Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity m6si

Rekomendowane odpowiedzi

Prośba.

Czy ktoś może zna /na pewno/ ten wzmak i podpowie jakie kolumny do niego dobrać? Muzyka to 70% rock i 30 % jazzu, klasyki, muzyki filmowej...itp.Kaska od 5 - 10 000pln.

Proszę o poradę co odsłuchać a czym się nie zajmować / kolumn, marek jest wiele.... czasu i kasy niestety nie/.

https://www.audiostereo.pl/topic/152400-musical-fidelity-m6si/

Zapraszam do klubu MF

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Mi się podobało połączenie z focal electra 1027 jak i elac fs 407. U mnie grał z tannoy precision 6.2 ale połączenie z focal bardziej mi sié podobało. Super też grał z gato fm 15 ale to monitory. A zakładam, że chodzi Ci o kolumny wolnostojące.

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Cześć,
Musical Fidelity M6si to bardzo dobry wzmacniacz o muzykalnym charakterze brzmienia. Nie napisałeś jaki metraż, a to dosyć ważna informacja.
Opcji jest na prawdę wiele i ze sprawdzonych mogę zaproponować:
1. Focal Aria 926/936 w zależności od metrażu. Uzyskasz brzmienie dynamiczne z krystalicznie czystą górą i dobrze kontrolowanym basem.
2. Pylon Audio Diamond 25/28 w zależności od metrażu. W tym przypadku uzyskasz muzykalne brzmienie z obszernym basem, bliższą średnicą oraz delikatną ale szczegółową górą. 
3. Opera Grand Mezza jeśli cenisz sobie szeroką prezentację sceny dźwiękowej, punktowy bas oraz niemęczącą górę. 
4. Monitor Audio Silver 300/500 w zależności od metrażu. Takie połączenie będzie stawiać na precyzję oraz separację instrumentów. Kolumny wyciągną wiele smaczków z nagrań. 

Jeśli jest taka możliwość to zapraszam na odsłuch w naszym salonie aby samemu się przekonać, które brzmienie jest Ci najbliższe. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

7 godzin temu, WHITESNAKE39 napisał:

Prośba.

Czy ktoś może zna /na pewno/ ten wzmak i podpowie jakie kolumny do niego dobrać? Muzyka to 70% rock i 30 % jazzu, klasyki, muzyki filmowej...itp.Kaska od 5 - 10 000pln.

Proszę o poradę co odsłuchać a czym się nie zajmować / kolumn, marek jest wiele.... czasu i kasy niestety nie/.

Moi znajomi łączyli m6 z pmc FBI signature, lub 26.

• 2 tygodnie później...
W dniu 13.10.2020 o 00:42, WHITESNAKE39 napisał:

Prośba.

Miałem u siebie połączone z focal Aria 948.

Zbyt przebasowione granie i czasami natarczywa góra. 

Bardzo dyskotekowe granie. Zachęcam nie pchać się z podłogówkami do pomieszczeń mniejszych niż 30m2 . Przy słabej akustyce nie poradzisz sobie z ich ustawieniem. Proponuję podstawki z dobrą podstawą basową. Jeżeli braknie  ci basu to fajnym subem  nadrobisz. 

Obecnie  gram na musical m6si z triangle signature theta. Jest świetnie, mniej męcząco i ten urok podstawek ?

3 minuty temu, dancos napisał:

Zachęcam nie pchać się z podłogówkami do pomieszczeń mniejszych niż 30m2 . Przy słabej akustyce nie poradzisz sobie z ich ustawieniem. Proponuję podstawki z dobrą podstawą basową. Jeżeli braknie  ci basu 

Ppwaznie???ja mam 17m i 2,5way z podstawową akustyką  i jest super

2 minuty temu, Ronaldo9 napisał:

Ppwaznie???ja mam 17m i 2,5way z podstawową akustyką  i jest super

Dokładnie. Nie bać się monitorów nawet w 30m2. Spróbować warto. Mniejsze prawdopodobieństwo niepowodzenia. 

31 minut temu, dancos napisał:

Dokładnie. Nie bać się monitorów nawet w 30m2. Spróbować warto. Mniejsze prawdopodobieństwo niepowodzenia. 

Miałem i próbowałem tannoy dc8.a na testy również kef ls50,proac d2 pmc21.Monitory nie dla mnie no chyba ze z braku miejsca  bede musiał  postawić kolumny na szafce .w dodatku porownywalem bezpośrednio dc8 z podlogowka pmc fb1.

2 minuty temu, Ronaldo9 napisał:

Miałem i próbowałem tannoy dc8.a na testy również kef ls50,proac d2 pmc21.Monitory nie dla mnie no chyba ze z braku miejsca  bede musiał  postawić kolumny na szafce .w dodatku porownywalem bezpośrednio dc8 z podlogowka pmc fb1.

Czego brakowało? 

57 minut temu, dancos napisał:

Czego brakowało? 

Dociążenie.i nie chodzi mi o bas. Pomimo że dc8 maja 20cm przetwornik a pmc chyba 16 to różnica była slyszalna .Podlogowka ma większą skrzynie .Dla mnie monitor w 20l skrzyni z 16cm przetwornikiem w 30m to nieporozumienie.kumpel tez kiedyś polecial  na monitory pmc 22,oraz focal 1008be wspomagane subem rela  ale ta przygoda trwała bardzo krótko.