Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Świat Radio !

Rekomendowane odpowiedzi

A ty kto? Miejscowy kaznodzieja?

Miejscowy rabin.

Wszystko się zgadza.  Ja i miliony innych, też nie możemy być prezesami i jednocześnie głosić swoich poglądów.  To dość liczna grupa i zapewne przeważająca jej większość uznaje to za niepokojące. I jak, mam rację?
Chodzi oczywiście o prezesurę TVP, jakbyś się nie domyślał. 

A Ty kto? Były prezes TVP zwolniony za prywatne poglądy?

Taka dyskusja bardziej Tobie odpowiada?
Z prostej przyczyny - to okręt rzuca kotwicę a nie na odwrót, nawet gdy proporcje wydają się być chwilowo zakłócone...
Okręt zawsze może podnieść kotwicę i odpłynąć na wody bardziej dla niego atrakcyjne. Czemu, ach czemu tego nie zrobi?!?!

Bywa, że ktos kto się denerwuje, żeby ukryć  emocje próbuje żartować, Zbig tak ma kiedy czuje, że argumenty mu sie wymykaja z rąk.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

A Ty kto? Były prezes TVP zwolniony za prywatne poglądy?

Taka dyskusja bardziej Tobie odpowiada?

Usiłując rozpatrywać sprawę Jedlińskiego wyłącznie w aspekcie mocno abstrakcyjnie pojmowanej wolności poglądów i w oderwaniu od reszty zespołu RNŚ oraz przedmiotu sporu, prezentujesz straszliwe braki w elementarnej logice.  Trudno mi uwierzyć, że nie jest to kolejny przejaw powszechnego tu politycznego manipulatorstwa.

Z prostej przyczyny - to okręt rzuca kotwicę a nie na odwrót, nawet gdy proporcje wydają się być chwilowo zakłócone...

Okręt zawsze może podnieść kotwicę i odpłynąć na wody bardziej dla niego atrakcyjne. Czemu, ach czemu tego nie zrobi?!?!

Nie złapałeś przenośni...

Bywa, że ktos kto się denerwuje, żeby ukryć  emocje próbuje żartować

Na szczęście Wy się z reguły w ogóle nie znacie na żartach ?

Dziękuję, ale oni sobie doskonale poradzą bez Twojego wsparcia emoji6.png

Z całą pewnością nie oczekują ode mnie wsparcia ?

Na szczęście Wy się z reguły w ogóle nie znacie na żartach ?

Bardzo to miłe, że mnie tak tytułujesz, ale pozostańmy przy tradycyjnej dla naszych czasów formie per "ty" lub na "ty" Bo, żaden ze mnie pan ?

Edytowane przez Jacchusia

Bardzo to miłe, że mnie tak tytułujesz, ale pozostańmy przy tradycyjnej dla naszych czasów formie per "ty" lub na "ty"

Niech Jacchusia tak nie skraca dystansu, bo w Polsce słowo "ty" często jest wstępem do dłuższej i niezbyt dyplomatycznej wypowiedzi

RNŚ nie jest dla Was

Nie ty będziesz decydował, które radio jest dla mnie??

Co za cienias.

A co z Panią Gacek ? Zostaje w necie, wraca do Trójki ?

A kto to pani Gacek?

Niech Jacchusia tak nie skraca dystansu, bo w Polsce słowo "ty" często jest wstępem do dłuższej i niezbyt dyplomatycznej wypowiedzi emoji6.pngemoji16.png

Nie obawiam się, wszak Zbig, to Zbig trzyma fason ?

Usiłując rozpatrywać sprawę Jedlińskiego wyłącznie w aspekcie mocno abstrakcyjnie pojmowanej wolności poglądów i w oderwaniu od reszty zespołu RNŚ oraz przedmiotu sporu, prezentujesz straszliwe braki w elementarnej logice.  Trudno mi uwierzyć, że nie jest to kolejny przejaw powszechnego tu politycznego manipulatorstwa.

Nie ma co pier**lić, przecież wiadomo, że chodzi o hajs, i tyle.???

Jestem do dyspozycji ?

To teraz napiisz jak bardzo cenisz sobie moje wsparcie w zakresie antysemityzmu i oczywiście wskaż co lepsze przykłady. ☺

Nie ma co pier**lić, przecież wiadomo, że chodzi o hajs, i tyle.???

Tak? Nadmiar chętnych do wkładania?  To się zdarza, aczkolwiek niekoniecznie w tej branży ?

