Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 4 lata później...

Przeczytałem wszystkie recenzje na temat tych kolumn , polskie i zagraniczne i powiem jedno. 

To najbardziej miarodajny opis tych głośników, szczery i prawdziwy, nie jest reklamą wykupioną przez branżę. Brak zachwytów, ochów i achów. Napisane bez emocji, racjonalnie mimo wszystko zachęcająco

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

dużo kosztowało obiczenie rezonansów obudowy i zrobienie obudowy tak,żeby fale wzajemnie się wygaszały,nowa fizyka,nieznana innym konstruktorom musi kosztować...pewnie dyfrakcje od obudowy też się same kasują,co jest bardzo ważne przy zwykłej prostopadłościennej skrzynce,no projekt idealny,w sumie na taką kosmiczną technologię bardzo tani...

• Moderatorzy
22 godziny temu, jarrro napisał:

Przeczytałem wszystkie recenzje na temat tych kolumn , polskie i zagraniczne i powiem jedno. 

To najbardziej miarodajny opis tych głośników, szczery i prawdziwy, nie jest reklamą wykupioną przez branżę. Brak zachwytów, ochów i achów. Napisane bez emocji, racjonalnie mimo wszystko zachęcająco

Bardzo dziękuję... 

-----------------

8 godzin temu, plastik1989 napisał:

Bardzo dziękuję... 

Potwierdzam też mi się recka podoba. A i jestem słuchaczem Spendorów 2/3 i podobaja mi się. A cena no cóż pewnie płaci się za markę i made in UK. Specjalnie nie odbiegają cenowo od Harbethów i Grahamów. Poza tym słucha się ich bardzo przyjemnie. Dlaczego tak jest?

51 minut temu, jarrro napisał:

Ktoś pisał o tym w ostatnich postach

Gdzie? W tym temacie nic nie ma o standach.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Gdzie? W tym temacie nic nie ma o standach.
Mam klasyki 2/3 i słucham na nich też rocka i metalu. brzmi dobrze. To Harbethy są mniej odpowiednie do rocka i metalu. Spendory 2/3 to są już większe monitorki i w salonie do 20 m2 nie powinno być problemy z basem. Bas z 2/3 jest całkiem przyjemny i daje radę. Dodanie subwofera to przesada. Po co kupować tak wysublimowane monitory bo je chamić jakiś subem.... Dam tylko radę. Do spendorów jednak odpowiednie standy trzeba kupić. Przetesowałem to u siebie. Albo kupić dedykowane standy marki Spendor albo te drewniane Fortisa. Ewentualnie znaleźć coś innego o ażurowej konstrukcji.

Proszę

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

7 godzin temu, jarrro napisał:

Proszę

Dzięki wielkie. Problem w tym, że tych Fortisów już nie można kupić. Firma HiFi Rack  zakończyła działalność.

A oryginalne standy Spendora to są oczy z głowy. Oczywiście jak stać kogoś na konia, to powinien mieć i kasę na siano. 🙂 

Ale może są na forum stolarze robiący takie standy?

https://www.hifisound.co.uk/speakers-c62/speaker-stands-c120/hi-fi-racks-fortis-speaker-stands-p4175

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Słuchaj, głodnych pracy stolarzy pewnie bez liku. Poszukaj na OLX chętnych do wykonania pracy. Niektórzy drobnostkami się zajmują. Ja tam wielu znalazłem do drobnych prac w domu stolarskich, bo noga jestem do remontu i naprawy

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

W dniu 4.11.2024 o 19:50, il Dottore napisał:

To jest banał dla każdego stolarza. Stolarza, nie płyciarza. Wejdź na grupę stolarską na FB i podrzuć zapytanie.

A czy 2/3 dobrze różnicują nagrania? Podobno są wybaczające dla starych nagrań, ale nie chcę słyszeć w każdym nagraniu tego samego brzmienia kolumn. Nie chcę sytuacji, gdy tysiące różnych nagrań będą brzmieć podobnie.
Pylon Diamond 25 takie były... Koszmar. Budzę się w nocy zlany potem, bo śnią mi się po nocach

Pozdrawiam serdecznie

jarrro