Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Panowie poradzicie coś w temacie Accuphase? Co myślicie o E-408?
Bo rozmawiam z kimś

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Do mnie to pytanie to nie bardzo E-408 to nie moje progi, przy tych cenach to pewnie z 12-15kzł popytaj w klubie pewnie ktoś go miał

15 godzin temu, Dune napisał:

Znam człowieka który zmienił E206 na 210 według niego ten drugi ma lepszą rozdzielczość różnice są małe ale jednak rozmawiałem na ten temat przez tel, stare E205 206 są przeszacowane niestety i nie mają pilota ceny osiągają poziom absurdu, a jest tego od groma żadne to rzadkie modele miałem kupić, ale nie będę przepłacał bo ktoś sobie wymyślił nową cenę,  późniejsze E211 E212 to był już zjazd z jakością 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To są ciepłe kluchy. Mi całkowicie takie brzmienie nie odpowiada. 

Ukryta Zawartość

?👈

16 minut temu, rafal735r napisał:

To są ciepłe kluchy. Mi całkowicie takie brzmienie nie odpowiada. 

Hmm zależy też z czym się to połączy, ale który E206 czy 210?

Pytanko , na OLX jest końcówka Copland  csa 515 , za 4000 , jak to gra i może to kogoś z forum ? jak tak to niech pisze na PW , 

Edytowane przez jarekb
11 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Panowie poradzicie coś w temacie Accuphase? Co myślicie o E-408?
Bo rozmawiam z kimś

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Miałem przez rok,testowałem z kilkoma kolumnami od tannoy dc8 do minima amator.Sprzedalem z ulgą za 12k.Wyleczylem się z accu na zawsze .

Nie minimy a electy

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

No nie wiem czy szkoda ?, były już i w PL oferty  supercenowe '"południowców''  sam dostałem z giełdy HIFI , 

0 opinii o sprzedającym 

3 minuty temu, jarekb napisał:

No nie wiem czy szkoda ?, były już i w PL oferty  supercenowe '"południowców''  sam dostałem z giełdy HIFI , 

0 opinii o sprzedającym 

to samo miałem napisać 🙂 cegła w pudełku i udowadniaj ze nie jesteś wielbłądem

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

to samo miałem napisać 🙂 cegła w pudełku i udowadniaj ze nie jesteś wielbłądem

Przy przesyłce nawet waga będzie się zgadzała jak nie pożałuje na cegły ,

Przy ochronie kupujacego paypal takie akcje sa bez sensu, wiec nie boj zaby. Nie takie rzeczy kupowałem I zwrot byl bez problemu.

0 opinii o sprzedającym 
10 opinii ma pozytywnych. 0 z ostatnich 12 miesiecy. Oferta trochę nie na rękę sprzedawcom vintage.

No to wtedy może nie ? , tak sobie szukam czegoś ciekawego , zdjęcia te same ? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  , a 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  za 1000 parę eurasów to bym  może kupił 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Dune napisał:

Hmm zależy też z czym się to połączy, ale który E206 czy 210?

Ja miałem chyba 206, ale z tego co rozmawiałem to chyba dużo Accu ma taki cukierkowy charakter brzmienia. 

?👈

3 godziny temu, kamil79 napisał:

Miałem przez rok,testowałem z kilkoma kolumnami od tannoy dc8 do minima amator.Sprzedalem z ulgą za 12k.Wyleczylem się z accu na zawsze .

Nie minimy a electy

I to jest konkret. Zawsze się zastanawiałem jak graja te retro klocki wyglądające jakby czas się dla nich zatrzymał 40 lat temu. Intuicja wskazywała na ostrożność. Ale ten blichtr i hiendowa otoczka robi swoje. 

23 minuty temu, rafal735r napisał:

Ja miałem chyba 206, ale z tego co rozmawiałem to chyba dużo Accu ma taki cukierkowy charakter brzmienia. 

....

Edytowane przez Tomek1777

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

9 minut temu, Tomek1777 napisał:

I to jest konkret. Zawsze się zastanawiałem jak graja te retro klocki wyglądające jakby czas się dla nich zatrzymał 40 lat temu. Intuicja wskazywała na ostrożność. Ale ten blichtr i hiendowa otoczka robi swoje. 

....

Niektóre grają nadal zaskakująco dobrze, ale stan ma najwięcej do powiedzenia kupienie i używanie tego bez przeglądu to szaleństwo i na 90% bez tego taki klocek wiekowy nie zagra tak jak trzeba.

Cary DVD/CD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

DIY na Scan Speakach w cenie przetworników

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Dune napisał:

Niektóre grają nadal zaskakująco dobrze, ale stan ma najwięcej do powiedzenia kupienie i używanie tego bez przeglądu to szaleństwo i na 90% bez tego taki klocek wiekowy nie zagra tak jak trzeba.

