Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, maskun napisał:

No poszedł za 1068 funtów. Napisz mi tak przy okazji ta Rose to faktycznie marka warta zachodu ? Zauważyłem już taki streamer w pewnym salonie audio jak byłem msc temu na odsłuchach ale jakoś wcześniej nigdzie mi się ta firma o uszy nie obiła.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez klecha

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

21 godzin temu, hatori77 napisał:

Hehe...pewnie nie.

Od kiedy moja żona stwierdziła , że moja pasja i hobby audio pochłania za dużo gotówki i przeradza się to w obłęd ...musiałem się obudzić . 

Cóż ...uroki związków 💪😁

20 godzin temu, Marcinus napisał:

Zauważyłem, że wiele podejrzanych aukcji na OLX wystawiają kobiety (niby). Taki zabieg socjologiczny...?

Wyżej jest odpowiedź. 

Myślę, że tylko nieustabilizowane gusta sprawiają problemy z systemami i ich składnikami. Ci którzy wiedzą co w dźwięku ich rajcuje nie mają żadnych problemów ze złożeniem systemu, który zagra jak należy. Można zrobić to dość tanio ale należy wiedzieć co się chce.

Po pierwsze nie słuchać żony. Po drugie .... itd. 

Okazje ciągle się trafiają. Cierpliwość się opłaca. Jest bardzo dużo "klocków", które grały i grają bardzo dobrze. 

Edytowane przez LJ3
22 godziny temu, Tajitsu napisał:

Czy ktoś miał w ręku Pytona Pana Edmunda?
Czy ktoś słyszał Pytona Pana Edmunda w swoim systemie? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? 🙂

Chyba tylko znajomi naganiacze ale tam tez rowniez cisza.

Accuphase E-800

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

48.5k zł i uwalony róg 🙂

W Holandii też stał jakiś czas temu tanio E800 z rysą na froncie i E-600 z ubitym rogiem, 600 poszła tanio, chyba €4000-4200 ale odsprzedaż porysowanego Accu graniczy z cudem, tzn. są klienci ale za 50% normalnej ceny...nie polecam kupna sprzętu który dużą cześć wartości ma przez wygląd jak Accu i Luxmany, chyba że macie anielską cierpliwość do ludzi.

Edytowane przez Marek.S

Walek ten Marantz, latwo poznac po niskiej jakosci zdjec, sa juz przekopiowane.

Dobry na dawce lasera do Accu:

SONY CDP 302 ES
Bieden

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S

Wiem że wałek. Nowe konto, zdjęcia kopiowane z ebay. Ale twardo obstaje ze na Zamkowej 11 w Dusznikach może odebrać. Ale dopiero po 19 😁

Edytowane przez rafal735r

?👈

Ukryta Zawartość

Jak na produkt pod urządzenia z jabłkiem rozsądnie wycenione😉

Ukryta Zawartość

Gamuty w smiesznych pieniadzach, za 5 dych dorzuci standy:

GamuT Phi 3 mkII monitors
€ 600,00

Ukryta Zawartość

Moze wysyla do PL?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S

Nie będą drożeć, sam bym tak chciał.

Niestety idiotyczny Hifishark rozwalił w ciągu niecałych dwóch lat 3/4 rynku ponieważ to "głupia" wyszukiwarka która indeksuje fejkowe ogłoszenia z 50% ceny i nikt tego kompletnie nie kontroluje.

I dla przykładu, ostatnio musiałem wisieć pare miesięcy z dość rzadkim preampem Passa który normalnie chodzi 2000-2250e ale jako że kiedyś ktoś wystawił go za 1500e (i to nawet nie wiadomo czy to był wał) tak nagle sprzedaż szlag trafił i chyba po pół roku dostałem ledwo 1850e.

Taką samą jazdę miałem z Krellem i Cello, ktoś ukradł moje foty i wystawił sprzęt we włoszech i w niemczech za dużo niższą cenę i ja wtedy mogę się bujać ze sprzedażą, oba wały ale hifishark dalej to trzyma. Raz nawet zostałem nazwany oszustem że to niby ja ukradłem zdjęcia 😄

Hifishark powinien być albo moderowany albo jak najszybciej zdjęty z sieci.

Edytowane przez Marek.S
3 minuty temu, Adasza napisał:

Teoria handlarzy złomem 🙂

Co ci tak zdrożało w zastraszającym tempie? 

