki ale bez chamówy i męczących czy nużących efektów. Kabel tańszy od Premiera. Od razu pożałowałem że nie kupiłem oczko wyżej Wireworlda Aurorę.

Po roku zamierzam kupić do wzmaka (Sugden Optima 80) tę Aurorę bo zdaje się że rozwija ona charakter Stratusa.

Albo coś innego - są jakieś bestselery? Sugden ostro wierzga więc interesuje mnie kierunek "lampowy" ze "swingiem" i rozbudowanym drugim planem, kabel który trochę uspokoi przy okazji wzmacniacz. 

Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

14 minut temu, NRK napisał:

Co ty chłopie bredzisz, to ja nie mam zielonego pojęcia. 

Akurat mam te wszystkie sznurki i nie różnią się one niczym od zwykłego sznurka do komputera( poza wyglądem).

Pozostaje mi tylko pogratulować fantazji i kwiecistego języka.

Oczywiście pozostaje nam tylko wierzyć w to co piszesz i że jesteś w posiadaniu tych kabli.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Mogę dać ci adres. Przyjdziesz i sobie sprawdzisz. 

Ta Aurora to mi leży w szafie nie używana.😀

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez NRK
8 minut temu, sir.jax napisał:

Oczywiście pozostaje nam tylko wierzyć w to co piszesz i że jesteś w posiadaniu tych kabli.

"Nie różnią się" te sznurki niczym ale sobie zakupił kolekcję. Geniusz!

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Pokaż nowe odpowiedzi