Skocz do zawartości
IGNORED

Odbiornik Nowy Świat w kuchni - co warto kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam prośbę o radę. Ponieważ już od dłuższej chwili zastanawiam się nad kupnem radia do kuchni (z racji tego, że stopień upadłości "trójki" osiągnął dna, a inne stacje FM są dla mnie niestrawne - mieszanka prowadzących: DJ-ów, małolatów z niskim IQ, i muzyki zdecydowania gorszej nawet od disco-polo), chciałem wypełnić dom poranna muzyka przy robieniu śniadania.

Szukam odbiornika, który posiadałby choćby możliwość odbioru stacji Nowy Świat (jakoś mentalnie identyfikuje się z tą grupą redakcyjną)

Inne funkcje mile widziane (DAB+, BT, ect...)

Czy mogę liczyć na podpowiedź czym warto się zainteresować? (model, marka, a może wprost linka do sklepu?)

Z góry dzieki. 

Witam.
Mam prośbę o radę. Ponieważ już od dłuższej chwili zastanawiam się nad kupnem radia do kuchni (z racji tego, że stopień upadłości "trójki" osiągnął dna, a inne stacje FM są dla mnie niestrawne - mieszanka prowadzących: DJ-ów, małolatów z niskim IQ, i muzyki zdecydowania gorszej nawet od disco-polo), chciałem wypełnić dom poranna muzyka przy robieniu śniadania.
Szukam odbiornika, który posiadałby choćby możliwość odbioru stacji Nowy Świat (jakoś mentalnie identyfikuje się z tą grupą redakcyjną)
Inne funkcje mile widziane (DAB+, BT, ect...)
Czy mogę liczyć na podpowiedź czym warto się zainteresować? (model, marka, a może wprost linka do sklepu?)
Z góry dzieki. 
Ja mam w kuchni lampę z głośnikiem bluetooth i streamuję ze smartfona. Możesz kupić głośniki bluetooth i umieścić je w miejscu dogodnym dla ciebie.

a może do kuchni coś prostego wystarczy typu Yamaha Music Cast 20 albo Music Cast 50  Radia Fm i DAB+ nie ma, ale masz radio internetowe, więc ten fm trochę zbędny się robi. Wszystkim sterujesz z wygodnej apki na smartfon. Po ponownym włączeniu urządzenia odpala źródło, na którym zostało wyłączone, np radio Nowy Świat ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Z miesiąc temu Jerzy Sosnowski napisał, że poszedł do sklepu co to teraz Zenka zatrudnił, bo szukał radia internetowego z RNŚ na pokładzie. I wziął takie:

https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/radio-peaq-pdr261bt-b

Ja sam słucham tego radia w kuchni przez głośnik BT.

Radio nowy świat nadaje chyba chyba na jakiś kosmicznych częstotliwościach . Trzeba specjalnego sprzętu by chłonąć ich myśli oświecone oraz niezwykłą muzykę...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

W dniu 25.08.2020 o 08:57, qot napisał:

chciałem wypełnić dom poranna muzyka przy robieniu śniadania

Organki albo cymbałki w pakiecie z np. bobasem najlepsze.

U mnie tę funkcję też czasem pełniła kotka podczas rui.

PS.

Skoro awatar koci, to tak mi się skojarzyło.

post-46285-0-70073200-1498143972_thumb.jpg

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

4 godziny temu, marek-1969 napisał:

Radio nowy świat nadaje chyba chyba na jakiś kosmicznych częstotliwościach . Trzeba specjalnego sprzętu by chłonąć ich myśli oświecone oraz niezwykłą muzykę...

To samo co trójka, tylko w drugą stronę. Ot nowość. 

?👈

Faktycznie w drugą stronę . Zero miejsca na prywatne poglądy niezgodne z linią zarządu .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Na Twoim miejscu unikałbym Fergusona. Jakość jest baaaardzo przeciętna. Od 3 lat gra u mnie w kuchni jakiś niższy model. Po pół roku zepsuł się zegar i pokazuje godzinę z kosmosu, wejście USB chyba od początku było uszkodzone. Gra muzykę dlatego nie chciało mi się bawić w naprawy gwarancyjne. Taka niedorobiona chińszczyzna lub ja miałem pecha

Edytowane przez japs

Dobry głośnik bt + telefon wystarczy . 
Plus jest taki , że zawsze można zabrać ze sobą na działkę , grilla , itp .

A trolle jak zwykle nie na temat . 
Pytanie o sprzęt  , a nie o poglądy na radio !

W dniu 25.08.2020 o 08:57, qot napisał:

wypełnić dom poranna muzyka przy robieniu śniadania

23 godziny temu, Stas napisał:

o sprzęt

Nie wiem, czy aby na pewno ?

PS.

Co to jest "poranna muzyka" ?

Ręce i nogi opadają .

22 godziny temu, rafal735r napisał:

Radio Nowy Chlew. 

Lepiej nowy, jak stary. 

24 minuty temu, xetras napisał:

Nie wiem, czy aby na pewno ?

PS.

Co to jest "poranna muzyka" ?

Ręce i nogi opadają ...

Dla mnie to byłyby techno bity.

Do krojenia i szybkiej obróbki najlepsiejsze i z dużą precyzją.

Istnienie 3 tematów o tych audycjach to przesada.

Kilka miesiecy temu stalem przed tym samym problemem. Po dluzszych badaniach rynku wybor padl na to. Odtwarza wszystko
BT
FM
Aux
DAB
Internet

IMG_4056.thumb.jpg.efabd19f0297cc39f76adea7c40ace19.jpgIMG_4057.thumb.jpg.4446856d83a0f073dfd555e30d749c3c.jpg

Widziałem wyroby tej firmy- wydają się być zrobione starannie, solidnie i z sensem. Zwlaszcza w odniesieniu do niewysokich cen.