Ta 408 to nie aż taki wiekowy,mój był kupiony z salonu audio gdzie 1 wlasciciel brał inny a tego zostawił w rozliczeniu.Mialem 6mc pisemnej gwarancji.Wczesniej grałem na bardziej wiekowych jak np copland csa28 z 1998 r,i ten to gral muzykę lecz nie miał wycieraczek i prasy...

6 minut temu, kamil79 napisał:

Ta 408 (...)

Co w dźwięku było nie tak? 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

6 minut temu, kamil79 napisał:

Ta 408 to nie aż taki wiekowy,mój był kupiony z salonu audio gdzie 1 wlasciciel brał inny a tego zostawił w rozliczeniu.Mialem 6mc pisemnej gwarancji.Wczesniej grałem na bardziej wiekowych jak np copland csa28 z 1998 r,i ten to gral muzykę lecz nie miał wycieraczek i prasy...

Jak widać nie wszystko złoto co się świeci,  co do coplanda sporo dobrego można wyczytać, a sprzęt niepozorny podobnie jak skromny wzmacniacz o wielkim sercu marki quad model 77... być może będę miał okazje kiedyś posłuchać jakiegoś coplanda.

Stary i za drogi, ale piękny dzielony Soniak;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
20 godzin temu, Dune napisał:

Już samo podkręcenie tak kontrastu zdjęcia sugeruje ostrożność, na allegro dosyć często spotykana praktyka ukrywająca kluczowe szczegóły w wyglądzie.

Gość

(Konto usunięte)

Kontrast tak podkręcony że wzmacniacz wygląda jak by miał zamontowane żarówki z każdej strony🤦‍♂️ takie praktyki trzeba leczyć, wytrzeźwiej i przejrzyj na oczy skoro tego nie widzisz albo kup okulary.

To już dziwnym przypadkiem nie świeci się jak psu jaja, nawet bardzo ładny egzemplarz.

s-l1600.jpg

Edytowane przez MarcinStereo

Cayin SC-10 

Ukryta Zawartość

Rikeny 4szt.

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Godzinę temu, Tajitsu napisał:

Co w dźwięku było nie tak?

Wiesz co?Mi w tym dźwięku nie podobało się w sumie nic.Najpierw winy szukałem w cd ,zmieniłem meridian 506 .20 na 508.20.Nadal nic,później wszelakie odsłuchy z kolumnami znajomych ,wiadro kabli też tu nic nie dało. Kupujący gral na jakiś wielkich infiniti i był zadowolony pierwszy mc,w drugim kupil końcówkę accu a 408 wykorzystał jako preamp.

Czas spędzony z tym wzmacniaczem to był czas gdy najmniej słuchałem muzyki bo mnie po prostu drażnił ten dźwięk.

2 minuty temu, kamil79 napisał:

(...)

Czas spędzony z tym wzmacniaczem to był czas gdy najmniej słuchałem muzyki bo mnie po prostu drażnił ten dźwięk.

Oj coś o tym wiem 😖 i współczuje Koledze!

No ale to już historia 😉

Następnie kupilem chyba sugdena 21se za połowę ceny accu i było już o wiele lepiej.

1 minutę temu, Tajitsu napisał:

Oj coś o tym wiem 😖 i współczuje Koledze!

No ale to już historia 😉

No teraz mam z kolei inny problem.Jak zapodaje muze z myślą o jakiejś godz słuchania robi się z tego kilka a inne sprawy czekają. 🤣Nie mogę się oderwac

Dużo tu narzekania, pisania na Hi-End-owe klocki ale tak w prawdzie, to może się okazać, że mało kto słyszał te naj albo słyszał ale u kogoś lub nie dobrał z dobrymi i odpowiednimi komponentami. 

13 godzin temu, LJ3 napisał:

Dużo tu narzekania, pisania na Hi-End-owe klocki ale tak w prawdzie, to może się okazać, że mało kto słyszał te naj albo słyszał ale u kogoś lub nie dobrał z dobrymi i odpowiednimi komponentami. 

No zgoda, ale co oznacza dobrymi komponentami? Czy to będzie jakość o tym decydowała a może marka i przywiązanie do niej, a może jednak ucho?. Na pewnym poziomie zmiany już są tylko słyszalne przez właściciela całego zestawu, który spędził na określonej konfiguracji setki godzin tudzież albumów.

Pozdrawiam

2 godziny temu, Kw202 napisał:

Ukryta Zawartość

Hegel H100 w dobrej cenie 

Zdjęcia wzmacnicza w ciemnościach...

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

• Pokaż nowe odpowiedzi