No wiesz... Obywatele RP mają dziesiątki krajów do wyboru, mnóstwo różnych systemów politycznych, gospodarczych, społecznych. Pytanie podstawowe: dlaczego ci, którym obecny w RP się nie podoba, nie dopasują swojego miejsca zamieszkania do swojego poziomu intelektualnego, swojego poziomu kultury, światopoglądu....w końcu musi istnieć kraj, w którym ruch ośmiu gwiazd czułby się komfortowo a poziom kultury byłby dopasowany do ***** ***.
Drodzy malkontenci! Polska nie jest dla was! emoji6.png
To miałeś na myśli?

Tak się składa, że od wielu lat Polska nie jest moim domem. Z wyboru. Własnego. Nie waż się nikomu tego narzucać! 
Ròżnica między mnä a Tobä i kolegami jest taka, że ja ten wybòr mam w zasadzie nieograniczony, zaś Wy bardzo mały. Może städ część Waszych prowincjonalnych frustracji.

Pozdrawiam, żegnam. Bez odbioru.

*****. ***

Tak się składa, że od wielu lat Polska nie jest moim domem. Z wyboru. Własnego. Nie waż się nikomu tego narzucać! 
Ròżnica między mnä a Tobä i kolegami jest taka, że ja ten wybòr mam w zasadzie nieograniczony, zaś Wy bardzo mały. Może städ część Waszych prowincjonalnych frustracji.

Pozdrawiam, żegnam. Bez odbioru.

*****. ***

Klawiatura zdradza gdzie jesteś. Wcale tam fajnie nie jest.

w aspekcie mocno abstrakcyjnie pojmowanej wolności poglądów i w oderwaniu od reszty zespołu RNŚ oraz przedmiotu sporu

Kuźwa ale artefakt.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tak? Nadmiar chętnych do wkładania?  To się zdarza, aczkolwiek niekoniecznie w tej branży ?

Jesteś słabo przygotowany.

"dla wizerunku RNŚ, dla ucięcia wątpliwości patronów"

Jesteś słabo przygotowany.

"dla wizerunku RNŚ, dla ucięcia wątpliwości patronów"

A kto jest ich patronem? BND czy FSB ?

Usta mieli pełne wolności od przesladowań dyktatorkiej władzy PiS w III Programie Polskiego Radia. A po miesiącu tej wolności we własnym gronie już ukazali swoje parszywe mordy.

Edytowane przez Arku

A ja tam dzisiaj założyłem sukienkę i słucham radia Nowy Świat ?

Możesz nawet szpilki, byleś o pampersie nie zapomniał. ?

"Dziennikarz był gościem Jana Niebudka w audycji "W środku dnia". Opowiedział m.in. o swoich początkach w pracy i spotkaniach ze słuchaczami po aferze w Polskim Radiu.

Dziennikarz przyznał, że jego spotkania ze słuchaczami wyglądają teraz różnie. Niektórzy go wspierają, ale inni witają go słowami: "cześć, jak tam przekrętaczu?". Niedźwiecki stwierdził, że można usunąć z sieci "kłamliwe artykuły", ale takie słowa nigdy z sieci nie znikają. Równocześnie przyznał, że jest mu dobrze na emeryturze i nauczył się podejścia pt. "ja już nic nie muszę".

- To, co się zdarzyło... Miałem wrażenie, że umarłem i dowiedziałem się, co ludzie o mnie myślą. Zostałeś skasowany i ludzie mówią, jakby cię już nie było - powiedział Niedźwiecki. Przyznał jednak, że to, co wtedy usłyszał, było dla niego bardzo krzepiące."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A cóż On się dziwi reakcji niektórych ludzi po tym co usłyszeli o liście (nie mówię o sławnym notowaniu).

W czasach LO całą paczką znajomych w sobotę od 16-17 po południu, żeśmy imprezowali, potrafiło być grubo ponad 10 osób i  o 20.00 słuchaliśmy obowiązkowo trójki. To było wydarzenie interaktywne, w którym my braliśmy udział i nagle dowiadujemy się że być może to była lipa. I czego on oczekuje?

Yawk9kpTURBXy80MzdlYjlmNzNiYWM2NGMwNWRhM

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A cóż On się dziwi reakcji niektórych ludzi po tym co usłyszeli o liście (nie mówię o sławnym notowaniu).

Przepraszam, ale swojego mózgu nie masz? Wierzysz we wszystko co Ci partyjne media wcisną?

Właśnie to ja się dziwię , że niektórzy przyjmują wszystko bezkrytycznie. Straszne.

Przepraszam, ale swojego mózgu nie masz? Wierzysz we wszystko co Ci partyjne media wcisną?

Właśnie to ja się dziwię , że niektórzy przyjmują wszystko bezkrytycznie. Straszne.

Dobrze, że przeprosiłeś. Mam i używam, a ty?

O liście pisali nie tylko w państwowych mediach i wypowiadali się tez artyści. Nie czytałeś? To po co dyskutujesz?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.