Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Ładny klocek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Moim zdaniem seria RA15** Rotela jest wyjątkowo urokliwa, o ile sprzęt audio może być ładny bądź nie. Trochę wkurzające podświetlenie przycisku ON/OFF i wyboru głośników, ale poza tym kawał solidnej roboty designerskiej.

OPPO 103EU=>Musical Fidelity M6Si500 => Auralic Altair G1 , Infinity Kappa 8,2

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, karolkos napisał:

Moim zdaniem seria RA15** Rotela jest wyjątkowo urokliwa, o ile sprzęt audio może być ładny bądź nie. Trochę wkurzające podświetlenie przycisku ON/OFF i wyboru głośników, ale poza tym kawał solidnej roboty designerskiej.

Wkurzające to mało powiedziane, tak wali po oczach że masakra, mam podwójne pierścienie przyklejone zmniejszające tą jasność a i tak przeszkadza. 

Inżynierów Rotela pokonała tak banalna rzecz, mówię tu o dzielonkach bo nie wiem jak w integrze.

W integrze to samo. Ja w srebrnej wersji nie miałem podświetlanej "gały" 🙂

Nie mniej jednak wyświetlacz, pilot, cały tył ( gniazda itd) sprawiają wrażenie bardzo dobrze zrobionych i przemyślanych.

OPPO 103EU=>Musical Fidelity M6Si500 => Auralic Altair G1 , Infinity Kappa 8,2

Czy ktoś miał styczność z tymi kolumnami?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdzieś w internecie trafiłem na stary egzemplarz niemieckiego STEREO z epoki z testami i porównaniami gdzie te kolumny wygrywały dźwiękowo z Dynaudio Contour, AP Avanti, Dali GRAND czy T+A TB160. Wyglądają na bardzo solidnie zrobione...

Ukryta Zawartość

wzmocnienie: Rotel RHB-10 Michi, pre: Parasound P/LD 2000, dac: BURSON VIVID V6, źródła: Rotel RCD 975, Rotel RD 965BX, ROTEL RT 955, DUAL CS731Q, paczki: DALI Evidence 870, DALI Grand

W dniu 14.12.2022 o 13:55, mol01 napisał:

Nie wiem, jakie konkretnie tam tranzystory siedzą, ale jeśli chodzi o same tranzystory IGBT nadal są powszechnie stosowane choćby w zasilaczach UPS.

Trzeba by poszukać schematu, wiem że do np. Thresholdów serii T na IGBT nie ma części.

P.s
Te JBL 4345 za bagatela €9900 z Litwy już się sprzedały :))) Jaki kryzys? Chociaż w tych pieniądzach to były unikaty na skalę światową, z pudłami.

1 godzinę temu, Riczi75 napisał:

BAT Vk5i

Ukryta Zawartość

Chyba niezła oferta na tego w pełni zbalansowanego lampiaka - przyjmując, że już zarezerwowany, to nawet na pewno...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mol01

Ukryta Zawartość

SRM12X, moim zdaniem €900 to już za dużo jak na taki stan. Cokoły do malowania, widać też ubity róg, nie wiadomo jak wygląda druga kolumna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jesli faktycznie w stanie 100% to okazja. Niestety muszą być w bi-ampingu, w komplecie powinna być aktywna zwrotnica/serwo i specjalne 5-pinowe kable XLR.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S

Dobra, zapytam: czy ktokolwiek z forum nie mieszkający w Holandii kupił coś ze stron na przykład jak powyżej?

Pytam, bo na niektórych stronach tego wątku jest więcej ogłoszeń w jakimś dziwnym języku niż innych, to chyba nie ten temat?

Chętnych na wysyłkę np.kolumn z Finlandii tez chyba niezbyt wielu , a na wyprawę samochodowa do kraju reniferów żeby osobiscie odebrać raczej niewielu się zdecyduje 

Ilu ludzi tyle opinii

W dniu 15.12.2022 o 19:36, Mariusz Marciniak napisał:

Czy ktoś miał styczność z tymi kolumnami?

Ukryta Zawartość

Gdzieś w internecie trafiłem na stary egzemplarz niemieckiego STEREO z epoki z testami i porównaniami gdzie te kolumny wygrywały dźwiękowo z Dynaudio Contour, AP Avanti, Dali GRAND czy T+A TB160. Wyglądają na bardzo solidnie zrobione...

Miałem, są duże! Grają świetnie, bas bardzo nisko schodzi i jest kontrolowany. Ogólnie kolumna bardzo równa z akcentem na średnicę. Zbudowana jak czołg. Front że sklejki, wewnątrz twarde tłumienie. 

Tylko ta cena z czapy. Początkiem roku kupiłem za 3tys. z groszem w Berlinie 

20211209_101400_copy_3024x1701.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Night
Chyba niezła oferta na tego w pełni zbalansowanego lampiaka - przyjmując, że już zarezerwowany, to nawet na pewno...

Cena dobra bardzo. Pytanie czy elektrolity były wymieniane jak nie to koniecznie. Kiedyś flagowiec

Niestety pozostaje jazda albo moze trafi sie jakis dealer/sklep sklonny wyslac do Polski.

Pisalem gosciem o te Epsilony, dla mnie tez kawal drogi nawet w Holandii i wynajem busa.

Ukryta Zawartość

Jesli faktycznie w stanie 100% to okazja. Niestety muszą być w bi-ampingu, w komplecie powinna być aktywna zwrotnica/serwo i specjalne 5-pinowe kable XLR.

Ale chyba zwrotnica stoi pomiędzy kolumnami na foto ?

Słyszałeś je kiedyś ?

Ukryta Zawartość

Ale chyba zwrotnica stoi pomiędzy kolumnami na foto ?

Słyszałeś je kiedyś ?

Dobra, zapytam: czy ktokolwiek z forum nie mieszkający w Holandii kupił coś ze stron na przykład jak powyżej?

Pytam, bo na niektórych stronach tego wątku jest więcej ogłoszeń w jakimś dziwnym języku niż innych, to chyba nie ten temat?

Ja .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mialem je jakies 10 lat temu, poszly do niemiec. Fotka jest z internetu ale sprzedajacy podeslal mi kilka zdjec, zasila je dwoma koncowkami SM5 Marantza.

Godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

A jak sądzisz ile tam ich jest ? Zgaduj

Na fotkach naliczyłem 20szt., z czego 8 dużych w zasilaczu, które z dużym powodzeniem przetrwały.

Cena ok i kupiłbym, ale sprzedający nie chce dodać przesyłki OLX o którą poprosiłem, numeru telefonu też  nie ma. Zaproponował przelew za koszt wysyłki i wysyłkę za pobraniem. Co myślicie o tym? Czemu ludzie tak komplikują sobie i innym życie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Kw202

(Konto usunięte)
37 minut temu, Paluch1976 napisał:

Cena ok i kupiłbym, ale sprzedający nie chce dodać przesyłki OLX o którą poprosiłem, numeru telefonu też  nie ma. Zaproponował przelew za koszt wysyłki i wysyłkę za pobraniem. Co myślicie o tym? Czemu ludzie tak komplikują sobie i innym życie?

https://www.olx.pl/d/oferta/musical-fidelity-m2si-stan-sklepowy-CID99-IDOvt2H.html

To akurat proste, kupujesz przez wysyłkę olx masz 2 dni żeby sprawdzić czy pasuje Ci dźwięk, jeśli nie odsyłasz. Przy pobraniu brak tej opcji😉

Edytowane przez Kw202
16 minut temu, Kw202 napisał:

To akurat proste, kupujesz przez wysyłkę olx masz 2 dni żeby sprawdzić czy pasuje Ci dźwięk, jeśli nie odsyłasz. Przy pobraniu brak tej opcji😉

Nie można odesłać zakupu od osoby prywatnej. Przesyłka OLX chroni Cię tylko przed tym, że nie kupisz ładnie zapakowanej cegły, co trzeba od razu zgłosić i wtedy wstrzymują wypłatę. Jeżeli nie zgłosisz , po 24h OLX wysyła pieniądze sprzedającemu. Jeżeli potwierdzisz, że dostałeś towar zgodny z zamówieniem, wysyłają pieniądze od razu. A to czy on działa, czy nie działa i jak gra , w to już OLX nie ingeruje.

Edytowane przez Paluch1976
Godzinę temu, Paluch1976 napisał:

Ukryta Zawartość

Ja też już nie wysyłam z przesyłką OLX. W pewnym momencie chcą zdjęcia dowodu żeby odzyskać pieniądze. Porażka. Do tego nie masz tam żadnej ochrony i jeszcze sobie liczą jakieś usługi serwisowe, cokolwiek to jest. 

25 minut temu, Kw202 napisał:

Jasne. I co jeszcze? Kawę też dowiozą? 

11 minut temu, Paluch1976 napisał:

Jeżeli potwierdzisz, że dostałeś towar zgodny z zamówieniem, wysyłają pieniądze od razu. A to czy on działa, czy nie działa i jak gra , w to już OLX nie ingeruje.

Dlatego ta cała wysyłka OLX to kpina. Płacisz jeszcze dodatkowo pieniądze za jakieś usługi serwisowe które w cale cię nie chronią. Typowa maszyna do robienia pieniędzy. Cały OLX. Najpierw miało być za darmo, potem tanio (niskie koszty przesyłki), a teraz zostało ani tanio ani nic. 

Ukryta Zawartość

?👈

10 minut temu, rafal735r napisał:

Płacisz jeszcze dodatkowo pieniądze za jakieś usługi serwisowe które w cale cię nie chronią. Typowa maszyna do robienia pieniędzy. Cały OLX. Najpierw miało być za darmo, potem tanio (niskie koszty przesyłki), a teraz zostało ani tanio ani nic. 

Płaci kupujący jakieś 20 złotych przy tej kwocie. Chętnie to zapłacę, żeby nie zostać zrobionym w bambuko.

Sprzedawałem trochę sprzętu i skanu dowodu nie chcieli, tylko przelew weryfikacyjny z konta. Może teraz to się zmieniło. 90% kupujących wybierało dla pewności przesyłkę OLX.

Znam mechanizmy OLX i chciałem to tym razem zastosować jako kupujący dla pewności.

No trudno, nie chce tak sprzedać, to jego problem, co innego trzeba upolować.

Edytowane przez Paluch1976
Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Paluch1976 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/musical-fidelity-m2si-stan-sklepowy-CID99-IDOvt2H.html

Widziałem kilka filmików z serwisowania tych wzmacniaczy i każdy kondensatory od zasilacza miał jak grzechotki tak wyschnięte.

Masz 24 h na  potwierdzenie , jeśli dostaniesz coś podniszczone, lub nie działające do końca dobrze ,OLX ma cię w dupie . Żona kupiła ostatnio zabawkę nie tanią , działa na pół gwizdka i jest część jej jest ostro zniszczona, w opisie stan idealny prawie nie używane . I dupa zgłoszone ale towar dostaliśmy a że nie do końca zgodny z opisem , to nic takiego dla olx . Lipa, i złodziejstwo .

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 godzinę temu, Paluch1976 napisał:

Nie można odesłać zakupu od osoby prywatnej. Przesyłka OLX chroni Cię tylko przed tym, że nie kupisz ładnie zapakowanej cegły, co trzeba od razu zgłosić i wtedy wstrzymują wypłatę. Jeżeli nie zgłosisz , po 24h OLX wysyła pieniądze sprzedającemu. Jeżeli potwierdzisz, że dostałeś towar zgodny z zamówieniem, wysyłają pieniądze od razu. A to czy on działa, czy nie działa i jak gra , w to już OLX nie ingeruje.

Jak chcesz kupić z pobraniem to np. w Envelo ma opcję sprawdzenia przesyłki za dodatkową opłatą, musi to sprzedający zaznaczyć. Przed płatnością sprawdzisz co dostałeś i przynajmniej jaki sprzęt wygląda z zewnątrz, czy nie jakiś poobijany.

• Pokaż nowe odpowiedzi