Może popatrz na ceny katalogowe producentów co ile kosztuje teraz a ile kosztowało rok temu, 3 lata temu i 10 lat temu ? Jaki jest skok zwłaszcza ostatnio. 

Monitor Audio RX8 10 lat temu 5000zł, dziś odpowiednik tj Silver 300 kosztują 2x tyle.

Silver 100 2990 ok 2015, dziś Silver 100 7g 5200

Dali Zensor 7 3600, potem 4000zł do ok 2019r - wszedł odpowiednik tj Oberon 7 za 4400, teraz 6400zł. 

Najtańsze amplitunery do kina: 10 lat temu ok 1000-1200zł, dziś najtańsze ok 2700zł, niczym się nie różniące poza obecnością bluetooth i nowszym hdmi. Drugie od dołu to już wydatek 4000-4500zł (jeszcze 5-6 lat temu 2000-2500zł). Przypadków masa.  

Jak dojdzie do tego że ceny wzrosną jeszcze pare razy to będziesz miał wybór, czy kupić używki Sonus Faber za pół ceny nowych, czy nowe Voice Kraft, bo kiedyś jak Sonusy zostaną przyszłościowymi Vintage, to tak pewnie będzie. I co co wtedy wybierzesz ? ;)

2 godziny temu, don111 napisał:

Dali Zensor 7 3600, potem 4000zł do ok 2019r - wszedł odpowiednik tj Oberon 7 za 4400, teraz 6400zł. 

Z tymi oberonami to trochę przesadziłeś- para 5k kosztuje przynajmniej na tą chwilę.

10 minut temu, nosjedz napisał:

Z tymi oberonami to trochę przesadziłeś- para 5k kosztuje przynajmniej na tą chwilę.

Nie, ktoś ma jeszcze stare pary ze starą ceną.  A cena katalogowa to aktualnie 6398zł i o takich oficjalnych cenach  mówimy. Wiadomo że można negocjować wszędzie jakiś rabat od tego, ale to już inna kwestia. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz, don111 napisał:

Nie, ktoś ma jeszcze stare pary ze starą ceną.  A cena katalogowa to aktualnie 6398zł i o takich oficjalnych cenach  mówimy. Wiadomo że można negocjować wszędzie jakiś rabat od tego, ale to już inna kwestia. 

Ukryta Zawartość

Wszystkie polskie sklepy po tyle sprzedają. Może jeszcze podwyżki nie doszły... Negocjacje to inna kwestia bo kiedyś też można było zbić cenę tyle, że z niższego pułapu...

Ukryta Zawartość

47 minut temu, nosjedz napisał:

Wszystkie polskie sklepy po tyle sprzedają. Może jeszcze podwyżki nie doszły... Negocjacje to inna kwestia bo kiedyś też można było zbić cenę tyle, że z niższego pułapu...

Na 100% im podwyżki też doszły i chyba nie mogą wystawiać w niższej cenie od oficjalnej. Tylko sklepy teraz przez rok będą ściemniać że mają na stanie ze starej dostawy, podczas gdy inni będą mieli za 6400 :))) 

Widocznie 5000zł z rabatem to cena nadal opłacalna dla nich do sprzedaży.  

Co tam sie stalo, ktos wysmarowal je olejem, masakra 😄

Sonus Faber Electa Amator ex stands
€ 3.500,00

Ukryta Zawartość

Cena rowniez z kosmosu i jakis kanciarz, na foto ze standami SF a w opisie ze bez.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakby komuś był potrzebny kabel "zasiliajoncy" :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ferszcik
W dniu 1.03.2023 o 14:08, Adasza napisał:

To po co je tu wklejasz? 

Żebyś mógł pisać głupie posty. 

?👈

12 godzin temu, rafal735r napisał:
W dniu 1.03.2023 o 14:08, Adasza napisał:

To po co je tu wklejasz? 

Żebyś mógł pisać głupie posty. 

🙂

Edytowane przez Kaszląca Pszczoła

Nic 🤷

Bardziej mi chodziło o to :

Zawsze kupuję sprzęt używany; nie mam w zwyczaju utrzymywać pracownikow wszelakiej maści agencji reklamowych i innych podmiotow pracujących dla naciągaczy. 

większości branż są pośrednicy , marketingowcy itp.

ale po mleko możesz się do rolnika udać jak Ci przeszkadza .

Tak to jest podsumowywać innych , zostaje się również podsumowany . Pzdr 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi