Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Pierwsza Duda zasługuje na 18000 pensji ?

Rekomendowane odpowiedzi

7 hours ago, xajas said:
13 hours ago, Sine Metu said:
Gościu, Ty jesteś totalnie zgermanizowany.

Totalnie. I kazdego dnia dziekuje Bogu, za to, ze zyje w tak cywilizowanym kraju.Tyle, ze ja mam odwage sie do tego przyznac i nie zgrywam falszywego Polskiego patrioty

To dlaczego dyskutujesz na polskojęzycznym forum? Przeciez na niemieckich wszystko jest lepsze.

Ciekawe zresztą co zrobisz, jak u Niemców znowu dojdzie do eskalacji żądań i kolejnej awantury - oni to mają wpisane w swoją mentalność i dlatego zresztą ja nie chcę mieć z nimi nic wspólnego.

To dlaczego dyskutujesz na polskojęzycznym forum? Przeciez na niemieckich wszystko jest lepsze. Ciekawe zresztą co zrobisz, jak u Niemców znowu dojdzie do eskalacji żądań i kolejnej awantury - oni to mają wpisane w swoją mentalność

Bo nie jestem taki ograniczony i chetnie spogladam poza krawedzie wlasnego talerza (zreszta nie tylko Polskiego i Niemieckiego)

A jedyne debilne dyskusje i teorie o jakichs eskalacjach zadan i awanturach to spotykam tylko na tym forum rozpowszechniane przez coniektorych Polskich forumowiczow, bo oni to maja wpisane w swoja mentalnosc

I wlasnie dlatego dziekuje Bogu, ze nie musze na codzien obcowac z takimi „Polakami“ jak powyzej

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Wyciszenie takie że przy 130-140km/h można szeptem rozmawiać.

A przy 250km/h, to już wcale nie trzeba gadać! Włącza się tryb telepatyczny.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Ludzie pracują cały miesiąc za 1500-2000 w sklepie wraz z sobotami a tutaj za nic nie robienie socjal 18000 ale jaja mieli by chociaż jakaś moralność i zaproponowali uczciwą stawkę za nic nie robienie w okolicy średniej krajowej że względu na postać męża już o realnej 500zl nie wspominam.

chwilowy brak działalności w audio.

o co sie tu szarpac skoro to juz historia? ja zaproponowałem 10 tys brutto, chyba ze wcześniej zarabiala więcej, to tyle co zarabiala a juz nie może 

...a tutaj za nic nie robienie socjal 18000.

Czasami te 18 kafli za nierobienie niczego jest dobra inwestycja. Wyobraz sobie, ze ktos niedosc, ze kasuje 18 kafli, to jeszcze robi cos niewlasciwego.

Co wolisz?

Jak sie wyzwolisz od kupowania najtanszych produktow... 

Nie moge sie wyzwolic, musza splacac dlugi za auto. Nie pozostaje mi nic innego jak dalej wszystko kupowac w ALDI-ku.  Ale za to w lokalnym ALDI-ku za rogiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Maja dobry wybor

BTW. To nie ja na tym zdjeciu. To moj kumpel, sprzedawca w ALDI-ku

IMG_3859.thumb.jpg.f2d2d2e3e0f9fe15748a4309aa340820.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Nie moge sie wyzwolic, musza splacac dlugi za auto.
Nie pozostaje mi nic innego jak dalej wszystko kupowac w ALDI-ku

IMG_3859.thumb.jpg.f2d2d2e3e0f9fe15748a4309aa340820.jpg

Taki lajf, że kupujesz u osoby uzależnionej. Twój wybór.

kupujesz u osoby uzależnionej

Widze, ze sie znasz na uzaleznieniach. Zgaduje: jak na prawdziwego Polaka (nie Polaczka) sie nalezy od wódy?

A moze w miedzyczasie przestawiles sie na szkocka?

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Widze, ze sie znasz na uzaleznieniach. Zgaduje: jak na prawdziwego Polaka (nie Polaczka) sie nalezy od wódy?
A moze w miedzyczasie przestawiles sie na szkocka?
Taka praca, że się znam.

Ja nie. Na pewno nie lekka, zdrowa tez nie.

Za PRL-owskich czasow mialem kupla, ktory rano wyjezdzal w teren z torba pelna flaszek, a wieczorem wracal z zalatwionym materialem albo podpisanymi umowami.

Dlugo nie pociagnal. Juz od dawna nie mam kumpla.

W takim wypadku nawet lokalne zdrowe produkty bez chinskich witusow nie pomoga

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Za PRL-owskich czasow mialem kupla, ktory rano wyjezdzal w teren z torba pelna flaszek, a wieczorem wracal z zalatwionym materialem albo podpisanymi umowami.
 Dlugo nie pociagnal. Juz od dawna nie mam kumpla.

Jeszcze raz. 33 lata temu, czyli w1987 roku wyjechałeś z rodzicami do Niemiec Zachodnich. Aktualnie masz dzieci na studiach.

To o czym mi tu pier**lisz fantasto? Masz jakieś wykształcenie czy może jesteś zwykłym sprzątaczem w korporacji?

Żyjesz na kredyt, Twoja sprawa. Won do Ignorowanych

Nie, nie wyjechalem z rodzicami. Wyjechalem po studiach. Ale liczyc to jeszcze potrafisz (czasami).

Tak, jestem sprzataczem. Ale jak splace kredyt, to sobie kupie Bentleya

• 2 tygodnie później...

Trend wynagradzania całych rodzin PiSowskich polityków umacnia się.

"Antoni Duda, były poseł PiS i prywatnie stryj prezydenta Andrzeja Dudy, został powołany do rady nadzorczej spółki PKP Cargo. W rozmowie z portalem nto.pl przyznał, że nie ma doświadczenia związanego stricte z transportem kolejowym."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Trend wynagradzania całych rodzin PiSowskich polityków umacnia się.

"Antoni Duda, były poseł PiS i prywatnie stryj prezydenta Andrzeja Dudy, został powołany do rady nadzorczej spółki PKP Cargo. W rozmowie z portalem nto.pl przyznał, że nie ma doświadczenia związanego stricte z transportem kolejowym."

Ukryta Zawartość

Podobno jest to jego hobby.

633445760991703.jpg

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, caleb66 napisał:

W Warszawie ciężko jest wyżyć za 10 tys ,myślę ze 18 tys. to uczciwa kwota plus

Dodatki i premie i trzynastki.

To dlatego co polityk PiS to jakaś fucha na boku.

Jestem Europejczykiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Czy mi się wydaje czy w sasiednich krajach w dowolnej pracy można zarobić od 6000 do 9000 zł? 

Brutto czy netto?
Ok. Sprawdziłem minimalne wynagrodzenie w UK.

£8.72/h przy 37.5 godziny tygodniowo daje £1417 brutto, czyli £1267 netto.

9928668fa75ecfd37c157daa2ab0b7e6.jpg

Ja rozumiem że w Polsce trwa odwieczna pseudo wojna partyjna. 

Ale skoro najniższe wynagrodzenie w sasiednich krajach niech będzie te 6000 zł to na ile wyceniamy własną prezydentową? Tak abstarchujac od PiS, Po itp. 

Swoją drogą budowlańcy potrafią wziąść w Polsce 1000 zł dniówki nie ujmując ich pracy choć potrafią spier..... Ze jeszcze trzeba po nich poprawiać. 

Edytowane przez jacm
34 minuty temu, jacm napisał:

Ja rozumiem że w Polsce trwa odwieczna pseudo wojna partyjna. 

Ale skoro najniższe wynagrodzenie w sasiednich krajach niech będzie te 6000 zł to na ile wyceniamy własną prezydentową? Tak abstarchujac od PiS, Po itp. 

Swoją drogą budowlańcy potrafią wziąść w Polsce 1000 zł dniówki nie ujmując ich pracy choć potrafią spier..... Ze jeszcze trzeba po nich poprawiać. 

To na początek wprowadźmy w Polsce najniższe wynagrodzenie 6 tys. zł.

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

To na początek wprowadźmy w Polsce najniższe wynagrodzenie 6 tys. zł.

Już dawno byśmy zarabiali tyle gdybysmy pracowali u siebie dla siebie i byli mniej pazerni o chętni do okradania wzajemnie. Pomażyć fajna sprawa ?

Brutto czy netto?
Ok. Sprawdziłem minimalne wynagrodzenie w UK.

£8.72/h przy 37.5 godziny tygodniowo daje £1417 brutto, czyli £1267 netto.

Czy od tych 1267 Netto odchodzi jeszcze ubezpieczenie zdrowotne, emerytalne, bezrobotne,... czy to jest to, co dostajesz na reke?

Wydajność rośnie szybciej niż płace w Polsce dlatego PiS od początku objęcia sterów w kraju podniósł płace minimalna z 12 do 18 zł za godzinę, gdyby rządziło dalej PO poszlibysmy z torbami .

To niezaprzeczalna prawda obcy rząd dymałby nas nadal za miskę ryżu i wmawiał ze jesteśmy maloproduktywni. Jak to czyniło PO namiętnie. 

Pamiętam jeszcze jak prasa Wyborcza pisała ze jak wejdą podwyżki w Polsce to firmy padną ? ciemny lud trzeba straszyć stale ale nie wyszło. 

Edytowane przez jacm
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Ale skoro najniższe wynagrodzenie w sasiednich krajach niech będzie te 6000 zł to na ile wyceniamy własną prezydentową?

0 zł - ciuchów, żarcia, drogich alkoholi itp. "apaszek" wszak jej nie liczymy?

Czy od tych 1267 Netto odchodzi jeszcze ubezpieczenie zdrowotne, emerytalne, bezrobotne,... czy to jest to, co dostajesz na reke?

Zdrowotne, emerytalne, bezrobotne... to jest właśnie National Insurance.

£1267 to już jest na rękę.

Ktoś kto ma Cię reprezentować na arenie międzynarodowej ma to robić za darmo? 

Ty byś to robił za darmo będąc pierwsza damą? ?

Obecnie zmiana płci jest możliwa ?

To prawie tyle co u nas ,nie warto juz wyjeżdżać do tak biednego kraju jak UK, u nas prawie to samo a nawet lepiej ,chyba ze po zasilek bo tam lepiej płacą nierobom .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.